АГ клиника Селена гр. Пловдив - 3 част

• 40 310
  • 284
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Sa, не мога да ти кажа за наблюдения, които се правят след термина, но на въпроса за запис на тонове ще ти отговоря.Деня,в който родих бях на преглед и ме пратиха и за запис на тонове.Само записа струва 20лв.Процедурата е сравнително кратка, може би около 10 минути.Лягаш и те обвиват с два "колана" да ги нарека, свързани към устройството, което отчита тоновете.Чуваш сърчицето и печатащото устройство.
Леко раждане и здраво бебе и дано ти се размине секциото.

# 226
Sa бебчето е високо ,защото е второ и при мен беше така ,раждах в селена и акушерката ми го каза,понеже имах разкритие даже пълно,а главата беше все високо,не се тревожи,просто ме накараха да си напъна аз ,защото нямах напъни и всичко си протече чудесно,успех

# 227
Астра, благодаря за точното инфо. Точно така стоят нещата както ми ги описа. Simple Smile И аз се моля да ми се размине секциото.
Маминка_сладинка, лошото е, че аз нямам и разкритие никакво още. При теб предизвикаха ли раждането с таблетка или то започна по естествен път?

# 228
започна от самосебе,но и преди това при преглед два дни преди самото раждане гинекологът ми все ми повтаряше че главата е високо, а имам изгладена шийка

# 229
и при мен раждането започна, а бебето беше високо горе
приеха ме с 3-3,5 санта разкритие, за 3 часа направих пълно разкритие с ударни контракции и я родих за 10 минути напъни  Mr. Green
Са, да ти вливат окситоцин пак означава да ти "предизвикат" раждането, поне според мен де
племенника ми е роден с предизвикано раждане, по обед са дали хапчето на снахата, вечерта в 11 роди  Grinning

# 230
Второто си дете родих в Селена ,преносвах 9дена и решиха да предизбикат раждане със система окситоцин. Имах разкритие 1,5 см но така и не стана по- голямо. Наложи се секцио.
Голямата ми дъщеря също родих предизвикано чрез окситоцин (отново преносвах) на десетата минута от поставяне на системата получих контракции след 8 часа имах пълно разкритие и родих нормално.

# 231
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Аз също съм бъдещата мама, ще раждам в АГ Селена, като вече имам уточнена дата за секциото. Моят доктор ми каза, че трябва да разговарям за упойките с анастезиолог, утре ще ходя - плаща ли се тази среща и знаете ли колко?

# 232
Здравей venislavi не се заплаща нищо за това. Да знаеш, че всеки ден става след 11 часа защото до обед имат операции и са заети. Нас ни изписаха преди два дена. Аз раждах секцио с регионална упойка (спинална). Не се усеща нищо с нея освен натиск.Ако имаш някакви въпроси съм на среща.Лек ден

# 233
  • Пловдив
Благодаря ти за отговора, Rumince!   Hug
Честита ти рожба, да ти е жива и  здрава и много да радва теб и всички около теб!
Моята дата е за 1 август и доста се притеснявам - първо дано устискам до тогава и второ за първи път ще ме оперират, така да се каже, и всичко ми е ново и непознато. Ще ми бъде много приятно и от полза да ми разкажеш малко повече за секциото - как е минало, нещо за възстановяването, кога слиза кърмата, как е за бебето едно такова внезапно появяване на бял свят.
При кой лекар прави секциото? Аз цялата си бременност ходя при д-р Минев и той ще ми прави секциото - много съм доволна от него като човек и като професионалист, но все пак си имам моите страхове.   Praynig
Освен това случайно разбрах, че за тази дата са планувани доста секция, дори чух цифрата около 10, как ще се справят не знам, час ли се чака нещо, кога се ходи за секциото на самия ден или по-рано. Виж колко въпроси имам, ако имаш време и желание моля те отговори ми.   bouquet

# 234
Rumince, дали си родила миличка?Честита ти рожба,само хубави моменти и да сте здравички и всичко най-хубаво на цялото ти семейство.Пиши ми на лични да ми кажеш кво е станало!ЕЕЕЕЕЕЕЕ тъкмо си мислех да ти пиша да видя как си.Много се радвам за теб  newsm68 newsm44 newsm51

# 235
  • София
Родих при д-р Минев... за човека няма какво да кажа освен... ДР МИНЕВ БЛАГОДАРЯ ВИ!

Аз през цялата си бременност бях на частни прегледи, родих в Селена на другият ден след като реших.. т.е запознах се с д-р Минев предната вечер...
Издадоха ми болничен лист. И отдавна си получих парите по него Simple Smile Така че, не се притеснявайте за болничните... Останалите се взимат от личният лекар...

# 236
  • Пловдив
Здрасти, Руминце!  Simple Smile
Благодаря ти отново за изчерпателния отговор.  Hug Аз от своя страна мога да докладвам, че бяхме в петък в Селена за среща с анестезиолог - падна ни се в момента д-р Кючуков. Обясни ни нещата, каза че ще използват спинална и епидурална упойка при секциото, защото едната - първата траела около час и половина, колкото за самото секцио, а с втората било възможно по-дълго обезболяване във времето с тръбичката, която остава в тялото на майката и в реанимацията. Каза, че за 1 август имало планувани 6 секциа, аз съм била 4-та, но тъй като оперирали на две маси, реално съм 2-ра, нещо такова. Малко се обърках, но така ми обясни. Да съм отишла сутринта рано в 6.30 часа, като от 22.00 часа да не съм приемала нито вода, нито храна. Имах доста притеснения и въпроси, но с мъжа ми гледахме по сайта Розали.ком - раждане със секцио он-лайн и добих що-годе някаква представа.
Ще ми бъде интересно да споделиш с мен какви са процедурите, които предшестват самото секцио - клизма, бръснене и разни такива.  Кога можеш да започнеш да се храниш, може ли да си носиш някакви храни от вън ...
Също така искам да те питам правиха ли ти някакви тестове за упойките, защото на мен този доктор ми каза, че нямало нужда.   newsm78
P. S. Пощата ти е пълна и не приема повече съобщения за това ти пиша тук.

# 237
Rumince,не мога ти пиша,погледни си пощата,че ти е препълнена   bouquet

# 238
Venislavi, здравей! Аз родих на 28.02 секцио в Селена при д-р Матев. Обезболяваше ме д-р Кючуков. Тестове за упойките не са ми правили. Бях със спинална и епидурална анестезия, както ти е обяснил и д-рът. Няма нищо страшно, дори със съпругът ми си говорихме и се шегувахме по време на операцията. Crazy Аз трябваше да вляза за секциото към 10 ч., но тъй като бях "готова" (бях си направила коло маска и трябваше да ми направят само клизма) ме оперираха първа и така беба се роди в 8:57 мин. Дадоха ми да ям и пия след като пуснах газове и след като ме бяха раздвижили. Първо ми дадоха кис. мляко и бисквити, после супа и т.н. За храни от вън да ти кажа няма смисъл. Всичко ти дават от болницата, вкл. и мин. вода и натурален сок ябълка - носят ти нов веднага щом ти свърши сока или водата.
Извинявам се, тъй като не съм Rumince, но мисля, че инфото ще ти е от полза. Blush

# 239
enigmata, понеже и при мен нещата може да се обърнат по-нататък за секцио. Как се моля да не стане, но ако трябва - какво да правя...
Кажи ми моля те, кога ти дадоха бебето за кърмене?
Засука ли то?
Успя ли да кърмиш?

Общи условия

Активация на акаунт