АГ клиника Селена гр. Пловдив - 3 част

• 40 325
  • 284
  •   1
Отговори
# 240
Каспър, не се притеснявай за секциото. Моето беше по мое желание. Wink
Самата операция не е страшна, а след това боли малко, тъй като ще те обезболяват с епидурална и като не те боли се раздвижваш и се възстановяваш много бързо. Peace Аз на 4 ден исках вече да си ходя вкъщи. Whistling
Бебето го виждаш веднага като го извадят (ако си със спинална анестезия). Веднага след операцията, докато бях в реанимация, показаха бебето на родителите ми и ги пуснаха в реанимацията при мен. Мъжът ми също ме последва след операционната в реанимацията и му позволиха да остане там, докато не докараха и останалите родили секцио.
Бебка ми я донесоха да я кърмя на другата сутрин, след като мина рехабилитаторката да ми помогне да стана и да се раздвижа. Ели веднага засука. Нямах проблем с гърдите що се отнася до рагади и т.н. Кърмих беба през цялото време в болницата, но за съжаление след около месец кърмата ми почти изчезна и първоначално дохранвах, а след това и започнах да я храня изцяло с АМ. Sad
Надявам се, че съм била полезна.
Стискам палци всичко да мине от добре по-добре. Praynig

# 241
Това е много хубаво. Браво.
Аз се притеснявах основно за кърменето.
Аз все още се колебая дали да каня мъжа ми. Ще забели очите и ще се чудим кой  да успокояваме него ли, мен ли.
Предишният път свекърва ми беше до мен и ми беше много спокойно, но все пак тя е от медицинският екип.
Знам че ако сега реша, ще я пуснат и нея вместо мъжа ми, но се чудя още. Ще реша допълнително...

# 242
venislavi 
аз родих на 27.06.08 секцио по желание, за клизма, ядене и т.н. зависи при кой лекар ще раждаш. Мен не ми правиха клизма, но момичето което раждаше със мен пак със секцио на нея й правиха. За ядене, пак зависи от лекаря след секциото аз си хапнах вечерта, но момичето със мен не. Просто различните лекари си имат различни методи на работа, така ми обясниха акушерките. Махнаха ми превръзката на операцията на следващата сутрин като ме вдигнаха да стана и веднага се накиснах в банята, но другото момиче чак на 3 ден и махнаха превръзката.Ти при кой лекар ще раждаш?
За храна от вън и сок и аз мисля че няма нужда, дават сок ябълка - пък на мен ми е любимия Hug
Храната е  задоволителна, избираш си  от няколко ястия. Ако имаш въпроси питай, аз много се бях шашнала преди операцията, но прочетох тука и ми стана спокойно Grinning
Каспър пък за мъжа по добре да си изчака отвън  Joy да не се наложи и медицински екип и за него

# 243
Аз не съм решено секцио все още, моето желание е нормално раждане
Но все пак ако обстоятелствата не позволят, има такъв вариант искам да съм готова и за секциото
Та кои са двамата доктори, за които пишеш?

# 244
Аз таткото го намърдах с мен в операционната. Даже и снимки имаме как вадят Ели. Laughing Не за друго, но ми е много по-спокойно като е до мен. Rolling Eyes А той милият е голям герой! Даже не трепна по време на операцията. Сега на всеки гордо разказва как е присъствал на раждането, как е изглеждала беба като са я извадили и т.н. Crazy
За лекарите - аз раждах при д-р Матев и ми махнаха превръзката на 3 ден май Thinking , а до мен момичето бе раждало при д-р Минев и пак на 3 ден и ги махната. newsm78
malevolent, честито ти бебче! Hug Ти при кой лекар роди?

# 245
Понеже стана въпрос за кърменето след секцио, искам да споделя че аз закърмих моето бебе едва на 3-я ден след операцията с помощта на акушерката Мяшкова. Просто в деня след секциото ми трябваше раздвижване и ми донесоха бебето само да му се порадвам, не бях готова и психически и физически за кърмене.  И така като започнах да кърмя от третия ден, та вече 10 месеца и половина кърмя. Но трябва да си призная, че огромна е ролята на акушерката, особено ако е първо раждане и кърмене съответно - да ти покаже внимателно и мило как да държиш бебето, как да му поднесеш гърдата, как да разбереш дали е засукало....това няма цена!. В Селена всички са страхотни, невероятен екип.

# 246
здравей rosi_ka с твоята дъщеря имаме почти еднакви термини- моят е на 17 септември.Можем да се засечем.Удпешно бременеене малко ни остана!

# 247
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Благодаря ви за това, че се отзовахте и ми разказахте за секциото с най-малките подробности.
Malevolent  и  Enigmata   bouquet мерси още веднъж - страхотни сте!
Само мога да се моля и искрено да се надявам и при мен нещата да минат гладко и по най-добрия начин като при вас!  Praynig
Целувки от мен  Hug

# 248
Понеже стана въпрос за кърменето след секцио, искам да споделя че аз закърмих моето бебе едва на 3-я ден след операцията с помощта на акушерката Мяшкова. Просто в деня след секциото ми трябваше раздвижване и ми донесоха бебето само да му се порадвам, не бях готова и психически и физически за кърмене.  И така като започнах да кърмя от третия ден, та вече 10 месеца и половина кърмя. Но трябва да си призная, че огромна е ролята на акушерката, особено ако е първо раждане и кърмене съответно - да ти покаже внимателно и мило как да държиш бебето, как да му поднесеш гърдата, как да разбереш дали е засукало....това няма цена!. В Селена всички са страхотни, невероятен екип.
Не искам да подценявам екипа, това е супер и страхотно. Първият път и на мен ми помогна много детската сестра плюс моята воля, си кърмих 2  години детето...
Ти си случила на бебе, че знаеш ли какви калпазани има и при тях трябва голяма упоритост.
Но ми е важно да засуче възможно най-бързо. Третият ден ми е рисковано късно.
Но щом може на първия, съм спокойна.

# 249
Спокойно момичета, аз също родих секцио, така се наложи, възстанових се бързо, болка след третия ден почти нямах вече, а преди това ме обезболяваха, почнах да кърмя на втория ден сутринта, родих предния следобед, та се кърмим вече една година, аз избрах пълната упойка, но с епидурален катетър-после по-лесно ми вливаха през катетъра обезболяващи, доволна съм и ако живот и здраве имам второ дете пак ще избера тази болница! Peace
А иначе ме раздвижиха на сутринта след операцията, малко си болеше ставането, но се забравя, носеха бебо на всеки 3 часа да го кърмя първия ден, иначе стоеше в стаята с бебоците, но като се почувствах добре го поисках да е по цял ден с мен, само през ноща го взимаха след кърменето в 12 и го караха отново в 6 часа сутринта!
 Беше ми много забавно, защото малко преди това се почваше едно дружно реване, започваха да се движат количките по коридора и мъниците идин по един се оставяха на майките, естествено най-ревливите и гладните първи се докарваха! Joy
Всеки ден се чисти стаята, акушерките даже ми показаха как да се изцеждам и на ръка ако ми се наложи, че в началото доста си ме болеше даже и от помпата, чакаха да засуче малчо добре и тогава чак ни оставяха сами да се храним, но носеха и всеки път разтворено сухо мляко, ако не е слезнала на някоя майка кърмата да не стои гладно бебчето, но определено подкрепяха кърменето и даваха съвети в това отношение! Heart Eyes

# 250
Определено в Селена подкрепят кърменето и много помагат.Значи аз да си призная не исках да кърмя,защото с първото ми дете това беше много трудно и успях да го кърмя само три месеца,но тогава нямаше кой да ми обясни, да ми помогне и ако щеш да ме насърчи.В Селена дойде акушерката обясни ми точно как трябва да застана за да ми е удобно на мен и бебето,през цялото време седеше до мен и ми казваше да не се отказвам.И наистина доста по лесно е така като има кой да ти помогне и да ти обясни и сега си кърмя без проблем вече два месеца и се надявам да мога този път повечко време.

# 251
Верно е! В Селена много подкрепят кърменето и това много ме зарадва! Peace
Акушерката Мяшкова е страхотен човек. На мен също много ми помогна. Показа ми как да поставя беба на гърдата, за да ни е удобно и на двете. За съжаление не успях да кърмя повече от месец. Sad Вкъщи кърмех бебка на поискване, но тя постоянно плачеше. Cry И как няма да плаче като се оказа после, че за месец беше наддала само 120 гр. Confused

# 252
Има ли някоя мама раждала при Топалова в Селена-секцио или нормално ,моля да сподели впечатления.Аз ходя при нея,но не знам още как ще рждам,а и от скоро я познавам.Така че ще ми е полезно да чуя отзиви.Мерси предварително!

# 253
Аз все още не съм раждала при нея. Но съм неин пациент от 10 години, сигурно и повече.
Тя е много спокойна, не е прекалено по обясненията като други, но спокойствието, с което говори е страхотно.  Simple Smile
Предишният път не родих при нея, понеже беше все още във Весела, а там не ми се раждаше хич, ама хич...
Надявам се сега да си износя бебето по живо, по здраво и декември месец да си родя там.

# 254
Здравейте искам да ви споделя ,че днес бях на 4D  в СЕелена и много ми хареса обстановката.Имаше много хора постоянно идващи и отиващи си.Попитах  д-р Кръшков дали е само днес така,а той  ми каза че всеки ден при тях е веселко с доста хорица.Таа живот и здраве ноември съм там да раждам при него.Иначе прегледа мина добре беше някъде около 40мин.може и повече и с бебчо всичко е наред.Лек ден и успех!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт