За ПАП 3 *Б*

• 271 112
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia
Ако питаш за типизацията - във Вирусологията при Затвора, а цитото и биопсията - в Онкологията, доколкото знам.

# 721
За пръв път пиша,но следя темата.Вчера ми се обади докторката за резултата от цитонамазката-3гр.Направи ми биопсия и сега почти изпаднала във паника чакам резултата.Каза ми,че е възможно патологът да поиска да ми се направи абразио,което още повече ме притесни.Възможно ли е от кандида да имам такава група?

# 722
Възможно е заради кандида да покаже трета група. Но тя пък защо ти е правила биопсия. Ако имаш кандида трябва първо нея да лекувате, и тогава пак да ти вземе цитонамазка, а не ей така и веднага биопсия.

# 723
По препоръка на патолога ми направи биопсията,аз й споменах,че съм натъпкана с антибиотици през  последните 2 месеца и направих тази гъбична инфекция ,за която ми слагаха някакви системи ,но не се сещам точно какви.На епикризата ми пише :Изследване за кандида + И сега не съм сигурна в крайна сметка излекувана ли съм или не /простете за невежеството/

# 724
От опит ти препоръчвам  Fungolon хапчета и Clotrimazol глобули за тази кандида. Скъпичко идват, но подействаха, вече два месеца нямам никакво течение. Също така и известен период без секс или поне с презерватив, защото иначе партньора ти ги предава, щом ти имаш и той ще има. Иначе и аз така като теб, от многото антибиотици, които се наложи да пия и такива кандидки се бяха развъдили малеее..., но сега няма и помен от тях.  Дано и на теб подейства фунголона.

И сега не съм сигурна в крайна сметка излекувана ли съм или не /простете за невежеството/
То не е невежество това, ми просто на докторите думите с ченгел да им ги вадиш. Много рядко някой сяда да ти обясни какво всъщност ти има, как смята да те лекува, кога да дойдеш пак на преглед щото някой път не става от раз, особено с тия гъбичките.
Ами то освен пак да идеш на гинеколог да ти пуснат микробиология и да се види имаш ли или нямаш кандида. Аз имах едно такова по-особено бяло течение и след като пих фунголона ми спря и на следващия преглед доктора каза, че гъбичките ги няма.

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 03:25 от Танина

# 725
  • София
Подкрепям Танина за лечението на гъбичките с Фунголон. Скъпо е, но за 10 дни бях ок.

# 726
Преди 3 години имаш проблем с кандида и се оправих с Клотримазол глобули.
Винаги когато ми се наложи да пия антибиотик на 2-я ден съм с гъбички, затова ще ви помоля да ми кажете цената на Фунголон?

# 727
цената на Фунголон?

ами някъде около 50лв дадох, но заедно с клотримазола го купувах. Има опаковки по 50 и по 100mg. Аз си взех от по 50.

# 728
Танина,
благодаря за инфото.То по-добре да не се налага, но да го имам предвид Simple Smile

# 729
Здравейте и от мен взех си резултата от конизацията,както бях споменала вече, изрязано е до здраво и не са засегнати съседни органи Simple Smile Док. ми изписа изопринозин за 3 месеца да го пия по схема,каза ми,че мога да си водя полов живот,но много ме е страх заради този вирус и все още не се решавам,не знам как ще издържа психически,това остави много голяма "следа" в моето съзнание.Искам да споделя с вас и още една грижа,малко ме е срам  Embarassed,но не знам къде да търся инф.,става въпрос за следното, от 2 седмици съм  болна(гърло,синузит,бронхит и тн.) та пих АБ и получих леко разстройство и кървене след изхождане придружено със силна болка,ходих на хирург,и той каза,че за "съжаление"(така се изрази) не са хемороиди а наранена лигавица на ануса,която ако не се възстанови от лекарството Детралекс трябва да се шие. Sad Тъкмо едното се оправи сега пък това.Моля някой,ако знае нещо да сподели,ще ви бъда много благодарна  bouquet

# 730
Здравейте и от мен взех си резултата от конизацията,както бях споменала вече, изрязано е до здраво и не са засегнати съседни органи Simple Smile Док. ми изписа изопринозин за 3 месеца да го пия по схема,каза ми,че мога да си водя полов живот,но много ме е страх заради този вирус и все още не се решавам,не знам как ще издържа психически,това остави много голяма "следа" в моето съзнание.Искам да споделя с вас и още една грижа,малко ме е срам  Embarassed,но не знам къде да търся инф.,става въпрос за следното, от 2 седмици съм  болна(гърло,синузит,бронхит и тн.) та пих АБ и получих леко разстройство и кървене след изхождане придружено със силна болка,ходих на хирург,и той каза,че за "съжаление"(така се изрази) не са хемороиди а наранена лигавица на ануса,която ако не се възстанови от лекарството Детралекс трябва да се шие. Sad Тъкмо едното се оправи сега пък това.Моля някой,ако знае нещо да сподели,ще ви бъда много благодарна  bouquet
Расвам се,че конизацията е ок.А за другия проблем-защо не питаш в задравния форум?Отиди на още един специалист-просто за мнение.Дано се оправиш бързо.

# 731
Цитат
Видях, че тази тема е често засягана, но мят проблем е съчетан и с друго. Аз съм вече почти на 34 г. от няколко години се опитвам да забременея, но досега нищо не се получи. Но миналата година се оказа, че все пак успях - но извънматочно. Отстраниха ми едната тръба. Пазех се една година. Направиха ми лапароскопия за проверка да другата тръба. Оказа се, че образува депо и след това пропуска контраста. Казаха ми, че ми дават гаранция само два месеца да забременея. След това нищо не гарантират, има вероятност отново да се получи извънматочна бременост. Освен това имам и раничка, която от 2000 до 2005 вкл. е РАР1 и 2. 2006 г. не можах да си направя цитонамазка, защото ме оперираха. Цитонамазка направих преди няколко дни. Резултатът е: подчертано група РАР3, 3а, 3Б и освен това дисплазия в съчетание с остър цервиковагинит. Звънях на гинеколога ми, той каза да отида в понеделник следобяд. Аз до понеделник ще се побъркам, вече ми мина всичко най-лошо през акъла. какво да правя? Вече прочетох какви са по-нататъшните етапи, но това значи ли , че през този период аз не мога и да си помисля за дете?
Някой може ли да ми обясни какво по точно означава това цевиковагинит? Възпаление някакво, което може да бъде причинено от хламидии, кандида, трихомони и други такива? Това ли е? Имал ли е някой такова чудо и как се лекува?

# 732
Вагинит е възпаление на вагината. Вирусите могат да се разпространяват към шийката на матката, матката, тръбите и яйчниците до коремната кухина. Причинители могат да са HPV или Herpes simplex Virus Typ II. Такова възпаление не се причинява от хламидии, кандида или други. Те са следствие или съпътсващи.
Предполагам, че в този случай става дума за възпаление, което е достигнало до цервикса (шийката на матката).

# 733
    Здравейте, момичета! При профилактична цитонамазка ми установиха ПАП 3Б- 4. Моля ви, насочете ме към кадърен гинеколог във Варна, ако може да е жена. Ужасно съм притеснена.

# 734
Здравей  Darria.
За съжаление повечето добри онко-гинеколози са мъже!Аз лично ти препоръчвам д-т Кърлов, шеф на онко-гинекологията в Раковата.ПАП 3Б- 4 е много обезпокоителен!
Бързо трябва да вземеш мерки!
Желая ти успех Peace

Общи условия

Активация на акаунт