За ПАП 3 *Б*

• 271 128
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Деси, поздрави!
Пожелавам ти бързо и безпроблемно възстановяване мила и да пишеш как си!

# 976
Деси, поздрави!
Пожелавам ти бързо и безпроблемно възстановяване мила и да пишеш как си!
Благодаря... Hug...Трябва ли да чакам месец,за да мога да спортува,какво ви казаха на вас?

# 977
  • София
На мен ми казаха никакво вдигане на тежко и натоварване, аз така се и чувствах, нямах сили и желание да се напрягам. Не случайно ти дават 30 дни болнични. Пазиш се и това е - като след операция!

# 978
Деси, чудесни новини!
За спортуването: на мен ми дадоха карт-бланш след първия цикъл, което беше по-малко от месец след конизацията ми.

# 979
Деси, чудесни новини!
За спортуването: на мен ми дадоха карт-бланш след първия цикъл, което беше по-малко от месец след конизацията ми.
Да,всичко мина,сега остава да се възстановя и да забравя за всички вируси и папиломи,оттук-насетне.Сега чести цитонамазки и добри резултати чакам. Grinning..За спорта забравих да питам.А колко време не се препоръчва бременност?

# 980
Ами вероятно препоръките са различни според зависи. На мен ми казаха да изчакам 4 - 5 месеца. Чувала съм за други, които са ги съветвали да се въздържат от бременност по 6 м. или 12 м.  Подозирам, че схващанията на конкретния лекар са решаващи - така като чета, явно хирургът, който ме оперира, застъпва теорията за минималния обем ограничения.

# 981
  • София
ДесиХ2, дали не греша, мисля че ти си писала назад, че ти и мъжът ти сте правили типизация на ЧПВ и двамата сте носители на някакви щамове.
Пишеш също че планираш втора бременност след конизацията.
Имам чисто теоретичен въпрос - като правите бебето мъжът ти няма ли пак да те инфектира с ЧПВ? Питала ли си лекар как стоят нещата?
Всъщност въпроса ми е как кога и колко време при какви условия вирусоносителя на ЧПВ е заразен?

# 982
  • Бургас
Деси ,  късмет  Flowers Four Leaf Clover ,дано това да е всичко по въпроса за теб. fingerscrossed

# 983
ДесиХ2, Чудесна новина  bouquet
Надявам се всичко да се приключи с това Peace
За сега не бързай със спорта.Нека мине поне 1 месец.
А за упойката...ще си я запиша, че с тези мои алергии към тях съм много проблемна.

Спокойна нощ момичета!

# 984
ДесиХ2, дали не греша, мисля че ти си писала назад, че ти и мъжът ти сте правили типизация на ЧПВ и двамата сте носители на някакви щамове.
Пишеш също че планираш втора бременност след конизацията.
Имам чисто теоретичен въпрос - като правите бебето мъжът ти няма ли пак да те инфектира с ЧПВ? Питала ли си лекар как стоят нещата?
Всъщност въпроса ми е как кога и колко време при какви условия вирусоносителя на ЧПВ е заразен?
Aми и аз това се питам,ама никой не ми отговори досега.Той си прави типизация,но при мъжете изследването не е 100% точно.Дава му положително за 16/18,но в миналото е имал кондиломи,което значи и друг тип ЧПВ.Сега съм го емнала да ходи на уролог,да видим има ли кондиломи,които не се виждат с просто око,лекува и простатит.Аз ще отида с него,за да рзпитам лекаря.Засега се пазим=презервативи,но как ще стане бебе идея си нямам,като се има предвид,че аз зачевам трудно,не е въпрос на минимален риск един път за един месец.Ако можете да намерите инфо или да разпитате и вашите лекари,ще съм благодарна и аз.Няколко пъти питах,но не получих конкретен отговор.А откакто прочетох,че ЧПВ причинява и рак на гърлото съм взела всякакви предпазни мерки,ако ме разбирате... Mr. Green

Последна редакция: нд, 15 юли 2007, 00:15 от ДесиХ2

# 985
ДесиХ2, Чудесна новина  bouquet
Надявам се всичко да се приключи с това Peace
За сега не бързай със спорта.Нека мине поне 1 месец.
А за упойката...ще си я запиша, че с тези мои алергии към тях съм много проблемна.

Спокойна нощ момичета!
Благодаря,дано само хубави неща се пишат в тази тема.Колкото до упойката,моя позната мед,сестра в Италия ми я препоръча,тя самата я е изпитала на себе си.Няма нужда от интубация.По една случайност разбрах,че и на мен ще ми поставят такава и се съгласих ,иначе не исках да ме приспиват.Но все пак ти желая да не ти се налага да изпозваш повече упойки... Stop В този форум пише подробно за упойката

http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?p=135301&sid=20af7b983 … 3b16651880ce7fa4c

Последна редакция: нд, 15 юли 2007, 00:32 от ДесиХ2

# 986
Сега нямам време да пиша дълго, но по въпроса на Деси: доколкото знам, ЧПВ си остава в теб, независимо конизирана ли си, ел. примка ли са ти правили и пр. Това,че е отстранена тъкан (орган - в някои случаи), не отстранява вируса. Същото е като вируса на херпеса - носиш си го до живот. Друг е въпроса, че след такава манипулация/операция, вероятността от рецидив не е голяма.

# 987
Ето тук намерих нещо интересно:

Although nearly all cervical cancers are related to HPV, most genital HPV infections do not cause cervical cancer. Most people who test positive for genital HPV DNA in research studies eventually test negative, often within 6 to 12 months. Scientists are still not sure whether this means that a person’s immune system has completely destroyed all of the HPV or has only suppressed the infection to an extremely low level (too low to be detected by available tests). If even a few cells of the cervix still contain HPV, it’s possible that the virus may start to become active again if your immune system becomes very weakened.

В превод: Въпреки че почти всички ракови заболявания на шийката на матката се причиняват от ЧПВ, повечето полови ЧПВ инфекции не водят до рак на шийката на матката. Повечето хора, които при ДНК тестове са реагирали с позитивен резултат за наличие на ЧПВ, впоследствие, често пъти в рамките на 6 до 12 месеца са показали отрицателен резултат. Изследователите все още не са категорични дали това означава, че имунната система е разрушила ЧПВ или че просто е подтиснала инфекцията до изключително ниски нива (такива, че тя да не може да бъде регистрирана от наличните тестове). Но ако само няколко клетки от цервикса все още са заразени с ЧПВ, е възможно вирусът да се активира отново, ако имунната система отслабне твърде много.

(преводът е малко груб, но идеята ми е да става ясно в общи линии)

от http://www.cancer.org/docroot/CRI/content/CRI_2_6x_FAQ_HPV_Vaccines.asp

# 988
 Поздрави ДесиХ2,  newsm51
Пожелавам ти бързо възстановяване и от тук нататък да получаваш само хубави новини, да се радваш на живота, и да забравиш за всякакви вируси и вирусчета.
За въпроса как да се избегне пренасяне на заразяване и да се постигне бременност съм питала моя лекар и той е на мнение, че като цяло презервативите пазят от ЧПВ само, ако покриват изцяло местата на които има кондиломи, а това не винаги е възможно в останалите случай пази само имунитета. Един от вариантите, който той ми предложи е с продупчен презерватив, но нямаше време да ми обясни точно каква е логиката и защо вируса на ЧПВ няма да мине през пробития презерватив. Наистина ще бъде полезно, ако някой има по-подробна информация по въпроса!

# 989
здравейте момичета, аз също се чудя дали след отрицателен тест за ЧПВ съм се излекувала напълно, и дали моят приятел при наличие на ЧПВ може пак да ме зарази и да ми предаде инфекцията.До сега всеки лекар който питам ми казва,че щом теста за ЧПВ е отрицателен значи съм се излекувала,но как да бъда сигурна,че приятелят ми няма да ме зарази пак, или обратното.

При него има малки пъпчици които според лекарите не са кондиломи,но въпреки това ще му ги изгорят. Ако някоя от вас найстина успее да разбере дали мога да се заразя отново ако не взимам предпазни средства и мярки.

Общи условия

Активация на акаунт