За ПАП 3 *Б*

• 269 348
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 60
Интересно. Засега мисля, че нямаш повод за притеснения, тъй като ХПВ можеш да си носиш цял живот и той да не се прояви. Вече знаеш, че при мен е порвокиран от промени в имунната система и забременяването.
За добри и лоши щамове не може да се говори, преди да е доказано, че изобщо имаш ХПВ.
промяната в клетките може да означава, че започва процес на образуване на раничка.
Изобщо преди да излязат резултатите, нямаш основания да мислиш лоши работи. При моя резултат беше налице силно изменение /оръфана шийка , казват понякога докторите/.
Процесите не се развиват толкова бързо. Стискам палци.

Апропо, понеже отдавна не съм докладвала, след раждането цитонамазката показа, че по повърхността на шийката съм минала обратно в ПАП 3А. Вътре обаче в канала е ПАП 3Б, което подлежи на биопсия и обгаряне, кога, не знам, като намеря кой да гледа малкия Simple Smile

# 61
Благодаря ти Тити, че ми отговори.Дано наистина се окажеш права, че нямам повод за притеснение, но пуста му психика мира не ми дава мисля ли мисля само глупости,може защото толкова много неща преживях, толкова проблеми и борба със стерилитета и вече незнам какво да очаквам и от къде ще ми дойде поредния проблем.
Искам да те питам още нещо.Това което знам ,че при по добрите щамове се появяват папиломи или кондиломи,а при по лошите няма такава поява,но все пак трябва ли да се наблюдава някакво изменение при прегледа с колпоскоп,както ти казваш при теб е имало оръфана шийка или може така като мен нищо да няма и колпоскопията да е нормална? и още нещо възможно ли е промените да са ми само вътре в канала а не по повърхноста на шийката и затова нищо да не се вижда? и как се откриват промените вътре в канала с колпоскоп нестава нали? и още един последн въпрос ако имам започнал процес на образуваща раничка,то не би ли следвало този процес да се види при колпоскопията?
Това което снощи прочетох в интернет тъй като от притеснение забравих да питам доктора си защо го прави,беше защо ме третира със оцетна киселина по време на колпоскопията и прочетох че това се прави ако има някакви засегнати участаци или наличието на така наречените невидими папиломи,които се виждат само с колпоскоп тъй като са миниатюрни,при третиране с оцетна киселина мястото където е засегнато от тях побелява и по лесно се откриват и виждат с колпоскопа,но и това нищо не показа.

Извинявай Тити,много въпроси ти зададох   Embarassed но предполагаш сигурно колко много съм изплашена.Извинявай и ти благодаря предварително отново.Надявам се нещата при теб да се оправят колкото се може по скоро.

Последна редакция: вт, 31 яну 2006, 20:18 от sunnyflower

# 62
уфф, ами не съм такъв спец. Да, права си, че "добрите" щамове се характеризират с папиломни изменения. Да, може промените да са само в канала, но това би трябвало да се установи с цитонамазката. И биопсия. А за процеса на образуване на раничка не съм сигурна, но задай въпроса си  в тази тема/ако не си я изчела цялата вече/:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24165.0

добрата диагноза тук много зависи от добрия специалист - в България тези специалисти не са много, затова и толкова жени с проблеми.
За съжаление не мога да ти помогна повече, но пак ти казвам, че едва ли имаш поводи да се притесняваш толкова. Аз съм с такива резултати от месец април, ще лекувам през март сигурно, а и ми казаха, че това няма да попречи на втора бременност/евентуално с конизация/.

# 63
Благодаря ти Тити, твоята информация ми даде малко спокойствие.
Знам че ти зададох доста въпроси, за които нистина е нужно да си спец, но тревогата понякога те кара да търсиш да се хванеш за нещо успокояващо.
Не се познаваме лично,но наистина ти пожелавам скорошно решаване на броблема и само хубави неща за напред и това малко и хубаво човече на твоята снимка само радост да ви носи.

# 64
уфф, ами не съм такъв спец. Да, права си, че "добрите" щамове се характеризират с папиломни изменения. Да, може промените да са само в канала, но това би трябвало да се установи с цитонамазката. И биопсия. А за процеса на образуване на раничка не съм сигурна, но задай въпроса си  в тази тема/ако не си я изчела цялата вече/:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24165.0

добрата диагноза тук много зависи от добрия специалист - в България тези специалисти не са много, затова и толкова жени с проблеми.
За съжаление не мога да ти помогна повече, но пак ти казвам, че едва ли имаш поводи да се притесняваш толкова. Аз съм с такива резултати от месец април, ще лекувам през март сигурно, а и ми казаха, че това няма да попречи на втора бременност/евентуално с конизация/.

Здравей.Би трябвало по-бързичко да действат.Аз съм бременна след конизация на маточната шийка, и трябва да ти кажа , че проблем си има.Това зависи от големината на участъка които са премахнали от шийката, ако е по-малък ще могат да ти направят серклаж, което е добрия вариант, а ако са изрязали по-голям участък като при мен и серклаж не можаха да направят , а това крие опасност от преждевременно раждане. Не знам при теб как е положението, но Д-т Кърлов ми каза , че е било излишно обгарянето и е трябвало да се пристъпи направо към конизация.Бях с PAP 3b и с ЦИН 2
Пожелавам ви бързо оздравяване!

# 65
i az se opitwam da zabremeneq sled konizaciq !

# 66
  • Бургас/София

Аз забременях месец след като ми направиха конизация. Пожелавам ти скоро да ни зарадваш с добра новина  baby_neutral

# 67

Аз забременях месец след като ми направиха конизация. Пожелавам ти скоро да ни зарадваш с добра новина  baby_neutral

И аз съм с конизация, правиха ми я в средата на март. Не трябва ли да се изчака 6 месеца преди да се забременява? Поне на мен така ми каза докторът.

# 68
  • Бургас/София
Направиха ми я края на май 2001 и на 24.03.2002 родих дъщеря ми. Не са ми казвали че трябва да минат 6 месеца, само ме предупредиха че ако забременея може да се наложи серклаж.

# 69
[quote Направиха ми я края на май 2001 и на 24.03.2002 родих дъщеря ми. Не са ми казвали че трябва да минат 6 месеца, само ме предупредиха че ако забременея може да се наложи серклаж.
[/quote]
Ох, така ми се иска и ние да започнем с опитите за бебе още сега, ама на всичкото отгоре цитонамазката ми, месец и половина след конизацията, ми показа пак 3а група  smile3518 smile3518 smile3518.
Просто не знам вече какво да правя... newsm45

# 70
naprawo ne mojete da si predstawite kolko sym radostna sled towa ,koeto mi kazwate !dwa meseca ne6to ne stawa,no az si mislq 4e e ot protesnenie.Mislq da se uspokoq i da 4akam.Obe6tawam 4e 6te wi zaradwam w nai skoro wreme ,momi4eta !Dori zapo4nah da wzemam foliewa kiselina i Vit.E.a ako nqkoi ima wyprosi po otno6enie na konizaciqta i citonamazkite 6te pomogna.

# 71

Добре е да се изчака 1 година след конизацията , или поне на мен така ми казаха.Може би при всеки е индивидуално.

# 72
iskam da znam imahte li problemi sled zabremenqwaneto i naloji li si serklaj na nqkoq ot was?

# 73
a i zabrawih da popitam - kak se rajda - sectio ili normalno?

# 74
Нямах проблеми със забременяването, а серклаж трябваше да ми се направи, но от шийката почти нищо не е останало, така че и досега издържах без серклаж, просто нямамяше какво да се зашие.
А за раждането, моето ще е секцио по ред причини сега на 16-ти.
Стискайте палци Praynig

Общи условия

Активация на акаунт