Великденската изненда е голяма - НОЕМВРИйчето, скрито във мама

• 10 952
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
Добро Утро !!   Laughing Hug

Извинете за невежеството ,но какво е това амнио ???? newsm78 Embarassed 
 И кога трябва да се прави ???  Thinking

# 151
  • Попово
Добро утро  Hug
Добро Утро !!   Laughing Hug

мила 78 не съм много веща, но е изследване което се прави с цел да се установят и намалят до минимум рисковете бебето което очаквате да се роди с генетични аномалии и малформации, понеже се откриват в ранен стадий на бремеността и при нужда или проблем се прекъсва овреме, за да не страдат след това и родителите и детенцето  Peace а за това кога се прави, предпоолага се, че е до 14-16 седмица.
щях да забравя има една формула за изчисляване на пола на бебето. По принцип тя дава отклонения и сигурността и е 98%. Та ето и самата формула:
Към едно постоянно число 49 се прибавя месеца на зачеване на бебето. От сумата,която се е получила се вадят пълните години на майката ,през които тя през по-голямата част от бременността си е била - като тук принципа е когато годините са напр. 22,6месеца се броят 23,а при 22,5 се броят 22г. И след това от разликата последователно се вадят числата от 1-9 до получаване на едноцифрено число( примерно ако се получи 19, схемата е следната19-1=18;18-2=16;16-3=13;13-4=9.... в моя случай пак е Мъжкоооо. Ако то е нечетно е момче,а четно - момиче.
ако искате да се сметнем и после ще отмятаме  Joy

# 152
На мен по формулата на Пепена ми се пада 8 , значи момиче Thinking Ама аз съм такъв неверник , че нито на формули , нито на таблици , нито на бабини деветини вярвам Whistling
Само да док и апарата Laughing

Днес пак ще е скукааааа Crazy

# 153
Добро утро, мацки  Hug
Как сте днес?

Пепена, и на мен ми излиза момче  thumbsup

Не е задължително да се прави!!! Освен, ако не си фамилно обременена или над 35г. Иначе е по желание Wink Пепена ти е обеснила най-общо.

ФАКТИ ЗА АМНИОЦЕНТЕЗАТА

КАК СЕ ПРАВИ?
Лекарят взема проба от околоплодната течност с помощта на дълга, тънка игла, с която внимателно пробива коремната и маточната стена. Процедурата се следи на видеозон, с негова помощ се определя и най-подходящото място в зависимост от положението на плода. Отнема между 5 и 10 минути.

КАКВА ИНФОРМАЦИЯ ДАВА?
Околоплодната течност съдържа клетки на плода, които се изследват за синдрома на Даун, спина бифида и други генетични малформации.

БОЛИ ЛИ?
Повечето жени казват, че дискомфортът е много по-малък, отколкото са очаквали, и най-важното - кратък. Повечето определят усещането като натиск или убождане, а не болка.

КОЛКО ТОЧЕН Е ТЕСТЪТ?
100 %.

КАКВИ СА РИСКОВЕТЕ?
Една на всеки 200 жени теоретично може да загуби бебето. Това може да стане до 3 седмици след манипулацията.

# 154
Добро утро  Hug
Добро Утро !!   Laughing Hug

мила 78 не съм много веща, но е изследване което се прави с цел да се установят и намалят до минимум рисковете бебето което очаквате да се роди с генетични аномалии и малформации, понеже се откриват в ранен стадий на бремеността и при нужда или проблем се прекъсва овреме, за да не страдат след това и родителите и детенцето  Peace а за това кога се прави, предпоолага се, че е до 14-16 седмица.
щях да забравя има една формула за изчисляване на пола на бебето. По принцип тя дава отклонения и сигурността и е 98%. Та ето и самата формула:
Към едно постоянно число 49 се прибавя месеца на зачеване на бебето. От сумата,която се е получила се вадят пълните години на майката ,през които тя през по-голямата част от бременността си е била - като тук принципа е когато годините са напр. 22,6месеца се броят 23,а при 22,5 се броят 22г. И след това от разликата последователно се вадят числата от 1-9 до получаване на едноцифрено число( примерно ако се получи 19, схемата е следната19-1=18;18-2=16;16-3=13;13-4=9.... в моя случай пак е Мъжкоооо. Ако то е нечетно е момче,а четно - момиче.
ако искате да се сметнем и после ще отмятаме  Joy

Pepenka аз си го сметнах момиченце  Hug  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning  ха ха ха ха а интересно !!
  накрая ми остана  числото 8 , съвпада с датата на термина 08,11  Grinning Grinning Grinning  bouquet Hug

# 155
Добро утро, мацки  Hug
Как сте днес?

Пепена, и на мен ми излиза момче  thumbsup

Не е задължително да се прави!!! Освен, ако не си фамилно обременена или над 35г. Иначе е по желание Wink Пепена ти е обеснила най-общо.

ФАКТИ ЗА АМНИОЦЕНТЕЗАТА

КАК СЕ ПРАВИ?
Лекарят взема проба от околоплодната течност с помощта на дълга, тънка игла, с която внимателно пробива коремната и маточната стена. Процедурата се следи на видеозон, с негова помощ се определя и най-подходящото място в зависимост от положението на плода. Отнема между 5 и 10 минути.

КАКВА ИНФОРМАЦИЯ ДАВА?
Околоплодната течност съдържа клетки на плода, които се изследват за синдрома на Даун, спина бифида и други генетични малформации.

БОЛИ ЛИ?
Повечето жени казват, че дискомфортът е много по-малък, отколкото са очаквали, и най-важното - кратък. Повечето определят усещането като натиск или убождане, а не болка.

КОЛКО ТОЧЕН Е ТЕСТЪТ?
100 %.

КАКВИ СА РИСКОВЕТЕ?
Една на всеки 200 жени теоретично може да загуби бебето. Това може да стане до 3 седмици след манипулацията.

БЛАГОДАРЯ  ТИ SOPHIEPP  ЗА ИНФОТО  Hug Hug Hug Grinning

# 156
  • Попово
м/у другото шанса за момче или момиче е 50/50  Joy  поне докато не се появи Wink

# 157
Здравейте  Hug

почиваме всички и то си се вижда  Mr. Green

Софи честити сини гащи. За амниото - всеки сам си решава. Аз правих ранния трипъл тест, после още един на 21 май и твърдят, че оценката на риска е доста обективна. Адски ме е страх мен лично от амниото и тъй като детенце го чакахме 4 години направо не знам как ще го преживея ако нещо му се случи... имам предвид ако се окажа едната от тези 200 жени, а пък бебето е било живо и здраво. давидим какъв риск ще изчислят и тогава. А между другото тук не можеш сам да си поискаш амнио, трябва рискът да е висок и тогава ти предлагат.

Ихаааа, редактирам, тъй като сега видях, че минах в 4-ия месец. Суперррр  Hug

Как ви завидях, че си знаете вече пола с пепена. И аз искам, ма док каза 20-та седмица.

# 158
  • На топло...
Дубрютру!  newsm68

И аз да споделя... за амниоцентезата- в Германия по желание струва скромно 950 евро, добре че съм още под 30 и без фамилна обремененост, да не се обвинявам, че съм нямала възможност...
Изследване на носните костици и нухална гънка- 100 евро (УЗ плюс кръвното тестче)- за него решихме, че няма смисъл- дори ако е Даунче ще си го обичаме,  аборт не бих направила.
Фетална морфология към 250- за това по- се замислям, но като идем в 15 седмица пак на преглед ще разпитам допълнително...
Та това е с изследванията, някой път трябва да оставим и пръста на съдбата да си каже думата... Освен това мисля, тя не ни изпраща ситуации, с кото сме непосилни да се справим, но уроци поняога да! Не знам, може да е много философско, може и да се струва повърхностно за някои, но това е положението!
Не съм срещу изследванията, напротив!, но в крайна сметка всичко е късмет!  newsm10

Пепенка, как да сметна на колко съм през по-голямата част от бременността? Thinking... Излиза ми някъде 28,55... Родена 25.01, забременяла около 25.02- добавям към 28,1 4,5(половината месеци от бременността) и излиза туй! Аз ли съм смотка или е така newsm78? И да го смятам 28 ли тогава? Ще раждам уж на 17.11... sohappy

Момиченцеее

Последна редакция: сб, 03 май 2008, 12:13 от nanunana

# 159
  • Попово

Пепенка, как да сметна на колко съм през по-голямата част от бременността? Thinking... Излиза ми някъде 28,55... Родена 25.01, забременяла около 25.02- добавям към 28,1 4,5(половината месеци от бременността) и излиза туй! Аз ли съм смотка или е така newsm78? И да го смятам 28 ли тогава? Ще раждам уж на 17.11... sohappy

Момиченцеее
към 49 прибавяш 2(февруари месец) =51, после вадиш твоята възраст в случая 51-28(ако си ги навършила януари)= 23 и се почва с аритметиката 23-1=22-2=20-3=17-4=13-5=8 четно е МОМА  baby_neutral

# 160
Добро утро Grinning
На мен по- таблицата ми излиза момченце.Преди много исках момиче, но сега вече ми е все едно, само живо и здраво да е.

....за него решихме, че няма смисъл- дори ако е Даунче ще си го обичаме,  аборт не бих направила.

Ох , това е много мило и направо ми разтопи сърцето.Евала ти правя supermama

# 161
Добро утро на всички,

pepena , имаш една почерпка от мене  Hug
МОМЧЕНЦЕ   newsm68 newsm44 newsm68

Иииииииииих как се зарадвах, по всичките му там видове таблици и сметки дето съм изнамерила от нета - все излиза момченце  Praynig
А дано !!!

# 162
Абе, дано всички да получат децата, които са си поръчали  Heart Eyes Party Wink

И аз пуснах 2 снимки на бебо, нали обещах!

....за него решихме, че няма смисъл- дори ако е Даунче ще си го обичаме,  аборт не бих направила.

Ох , това е много мило и направо ми разтопи сърцето.Евала ти правя supermama
И мен ме умили  Hug В такъв случай е абсолютно безмислено да си даваш парите за изследвания  Peace

# 163
Пепена, ако тази схема на смятане се окаже истинна, ще те засипя от целувки  Grinning
Не си признавах сякаш до сега, че искам момченце, а смятам, смятам... все момченце ми излиза...

# 164
Та това е с изследванията, някой път трябва да оставим и пръста на съдбата да си каже думата... Освен това мисля, тя не ни изпраща ситуации, с кото сме непосилни да се справим, но уроци поняога да! Не знам, може да е много философско, може и да се струва повърхностно за някои, но това е положението!

Донякъде съм съгласна с теб, но от друга страна - лекарката ми разказва за нейна пациентка, на  която благодарение на изследванията откриват, че детето й страда от синдром на Даун, Спина бифида и хидроенцефалия. Всяко от тези заболявания само по себе си е страшно, но трите заедно е направо кошмар. Така че има случаи, в които добре че са се направили изследванията Simple Smile. Затова е най-добре всеки сам за себе си да прецени  bouquet

Аз да ви се похваля днес засадих цветя на балкона и сега е хубаво и пролетно, нищо че навън се е смръщило.  Grinning

Норас, разбира се, че не е истина, но е забавно, пък и при само две възможности е логично често да се уцелва Laughing

Общи условия

Активация на акаунт