Препарати за съдомиялна - 2 част

• 115 707
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Гелообразната форма не е гаранция за перфектно-запазени съдове.
Дедо, то никога няма гаранция, нали знаеш Hug?!
И все пак гелът е по-щадящ за съдовете, продължавам да го твърдя, защото редовно мия изделия от поликарбонат - материал, който се надира безобразно от всякакви таблети, а от гел - не. Което автоматично означава, че щади и стъклото и то в значително по-голяма степен. Та затова съм такъв пропагандист на пустия гел Grinning.

# 421
Момичета, приборите и съдовете винаги се "драскат" при машинно миене. Независимо от препарат и качество на съдовете. Неизбежно е, наистина съм писал по този въпрос по-рано. Просто ги прежалваме за удобството и свободното време, което получаваме. Гелообразната форма не е гаранция за перфектно-запазени съдове.

ewa, искам да ти помогна Simple Smile
Моля те, пиши на колко години е машинката и какви програми има. Питам, защото тези "9 милилитра" не са ми ясни. Преди 8-9 години праховете бяха направени двойно по-концентрирани - ако се слагаше от старите 45 мл, с новите стана 22 мл. Освен това милилитри и грамове са различни. Това обяснява защо прахът, който си използвала е агресивен-била е много силна концентрацията. Гел също е подходящ, но пак трябва да определим дозата. Ако искаш, може да пишеш и с ЛС.

Дедо, благодаря за отзивчивостта и за желанието да помогнеш   bouquet
Машината е купена преди няколко месеца, няма година. Ето линк към ръководството за употреба: http://www.electrolux-ui.com/2007/156/996460BG.pdf  
Ще пробвам с по-малко количество прах, само ме е яд, че не мога да ползвам цели таблетки (много е удобно с тях Rolling Eyes)

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 19:36 от ewa

# 422
ewa,
разгледах машинката, нов модел е и е хубава. Изненадах се - има даже резервоарче за сол.
За дозата: - Прахът, който си ползвала е двойно-концентриран. Ако миеш с него - слагай 5 грама, не повече. Това е една чаена лъжичка-равна. Ако ползваш гел-8-9 милилитра. горе долу е същото като мярка. Таблетките Куантум е невъзможно да разделиш така, че да сложиш от всичко. Пробвах с една-  кутийката се счупи, прахът се разсипа, топчето се пръсна. Не си заслужава играчката, а и трябва да сложш не поече от 1/3. Неудобна работа. По-добре си ги използвай цели и после стария прах с намалена доза/или гел. Като слагаш цели таблетки, пак има риск от надраскване, ама това са едни чинии все пак - карай да върви, ще ги обновиш!

# 423
Никой ли не е ползвал този гел? Tired
  http://freshaktiv.eu/5/19.html

Питам,защото си взех таблетки 3 в 1 от същата марка,но са ми слабички.

# 424
Аз го ползвам в момента. Купих си таблетки (от екологичните) и гела отделно за стъкло и кристал, и порцелан. Мие много добре, ароматизиран, за 40-50 измивания е. Цената е колкото Calgonit за 20 измивания, а е на едно ниво с него. Пробвам всичко аз Hug

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 10:08 от енито

# 425
Блягадяря,Ени.

# 426
ewa,
разгледах машинката, нов модел е и е хубава. Изненадах се - има даже резервоарче за сол.
За дозата: - Прахът, който си ползвала е двойно-концентриран. Ако миеш с него - слагай 5 грама, не повече. Това е една чаена лъжичка-равна. Ако ползваш гел-8-9 милилитра. горе долу е същото като мярка. Таблетките Куантум е невъзможно да разделиш така, че да сложиш от всичко. Пробвах с една-  кутийката се счупи, прахът се разсипа, топчето се пръсна. Не си заслужава играчката, а и трябва да сложш не поече от 1/3. Неудобна работа. По-добре си ги използвай цели и после стария прах с намалена доза/или гел. Като слагаш цели таблетки, пак има риск от надраскване, ама това са едни чинии все пак - карай да върви, ще ги обновиш!

Дедо,
Много благодаря за отделеното време и за съветите  Hug. Ще си ползвам праха в дозата, която препоръчваш, пък тя машинката ще си покаже  Grinning.
Колкото за таблетките Куантум ще си ги използвам за тенджери и тави. Хайде със здраве!   bouquet

# 427
Питах преди 1-2 стр. назад за таблетките на Апта. Останах приятно изненадана от резултата - бешe се измило всичко от засъхналите остатъци от млякото с грис и от залепналото на дъното на тенджерката. Предполагам има значение и че температурата на програмата беше 50 градуса, а и самата продължителност на програмата - 160 минути / но пък само 1,1 кв/ч - /

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 21:26 от Анонимен

# 428
НЯКОЙ ПОЛЗВАЛ ЛИ Е ФРЕШ АКТИВ

# 429
Някой ползвал ли е този гел?    http://freshaktiv.eu/5/19.html

Чудя се дали мие добре? Thinking
Никой ли не е ползвал този гел? Tired
  http://freshaktiv.eu/5/19.html

Питам,защото си взех таблетки 3 в 1 от същата марка,но са ми слабички.
Аз го ползвам в момента. Купих си таблетки (от екологичните) и гела отделно за стъкло и кристал, и порцелан. Мие много добре, ароматизиран, за 40-50 измивания е. Цената е колкото Calgonit за 20 измивания, а е на едно ниво с него. Пробвам всичко аз Hug

Grinning Hug

# 430
Здравейте, имам няколко въпроса. Моята машина е Indesit, ползвала съм я само веднъж. Самата машина на дъното има отвор с капак, в който трябваше да изсипя 1 кг сол. Така и направих, пуснах я с 1 таблетка Калгонит, която беше подарък с машината. Сега съм си поръчала таблетки от друга фирма. Въпросът ми е тази сол, колко време ще е ефективна. Района, в който живея, е с много твърда вода. И трябва ли на всяко пускане да добавям нещо специално освен  стандартна таблетка и евентуално за блясък? Благодаря!

# 431
  • Стара Загора
ЗАвиси на какъв разход ти е настроена солта, моята я зареждам на няколко месеца веднъж.
Гланц по - често слагам,  но там количеството е по - малко.

# 432
АКО ИМАШ ИНДИКАТОР ЗА СОЛ , КОГАТО ТЯ СВЪРШИ ТОЙ ЩЕ СВЕТНЕ bowuu

# 433
  • Стара Загора
В новата брошура от Метро има Калгонит на промоция, 120бр таблетки за 22,79лв
Max in1 са 52бр. za 22,79лв, а 70бр. за 27,83лв

# 434
В новата брошура от Метро има Калгонит на промоция, 120бр таблетки за 22,79лв...

Мисля да се възползвам .  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт