Препарати за съдомиялна - 2 част

• 115 268
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
знам ги, но трифазни и двуфазни са отживелица. Класик, стандарт и подобни са стара песен. А кларо са към не особено качествените таблетки, пък тези ще дойдат с доставката над 30 стотинки за бройка. Не бих ги препоръчала.

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 22:09 от енито

# 586
  • София
Ползвам Медикс, и таблетките, и гланца и солта вече 1 година и не съм имала никакъв проблем с миенето на каквото и да е. Слагам загорели тави, филтрите на аспиратора, всичко, което става за съдомиялна и винаги всичко е било ОК. Не бих давала повече пари за друг препарат.

# 587
  • София
Ползвам таблетки 3 в 1 и сол Калгонит и съм много доволна.

# 588
От мен също един тлъст минус за Claro.

# 589
Здравейте! Прочетох само последните 3 страници от темата, може и да са споменавани, но исках дa похваля последните таблетки, които си купих - от магазин ДМ ( Denk mit ). Така се и казват - Denk mit Revolution, всичко в едно. Най-убавите, които съм ползвала. С доста резерви ги взех, защото ме привлече цената - 10 лв за опаковка от 40 таблетки. Горещо ги препоръчвам!

Hug Hug Hug Перфектни са. В съотношението качество-цена, качеството превъзхожда няколко пъти цената  Laughing

Понеже не съм използвала никога таблетки, ще трябва ли да се слага и гел за блясък? Сега ми свърши гела на Апта и мисля да пробвам и нещо друго?

# 590
Понеже не съм използвала никога таблетки, ще трябва ли да се слага и гел за блясък?

Сама ще прецениш.
Ако съдовете излизат чисти, без петна от засъхнали капки - няма нужда от гланц.

# 591
  • София (Възраждане)
Понеже не съм използвала никога таблетки, ще трябва ли да се слага и гел за блясък?

Сама ще прецениш.
Ако съдовете излизат чисти, без петна от засъхнали капки - няма нужда от гланц.

А солта задължителна ли е, ако таблетките не са "всичко в едно"?

# 592
Солта не е задължителна, поне не за райони с мека вода, както е в София например.
Препоръчително е да се зарежда периодично със сол, като дозаторът се настрои на най-ниската възможна степен, т.е. на 1.
Ако районът е с твърда вода е повече от добре машината да бъде зареждана редовно и да бъде настроена на по-голямо потребление.

П.П. Дори и таблетите да са "Всичко в едно" е добре да се зарежда сол. Независимо от степентта на твърдост на водата. Т.нар. съдържание на сол в таблетата не е достатъчно условие машината да работи добре и да бъде защитена от варовикови отлагания, а и водата да бъде омекотена.

# 593
  • София (Възраждане)
Ползвали ли сте био-таблетки и харесват ли ви?Напоследък много гадно ми миришат всички препарати и се чудя дали да не ги сменям?

Аз ползвам Грюн грийн.
Много ги харесвам, миришат свежо. И най-важното - не замърсяват води и почви.

Днес купих таблетки Грюн Грийн от Пикадили.  Според ето това описание: http://freshaktiv.eu/43/44/134.html става въпрос за таблетки 5 в 1 т.е. + гланц и сол. На опаковката обаче на оригинален немски пише, че добрият резултат се постига само в комбинация на таблетка с допълнително добавени гланц и сол newsm78 newsm78

И още един въпрос относно състава. На залепения етикет на български език пише че не съдържат фосфати, хлор и т.н. отрови, съдържа единствено естествени съставки, като състав е дадено: 5-15% анийонни тенсиди на раст. основа, до 5% катиойонни тенсиди на растителна основа, натурален парфюм.
На немски обаче пише в буквален превод следното: 5-15% избелващо вещество на кислородна основа, под 5% нейонни тенсиди, поликарбоксилати, фосфонати, аромати, ензими (протеаза и амилаза).  
Нищо не разбирам от химия Embarassed Sick, помогнете, става ли тук дума за дезинформация?

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 14:22 от Mooimeiske

# 594
Споко!
Аз също нищо не разбирам от химия, но съставките на тези таблети са изцяло растителни и биоразградими.
Сол може и да не зареждаш, за мен обаче е препоръчително. Гледай да е по-едра. Марката няма значение.
Ако ще ползваш гланц, задължително гледай пак да е биоразградим, за да е безвреден напълно.
Грюн предлагат и гланц - страхотен е!

# 595
  • София (Възраждане)
Sourcherry, благодаря!

# 596
  • София
Последно от къде и какви биоразградими таблетки мога да си купя?В другата тема четох за Грюн Грийн(дано не бъркам името),чевсе пак ги няма в Пикадили.Та откъде да си купя?

# 597
И аз имам въпрос за въпросните био таблетки  Embarassed Махате ли пликчето на самата таблетка, че никъде не прочетох, че не се маха и аз го махам.  newsm78

# 598
Маха се, првилно дейставаш. Аз малко разбирам от химия и знам, че тези пликчета, които се разтварят сами са на желатинова основа. А за био-козметика и препарати суровини от животински произход не се препоръчвали.
Mooimeiske, фирмите винаги препоръчват за добър резултат да се ползват сол и гланц, защото се взима за база варовита вода. При нас в Стара Загора е такава водата и в Пловдив беше и съм слагала винаги, за София е по-желание. Въпросът ти превода, както в Зелената тема за Apta, мисля че няма проблем. Май има някакъв български стандарт или изискване и затoва се различава от директния превод. Но не съм сигурна Peace Там ти писах за солта.

# 599
  • София (Възраждане)
Благодаря, Енито  bouquet

Да попитам, къде в София /реален магазин/, мога да си купя гланза на Грюн Грийн, в Пикадили го нямаше.
Вече изпробвах таблетките, добавих и сол, но по чиниите останах лепкави, синкави петна. Това всъщност означава ли, че трябва допълнително гланц?

Общи условия

Активация на акаунт