Препарати за съдомиялна - 2 част

• 115 687
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Ей с'я ще мине Свекъра и ще се разфучи, че има цел шкаф за подаряване от тях Joy
Joy Joy Joy
Като си спомня как беше направо освирепял от продуктите на DM още по-смешно ми става hahaha.

# 481
Здравейте, искам съвет защото нямам идея къде е проблема. Та имам миална, не знам дали има значение марката но е Бош и съм доволна, добреди няколко миенета. Та уж е от тия дето работи и разпознава таблетките 3 в 1. И с такива мия от както я имам. Но от една  седмица забелязвам че по шашите- те са тъмни и там най личи, но не мисля че е само по тях де,остава едно като филм -леко ми синее. Имам чуството че просто не се измил целият препарат. Иначе съм сложила сол, и до момента не е светнала лампичкта че е намаляла. Моля кажете от какво може да е почнало да не се измиват хубаво , по скоро изплакват. Няма бели следи по скоро тнякак синеят петната  Confused
  bouquet

# 482
Ох, и при мен лоша работа с чашите - имало е писано доста напред по темите, но не съм намерила точно. Един път се измиват, 3 пъти стъклените остават точно като в мъгла и неизплакнати, а най-лошото е че после и на ръка с яко търкане и препарат за чинии остават същите  Sad мътни и синеещи понякога. А пък най-странното е, че ми се е случвало при 2 съседни чаши поставени абсолютно еднакво - едната да е измита , а другата мътна Thinking
Аз сол не съм слагала ( заради идеята, че в София няма нужда), но не знам дали от там не е проблема. От както се помня мия с Калгонит - фИНИШ - 3 В 1 таблетките - дали и тях да не сменя вече не знам newsm78

# 483
И аз съм стези таблеки, но до скоро нямах проблеми  ooooh!

# 484
Основни съвети:
Сменете препарата!
И чашите.
В препаратите до 3в1 няма защита на стъклото.
С годините мат'риалът се захабява.
Сменете и марката препарат, но да не е сомат
Брей, че и рима сложих Laughing

# 485
Дедо, от горния ти пост подразбирам: не калгонит, не сомат. Моля, сподели какъв препарат ползваш!

# 486
Не, калгонит е силен и добър.
Но за стъклото и дуралекси и подобни само по-новото поколение-много в 1  Laughing или квантум.
Само дето похабява малко материала, но аз съм примирен.
А и съм казвал преди: -ползвам всичко ново, което се появи.
Когато изчерпя новостите, си карам на едни еко-таблети.
Не питай за марка и къде ги има, щот' не ми се рекламират фирми и супери гратис Joy

# 487
Дедо, благодаря. Дуралекса отдавна го прежалих - измени си цвета от калгонит всичко в едно. Дори и на ръка вече не се измиват различните отенъци на цвета. За стъклени чаши /турски/ и кристални /български/ нямам оплаквания дори и от евтини таблетки на DM.

# 488
Основни съвети:
Сменете препарата!
И чашите.
В препаратите до 3в1 няма защита на стъклото.
С годините мат'риалът се захабява.

Добре де - ама чашите са много скъпи и италианско стъкло и не мога да си сменя Laughing те още от самото начало ту се миеха добре, ту ставаха замъглени и с остатък петна Thinking А препарата - Калгонит Финиш Пауърбол - сега го погледнах, че съм изхвърлила кутията - това 3 в едно ли е? май беше ALL in ONE newsm78

# 489
  • София
Ох, Дедо, на мен ми се появи бяло по чашите от Fairy-новите, с гела. Преди това нямах проблеми, сага обаче не могат да се изчистят. Дуралексът ми е надран, но промени в цвета няма. Кристалът също не е бял, а се мие с чиниите. Само на чашите за вино, сигурно защото са с по-тънки стени, не знам, но са ужасни.

А защо не Сомат, той не е ли добър?

# 490
Moите многогодишни впечатления от най-различни продукти от обикновения прах до последните измислици са, че калгонит, сън и фейри са най-добрите. Но са и най-активни и разрушаващи. А сомат хем не е много добър, хем разваля. Това не значи, че е константа и нещата са непроменими. Може да излезе и добър модел. Затова винаги търся най-доброто съчетание цена-качество, не се "хващам" на реклами и си ценя парите.

# 491
Сън и фейри не съм пробвала, но последно взех калгонита 4лири 42 таблетки (от тук съм спестила някой лев, не съм само прахосница  Laughing).  Него обаче само като са по-зацапани нещата. За ежедневните и не толкова зацапаните, пускам от зелените таблетки.

Дедо , а тези прахчета или там какво са, които са за почистване на машината, на колко време се слагат?

# 492
Коментирали сме и почистването на машините.
Накратко, има два вида препарати - прахообразни, които са повече против калк и магнезий и са задължителни за машините без йонообменник/без резервоар за сол/ и течни /или гелообразни/ за общо почистване.
Интервалът за приложение се определя от честотата на ползване на машината. Някои производители на препарати са написали на опаковките - всеки месец. Мисля, че това е излишно. Опитват се да го наложат като консуматив, както солта и гланца, но не е обосновано. Според по-коректните производители е достатъчно да се прави на 3 месеца при ежедневно използване на машината или на 4 при по-рядко. Опаковката от около 200-300 милилитра се слага в машината без съдове и друг препарат с капачето надолу,с  предварително отлепен стикер и се избира програма с висок градус. Цените варират от 5 до 10 лева.

# 493
  • София
не знам, защо толкова го заплюхте бедния сомат в един глас - който не е е сигурен - да купи и да пробва; сомат е първият препарат, който ползвах, и съм доволна; не съм пробвала всички видове марки на пазара, но и не се вманиачавам толкова; лично за мен няма разлика между сомат и 2-3 вида финиш (калгонит), който ползвах и ползвам; дори нямам търпение да свърша сегашния powerball, за да си взема сомат (смятам да взема таблетки, но да пробвам и гела); определено различните видове финиш (квантум не съм ползвала) мият абсолютно еднакво, като по-"висшите" серии просто изхабяват повече и не мият по-добре една от друга и от сомат няколко в нещо си; под захабяване имам предвид леки драскотини по един вид от евтините ми стъклени чаши и по няколко цветни чинии, които ползвам - появиха се след ползването на финиш не знам си какъв вид; най-скапани според мен са апта или поне тези, които са в локалния бг магазин; според мен до голяма степен ефектът от измиването зависи не само от препарата, но и от подреждането на посудата, вида замърсяване и т.н. така и не се наканих да издиря еко таблетките, но ще трябва, защото постепенно се ориентирам към подобрни продукти за почистване, пране и миене

# 494
така и не се наканих да издиря еко таблетките...
В Пикадили ги има, хубаво мият.

Общи условия

Активация на акаунт