Великденската изненда е голяма - НОЕМВРИйчето, скрито във мама

• 10 928
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
Извинявай,чак сега видях че не живееш в БГ.
Можеш да избягваш риба меч.Ако се сетя още нещо ще пиша.

# 136
СОфи недей така бре жена ooooh! Какви са тея амниоцентези...Първо това се прави когата БХС-то има висок резултат>Второ , БХС се препоръчва на жени над 35г.>Трето можеш да отидеш на един хубав апарат в 12 седмица и с него също могат да ти кажат какъв е риска да носиш дете с ген. отклонение.А за амниото просто не го мисли (поне за сега- първо УЗ или БХС).А и да ти кажа че и тея резултати не са 100% сигурни, там се предполага само какъв е риска- примерно 1:300 (под 250 се води висок риск), а съм чувала от някои майки които са правили БХС и резултата е бил много малък под 250 , но след раждането се е видяло че бебето си е абсолютно здраво.
Сору за дългия пост, но аз мисля първо много добре да се поровиш за амниото и тогава да прецениш Peace

Naughty Не, не си права!

1. Не е задължително да си правил БХС. Ако се решиш директно на амнио - БХС се обезмисля...
2. БХС няма общо с амниото и дава фалшиви резултати (както положителни така и отрицателни). Същото и за ранния БХС 11-13г.с.
3. Ходих на един от най-хубавите апарати в бг и мога да ти кажа, че никой док няма да ти гарантира на 100%, че няма да има даун само с УЗ
4. Аз пък съм чувала за майки, който след нисък риск се ражда болно бебе.....

Peace

P.S. Аз не агитирам никой да прави каквото и да било! Просто споделих, ча аз и съпруга ми решихме да нашравим амнио. Това е изследването, което ще ни направи спокойни до края на бременноста. Божа работа е всичко. Може всичко да се случи на всеки. Само да сме живи и здрави Wink

Последна редакция: пт, 02 май 2008, 22:01 от sophiepp

# 137
Sofi не искам да споря но попитай който и да е лекар (дори МАзнейкова) и съм сигурна че няма да ти препоръчат амнио без да си правила БХС. Амниото се прави задължително след БХС (ако е с висок риск).А защо си мислиш че амниото ти дава 100% сигурност Thinking Имай предвид че не си над 35г. за да е задължително, но след като не вярваш попитай някой док.Убеждавам те защото съм сигурна че е по добре първо да видиш другите варианти, които са 100% безопасни за теб и бебето- докато амниото си крие риск.Но все пак всеки си решава Peace

4. Аз пък съм чувала за майки, който след нисък риск се ражда болно бебе.....

Peace

P.S. Аз не агитирам никой да прави каквото и да било! Просто споделих, ча аз и съпруга ми решихме да нашравим амнио. Това е изследването, което ще ни направи спокойни до края на бременноста. Божа работа е всичко. Може всичко да се случи на всеки. Само да сме живи и здрави Wink

Малко гадно ще прозвучи, но според теб е ясно да го има само варианта в който майка с нисък риск да роди болно бебе, но чувала ли си , да има висок риск и да се окажа че е здраво- според мен ако се покаже че уж бебето е болно се предприема мярка и след това вече е недоказуемо дали е било здраво нали?

# 138
Извинявам се на всички за дългите ми постове.Софи не го приемай като упрек Hug

# 139
Софи  Grinning съвсем правилно решение сте взели
Аз съм правила амнио 2 пъти и риска и страховете са преувеличен
Така съм си осигурила спокойна бременност и съвест
Раждала съм бебе с аномалии и нито една не е била открита с УЗД
 LaughingСЕГА пак ще си направя амнио
Успех и не се притеснявай newsm10

# 140
Софи  Grinning съвсем правилно решение сте взели
Аз съм правила амнио 2 пъти и риска и страховете са преувеличен
Така съм си осигурила спокойна бременност и съвест
Раждала съм бебе с аномалии и нито една не е била открита с УЗД
 LaughingСЕГА пак ще си направя амнио
Успех и не се притеснявай newsm10
Hug Hug Hug

...Тъкмо се чудех, аз на български ли говоря  newsm78 Wink но авно да, щом ти си ме разбрала Wink

# 141
Извинявам се но знаете ли че амниото е само за ДАУН?
П.С. Момичета не се сдържах LaughingПусти хормони Mr. Green

# 142
Извинявам се но знаете ли че амниото е само за ДАУН?
П.С. Момичета не се сдържах LaughingПусти хормони Mr. Green
малко ли е?!

# 143
juli75, ти във Варна ли ще правиш амнио или в София?!

# 144
Амнио-то не е само за Даун  Laughing
дава почти 100% гаранция за над 20 генетични/хромозомни/заболявания
Процедурата е  рутинна и рисковете минимални 0,5 %
Аи годинити не винаги са решевещ фактор
Аз бях на 21 когато  попаднах в рисковата група
Мисля да е в София тук я правят от скоро и НЕ МИСЛЯ ЧЕ СА С НУЖНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ   

# 145
Амнио-то не е само за Даун  Laughing
дава почти 100% гаранция за над 20 генетични/хромозомни/заболявания
Казаха ми, че са ги съкратили и вече е само за тризомиите. Другите се виждали на УЗ.

Мисля да е в София тук я правят от скоро и НЕ МИСЛЯ ЧЕ СА С НУЖНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ  
И аз така мисля!

# 146
Ole momi4eta, be sigurno az ne sym nared,   Rolling Eyes ne sym bila na doktor izob6to do sega, samo nasila me widqha 2 pyti na ultrasound i fokusa ne be6e mnogo mnogo wyrhu bebeto. Ginekolog ili aku6er ne me e wijdal, imam 4as za 20-ti Mai 4ak, nikakwi krywni testowe ne sa mi praweni oswen tozi da se potwyrdi bremennosta. Sophi daje pola na bebo znae ve4e. Az li sym napylno w maglata 4e ne sym hodila na izsledwaniq ili ne6to takowa? To Boja rabota dali e zdrawo ili ne, mai se okazwa po-lo6o da si w 4ujbina bremenna, otkolkoto w Bylgariq... Kajete kakwi izsledwaniq da gi tormozq da mi prawqt sega kato ida na 20-ti i kakwo po-specifi4no da gi razpitwam 4e nikak ne mi e qsno... Blagodarq vi

# 147
  • На топло...
Софи, честита мъжка рожба!   bouquet

Нора, разгледах немските страници, няма проблем, ако си имунно защитена!  Praynig
Говори за всеки случай с твоята лекарка (може да ти пусне изследване...макар че, това не е ли от нормалните изследвания в първия пакет Thinking?!), но по принцип няма защо да се плашиш, тъй като 95% от жените имат имунитет  yes!
Стискам палци всичко да е наред и малката принцеска също бързо да оздравява! Two Hearts

# 148
проJIеТ, моля те използваи КРЕДОРА и пиши на кирилица smile3525.

# 149
Добро утро момичета.Хайде на кафето  food010Днес явно всички са решили да поспят newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт