10 евъргрийна,free edition,от свекъра(свекървата) - 2

• 157 477
  • 701
  •   1
Отговори
# 240
Добре,че модела е далеч от мен-да не научавам вредни навици. Mr. Green

# 241
Снощи бях на гости в леля ми
Та тя ми каза какво е научила от майка си:"Снахите рано или късно заприличват на свекървите си"

doh дали има някаква истина в това

О, да, че и по-лоши стават. Логично е - като свикнеш 10-20 години да живееш в омраза, търсене на грешки и постоянно дебнене на недостатъците, нормално е след това да станеш точно такъв човек - злобен и критичен. Но когато свекървата я няма, идва на дневен ред следващият външен човек - снахата. То навикът става втора природа.

# 242
Скъсах се от смях преди два дни! Joy Joy Звъни свеки у дома и само дето не реве по телефона: "Олеле, сине, ела веднага, че го закъсах много. Много съм зле, ама много, много закъсах."-цитирам. Като телефона вдигнах аз и докато ми обясни, че иска да говори със сина си, само дето не реших, че Св.Петър я дърпа за едната ръка. На доста години е жената все пак. Пали колата мъж ми и отива, кво да прави сега, душа бере жената, син е... Отива и след няма и час се връща. Ухилен до ушите, щото вече и свикнахме на номерата и се забавляваме искрено! Та влязъл той у майка си и я заварил да седи на диванчето в кухнята и да кърши ръце. На въпроса какво и е, лошо ли и е, боли ли я нещо, с какво е закъсала се оказва, че якото и страшно закъсване се изразява в това, че като мляла доматки за консерви, така затегнала машинката за мелене на масата, че по никакъв начин не може да я отвърти, за да я махне и тя и пречи! hahaha hahaha Ей голяма терца е тази жена! Добре, че не и се връзвам вече и само ме разсмива. Пък сина и хем си я познава, хем при този театър и се върза, но после се смяхме заедно на номерчето и.

# 243
Моята свекърва дойде да види бебето на 3 ден болна!Беше 1 месец с няква вирусна диария, която не минаваше от нищо!представяте ли си как би се отразила на едно бебе на 3 дена!? И още по нахално ми вика"Може ли да го гушна"?!На мен ми беше неудобно да и направя забележка как си е помислила изобщо да дойде, но майка ми я постави на място!Като се има в предвид, че преди това многократно и е казвала, че не е хубаво да идва!След 2 дена беше вече уж оздравяла (което силно ме съмняваше) и идва тя направила била супа топчета и пристига с един казан топчета и ме накра да си вкусам да и кажа дали ми е харесало!Е какво да правя постарала се жената сложих си малко и я хапнах!Ям аз и се чудя абе тая супа нещо странен вкус има и докато се усетя, че е вкисната....!Представете си тая жена станала в 5 часа да я направи, обаче не я прибрала в хладилника ами я оставила отвънка където цял ден я пече слънцето(беше още 30 градуса навън)!Понеже бяхме още на кърма, аз веднага отидох в ВЦ да я връщам, но резултатът беше аз с диария 1 седмица, а бебка акаше само слуз, още има по малко в акитата!И най-новото миналата седмица я хванала няква хрема и този път ми вика дано да оздравея по бързо, за да дойда да гушна малката!и вчера ми се обажда че била оздравяла и днес щяла да дойде да я види, ох моля се наистина да е здрава!И на всичкото отгоре пак ме занимаваше с нейните гадни супи!"Искаш ли да ви донеса една пилешка супа?"Аз и казвам не, при което отговора беше"Ама защо?Аз правя много хубави супи!"И аз и казах че не искам!Капчица съобразителност няма тая жена!Ама тя си е такава простичка и не се усеща, само заради това и прощавам и нищо не и казвам!Колко истории имам за нея!Това са най пресните!
Сетих се и за още една скорошна!Бременна съм аз в 7 месец, а стаята на бебка строителна площадка, мъжа ми има много работа и не му остава време за вкъщи!Оная откачалка "Сине ела да ми направиш изолацията", след 2 дена "Айде бе нали щеше да ми правиш изолацията"Голямо мрънкане направи, не стига че без пари ами претенциозна!Отиде той направи и изолацията(искам да подчертая външна)!И понеже те на тераста имали вътрешна и не искали там!Отиде мъжа ми направи и изолацията!След 2 ден азвънни"Вземи да дойдеш и само да шпакловаш терасата че да стане еднакво!При което мъжа ми вече я отряза и че ще чака като има време тогава!След 3 дена звънни и се сърди "Айде бе сине искам да си оправя къщата, все пак се подготвям за бебе!" Shocked Подготвяла се за бебе!?А не се ли сеща поне да пита стаята на бебто до къде е стигнала!?След ремонта мъжа ми и се обажда да дойде да изчисти само голямата мръсотия!След това отиваме двете с майка ми да подготвим вече за бебето(да лъснем къщата)влизаме и просто щях да припадна, незнам какво е чистила, но според мен дори не беше изметено!Резултата аз бременна в 9 месец на четири крака на пода търкам теракота!Толкова ме беше яд,че няма да ви казвам как лъскаше след това!
А редовният и номер е:Обажда ми се(докато бях бременна) пита ме синът и дали е при мен, трябва да е малоумна че да не знае че е на работа, аз и казвам че го няма а тя добре аз ще му се обадя тогава на него!Дори не ме пита как съм!?И защо изобщо звънни на мен като търси него!?
Извинявам се за дългия пост, но много съм насабрала и тук се вдъхнових!

# 244
Луди хора,ей!!!Juja,сигурно не е нужно да ти казвам,ама направи всичко възможно да държиш тази  жена далеч от теб и бебето,докато не си напълно убедена,че е оздравяла.В момента има ужасен грип,силно заразен,а това е последното нещо,което ви трябва.Успех!А,не на последно място-честита рожба! Hug

# 245
Любимите свекър и свекърва така и не дойдоха на изписването ни с малката от родилния дом. Нещо се ощипаха, че не е на свекървата ли, що ли, няма да се напрягам да мисля.

Но пък явно след седмица някъде им мина и се почна едно яко дзвънкане по телефона, пращане на снимки,   ...  ooooh!
Та каним ги ние да дойдат да видят бебе (живеем на 300 км отстояние и слава богу)
Хем Великден, дъра-мъра, начервила съм яйца, купени козунаци
(малката нямаше и един месец, аз кърмя, тя яде през час и половина, денем и нощем... ooooh!  ooooh!  ooooh!)
Ама викам, нейсе, да ги поканим...Унучка да видят...

Не дойдоха.
Поканихме ги пак.
Пак нещо "спешно " излезе и не дойдоха...
Малката вече на два месеца, трети почва, пак ги каня, съгласяват се, аз готвя, глася, всичко "кЪт си трЕбе".

И ден преди да дойдат свекървата ми звъни по телефона д ами каже, че видиш ли нямало да дойдат ... защото
 (и то след триста зора да разбера) ягодите щели да презреят #Crazy  (а свекървата градски тип бабка, даже Ентилигенция се води, конте го спрягат със свекъра, нямат ягоди да гледат ... просто ... абе  Shocked #Crazy #Crazy #Crazy)
Аз просто не издържах и се обадих на милото, а то какво и как е казало на родителите си, не зная, ама дойдоха, че и с подаръци, че и наготви свекървата (с наши продукти)  Mr. Green

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 19:10 от LeAn

# 246
  • На един клон
Някой ден ще ти дойде до акълЯ,че хич не са ти трябвали,хахаха.
Насила хубост не става!
Аз така каних,каних за  РД на детето,дойдоха де с триста зора и побързаха да се справят с яденето,пиенето,ордьоври и десерти плюс торта за 2 (два) часа,защото бързаха да нахранят дворните котки...  ooooh! .Първото поглеждане на часовника беше има няма 10 минути след влизането ,хахаха.
На всичкото отгоре  ме нарекоха ненормална,защото не съм одобрявала една дрешка,подарък от мама, за 100 лв.   Whistling
Е те тогава те ми падна вече пердето и си казах всичко.Сто пъти съжалих,че рипАх толкова да дойдат.
Добре че детето малко още,че празника му отиде на кино,хахаха.
Хита на посещението: "Ама ти що не казваш,че има за ядене?!?Да не се тъпча ся с тия безсмислени работи?!?" - демек,да не ям тия салати и предястия ,като има пържоли,хаха.
Другите бисери не са за тук,хаха.

# 247
Кат сте подновили темата, да взема да се разпиша. Пак...  Rolling Eyes
Обажда се  afwitch на сина си, ама звъни на пожар на всички телефони, все едно някой умира в този момент, за да сподели с него гениалната идея, която я е споходила. Поредната.  ooooh!
Идеята е следната: Да си сменят той и детето или аз и детето, по желание - дава ни право на избор жената - адресната регистрация. От Младост 4 - в Горна Баня, щото видиш ли, там имало някаква мноу гъзарска детска градина, която била свързана с нам къв си лицей, в който детето требе да учи след години!  Crossing Arms
Хора, ще полудея!  Tired

# 248
Благодаря за темата.Жалко само,че има ограничение до 10,дайте ми време до утре да избера 10те най-ярки от репертоара й...

# 249
  • София/Варна
jane1, ти ръка трЕбЕ да и цАлуваш на жената - хората мило и драго дават да запишат там децата си. Подкупи се плащат, връзки се пускат, само и само да се отъркат децата им у "елита" на нацията. Пък жената те е уредила само с една смяна на адресната регистрация Wink

# 250
Свеки и тя си има изцепки, нищо че е добра жена.
Всеки път като идва на гости, носи един куп манджи.
Една кутия пържоли, една кутия ориз с някакво месо, някакви други манджи, абе осигурява си прехраната, може би ми няма доверие Simple Smile
И въпреки, че знае, че синът и мрази всякакви подправки и най-вече черен пипер, ръга по една шепа, за цвят.
Съответно, тя като си замине, манджите хвърчат към кофата.
Молила съм я 100 пъти да не носи ядене, или поне ако носи да не слага черен пипер. Грехота е да се хвърля толкова храна.
Последният път каза няма пипер. Отварям кутията, той ориза почти черен.  #Crazy
Пита харесаха ли ви манджите, и аз понеже съм си директна и споделих, че пак съм ги хвърлила.
Тя се обиди, как можело, той нейният син, докато живеел при нея, всичко ядял, от както се събрал с мене, кво му станало, нищо нейно готвено не яде.
А истината е, че докато живееше при нея, нагъваше основно хляб и салам и беше кожа и кости, ама и го спестих де.  #Crazy
В петък идват със свекъра на гости, да видим, дали ще има някоя изцепчица.
Макар че ми е добричка и загрижена, женицата.  Hug

# 251
  • Временно
"Тя защото не е акала днес,затова повръща-в коремчето и няма място вече и така си го освобождава."

# 252
"Тя защото не е акала днес,затова повръща-в коремчето и няма място вече и така си го освобождава."
#Crazy  Joy  Joy  Joy

# 253
1.Бебетата се купуват от магазина.Купува ги БАБА.Всички са нейни деца,трябва да слушат само нея и да обичат само нея.
2.Всяка вечер-и вафла,и кроасан,и близалка,и снакс,това са само витамини.
3.Децата трябва да могат да спят до включен телевизор,щото аз без ТВ не мога,пък мама ще те гледа до 1годинка,после ще те даде на нас(бабите)
4.Да мислиш за 2ро дете е недопустимо!Айде,първото както и да е,не направи аборт,че после може да нямаш други,ама ако пак забременееш,ще направиш!(БРЕМЕННОСТТА МИ БЕШЕ ПЛАНИРАНА)
5.На бебето трябва да се говори на висок глас(да му се вика в ухото),за да проговори
6.Мама и татко ще те бият,ама ти не се плаши-баба ще те пази.
7.Каката вървеше само след мен,и в тоалетната влизаше след мен,ревеше като излизах,а нито майка си,нито баща си търсеше(и това с гордост и задоволство),а после:Много лошо я научи така само теб да търси!Ти нарочно я кърмиш,за да неможем ние да й се радваме!
8.Детето като види вода,веднага скача вътре,понякога едва я удържам и като не я пусна-реве."Хайде да я заведем до реката да видим какво ще стане"
9.Още малко да пораснеш и баба така ще си те лъже...
10.Децата никога не искат да ядат,винаги трябва да бъдат мъчени,насилвани или подлъгвани.

# 254
1.Бебетата се купуват от магазина.Купува ги БАБА.Всички са нейни деца,трябва да слушат само нея и да обичат само нея.
2.Всяка вечер-и вафла,и кроасан,и близалка,и снакс,това са само витамини.
3.Децата трябва да могат да спят до включен телевизор,щото аз без ТВ не мога,пък мама ще те гледа до 1годинка,после ще те даде на нас(бабите)
4.Да мислиш за 2ро дете е недопустимо!Айде,първото както и да е,не направи аборт,че после може да нямаш други,ама ако пак забременееш,ще направиш!(БРЕМЕННОСТТА МИ БЕШЕ ПЛАНИРАНА)
5.На бебето трябва да се говори на висок глас(да му се вика в ухото),за да проговори
6.Мама и татко ще те бият,ама ти не се плаши-баба ще те пази.
7.Каката вървеше само след мен,и в тоалетната влизаше след мен,ревеше като излизах,а нито майка си,нито баща си търсеше(и това с гордост и задоволство),а после:Много лошо я научи така само теб да търси!Ти нарочно я кърмиш,за да неможем ние да й се радваме!
8.Детето като види вода,веднага скача вътре,понякога едва я удържам и като не я пусна-реве."Хайде да я заведем до реката да видим какво ще стане"
9.Още малко да пораснеш и баба така ще си те лъже...
10.Децата никога не искат да ядат,винаги трябва да бъдат мъчени,насилвани или подлъгвани.
Shocked  #Crazy  newsm78
Те такова животно нема!

Общи условия

Активация на акаунт