За ПАП 3 *Б*

• 269 449
  • 1 295
  •   2
Отговори
# 345
Днес ми излязоха резултатите, според изследването причината за "3А" цито резултата е вирус... такива замазани писаници на това изследване ... нищо не прочитам, а и аз съм много глупава...що не попитах лекаря трябва ли типизация, може ли без нея, какъв аджеба е тоя вирус, ако е HPV не ми звучи особено розово дереджето  newsm78. И от какво се завъждат такива бацили... трябваше да го поразпитам аз този лекар... ама в Майчин дом в кабинета за онкопрофилактика е като на конвейр... една дума не може да кажеш, камо ли да попиташ нещо!  #Cussing out

Но казаха, че с лазер щяло да е достатъчно на тоя етап... Мори ли ги лазера тез вируси  Thinking

...  щом си с 3 А имаш много големи шансове да минеш само с лазерно изгаряне на клетките. Не се притеснявай. ..... Сега, като се върна назад, си казвам, че е могло с много по-малко притеснения да мине всичко. Успех!  Praynig Не знам кога ще видиш поста ми, може би, чак след като си си взела резултатите, но все пак съм с теб!  Hug

kia, благодаря за съпричастието  Hug

Гадна работа са тези рани.... на никому не пожелавам да се запознава с тази тема

# 346
  • Sofia
Днес ми излязоха резултатите, според изследването причината за "3А" цито резултата е вирус... такива замазани писаници на това изследване ... нищо не прочитам, а и аз съм много глупава...що не попитах лекаря трябва ли типизация, може ли без нея, какъв аджеба е тоя вирус, ако е HPV не ми звучи особено розово дереджето  newsm78. И от какво се завъждат такива бацили... трябваше да го поразпитам аз този лекар... ама в Майчин дом в кабинета за онкопрофилактика е като на конвейр... една дума не може да кажеш, камо ли да попиташ нещо!  #Cussing out

Но казаха, че с лазер щяло да е достатъчно на тоя етап... Мори ли ги лазера тез вируси  Thinking

Гадна работа са тези рани.... на никому не пожелавам да се запознава с тази тема

Щом са ти препоръчали лазер, бъди спокойна и действай, а че там е конвеър знам, така е, но какво да се прави... Успех и не се притеснявай. Тук по темата има много изписано за папиломните вируси. Лазерът всъщност изрязва изменените клетки. Вирусът е тип ДНК вирус и остава в тялото, но може да се спре развитието му - силен имунитет и редовно прегледи. Аз след лазера ходя на всеки 3 месеца. Стискам ти палци

# 347
  • София
Моцералка - отивай на лазер, щом се налага. И хич не се притеснявай. Вирусите остават, за съжаление. Задавай си въпросите на лекарите, нали за това им плащаш, в крайна сметка. Лошото е, че понякога сме така притеснени, че не мислим нормално по време на прегледите и не се сещаме да питаме за важни неща. 3 А не е страшно. Давай смело! Успех!  Hug   bouquet

# 348
Благодаря ви момичета за разясненията и съпричастието... страхотни сте   
 bouquet  bouquet  bouquet

# 349

Тайгър67, страшно съжалявам мила , 4е трябва да преживяваш всичко това! Случая с моята приятелка е почти същия, след конизацията е с анаеробна и гъбична инфекция и предимно заради тревогите покрай инфекцията се консултира с друг лекар, от който разбра че не е изрязано до здраво, просто го пише в епикризата "хирургическа интервенция номер 145" примерно.... И сега ще се прави наново цито-, МБ и вирусологично, като ако резултатите покажат наличние на вируса, което е доста вероятно, я чака хистеректомия....  А лекарката правила конизацията твърди , че всичко е ОК...  Просто нямам думи....

# 350
  • София
Какво става бе хора!!!! Вече два случая на неуспешни конизации! Ужасена съм!
Защо се случва така?

# 351
Трябва да се установи причината, да. Възможно е да се дължи на вирус (например, дълго не-лекуване на хламидии може да доведе до промени в морфологията на клетките). Цитонамазката дава такава информация. Т.е. ПАП3 може да има и без раничка, като тогава в повечето случаи се дължи на инфекция. Но при всички положения, такъв резултат е опасен и при следващата степен вече има наличие на ракови клетки. Начина на лечение зависи от причината. Ако се дължи на инфекция може да се подобри групата и само медикаментозно.

Извинявай, НО това за пап-а не е вярно! Аз имах пап 4а и той се води карцином ин ситу, което значи предраков стадий, но не и ракови клетки!
Това ми го потвърдиха 3ма специалисти!
В този случай се прави биопсия и се гледа дали клетките могат да станат злокачествени, при мен за щастие всичко беше доброкачествено!
И моля те не ми се карай, че съм така рязка, но на бях на 19 години, когато 1 докторка ми каза това, което си написала... #Cussing out
Освен това пап-изследването показва какви са клетките на шийката на матката. Когато има възпаление, пап-а е завишен, в бг много често го наричат раничка.

# 352
Какво става бе хора!!!! Вече два случая на неуспешни конизации! Ужасена съм!
Защо се случва така?

В случая с моята приятелка не е неуспешна конизацията, изрязано е е доста, почти ампутация е направена и въпреки това... След 15 дни ще направи контролната цитонамазка и ще се разбера как ще се процедира нататък.   

# 353
  • София
nadq
Дано не се касае за лекарска некадърност!
Явно при твоята приятелка измененията са се разпространили доста навътре и коничното парче което е изрязано не е било с "чисти краища"!
А знаеш ли отдавна ли е установила проблема заради който се стигна до конизация или скоро?
Съжалявам и пиши какво става с нея! Успех!

# 354
# 355
 Момичета, имам нужда от информация! Някоя от вас да знае след неуспешна конизация (по-горе съм писала за това), за реконизация не става дума, защото е изрязано много от шийката, следващия етап хистеректомия ли е?! Дали има някакво медикаментозно лечение преди крайното решение за хистеректомия!?

# 356
Момичета, имам нужда от информация! Някоя от вас да знае след неуспешна конизация (по-горе съм писала за това), за реконизация не става дума, защото е изрязано много от шийката, следващия етап хистеректомия ли е?! Дали има някакво медикаментозно лечение преди крайното решение за хистеректомия!?
Ох,много кофти...Съжалявам...А не може ли да се махне шийката,а да остане матката,ако само в шийката е проблема?Питам като съвсем неосведомена.

# 357
Ох,много кофти...Съжалявам...А не може ли да се махне шийката,а да остане матката,ако само в шийката е проблема?Питам като съвсем неосведомена.

Деси, от това което казва лекарката се разбира, че от шийката е останало  толкова малко, че не може да става дума за реконизация. Ако в този толкова малък участък има проблем, няма гаранция че проблема няма да се разпростре и в матката. 

# 358

Деси, от това което казва лекарката се разбира, че от шийката е останало  толкова малко, че не може да става дума за реконизация. Ако в този толкова малък участък има проблем, няма гаранция че проблема няма да се разпростре и в матката. 
А не може ли да се пробва поне?Няма ли начин при реконизацията да се види докъде има засегна участък и тогава да се предприема по-драстичен метод.

Последна редакция: ср, 28 фев 2007, 15:31 от ДесиХ2

# 359
Писала съм по нагоре в тази тема и няма да се повтарям подробно, за да не оттегчавам останалите.
Но с две думи моят случай е: в момента съм ПАП1, при конизация в края на 2005 и мнение на тогавашния ми лекар за тотална хистеректомия. Смених патоанатома и лекаря.
От докторката си знам, че при невъзможност за реконизация се прави "обримчване", което пак сваля засегнат участък.
Моят добронамерен съвет - не пристъпвайте към операция без мнение на поне 3-ма различни патоанатоми, които не са в контакт с лекуващия лекар.
Кураж и хубави новини

Общи условия

Активация на акаунт