Препарати за съдомиялна - 2 част

• 115 272
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
енито много благодаря  Hug

Аз  нито гланц, нито сол добавям освен тази дето си е на дъното сипана в едно отделение с врътка и съм много доволна от резултатите  Peace

Ама много гадно, че казвате че ги няма вече в Пикадили, опаковката ми свършва  Tired

# 601
  • София (Възраждане)
Купих днес таблетките от Пикадили на Мол София Peace

# 602
В Пикадили Сити Център също ги имаше днес.
За течността за изплакване не погледнах.

# 603
Ползвали ли сте био-таблетки и харесват ли ви?Напоследък много гадно ми миришат всички препарати и се чудя дали да не ги сменям?

Аз ползвам Грюн грийн.
Много ги харесвам, миришат свежо. И най-важното - не замърсяват води и почви.

Днес купих таблетки Грюн Грийн от Пикадили.  Според ето това описание: http://freshaktiv.eu/43/44/134.html става въпрос за таблетки 5 в 1 т.е. + гланц и сол. На опаковката обаче на оригинален немски пише, че добрият резултат се постига само в комбинация на таблетка с допълнително добавени гланц и сол newsm78 newsm78

И още един въпрос относно състава. На залепения етикет на български език пише че не съдържат фосфати, хлор и т.н. отрови, съдържа единствено естествени съставки, като състав е дадено: 5-15% анийонни тенсиди на раст. основа, до 5% катиойонни тенсиди на растителна основа, натурален парфюм.
На немски обаче пише в буквален превод следното: 5-15% избелващо вещество на кислородна основа, под 5% нейонни тенсиди, поликарбоксилати, фосфонати, аромати, ензими (протеаза и амилаза).  
Нищо не разбирам от химия Embarassed Sick, помогнете, става ли тук дума за дезинформация?

Ще дам пояснение. Таблетките Грюн Грийн са 5 в 1. В смисъл, че имат необходимите части почистващ препарат, сол, гланц, защита за стъклото и за инокс. За райони с твърдост около средната и варовита вода е необходимо да се добавят сол и гланц според инструкциите. Етикетите отговарят на изискванията на българската НАРЕДБА ЗА РЕДА И НАЧИНА НА КЛАСИФИЦИРАНЕ, ОПАКОВАНЕ И ЕТИКЕТИРАНЕ НА ХИМИЧНИ ВЕЩЕСТВА И ПРЕПАРАТИ  Приета с ПМС № 316 и Приложението и. Изискванията в нея изненадващо са различни от тези в немската. Разликите са в описването на състава, формулирането на Тенсиди или ПАВ, изписването с кодове на R и S фрази, лице което пуска на пазара, срок на годност и още други. Гланц веригите в София не желаят да включат в асортимента, точно защото имало в таблетките и в София не се купувал. Налични са в трите големи магазина Пикадили, без Експрес, както и в Карфур.

# 604
  • София (Възраждане)
Благодаря, Тони!   bouquet

# 605
  • София
Купихме си от тези таблетки Грюн Грийн, но според мен са си обикновенни, а не 5 в 1. Никъде по кутията не пише, че са 5 в 1, дори и на немски. По чашите ми остават понякога петна, което досега не се е получавало, когата съм ползвала таблетки N в 1.

# 606
  • София (Възраждане)
Вече имам впечатления от таблетки Грюн Грийн. Не съм доволна от резултата по отношение на измиването, но аз съм с малка съдомиална и още не мога да преценя, дали да слагам цяла или половин таблетка. Естетичният резултат обаче не ми е толкова важен, важно ми е съдовете, особено чашите, да не миришат след измиване на препарата и да не се налага да се плакнат на ръка. С Грюн Грийн положението е много по-добре.

# 607
Мисля, че да си доволна от измиването е равно по важност с екологичността и безопастността.Ти си преценяш. При мен мият много добре.

# 608
От вчера и аз съм с миална машина и благодарение на форума се ориентирах за препарати и таблетки.Заредих сол-едра,гланц и таблетки.
Взех от таблетките на Грюн Грийн,но падна чудене как да ги сложа-с бялото или зеленото към вратичката на машината.Уточнявам миалната ми е електролукс-6 комплекта-малка
От вчерашното измиване-резултата е страхотен,но ми се струва,че пластмасовата купа на пасатора е леко надраскана.От солта или от таблетките?
От прочетеното взех от едрата сол-дали не е това причината?

# 609
Купата е надрана от таблетите. Изобщо купи и всякакви съдове от поликарбонат е добре да зареждаш в машината с гел за съдомиялни. Гелът не драска пластмасата.
Солта не влиза в контакт със съдовете при цикъла на миене, плакнене и сушене.

Няма никакво значение накъде ще бъде обърната таблетата в дозатора.

# 610
Благодаря Sourcherry!
Ще купя и гел за да мога да ги измивам и тях.
Може ли препоръка какъв да взема,че пак ще има да се триумя пред рафтовете.И този гел пак на местото на таблетките се слага нали?А с какво се дозира?

# 611
Най-добре е да вземеш някакъв също биоразградим.
Иначе Калгонит/Финиш гел за съдомиялни. С известни уговорки, защото съдържа хлор и фосфати.
Дозира се на око, предвид и делението в дозаторната камера на машината.
Поставя се пак там, където и таблетата.

# 612
Благодаря за Sourcherry за бързия отговор.Сега ще потърся биоразградим гел и ще заредя отново.
Грюн Грийн имат ли или да търся друг?

# 613
Грийн Грюн няма в серията си гел за миялна машина. Само таблетки и гланц.

# 614
Малко офф - Тони от пуснете и еко прахове за пране Wink

Общи условия

Активация на акаунт