АГ клиника Селена гр. Пловдив - 3 част

• 41 141
  • 284
  •   1
Отговори
# 255
Има ли някоя мама раждала при Топалова в Селена-секцио или нормално ,моля да сподели впечатления.Аз ходя при нея,но не знам още как ще рждам,а и от скоро я познавам.Така че ще ми е полезно да чуя отзиви.Мерси предварително!
Аз родих секцио при Топалова и консултациите ми ги водеше тя.Много приятен човек е,обяснява ти всичко много спокойно и не знам друго какво да ти кажа,а бе насочила си се добре като си избрала нея.

# 256
Каспър,мерси!  bouquetВъв Весела е голяма мизерия,добре ,че не си родила там.Стискам ти палци всичко да ти е наред и да си родиш при нея този път.
Нинка,как ти е разреза,в смисъл лепено ли е и личи ли?Питам,защото една позната роди секцио при Топалова,но каза ,че резреза е ужасно грозно зашит и има нужда от пластична операция сега .И аз  newsm09

# 257
Родих при Топалова,секцио,близнаци във "Весела" (Селена още не беше отоврена).Имам съвсем тънка линия от операцията,лепи ме и после само две кончета отсрани ми махнаха.На всички я препоръчвам и бъдете сигурни,че сте в добри ръце Peace Успех на всички! Hug

# 258
Разреза ми е лепен и почти вече избледня, а пък са минали само два месеца.Докато бях в Селена всички хвалеха Топалова,че правила най хубавите разрези и после почти не оставал белег.За мен тя е най добрата във всяко едно отношение.

# 259
  • София
Моята операция я прави д-р Кръшков.Все още е прясна и не мога да кажа какъв белег ще остане, но шева изглежда много добре. Не мисля, че има място за притеснение относно  зашиването.

# 260
здравей,a group радвам се,че не сте ме забравили,вече и ние бяхме на консултация при д-р Минев,той промени термина на 20 септември и ни увери,че бебка ще е моминка и да купуваме в розово ,а що се отнася до упойките,когато го попитахме,каза че е рано да говорим,но знае ли някой от вас при нормално раждане дали упойката влиза в цената,предварително ви благодаря и ви пожелавам да е хладно,че като гледам дъщеря ми-милата как плъхти,просто всички ви съжелявам,поздрави на всички септемврийски мамчета-много съм пристрастна,защото самата аз съм родена в септември,а също и мъжа ми

# 261
Да,в цената на нормалното раждане е включена епидурална упойка-независимо дали я ползваш или не,си я заплащаш! Peace

# 262
Да,в цената на нормалното раждане е включена епидурална упойка-независимо дали я ползваш или не,си я заплащаш! Peace

# 263
Каспър 
 Аз раждах при Даскалов, момичето в моята стая беше при Топалова
Невероятен лекар, аз даже на 4 ден се прибрах в къщи не на петия.

# 264
enigmata
благодаря много мила  Hug
по горе писах на Каспър при кого съм родила  - при д-р Даскалов

# 265
Каспър 
 Аз раждах при Даскалов, момичето в моята стая беше при Топалова
Невероятен лекар, аз даже на 4 ден се прибрах в къщи не на петия.

Да, така е, познавам Даскалов и съм съгласна с теб.
Също ходя при него и му имам доверие.
Но за съжаление и при 100 доктора да отида, положението ми няма да се подобри. Confused
Моля се да се вдигне плацентата, иначе секциото ми е в кърпа вързано.
Пък и с тези контракции, да устискам до края.

# 266
Здравейте момичета! Видях чак днес темата и много и се зарадвах, защото преди два дни определихме 28.08 за дата на секциото ми в Селена. Виждам, че сте доволни и ми е по-спокойно така. Ако някой ще ражда по това време да се обажда Laughing

# 267
  • Пловдив
Здравейте, мили момичета!
Има ли мами планувани за секцио на 01.08.?  Simple Smile
Да обменим малко информация ...  Wink

# 268
Каспър, мисля, че решението ти да ходиш при д-р Даскалов е много правилен избор.
Иска ми се да споделя с теб няколко факта около раждането на моя син. Преди почти 3 години следих цялата си бременност д-р Даскалов и родих със секцио по медицински показания. По това време той беше още в "Торакс", където и беше раждането ми. Сега той води раждания в "Селена" и се надявам отново да преживея толкова щастливи мигове, ако Господ е рекъл да имам второ дете!
Та, на въпросите, които, предполагам, те интересуват.
Раждането:
Упойката беше перидурална, секциото по метода на Stark. Извадиха бебето в 10.00, веднага след което ни го дадоха да му се порадваме със съпруга ми. След това го пое неонатоложката и на няколко крачки от мен извършваше необходимите прегледи, докато ме шиеха гинеколозите на операционната маса. В 10.50 операцията беше приключила.
Първите часове след раждането:
След като ме закараха в стаята, където ме чакаха близките, започнах да звъня на роднини и приятели. През това време ставаше "изчистването" от упойката.  Бебето ми го донесоха два часа по-късно и стоя около половин час при мен, но беше още рано да го закърмя. Това стана в 15 часа, защото така беше организиран графикът за кърмене там. Но затова пък от този момент нататък бебето беше НЕПРЕКЪСНАТО при мен до изписването (на четвъртия ден по обед) от болницата. Всички манипулации и прегледи БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ се вършеха от акушерките и неонатолозите пред мен и с мое участие. Можех да го кърмя и извън определените за кърмене часове. Първите два дни в болницата, докато имах само коластра, неонатолозите решиха, че ще го дохранват с АМ, защото се роди малък - 2.830 кг и спадна бързо на тегло, но на третия ден, когато ми слезе кърмата, спряха веднага АМ-то.  (От изписването нататък синът ми беше на изключително кърмене до 6,5 месечната му възраст, след което го захраних, а окончателното му отбиване беше на 1 г. и 7 месеца.)
Съпругът:
Моят беше през цялото време с мен - при приемането, в операционната и след това бяхме тримата с бебето в една стая. Беше много притеснен само в началото на операцията, докато извадиха бебето. После си говорихме и се шегувахме с лекарите, докато ме шиеха. И до днес съпругът ми е много горд, че е присъствал и казва, че е незаменимо преживяване. А за мен беше от голямо психологическо значение присъствието му до мен.
Възстановяването:
Още първия ден вечерта станах с помощта на д-р Даскалов и на съпруга ми и се разходих наоколо. На следващия ден сутринта ми свалиха катетъра и превръзката. Сама взех душ и след това се качих по стълбите в кафето (на последния пети етаж на клиниката), за да се срещна с приятели.
Повече не са ми слагали превръзка. Катетърът за обезболяване остана и на втория ден. На третия вече имах само назначени нестероидни противовъзпалителни (при нужда). Тогава ми беше и последният прием на лекарства. На четвъртия ден вече си бях вкъщи и единствената болка, която изпитвах още няколко дни, беше болката по време на кърмене - отделянето на окситоцин предизвиква контракции на матката.  Вкъщи свекърва ми помагаше в домакинството, с бебето се занимавах изцяло и единствено аз (включително къпането).
Още малко инфо: По наше желание от клиниката заснеха (с камера) най-важните събития от престоя в клиниката - раждането, първите мигове на "бял свят" на бебо, първото кърмене, първото къпане.... Неповторими мигове....
Ами това исках да споделя.

Нещата, които пишат тук момичетата, са малко по-различни от това, което аз написах, но, мисля, че при желание от твоя страна, и в "Селена" ще удовлетворят изискванията ти. Най-малкото можеш да разговаряш с лекарите и другия персонал и да разпиташ за всичко предварително.

Желая ти безпроблемно износване докрай и щастливо раждане на здраво бебе!

# 269
Аз родих преди 5г. в Торакс при др.Карагьозов със секцио, по мое желание бебето не се захрани с АМ а веднага след операцията го къмих с помоща на акушерката.
Сега пак ходя при др.Карагьозов, предстои ми серклаж на 5.08. та се чудя в Селена или Торакс да отида?

Общи условия

Активация на акаунт