Юбилейна стотна тема със Дюкан - топим 3-хилядния килограм!

• 51 136
  • 1 074
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря ,момичета за подкрепата и окуражаването ,много сте мили  Hug .Утре задължително купувам книгата ,за да не се налага да влизам тук /то няма и смисъл повече се говори за правописни грешки и тъпи подмятания от рода"уфффф ,аман от вас..."/.Нищо лично  Whistling  ,не е насочено към никой конкретно  Rolling Eyes . Желая ви успех ,най-вече на тези които сега започват и може би ще имат въпроси ,на които в 100те теми сте отговаряли 1100 пъти .
Дерзайте...   341uu ,форума не е единственото място за кураж и подкрепа.  Crossing Arms

# 556
Едно бързо "ЗДРАВЕЙТЕ " и от мен  bouquet  bouquet  bouquet ....
по темата за правописа ....аз "пасувам "....аз съм човек на цифрите и математиката ...и като в един популярен виц "чукча не писател ...чукча читател " ... ( признавам си изяждам по някоя буква от бързане ... или "смотавам " по някое О и У ....или  " я понижа " някой член където не трябва в кратък я по задигна някой в пълен когато не е редно ...
nlo.... мила почети почети .... и ако не искаш не пиши във форума ...но като мине първоначалния ти "период на бързо сваляне и ентусиазъм "....ела пак ...ще си разбрала че тук си част от групата ....и така по лесно се издържа по дълъг период на нов режим на хранене ... особено в периодите на задържане ... казвам ти това само с най добри и искрени чувства

# 557
  • my own world....
Искаше ми се да кажа: На сърдитко Петко - празна му торбата.......ама няма да го кажа... Twisted Evil
 Цоци ме изпреварила в отговора Simple Smile Колебаех се дали да увещавам народа да не се цупи.....ама накрая реших - тяхна си работа. За да си в група, трябва да спазваш груповите правила...а едно от правилата е - не нападай групата като цяло.
Цоци, де се затри, чатът не е същия без теб  Hug

# 558
Само минавам, ето ти едно изпробвано мазило - Ryor. Има и за стягане, и за целулит.
Абракадабра, прегледах сайта им. Добре звучи. По-добре от всичко което съм чела, дано само да ги намеря някъде  newsm78 не си спомням да съм виждал да ги продават.
Не съм, благодаря ти, днес ще го пробвам. Иначе аз триците ги харесвам с прясно мляко 0,1%- 1 чаша с три лъжици трици и едино суитли, става много вкусно.
Byrne coolcool и аз така ги хапвам, по-вкусни са ми от колкото на кексче, само първо стоплям млякото в микровълновата, по-бързо се накисват триците така newsm22

С цел допълване на информацията в блогосайта очаквам Вашия коментар по следните дискусионни теми:
1) Приспадате ли лененото семе от количеството трици за деня?
2) Приспадате ли пектина от количеството трици за деня?
3) Режимен ли е според Вас телешкият джолан (стр. 67 от книгата)?
П. С. Блогосайтът е ей туй: http://dukanskirecepti.wordpress.com 

По 1 и 2: стр. 165-166 от книгата: "Разтворимите влакна също оказват въздействие върху запека, но значително по-нежно. Обаче основната им роля, за съжаление малко позната е да образуват в хранопровода гел, който обвива и импрегнира храните, след което ги увлича със себе си в изпражненията.
Овесените трици и ябълковият пектин са най-добрите представители на тези влакна, но ябълковият пектин не се съдържа в чисто състояние в храната и съществува в такава форма само в аптеката. Затова избрах овесените трици."

Не се споменава, че лененото семе може да замести триците и да "образува гел"  newsm78 Мисля, че не следва да се приспада от общото количество трици за деня по мое мнение.
Относно пектина - с какво количество пектин може да се замести 1 с.л. трици?  Thinking Не съм пила пектин, но определено предпочитам триците пред таблетки от аптеката  Peace

Гледам че редовно се коментира ВЦ-то. Забелязах че имам проблем с него когато ползвам желатин. От както го спрях всичко си е о.к  Whistling

Crossing Arms и искам да се жалвам от кантара, вчера много лошо са подигра с мен /-1,4 от предния ден Shocked/ че аз и в ударната не съм сваляла по толкова много ooooh!  но днес явно беше обмислил държанието си, като цяло пак съм на минус де  Laughing Утре отново ще си говорим с него
да видим какво ще ми каже и вече ще си коригирам линийката  Hug С огромно нетърпение очаквам да видя 8

ooooh! за малко да забравя, къде е табличката ГГЗ... че за днес имам да впиша в нея 6 резенчета луканка  Embarassed

# 559
ХАХАХАААААААААА за табличката ГГЗ ....май аз ще почна да я водя ... 
само_минавам......... newsm78 newsm78 newsm78...за 6 резенчета луканка ...колко дни "карантина " да ти впиша ( карантина = период в които ти е ЗАБРАНЕНО да се оплакваш от задържане )  Laughing Laughing Laughing Laughing
Lady_A .... като се знам какъв съм "заплес " ... направо несмея да пусна скайпа ...че направо се оливам а имам да бачкам много тези дни

# 560
  • my own world....
ЦОЦИ, време е за . Нали те знам какъв си заплес, та те подсещам и да поспиш.

Лека нощ

# 561
малко късничко ви пиша, но чак сега успях да изчета темата. Ако някой е работил с желатин под формата на лист, нека ме упъти как да го приготвям, че съвсем се обърках.а тук друг не мога да намеря.примерно кофичка кисело мляко как да желирам с такъв желатин. ooooh!
Много много Hug за всички които публикуват резепти в другата тема. Благодаря момичета.  bouquet

# 562
  • Universe

...но ябълковият пектин не се съдържа в чисто състояние в храната и съществува в такава форма само в аптеката. Затова избрах овесените трици."
Относно пектина - с какво количество пектин може да се замести 1 с.л. трици? 
 Thinking Не съм пила пектин, но определено предпочитам триците пред таблетки от аптеката  Peace

Пектинът съществува не само на таблетки и гранули, но и на прах.

Пектинът има способността да набъбва в стомашно-чревния тракт като поема големи количества вода - така създава чувство за ситост и намалява апетита. Същевременно пектинът не се разгражда в червата и не е източник на енергия за организма. Това е причината да се препоръчва за включване в диетите за отслабване. Пектинът има и други полезни свойства, заради които се препоръчва – той стимулира движението на червата и така спомага за предотвратяване на запек. Пектинът има способността да свързва холестерола, който се съдържа в храната и по този начин намалява неговото всмукване, поради което подпомага намаляването нивата на холестерола в кръвта.

На нашия пазар може да намерите български ябълков пектин и вносен пектин от цитрусови плодове. Българският продукт съдържа 100% пектин без всякакви добавки и подсладители, докато във вносните продукти често се съдържа захар и различни пълнители, които намаляват относителния дял на пектина и неговата ефективност.

В Перник се намира единственият на Балканите завод за производство на пектин на прах - " Пектин ЕАД".

П.П. Добавям по 1 с.л. пектин на прах като част от дневното количество трици, а понякога си правя закуска енергийна бомба:1 с.л. овесени трици, 1 с.л. пектин, 1 с.л. смляно ленено семе, 1 ч.ч. кисело мляко

chef  Ето Ви една рецепта за ФРАПУЧИНО /плодовият пектин сгъстява фрапучиното /     
Peace Става за нас, само заменете захарта с подсладител - http://big.bg/modules/news02/article.php?storyid=24424
Пуснах я и в рецептите  bowuu

Последна редакция: пн, 05 май 2008, 11:35 от lenny_pld

# 563
Добро утро, мили дюканки!
Днес ще ми е четвърти ден от ударния период! Още не съм се теглила, чакам да  минат още дни!
Има ли от вас спортуващи?
Аз се занимавам доста, та ако има някоя да сподели!
Аз правя една комбинирана аеробика в къщи по американската програма TURBO JAM! Резултатите са направо супер!
За днес мисля риба - че хем повече я обичам от месото, хем от миналата седмица не съм яла!
За сега е това - желая ви лек и спокоен ден!

# 564
Добро утро , да черпя по кафе(без двете захарчета) Laughing
Днес имам месечинка , правя 2 месеца с Дюкан и вас момичета.
Резултата е 7кг за 1-я месец и 2кг за втория.Аз съм доволна , защото ми оширочаха доста дрехи  newsm44, ноооооо можеше и да е по-добре. smile3534
Лек и отслабващ ден.  bouquet  bouquet  bouquet

# 565
Целувам ръцете и краката на Фоли за кексчето , което е сътворила omm
След вторият ми опит  се получи . Това ме спасява от агонията    за нещо истински сладичко!
Хвала!  love001

# 566
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Гууууууууууууууууууг мУУУУУУУУУУУУрнинг, дами и лейдита!

Да вЪ почерпя първо и после ще се ебЕсняваме  Mr. Green

Днес съм твърдо 76  Party хвал, хвал, хвал  Heart Eyes
Хрисула още не знае, но ще я поканя на поправителна среща и ще пусна по-едрички снимки, такива на които се вижда, че ние сме слаби, а е широк света около нас  Mr. Green

Дружинаааааааааааааа, разлюспихме се и ми се губите от взора, сал едната Цоци остана да се вясва от време на време ии да радва мъжО  Crazy
и друго щях да пиша, но ми е трудно да поправям главните букви, ще го оставя за друг път  Wink
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 567
  • София
Добро утро на всички   bouquet

lenny_pld, линк-че за нформацията за пектина? Рецептата дали ще я впишеш в темата с рецепти  Embarassed

И да се самоцитирам:

Цитат
... ама за туй нЯщо трябва третофазничките и четвъртофазничките да кажат... Продукт: Селски пълнозърнест хляб Унипек http://www.eenk.com/?p=426 , ама пише, че има семки в него bouquet

Възползвам се да благодаря на всички, които ми писаха ЛС за САНИЕ/СЕНА за нуждите на блогосайта, раздел Често задавани въпроси.

С цел допълване на информацията в блогосайта очаквам Вашия коментар по следните дискусионни теми:
1) Приспадате ли лененото семе от количеството трици за деня?
2) Приспадате ли пектина от количеството трици за деня?
3) Режимен ли е според Вас телешкият джолан (стр. 67 от книгата)?

Призовавам към спазване на добрия тон.
Напомням, че всичко, което се изписва в темите за Дюкан в този форум, се преглежда, и част от него се прехвърля на блогосайта.

П. С. Блогосайтът е ей туй: http://dukanskirecepti.wordpress.com

Хубав и режимен ден   bouquet

ЕДИТ: Atrakcia, супер сте   bouquet

Последна редакция: пн, 05 май 2008, 08:58 от Зеленкото

# 568
Добро утро момичета!

Днес ми предстои трети ден! В началото кантара очевидно ми е приятел  Peace

Ros4o, наистина се радвам на първите резултати, обаче знам, че в началото е така...при мен отчаянието идва в периодите на задържане (З.) и този път най-много ще си пазя мотивацията за тогава (дано дойде по-късно това проклетото З. !)

tzvety roussimova, и аз знам, че първите дни кг са изхвърлени води и отпадъчни продукти, но така радва кантара окото  Mr. Green...като знам после в каква задържанка бях влизала с един друг режим и тогава това задържане от месец, два ме беше пощурило....то обърна колата тогава...сега няма да го мисля, може пък този режим да не ми се отрази така ... а и с помоща на момичетата от форума се надявам да го преодолея.

Чела съм, че З. идва около килограмите, които най-дълго си поддържал в дебелия си период и е най-трудно да ги прескочиш, преминеш ли тази психологическа граница после е по-лесно! Но с този режим, може и да е различно все пак честото редуване на два различни режима е съвсем различно и тялото може би по-трудно свиква...

Успешен ден на всички!

bouquet  bouquet  bouquet

# 569
  • София
Добро утро, момичета!
Белла, по въпросите за трета фаза:
1. Всякакъв пълнозърнест, включително и домашно направен с машина за хляб. Харесва ми един на Класанови, няма захар в него. Бонус също ям.
2. Първия ми опит с галавечерите и последвалото покачване с по 2 кг ме наведоха на мисълта, че трябва да съм по внимателна, поне в началото. Първите няколко пъти си бяха истински гали (пица с вино, китайско...), но качвах след тях и ми отнемаше по седмица-две да се върна на старите кг. Следващите ми опити бяха режимно ястие + 4 обикновени вафли или + шепа бадеми, резултатът беше същия. В  момента ям режимно ястие + салата със зехтин, авокадо и да речем царевица. Сладкото съм го забравила засега и резултатите са добри. Аз обаче не съм пример за 3 фаза, защото свалям още.
Според мен най-добрия вариант галата в трета фаза е просто една порция от нормално сготвено ястие ( с мазнина и както си му е реда) + салата с добавки. Алкохолът и сладкишите според мен обръщат колата, пък и кому са нужни  hahaha Лошото е, че всички три и четвъртофазнички признават, че им се яде единствено сладко  #2gunfire Освен това сладкото като десерт на вечеря се лепва моменталически.  Peace Който има силна воля и може да си хапне десерта на закуска, като си остане режимен през останалата част от деня - перфектно.  Peace
3. Сливите не са дадени като забранени, значи - може. Но порцията зависи от големината и сорта.
4. Защо да не може пържени картофи за гала? Лятото съм яла порция пържени картофи за вечеря, без нищо друго. Нямах поражения след това. Но - ресторантска порция, без допълнително, без сирене, кетчуп или майонеза.
Надявам се да споделиш твоя опит с 3 фаза.
Санието е разхлабващ чай, който не съдържа сена, поне оригиналния. Сената (майчин лист) е вредна, води до изтъняване на червата. Въобще ползването на всякакви чайове, хапчета и т. н. за разхлабване не е за препоръчване, защото червата стават лениви. Но в краен случай се пият, ако проблема с 00 е неразрешим. За съжаление при мен е така. Сега ще пробвам Хуск и ще докладвам за резултата.
За телешкия джолан - мисля, че не е много режимен, Дюкан препоръчва телешки или говежди шол и стек. Но аз съм си правила телешко варено с джолан и съм си го хапвала от време на време за разнообразие (но след шестия ми месец на режима). Не съм усетила да ми действа зле. Все пак бих посъветвала да не се използва в 1 фаза въобще, а във втора евентуално много рядко.

Общи условия

Активация на акаунт