75ДЕ - Великден и при нас дойде, сега 1 май ни зове

• 15 276
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
оТ два дена само таzи кошмарна история в Австрия ми е в гавата, даже не мога да спя, а и не искам да сънувам. Отвратена съм  Sick

Татяна, помъчих се да прочета статията, но доста ме zатрудни  Embarassed, но пък сега zнам цялото ти име.

Siiu, еzиков курс можеш да zапочнеш в Volkshochschule, във всяко село ги има, не е кой zнай какво, но пък ти ще си имаш и домашен учител.

# 106
И на мен ми се иска да сънувам името на малката, ама не може така по поръчка  Wink. Иначе, не съм забелязала в ДЕ да сънувам по-малко. Докато ходех на хомеопатия, хомеопатката ме беше помолила да си записвам сънищата, за да си вади някакви заключения от тях. Накрая просто се отказа, не и стигаше времето за друго. Сподели, че няма друга такава клиент/ка, дето толкова сънувала Laughing
Мами, да ви върна пак на темата за детските обувки. Бяхте говорили навремето, че Elefanten са много добри, но че га си сменили собственика и сега качеството е паднало. Каква марка бихте препоръчали? Richter, Geox или нещо друго?
Siiu, за курс по немски, аз също бях изкарала най-ниското ниво в БГ. Тук се записах на интензивен през немски, но понякога преподавателките в краен случай обясняваха с някоя английска дума. Истински напред дръпнах едва когато с мъжа ми в къщи започнахме да говорим на немски, вместо на английски помежду си. Щом приятелят ти е немец, той ще ти е най-добрия учител, защото най-лесно се учи в ежедневието.

# 107
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Щом приятелят ти е немец, той ще ти е най-добрия учител, защото най-лесно се учи в ежедневието.

абе от моят туземец нито немски, нито хесиш научих Confused
обаче от колегите какви думички и изрази уча - не е истина Peace

Siiu, замислил се какво можеш да правиш в началото, че без да учиш,без да работиш, без деца да гледаш ще ти е трудно.
просто приятелят ти не може да ти замени средата.

# 108
Котаранке, мерси, стацията ве4е може да се 4ете и в страницата на вестника http://www.faz.net/s/Rub6F18BAF415B6420887CBEE496F217FEA/Doc~EE9 … mon~Scontent.html

Приятелке, да, Елефантен фалираха, продадоха името (само името) на Дайхман, т.е. ве4е купуваШ дайхмански обувки със слонско име  ooooh! а патента zа технологията ли, какво беШе, продадоха на Суперфит. Суперфит, Рихтер и Рикоста са добри, ли4но аz купих само на Рикоста zаЩото само те й пасваха  ooooh! Но ве4е не купувам ЛауфлернШухе и иzборът е по голям  Wink

Да ви кажа как мина посеЩението при остеопатката днес. Мнго интересно беШе, питаШе ме какво ли не, 4ак zа иzхождането  Embarassed (свикнала съм да говоря zа бебеШко ако, но zа моето?  newsm78 ) и после като zастанах по бельо пред нея, по гръб към нея, установи, 4е целия ми гръб е иzкривен  ooooh! После сеанса, много интересно беШе, само пипаШе с маааалко натиск, грам болка нямаШе, но примерно пипаШе горе главата и аz го усетих в ларинкса  Thinking Заклю4ението й е, 4е покрай един унфал преди години (паднах мн лоШо по едни стълби) не само 4е опаШката ми не се е оправила (което zнаех), но и гръбна4ният стълб не е наред. Като се тръгне от Хирнхаута (как е на бг?), после по костния моzък, вси4ко се е капсулирало, което пре4ело на динамиката на тялото. Съответно бактерии лесно се приютават в мен (особено в главата) и ето ти при4ина zа хрони4ния синуzит  ooooh! На това се дължи и това, 4е напълнявам само на определени места, и това Щяло да се регулира като успее да премахне блокадата. Да видим......да е жива и zдрава zастраховката ми, която плаЩа това удоволствие  Whistling

# 109
Морген мами,
вече е почти 10, а още никой не се е разписал. Да не сте по разходки в това слънчево време  Sunglasses.

Татяна,
много интересно с тази остеопатка  Thinking. А ако вземе и да те излекува ще е супер. Ама дори и да не успее, поне няма да ти навреди  Mr. Green.

По повод сънуването. Аз не сънувам толкова рядко, но това което ме учудваше е, че едва от скоро започнах да сънувам и детето. Може би защото до сега е била здрава и не ми е създавала много притеснения  newsm78.

# 110
Татяна,
много интересно с тази остеопатка  Thinking. А ако вземе и да те излекува ще е супер. Ама дори и да не успее, поне няма да ти навреди  Mr. Green.

Именно  Peace По добре да опитам с това, отколкото да се тъп4а с лекарства  Stop

# 111
Морген мами,
вече е почти 10, а още никой не се е разписал. Да не сте по разходки в това слънчево време  Sunglasses.

Аз съм на работа от 8 Tired 2ч се борих с някакви тъпотии - ама накрая успях да ги преборя Wink

Имам да бачкам още 3 седмици - хем се радвам, хем ще ми е странно после като всичко имам от Ясмин и няма какво толкова да приготвям.

Татяна, дано да помогне!

Аз похвалих ли ви се какво легло поръчахме за бъдещата кака (и за бебето като порастне - леглата са 2)?

А пък за рождения си ден ще получи и тази стеничка за катерене Wink

Доставката обаче е 7 седмици Tired

# 112
Майра, леглото е супер. Къде го поръчахте?

# 113
добро утро,

честити покупки  Hug
аз съм на друга вълна
от 3 дена слушам buena vista social club, чете ми се Кортасар, но не го намирам, пия мохито или червено вино. Rolling Eyes
днес отивам на 4 дневно посещение при свеки.
искам да го скъся Rolling Eyes

лошото е, че тук нямам нито Борхес, нито Виан, нито Кортасар, нито Ортега-и-Гасет.... трябва да си намеря нещо друго за бягство.
препоръчайте книга моля за нстроението ми Thinking

# 114
Бибе, в почти всички мебелни магазини тук ги има тези. Марката е Paidi. Въпросът беше само в цената Money Ние конкретно го взимаме от Ман Мобилия - Манхайм.  Правиха ново откриване след ремонт и имаха големи отстъпки (уж) миналата седмица.

Ася, съчувствам ти. Вие всяко ВЕ, всеки празник при свеки ..не можете ли да пропускате Confused Аз имам подобни спомени от ученическите ми и студентски години с пътуване всеки уикенд и ми е писнало

# 115
Ася, съчувствам ти. Вие всяко ВЕ, всеки празник при свеки ..не можете ли да пропускате Confused

Като си родят дете ще започнат пропуските Mr. Green Тогава синковецът ще се усети, че светът не се върти само около мама и тати Wink и нещата ще се наредят Simple Smile

И ние, като се изнесохме в началото по-често ги посещавахме, но и бяхме по-наблизо тогава де, постепенно посещенията се разредиха, (а от както нямаме служебна кола и трябва да си плащаме бензина, пък съвсем оредяха Rolling Eyes Laughing)- ами така де, 60-70 евро за посещение на свекърва не са малко Wink
Тази седмица ще ходим за сефте от Коледа насам Wink Аз пък сега бих ходила по-често, заради детето, виждам че й е хубаво там с баба и дядо, а и имат двор със зелена поляна, а не балкон с плочки, като нас Simple Smile, аз 2 дни няма нужда да готвя, чистя и прочее, обаче разстоянието ми идва нагорнище....

# 116

Ася, съчувствам ти. Вие всяко ВЕ, всеки празник при свеки ..не можете ли да пропускате Confused Аз имам подобни спомени от ученическите ми и студентски години с пътуване всеки уикенд и ми е писнало

аааааа всяко ВЕ и ще откача Naughty
всяка 3та или 4та седмица Party
сега отиваме на рожден ден на сестра му, а утре ще празнуваме 1 май с неговите приятели, които са този ден се събират, че и те са пръснати.

тази вечер ще трябва пак да се кипря, че ще ме оглеждат.
обаче краката са ми зелено-жълти от падането и пак ще съм с панталон ooooh!
2 дена са ок. ама ние отиваме за повечко, това ме притеснява Thinking

Бибе, свеки плаща бензина  Shocked ужаааас

# 117
Бибе, свеки плаща бензина  Shocked ужаааас

Ееее, така и аз бих я посещавала моята по-често Wink щом си плаща жената Laughing
Бъзикам се, и когато не плащахме бензина пак не ми се ходеше, не заради хората- с тях се разбирам много добре, но 3 часа натам и 3 наобратно, с дете, ми идват в повече.....

Къде падба бе Асе? Аз съм изтървала Embarassed
Моята "сватя" тук онзи ден паднала по стълбите- с разцепена вежда и сини крака. Майка ми в същия ден бързала да хване рейса, спънала се- счупена ръка. Сега и ти...

# 118

Къде падна бе Асе? Аз съм изтървала Embarassed

в събота вечерта ходихме до Майнц на църква и преди това спряхме във Вийсбаден да хапнем.
и беше сумрачно и аз не виждам добре и си вървя и виждам някакъв португалски ресторант, на прозореца изложени едни джаджи като гювечета. и се засилвам да ги видя и се оказа, че имало верига, която огражда паркинга (ресторанта не бачкаше).
веригата беше ниско долу, сива и се слива с алфалта.
полетях. едното ми коляно е синьо, а 2та крака отпред са сини/зелени/жълти от веригата ooooh!

туземецът сега ми вика Летящата българка hahaha

# 119
  • Германия
Сърфи, за кафепиенето само кажи кога и сме на линия Mr. Green
Днес много се ядосах Crossing Arms Моя син след боледуването е за първи ден на детска градина и като отидох да го взема, онази дама, дето още първия ден го беше нарочила ми съобщава с назидателен тон, че моя син видиш ли два пъти плюл на някакво дете в лицето и аз трябва да го науча да не прави така. Close За пръв път чувам, че прави такова нещо, а и до сега не съм го виждала, за да го уча, че е невъзпитано. Даже зъбите си като мие не плюе пастата Confused Тази жена определено има нещо против него. Какво се прави в такива случаи? Не мога да сменя бетроюнга, единствен е за курса Crossing Arms Да говоря ли с шефката или не? Тази жена явно я мързи много, не й се работи там и се чуди за какво да се заяде Confused Не казвам, че е идеален, палав е, ама да плюе...Оф, аман вече Sad
Аз бих говорила. Само една възпитателка ли е или има и други, разпитай и другите как се държи.

На мен пък ми е странно чак, че свеки не се обади да ходим у тях, иначе винаги има "повиквателни" като се струпат брюкентаге.

Общи условия

Активация на акаунт