АДЕНОМ на хипофизата - тема 2

• 96 700
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 1 230
Анели с голямо закъснение, честит рожден ден с пожелание за хиляди сбъднати мечти и прекрасни мигове  Hug
Малко по темата, минах на неврохирург, разбира се не се зае да ми каже каквото и да е, освен че аденомът не е за операция, но това е било преди една година. Тази ще трябва пак да мина на ямр. Също така и той е на мнение, че има връзка с другите жлези, напомни, че хипофизата контролира почти всичко и че щом имам проблем с инсулин и ТСХ, значи при нея не са добре нещата и все пак трябва да се пие нещо. Много съм объркана, не знам сега да пия ли да не пия ли, звучи логично, че щом има нещо на хипофизата е нормално тя да не функционира нормално и да "дава грешни команди", но възможно ли е наситина тя да предизвиква и проблемите в другите две жлези  newsm78 Направо съм  #Crazy и идея си нямам какво да правя сега, къде да ходя и какво да мисля. За един кратък миг вчера си пожелах (колкото и тъпо да звучи) да съм с висок пролактин и поне да си знам какво трябва да се пие  ooooh!

# 1 231
Фреzия, въzможно е да се объркат и други жлеzи и хормони zаради хипофиzата. Но пък си мисля, че това може да се установи с няколко иzследвания (хормони на Щитовидната жлеzа, инсулин..).

# 1 232
То те са си и объркани, просто изкочи големият въпрос съвпадение ли е това или уж несекретиращото аденомче прави огрмни поразии  Thinking

# 1 233
Ами то си е раzлично при всеки и по един случай не може да се съди zа вси,ки останали, но при мен като беШе висок пролактинът доста други хормони бяха объркани.  Thinking Все си мисля, че има връzка.  newsm78

# 1 234
Фрезия,аз знам от моята ендокриноложка,че всички жлези се влиаят от хипофизата,и не само жлези,почти всияки функции в организма.При мен също имаше високо ТСХ,но с лекарствата за аденома се нормализира и то.И има логика във всичко това като се замисля,защото симптомите за аденома идват от щитовидната жлеза,тя действа на нервната система.А мойте симптоми бяха по скоро с нервни кризи,изпотяване на краиниците,треперене и т.н.,така че ако искаш си намери добър ендокринолог и действай.

# 1 235
Здравейте момичета!
Как сте в началото на седмицата?
борчето, и аз преди нямах менструация. Всъщност имах, но от време на време. Но имах кисти в яйчниците, но от тези, които се пукат, а не се оперират. Пих много време противозачатъчни. Пия ли ги всичко е наред. Спрали ги няма менструация. Но след като ми откриха аденома и започнах достинекса всичко се оправи.
Лека седмица!!!

# 1 236
Добро утро на всички  bouquet.
Фрези, мила, намери си друг ендокринолог. Защо не опиташ в болницата по Ендокринология. Там се занимават само с такива проблеми.
Миле, какво стана с теб?
Ивче, оправи ли ти се проблема с цикъла?
Лека и спорна седмица и много  Hug Hug Hug.

# 1 237
  • София
И аз да се запиша, макар че съм доста заета тези дни.
Фрезия, късмет, мила, в намиране на разрешението на проблема. Сложно е, знам, всичко е свързано, а медицината не е точна наука.  Thinking
Хубава седмица на всички  Hug

# 1 238
Здравейте момичета!
Как сте в началото на седмицата?
борчето, и аз преди нямах менструация. Всъщност имах, но от време на време. Но имах кисти в яйчниците, но от тези, които се пукат, а не се оперират. Пих много време противозачатъчни. Пия ли ги всичко е наред. Спрали ги няма менструация. Но след като ми откриха аденома и започнах достинекса всичко се оправи.
Лека седмица!!!

А твоят аденом секретиращ ли е? Много е голяма темата и вече се обърках, не помня. Извинявай!

# 1 239
ДафHug НиЩо ново при мен. Продължаваме с инсеминациите и това е. При теб е главоболието? АЗ със с главоболие от няколко седмици, но преподлагам, че се дължи на стимулираЩите медикаменти.  Thinking

# 1 240
# 1 241
Здравейте милички Hug. Желая успех на всички thumbsup.
Миле Hug. При мен си е все същото - боли и това си е Sick. Да ви призная малко съм немарлива - не ми се занимава с лекари #Cussing out и с изследвания. Въпреки, че трябва да пусна контролни изследвания. В последно време се чувствам и много изморена - през нощта спя, но не се чувствам отпочинала на сутринта. Съмнява ме и щитовидната жлеза - нали си имам и гушка Wink - дали не се е активирала newsm78. Това е от мен, оплаках ви се едно хубаво.
Желая ви лек и усмихнат ден, въпреки студа навън  bouquet.

# 1 242
daf7, не се оставяй и отивай на изследвания.
борчето, като ми откриха аденома пралактина ми беше 3 пъти над нормата. След като започнах достинекса винаги ми е бил под нормата. Сега вече не пия достинекс от 2 седмици, но още не съм правила изследваниа.
Момичета нали нямаше значение кой ден се прави пролактина?  newsm78

# 1 243
t_pavlova , няма zначение на кой ден се прави пролактина. Що си спряла достинекса най сигурно е да си го иzследваШ след 4 седмици и после пак след толкова.

Даф, това zа умората може и да е от Щитовидната. МарШ на лекар, не ес оставяй.  Naughty

# 1 244
Има ли значение на кой ден се изследват Инхибин Б и Антимюлеров хормон? Аз сега като нямам менструация, дали може сега да ги изследвам? Някой изследвал ли е яйчникови антитела?

Общи условия

Активация на акаунт