Препарати за съдомиялна - 2 част

• 115 549
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
ДА, нормално е.Не е хубаво веднага да я отваряш.Остави я поне 30 минути ,за да истинат посудата/да станат с телестна температура/.Капките вода се получават от при отварянето на миялната/от вратичката/.

# 91
  • Варна
На моята пише след като свърши програмата да се остави за 15 минути открехната.

# 92

Това е задължително.

# 93
  • Балчик

Това е задължително.

Зависи от типа на сушенето. Peace

# 94
  • София
Моля помагайте. Писах вече за индикаторът за сол след 4 цикъла още не гасне. И още нещо драскат ми се съдовете всичко без изключение. На какво се дължи? Дали е от недостатъчно соли. магазинът ми обясняваха как нямало миялна дето драска а само неправилно количество сол за да омекоти водата. Това така ли е ?

# 95
Всички миялни драскат, та дори и някой чупят съдовете.Намали си солта.

# 96
  • София
  Да споделя и аз.Имам съдомиялна от пет години,взехме я втора употреба,безкрайно съм доволна.Баукнехт е...не знам дали така се пише.Ползвала съм всякакви препарати.Изключително съм недоволна от таблетките на Медикс,въобще от техните продукти за съдомиялна,от гланца на Аро съм недоволна също.От няколко дни мия с препарати на Апта-прах,сол,гланц.Измиват чудесно,препоръчвам.Цената също е добра-3кг прах е за около 19лв.

# 97
Записвам се защото другата седмица и аз ще се обзаведа с този уред. Гледах в Метро таблетки Калгонит 60+30 класик за около 20-21 лв. , и доколкото разбрах ми трябва сол и гланц. А ако си взема от тези 3в1, 4в1 и разни всичко в 1 трябва ли ми сол и гланц ? И още един въпрос какви/колко съдове побира горе-долу миялна за 8 комплекта.

# 98
  • Хасково
Пускам ги заедно с чиниите, не на специална програма за чаши. Значи вече няма да ги слагам изобщо в миялната, но пък и дуралекса ми излиза някак мътен.

В едни стари теми беше обсъждано, че това което се получава като мъни петна по дуралекса и стъклените чаши се нарича "корозия на стъклото".
При мен е по същия начин.
Записвам се защото другата седмица и аз ще се обзаведа с този уред. Гледах в Метро таблетки Калгонит 60+30 класик за около 20-21 лв. , и доколкото разбрах ми трябва сол и гланц. А ако си взема от тези 3в1, 4в1 и разни всичко в 1 трябва ли ми сол и гланц ? И още един въпрос какви/колко съдове побира горе-долу миялна за 8 комплекта.
Моята също е 8 комплекта количеството съдове зависи от големината им.Но по -правило побира 8 чини за салата, 8 по-големи/за основно ястие/, 8 дълбоки, 8 чаши, 8 купички.
Всичко зависи от чиниите които се ползват и начина на подреждане е много важен.Така като гледам сте 4 членно семейство 8 комплекта ви е напълно достатъчна.
Гледам си се насочила към таблетките, при тези машини тоблетките не са чного удачни защото те са сметнати за 12 комплекта миялни машини, но опита и пробите ще ти покажат кое е най-подходящо. Аз използвам отделно сол+прах+гланц.

# 99
Имам едно питане - някой ползвал ли е таблетки Астониш 5 в 1. Много изгодни бяха 48бр. за 12 лв. Продавачката много ми ги хвали и много им се чудя, но не продава на дребно, а не са малка бройка и ако не стават много ще ме е яд Rolling Eyes

# 100
здр момичета имам въпрос може би не му е мястото точно в тази тема но моля да ме извините и да ми отговорите-имам съдомиялна от този вид http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09023266,но ми липсват инструкциите и незнам точно какви препарати мога да ползвам и каде да ги поставям,до сега сипвах сол във един отвор с капаче и слагах по половин таблетка във едно отделение като кошничка,а незнам дали това е правилното място,но никъде другате не виждам каде може да се постави,благодаря ви   bouquet

# 101
Онзи ден, минавайки през Кауфленд, мернах някакъв прах за съдомиялни - Clean Maximo. Не съм го виждала преди, но реших да си взема една кутия да го пробвам. Нямам никакви забележки, мие съдовете чудесно, а на всичкото отгоре 1кг. струва 3лв.! Направо се родих с тоя прах, преди това пробвах всякакви и таблетки, и прахове, най-доволна съм от Сомат прах, но този не мие по-лошо, а е няколко пъти по-евтин.

Иначе отдавна престанах да слагам и гланц и сол, и откакто престанах, по съдовете ми няма никакви излишни петна и недостатъци. Явно моята вода не е за сол и гланц Simple Smile.

# 102
Има ли някой такъв проблем със съдомиялната си машина: Кристалните ми чаши има синкави петна, станали са идни такива мътни - грозна работа.  Cry Не зная дали ще се оправи с  миенето, но вече не ми се иска да ги слагам в миялната, а уж обичала кристал. Дуралексовите ми чинии също са на някакви петънца. Живея в район с много варовита вода, слагам сол допълнително, но петната не са от нея, защото не са бели петна. Марката на машината е Електролукс за 5 комплекта, а препарата е течен - Калгонит. Ако някой има идея какво мога да направя ще съм благодарна!  Hug

На инструкцията на моята пише, че не се слага кристал и дърво в миялната. Аз съм рискувала, но съм забелязала, че понякога чашите ми излизат леко надраскани и с тези сини отенъци. Когато се обадих и питах, ми казаха да намаля гланца от 3-4 на 2. Възможно е да е от него. Пробвай!
Сигурна ли си за кристала, защото всичките ни чаши са от кристал и от сигурно 10 години се мият постоянно в съдомиялната и нищо им няма. Съдомиялната (Аристон) и тя е от сигурно 10 години. Grinning

# 103
Има ли някой такъв проблем със съдомиялната си машина: Кристалните ми чаши има синкави петна, станали са идни такива мътни - грозна работа.  Cry Не зная дали ще се оправи с  миенето, но вече не ми се иска да ги слагам в миялната, а уж обичала кристал. Дуралексовите ми чинии също са на някакви петънца. Живея в район с много варовита вода, слагам сол допълнително, но петната не са от нея, защото не са бели петна. Марката на машината е Електролукс за 5 комплекта, а препарата е течен - Калгонит. Ако някой има идея какво мога да направя ще съм благодарна!  Hug

На инструкцията на моята пише, че не се слага кристал и дърво в миялната. Аз съм рискувала, но съм забелязала, че понякога чашите ми излизат леко надраскани и с тези сини отенъци. Когато се обадих и питах, ми казаха да намаля гланца от 3-4 на 2. Възможно е да е от него. Пробвай!
Сигурна ли си за кристала, защото всичките ни чаши са от кристал и от сигурно 10 години се мият постоянно в съдомиялната и нищо им няма. Съдомиялната (Аристон) и тя е от сигурно 10 години. Grinning

Малко офф  offtopic за което ще ме извините. JeniB отбий се и при нас, да ни разкажеш как я карате с Ива.

# 104
JeniB, сигурна съм, така пише да не се слега, но аз сложих кристалните чаши, домързяме да ги мия и нищо не им стана, но с течение на времето ми изглеждат леко надраскани, предполагам от препарата. Hug

Общи условия

Активация на акаунт