За ПАП 3 *Б*

• 269 401
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 90
ууу, ненаяли се  Mr. Green
черпя с нещо тематично

# 91
  • Петрич
Браво,Тити!Много,ама много се радвам! Hug

# 92
Почти една година след пускането на тази тема съм с ПАП1 Simple Smile приемам поздравления Simple Smile

Страхотно, Тити! Ей, така ме зарадва!

Каква терапия ти предписаха и какво прави за тази промяна?

# 93
ами аз съм писала - първо по време на бременността направихме  частично обгаряне на шийката. После раждах секцио, за да не се травмира шийката. После след раждането направихме три обгаряния - всички със Солкожин. Цитонамазки правих три по време на бременността и две след това. Сега ме чака цитонамазка след 3 месеца.

# 94
Честито за хубавата новина, тити  bouquet

# 95
  • Gabrowo->Sofia
Почти една година след пускането на тази тема съм с ПАП1 Simple Smile приемам поздравления Simple Smile
браво тити, добре сте се справили   bouquet

# 96
Здравейте и от мен момичета,от доста време чета написаното от вас във форума и трябва да отбележа,че информацията много ми помага,предвид моето състояние.Колебаех се и дали да се включа,но в крайна сметка така мога да помоля за мнение и съвет някоя от вас,понесла същото,а и да успокоя някое момиче със същата диагноза.Но нека говоря по същество-направиха ми цитонамазка преди месец,която показа резултат ПАП 3 Д ,веднага след тожа гинеколожката ме препрати в онкологията,кадето ми направиха биопсия и резултата показа тежка дисплазия на маточната шийка и преди седмица претарпях конизация.Тази история обаче има и своята предистория-преди 6 мес отидох на контролен преглед,понеже бях получила бяло течение и тогава освен гъбичната инфекция ,след направена ми колпоскопия и отново биопсия се откри и наличие на папилома вирус.Тогава лекарката,която ме прегледа-д-р Евелина Желязкова,предвид резултатите от биопсията,които аз така и не видях,счете за наи-целесъобразно да се направи обгаряне ,понеже дисплазията била 2 степен и постоянно повтаряше колко добре е станало ,че всичко е открито навреме и ще се размина само с това.След обгарянето освен изписаното ми за гъбичките друго лекарство не ми беше препоръчано,с изключение на 6 мес.приемане на препарата Имунобор.Попитах я трябва ли да пия нещо допалнително,каза няма нужда,вече си добре,след 3 мес ела отново на изследвания и това беше,като не казах найважното-всеки път за всеки преглед плащах невъобразими суми,които по принцип ми е непосилно да си позволя,но вимето на здравето решох да пожертвам-оказа се ,че съм направила именно това,понеже месец след това,след споменатата цитонамазка,имах тези потресаващи резултати... CloseНека спомена ,4е сум само на 23 год. и почнах половия си живот преди година и половина,а лекарката ми изтъкна ,че,виждаш ли,понеже сега сме сменяли партньорите си безразборно и сме имали ранни секс контакти,затова сме пипвали тези вируси ShockedТова го оставям без коментар-нека всяка си направи извод,но фактите са си факти-и до сега нямам обяснение как за една година този вирус се е разгърнал до такава степен и е направил такива поражения SadНе съм правила типизация,но трябва да е от агресивните щамове,щом за година ме докара до тук CloseСлед седмица ще ми излезнат и резултатите от конуса,а след месец ще ходя да ми махат и шевовете...Незнам какво ме чака оттук нататък,толкова нерви и сълзи похабих,измъчвам се от всевъзможни страхове и опасения CryЩoм отсега ми потръгна на операции и предракови състояния,не ми се и мисли какво може да стане по-натам...Ще ви бъда безкрайно признателна,ако споделите с мен опита и съветите си,скъпи момичета,пожелавам на всички ви много усмивки,здраве и весело лято!  bouquet Hug : Heart Eyes

# 97
  • Sofia
Здравейте и от мен!
Виждам,че има мн момичета с моя проблем,което донякъде ме успокоява,че не съм сама в притесненията ми. аз също съм с ПАП 3А, правена през март. Имах ХПВ - за щастие бяха в мн ранна фаза и само с две мазания се махнаха. но ми откриха и раничка и сега на 31 съм на биопсия и според нея - последващо лечение. от дълго чета във форума и виждам че повечето момичета са към 26 години и нагоре. мислите ли че за моите 22 току-що навършени има смисъл от повече притеснения,защото вярвайте ми, през много терзания минах Sad

# 98
Прочетох... и понеже гледам, че сте писали за ХПВ.. реших и аз да се включа....

Пап 1 - всичко нормално..
Пап 2 -  леко видоизменени клетки, които, даже, имат някои жени след започване на техния полов живот, без налична инфекция.. разбира се или с налична инфекция...
Пап 3 - предракови клетки .. момента, в който трябва да бъдат отстранени най-добре... защото след образуването, вече, на ракови клетки... ще е късно..
Пап 4 - ракови клетки..

Изписват се имунностимуланти, имунномодилатори ест. за имунната система, за да възпрепятства вируса... но вируса не умира, а живее доживот в организма.. понякога в активно, друг път в латентно състояние... най-добре да си е в латентно... не е задължително да се предаде на човека до Вас... А на бебето може да се предаде ако се ражда по естествен път и още повече при налични кондиломи или там раничка, която не е излекувана и т.н. Но вируса, казват докторите, не се задържа (много рядко) ... така че бебето се разжда здраво.. без вируса... НО се препоръчва раждането да е с Цезарово сечение.. Естествено след него трябва да се изчакат годинки преди да се ражда повторно, за да не се 'пръсне' шевът и/или да няма отражение (някакво) на бебето в отробата..
Иначе ХПВ си е кожно-венерическо заболяване... намира се в покривните тъкани - епител, лигавица...  и принципно при наличен такъв вирус ... вашите лични кесии, хавлии, сапуни (сапуниерки, в които има влага - вода- необходима за задържането и предаването на вируса..поне така се казва.. но аз не съм убедена.. по-скоро са ми казвали, че при налични кондиломи или раничка, породена от вируса, може да се предаде..), бельо и т.н. не трябва да се използват от друг... камо ли за детето... просто пълна хигиена и отговорност в това отношение - и от страна на бащата, и от страна на майката...
Колкото до пренасянето на вируса... може човек само да гадае точно как, откъде го е хванал и кога... Освен, ако партньорът не е казал на полувинката си, че го е имал.. така поне става ясно... И да.. има МИЛИОНИ хора носители на вируса... някои даже не подозират и нямат налични симптоми ....

Peace and I wish you Good Luck to all about this problem with CIN I,II,III,IV and HPV...  Simple Smile

# 99
Благодаря ви,4е откликнахте на писмото ми,пожелавам на вси4ки успешно ле4ение и само добри резултати и наи-ве4е-вяра и кураж!
p.s.аз съм Лена,но ве4е имам регистрация с този ник Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 юли 2006, 11:55 от Сънчи - Пънчи

# 100
Момичета, помощ!! От месец вече живея в кошмара наречен ПАП 3 Б...Вече незнам какво означава това - от раничката ли е - имам такава, или от този вирус ???? Една гинеколожка ми обяснява че бил много лош резултата и добре че съм имала вече едно дете !!! Представяте ли си ??? А аз искам да имам и други деца..
Сега съм пуснала още една цито.. - за контролен резултат.Много ме е страх..Плача постоянно

# 101
  • Sofia
mirramirra, първо се успокой, това не ти помага. 3Б не е болка з аумиране, просто трябва да предприемеш съответно лечение. Правена ли ти е биопсия, колпоскопия. Раничка или ХПВ имаш. Не разбрах почти нищо от поста ти. Но не мисля, че е коректно от страна на лекарката ти за подобни изказвания.

# 102
Казаха ми че не съм за биопсия, шийката изглеждала добре правиха ми калпоскопия - ако не се лъжа това е прегледа съа съответната апаратура за да се види шийката ??  Имам раничка. Февруари правих аборт и ми сложиха спирала..сега ще ми я махнат спиралата..Пуснах още една цито намазка и сега чакам да видим каква ще е ...това е в общи линни което знам..Не разбирам тази 3 Б степен от раничката ли е или е от този вирус - Вече съвсем се обърках. И защо тази лекарка ми говори за махане на матката и други ужасии !!! Тя не вярвала че при мен ще се наложи, но имало и такива случай  Cry Cry

# 103
  • Sofia
Пак ще споделя това което аз знам. 3Б не е съвсем безобиден резултат, аз съм с 3А. Задължително се прави лечение. Аз имам раничка, която най-вероятно е от ХПВ. Правиха ми 2 биопсии и минах веднъж през лазер. Не мисля, че с цитонамазка 3Б трябва само да седиш и да чакаш и едва ли не да стискаш палци. Помисли да отидеш и на друг лекар и пак да повториш изследването. Но определено не се задоволявай само с едно мнение. А това за махане на матката мисля, че е пресилено и некомпетентно като изказване. Повтори цитото и ако питаш мен отиди и на друг лекар. 3Б е  заради раничката, а, вече защо има раничка - причини бол - може да е от ХПВ, може и да е от много други неща. Не се отчайвай, питай, ще се радвам да ти отговоря. Може и на лични

Последна редакция: пн, 18 сеп 2006, 19:39 от Suprema

# 104
Казаха ми че не съм за биопсия, шийката изглеждала добре правиха ми калпоскопия - ако не се лъжа това е прегледа съа съответната апаратура за да се види шийката ??  Имам раничка. Февруари правих аборт и ми сложиха спирала..сега ще ми я махнат спиралата..Пуснах още една цито намазка и сега чакам да видим каква ще е ...това е в общи линни което знам..Не разбирам тази 3 Б степен от раничката ли е или е от този вирус - Вече съвсем се обърках. И защо тази лекарка ми говори за махане на матката и други ужасии !!! Тя не вярвала че при мен ще се наложи, но имало и такива случай  Cry Cry
Съветът ми е да смениш лекарят.Как така не си за биопсия, това да не е 5 часова операция?Взима се тъкан за изследване, толкоз.
Има много по-страшни неща,  недей да плачеш, ами си направи качествени изследвания.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт