75ДЕ - Великден и при нас дойде, сега 1 май ни зове

• 15 283
  • 301
  •   1
Отговори
# 180
Риен, твоя мъж заслужава един голям тупаник Sad

Мата, ние ее нямаме, ти питаш за еефертраг Laughing

# 181
Мате, съвсем честно си приzнавам, че zнам колко е наивно да се мисли така. Но първо не успях да се преборя със себе си, и второ силно ме мърzеш?, щото това си е бая работа. Рискувам да ми се стовари на главата петороно, ако се zараzвеждаме някой ден.

# 182
Мисля, че еефертрага ни е стандартен. Мъжът ми има айгентум. В общи линии включва следното: при евентуален развод и наличие на деца: до 3-та им година издръжка и за мен, а след това остава само за децата (за тях е по закон и не подлежи на пазарлъци). При условие, че няма деца, не се държат издръжки на никого (нито той на мене, нито обратното). Кой с каквото е влязъл в брака се запазва (имущество), само ако има покачване на стойността тя се дели.  Имущество придобито по време на брака, както и авоарите по сметките се делят.
Най-добре е да се подготви от адвокат, или директно при нотариуса. Ако съпругът не разбира езика ще трябва преводач.
Любовта си е любов, на еефертрага спестява много нерви и пари при евентуален развод  Mr. Green.

# 183
Ние нямаме. А3 си мисля, че жените са облагодетелствени от 3аконите в страната и не съм се натискала 3а такъв. При ра3вод, евентуално, мъжът е в повечето случаи, губещ. поправете ме, ако не съм права.

# 184
мисля, че има някои тънкости. примерно, ако мъжът е виновен за развода, хванал си млада любовница или любосник Mr. Green и подобни, може да се наложат наказателни клаузи Mr. Greenдругото, което е, аз моя мисля така да го направя. всичко мое си остава мое, неговото и то става мое Joyи за всяка година живот заедно ми дължи по 10 000 евро. нека си хваща после и 5 любовници Joy
ако аз съм виновна-хванала съм си млад либовник, не дължа естествено нищо.
издръжката за децата и евентуална издръжка при нетрудоспособност наистина не подлежат на дискусия и не се споменават в еефертраг, защото те са по други закони, виж размерът им обаче подлежи. не говорим за минимума, а за максимума.
абе - трябва да има справедливост, нъл тъй.
на такъв като моя еефертраг хората му викат зитенвидриг. ама на ивана тръмп не и дреме, нали. риено, фащай го да подпише еефертраг, после ще прояде и суши.

# 185
Мате,
вие сте и двамата българи - що не вземете да се ожените в БГ и там да подпишете еефертрага. Ще ти излезне в пъти по-евтино и приятно и няма да има никаква бюрокращина с преводи и легализации. Провери как стоят нещата с тези договори в БГ. Мисля не трябва да има кой знае какви разминавания с европейското законодателство. А и ако подпишете в БГ, при евентуален развод ще го водите там и по тамошните закони. А и фертраг като си имате...
Айде щом са обичат младите да са взимат  Laughing!

# 186
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
що не вземете да се ожените в БГ и там да подпишете еефертрага.

доколкото знам в Бг няма предбрачен договор. Peace
поне до скоро нямаше, освен сега да се се стегнали и да настигат европейците, ама не вярвам...

# 187
асе, очаква се приемането на нов семеен кодекс, в който фигурира и брачният договор, или предбрачен, или следбрачен. или къвто там ще да е.
ще бъде и узаконено съжителството като партньори, ще може да се осиновят деца заедно и така нанатък. както е тук айнгетрагене партнершафт.

# 188
доколкото знам в Бг няма предбрачен договор. Peace

Има.

Добър вечер!
Много се смях с коментарите ви. Коте , на флейта не свирих понеже Рейнджърс спечели, пък нали се сещате, че са шотландци Joy Гейче, твоя поне е българин, при мен това е само ежедневието. Той няма интерес към България и българските традиции, даже напротив. И в тази насока трябва да проявявам такт и мълчание. А тези компромиси са незабележими, но огромни. Мате, много го глези майка му. Днес на фона на цялата "еуфория" идва в кухнята , милва го по главата и с весел тон заявява, че вчера било "фатертаг" пък никой не бил мислил за него.  ooooh!
Вече, твоя мъж кой отбор подкрепя? Simple Smile
И сега развръзката. Той не бил разбрал, че на мен ми идвало в повече.  Уж. ooooh!  На принципа "Магарето, колкото го товарят , носи". Като се скарахме, се засили да бъде баща обаче. аз пък благородна, го пуснах на кръчма утре, нали заради вируса не можем да посрещнем гости този уикенд. И си викам, я чаки да му втъкна още един, питам го гальовно:" Утре, нали ще станеш ти с децата, понеже корема ми хич не е добре и имам нужда от малко почивка." а той ми отговаря:"Ами, ако стана рано , няма да мога да стоя до късно през ноща в кръчмата. Абъ Confused Мах нихтс"  #2gunfire

Сега се опретвам да го възпитавам, понеже не може инак. Що е туй борене с яйца, и как се прави кисело зеле! И че дори скоро да възнамерявам да си хвърля българския паспорт, както казва Балканджи Йово - "Море войводо, глава си давам, вярата си не заменям" Ако не разбере от дума , ще му пратя Ася като таушфрау. Joy

Абе, моя екшън го оставете. Ами тази австрийска история не сме я дискутирали. Баси гнусара,беее, собствената си дъщеря 24 години затворена държал и 7 деца й направил. Sick Напоследък кошмари имам от тази случка.

Последна редакция: сб, 03 май 2008, 01:20 от rien

# 189
  • Germany
Уф, не подхващайте моля ви тази тема за оная гад...още не може да ми излезе от главата  Sick Confused и днес даже една приятелка ми беше на гости и я обсъдихме на дълго и широко  Sick Тоя трябва с камъни да го убият  Sick #2gunfire #2gunfire

Риен, я сложи малко ред у вас, кви са тия гевезлъци - няма да ставам рано, щото кръчмата еди какво си...кви са тия работи, ако трябва и на кръчма няма да се ходи - аз съм много хард ако има такива истории в нас, ставам зла  Twisted Evil хубаво, че не ми се налага често Sunglasses
Я кажи бебока кво прави  Grinning нищо не разказваш за него. Ние от 1.05 официално не се кърмим - вече свърши  Confused що магически бъркочи изпих, не стана - свърши. Но мисля 8м е достатъчно  Thinking

Мате, те не ги ли приеха тия работи вече? Аз съм останала с впечатление, че вече тези неща са факт  newsm78

# 190
тц. до края на годината ще го приемат.
който го интересува - воалла http://www.justice.government.bg/new/Pages/Bills/Default.aspx?ev … =QI8vj7kWZ%2fI%3d.
риеноооооооооооооо, никво възпитание не е това твойто. много си мека. много.
трябва през моята школа да мине тоз другар. който е минал, или човек е станал, или не е оцелял. ще го направя вегетарианец, ако се налага.
много ми е любопитно какви са тези мъже, дето се държат удома като дембели. баща ми е същият, отврат.
аз никога не съм имала такъв мъж. първият даже бельото ми переше, че тогава автоматичната пералня беше лукс, а и късаше нежните ми тантелени кюлотки Mr. Greenчинии миеше човека и ме дундуркаше като писано яйце. със следващите ми парньори си деляхме задълженията справедливо. и сега е така.
майките на неучастващите в домакинската работа мъже са виновни. това е положението.
кажи му, че ако те либен, ще изпитва вътрешна нужда да опознае културата и традициите ти. и пускай по някоя сълза. и му српи нуделите със соса. и ти като мен имаш силно изявени майчински инстинкти. вредно е.
и ако пак не те слуша, кажи му, че ще дойда аз малко да съм му жена. да види той чудовище. мога да дудна по 24 часа без да спирам.

# 191
Добро утро  Sunglasses!
Хубав ден се очертава днес, слънчев, топъл. Да е такъв за всички и е изпълнен само с положителни емоции!

Онази гадната австрийска тема  Sick... Все си представям как животното е съсипал живота на момичето и какво е била принудена да преживее. Питам се дали не е могла да го убие някой път за да избяга. Това са толкова години! И как е могла да отгледа 3 деца в тези условия  #Cussing out.
Любопитно ми е как животното е избрало кои деца да живеят "горе, под слънцето".
Каквато и да е присъдата няма да е нито достатъчна, нито справедлива. Жената няма да "забрави" случилото се и да се оправи, както и децата расли долу ще станат някога нормални.

# 192
От моя мъж нямам никакви оплаквания. Вместо да се фукам, ще кажа само толкова: zимата сложи кисело zеле.

# 193
От моя мъж нямам никакви оплаквания. Вместо да се фукам, ще кажа само толкова: zимата сложи кисело zеле.

аууууууууууууу. пази си го. това е находка. ценна и преценна. да не прекаляваме, ама замисляла ли си се дали няма да развие талант за правене на луканки. за да се превърне в наистина безценен бисер в короната ти Winkуважавам много таквиз мъже.

за австрийската тема не ми се говори, даже не ми се мисли. блокирам. и не защото това се е случило, а защото продължава да се случва сигурно някъде. и не мога да повярвам, че близките на подобни индивиди никога не са и подозирали нещо. просто не мога да го приема.
личният живот е хубаво нещо, приватсферето също, само че къде е границата между липсата на любопитство и глайхгюлтигкайта е наистина повод за размисъл.
предполагам, че си спомняте историята с племенника на приятелката ми, алекс. и там никой от роднините не се е намесвал, знаели са че бащата е странен, та затова са му оставили приватсферето на мира. затова и детето е страдало 3 години. държали са го гладно, не са му посволявали да се прибира през деня вкъщи за да не притеснява мащехата си. оказа се, че и още гадории е имало. сестрите на бащата живеят в същия квартал, но - приватсфере. каква е гаранцията, че един ден нямаше нещо по-страшно да стане. никаква.
сега се сърдят на мария, че не ги била информирала. тя в софия научи, те на съседната улица-не знаеха.

Последна редакция: сб, 03 май 2008, 12:14 от matakosmata

# 194
По австрийската тема мнението си казах и другаде.
В България това не би се случило, защото бабиерите
от съседните етажи и къщи бдят. Интересуват се. Но
и развиват идеите си за живота на съседите. Може би
би им направило впечатление, че се появяват отнейде
деца, че изглеждат така или иначе, че това или онова.

Риен, не ми се иска да пиша нищо. Помня как влезе тук.
Явно нищо не се е променило, освен че си родила 2 деца.
Дано имаш сили да опазиш себе си и тях, и усмивката си.

А няма ли всъщност два договор. Единият брачен и друг за
подялба на имуществото. Ние решихме да не си правим.

Общи условия

Активация на акаунт