Препарати за съдомиялна - 2 част

• 115 709
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
na изброените всички им трябва гланц, че и соли. евтиното идва скъпо винаги,знаем си го и пак купуваме

# 406
Моята миялна е малка, Electrolux,  за 6 комплекта. По принцип ползвам прах, но последния, който взех (на фрешактив), е много агресивен и ми надраска ужасно чашите и чиниите. Та вчера си взех таблетки Calgonit Quantum. На опаковката пише, че една таблетка е дозата за голяма машина. Та се чудя има ли опасност миялната да не успее да изплакне препарата  newsm78.

# 407
От 4 г.ползвам моята,дори не и знам марката,малка за 2 комплекта.Само калгонит от всякакво естество,мн.съм доволна.
Ако не ти го изплакне,пусни 2-ро изплакване,и така ще разбереш правилната доза.Ако са стандартните таблетки,нямаш проблем,моята я изплаква,а твоята е по-голяма.

# 408
ewa,
стандартната таблетка е около 18-22 грама и е формована доза препарат за най-големите битови машини - за 12 комплекта съдове и прибори. За толкова малка машина, като твоята, наистина е голяма хапка. И преди съм казвал - не е нужно да режете таблетките. Мисля че и твоята машина ще я изплакне, но за самото измиване не е необходима толкова голяма доза. Наистина, след миенето има цикъл само изплакване и ще се справи. Искам да кажа, че проблема ти ще бъде по-скоро в излишния харч, като стойност на едно пускане. И друго: - Според мен, разтворът пак ще ти стане силен или агресивен. Една голяма машина налива 5-6 литра вода за цикъл. В тях се разтварят 20 грама. Твоята налива сигурно литър-два/пак с 20 грама/. Куантум, доколкото знам, е съчетание на гел и прах за загорели в желатинова кутийка. Ще можеш ли го раздели? Иначе е най-новото и модерно на пазара и за стандартна машина е перфектен.

# 409
Мен харчът не ме притеснява  Hug. Таблетката е голяма играчка да я разделям. Програмата, която ползвам мие, прави 2 изплаквания и суши. Дедо е прав, като се замислих машинката налива около 2л. за самото миене и по 2 л. за всяко плакнене. Странното ми е, че като ги вадя от миялната направо скърцат. В дозатора за препарат пише 9 ml. Та какво ще ме посъветвате да ползвам за миене и в каква доза  newsm78

# 410
Сега забелязах драскотини и по моите съдове Sad.Дали ако използвам гел ще избегна това  newsm78

# 411
  • Бургас
Може ли да се ползват заедно - таблетки 3 в 1 и течен гланц? Rolling Eyes

# 412
  • София
аз слагам сол и гланц дори и при ползването на таблетки, които са всичко в едно; рядко се налага да добавям сол, а от гланца относително по-често, и двете са ми на слаба степен; имам 4 чаши за вода купувани преди години от метро - те са надраскани (пробвала съм вече почти всички по-известни препарати - няма разлика), а всички останали съдове са ми ок и си мисля, че самото стъкло не е качествено, по-нагоре в темата Дедо беше обяснил, че захабяването не е механично, т.е. при самия процес на миене, а химично - от абразивния ефект на препаратите, което в комбинация с некачествения материал на съдовете за мен обяснява и тяхното захабяване

# 413
Нищо не добавям,таблетките само,първо бяха 3 в 1,после 4 в 1,после 5 в 1,какво да добавям?

# 414
Сега забелязах драскотини и по моите съдове Sad.Дали ако използвам гел ще избегна това  newsm78
Драскотините, които забелязваш по съдовете не е задължително да са само от миенето с агресивен и некачествен препарат. Приборите - ножове, вилици, лъжици, които използваме, за да се нахраним дерат чиниите, чашите пък се дерат при миенето, ако не са от особено качествено стъкло.
Та на въпросът ти - ако миеш с гел (аз използвам гел Калгонит, когато мия деликатни неща) шансът съдовете ти да бъдат надрани е сведен почти до нула.

ewa, за толкова малка машинка не бих се и замислила - ползвай само гел за миене (отделно сол и гланц), дозирай толкова, колкото ти е дозатора на миялната. Според мен от таблети няма никакъв смисъл.

# 415
Нищо не добавям,таблетките само,първо бяха 3 в 1,после 4 в 1,после 5 в 1,какво да добавям?
Добавяй сол и гланц Peace.

# 416
Sourcherry Hug
 Значи със сигурност минавам на гел!

# 417
Sourcherry Hug
 Значи със сигурност минавам на гел!
Дано да си доволна, аз съм  bouquet.

# 418
Момичета, приборите и съдовете винаги се "драскат" при машинно миене. Независимо от препарат и качество на съдовете. Неизбежно е, наистина съм писал по този въпрос по-рано. Просто ги прежалваме за удобството и свободното време, което получаваме. Гелообразната форма не е гаранция за перфектно-запазени съдове.

ewa, искам да ти помогна Simple Smile
Моля те, пиши на колко години е машинката и какви програми има. Питам, защото тези "9 милилитра" не са ми ясни. Преди 8-9 години праховете бяха направени двойно по-концентрирани - ако се слагаше от старите 45 мл, с новите стана 22 мл. Освен това милилитри и грамове са различни. Това обяснява защо прахът, който си използвала е агресивен-била е много силна концентрацията. Гел също е подходящ, но пак трябва да определим дозата. Ако искаш, може да пишеш и с ЛС.

# 419
Някой ползвал ли е този гел?    http://freshaktiv.eu/5/19.html

Чудя се дали мие добре? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт