За ПАП 3 *Б*

• 271 115
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 735
АААА, сега видях, че става дума за Варна.....
Дано по-скоро се включат мами от там и да те упътят към някой, но аз на твое място бих тръгнала и към София стига НАИСТИНА да е добър лекаря.

# 736
  • Варна
    Здравейте, момичета! При профилактична цитонамазка ми установиха ПАП 3Б- 4. Моля ви, насочете ме към кадърен гинеколог във Варна, ако може да е жена. Ужасно съм притеснена.

Кадърни гинеколози има, но не и онко-гинеколози.
По-добре бързо отиди в София/по-нагоре има имена на добри лекари/ или в Плевен при проф. Горчев. Аз лично препоръчвам втория вариант.

# 737
  Благодаря ви, ще повторя изследването и ще направя биопсия, а после ще се насоча към лекарите, които ми препоръчвате. В същност днес си получих резултата и още не мога да разсъждавам трезво- вцепенена съм от ужас, изобщо не съм очаквала такова нещо.

# 738
По-добре ела в София. Както ти е препоръчала Емоли. В Онкологията работят и с най-добрите материали.
Не си струва да повтаряш изследване при същия гинеколог и при същия патоанатам.
Запиши си предварително час в частния кабинет.
Какъвто и да е резултатът в София ще реагират най-адекватно.

# 739
Darria,здравей и от мен,само се опитай да запазиш самообладание,аз също бях с ПАП3 и 4.Направи първо биопсия и настина е добре да се ориентираш към София,аз така постъпих и за сега нещата  са овладени.Пожелавам ти добри резултати и да знаеш,че винаги можеш да разчиташ на всички тук за пълна подкрепа Peace

# 740
Благодаря на всички за подкрепата!

# 741
Бихте ли ми дали някакви координати за София?

# 742
# 743
  • Sofia
Дариа, успех и от мен. Не бави лечението, бъди сокойна и действай!!
Винаги си добре дошла да споделиш с нас, каквото и да е. Пази си силите. Успех!

# 744
Момичета,бях писала преди няколко дни,че си чакам резултатите от биопсията.Докторката ми се обади и ми каза ,че съм със средна дисплазия и че трябва да ми се направи конизация.Резултатите не съм ги взела още ,иначе щях да напиша по-подробно.Имам няколко въпроса и ако някой ми отговори ще съм много благодарна.Задължителна ли е в моя случай конизацията?Къде бихте ме посъветвали да си я направя?Не трябва ли първо да си лекувам гъбичната инфекция ,която почти съм сигурна,че имам?

# 745
Забравих и още нещо да попитам ,трябва ли наново да ми се правят изследвания или ще зачетат тези ,които имам ?

# 746
  • София
Дисплазия средна степен доста бързо се развива до рак. Конизацията е лека операция и ако имаш късмет с нея ще се излекуваш. Често обаче след конизацията резултата пак е лош и следва ре-конизация или хистеректомия. Консултирай се с добър онко-гинеколог. Ние не сме лекари за да ти кажем задължително да се конизираш.

# 747
  • Sofia
Алфа_бета, недей така, че ще стреснеш момичето.

Мама_ани. Не мога да ти кажа дали при теб е наложитело конизация, но аз бях с две биоспии, едната лека към средна и втората тежка - обгориха ме с лазер. Не съм раждала и това натежа за лазера. Засега на контролите положението е нормално.

Ако ти си раждала, вероятно лекарката ти е казала това, за да може ако има нещо, бързо да се маха.

За гъбите - обикновено първо те се лекуват.

За изследванията - различно, аз съм случвала на такива лекари, които всеки иска да си прави свои изследвания...

# 748
Suprema,благодаря ти за отговора,с който ме накара да се отпусна  малко.И след прочетеното до тук започнах да се притеснявам за досегашните си резултати да не се окаже нещо по-страшно тъй като виждам,че понякога при повторение на изследванията резултатите са по-лоши.

# 749
mama_ani,
Напълно подкрепям Suprema!
Подходът за лечение е различен, много зависи от точните резултати.
По-принцип първо се лекува инфекцията и след това се прави конизация. А и да се стигне до конизация - не се притеснявай  Laughing
Когато на мен ми се наложи да я направя, братовчед ми /който е лекар, хирург/ ме успокои, че ако не се налага упойка тази опереация би спадала към манипулациите Laughing
Стискам ти палци всичко да е наред, но действай!
Пиши тук, всички момичета са много мили и да знаеш, че имаш пълната ни подкрепа   bouquet 

Общи условия

Активация на акаунт