10 евъргрийна,free edition,от свекъра(свекървата) - 2

• 157 477
  • 701
  •   1
Отговори
# 225
свекър ми заяви, че нашите проблеми не го интересуват, важно било как ще го кръстим.
Реших, че сега е момента да му покажа, че традициите не са това което бяха и изтърсих, че няма да го кръстим на него. (малий колко съм зла- аз съм зодия скорпион).....
А моя свекър още от втория път, в който се виждаме след запознанството ни, ми заяви, че е хубаво да се оженим и да си родим дете, което да кръстим на него. Тогава дори не се бях замисляла да се женя за мъжа ми - толкова в ранен стадий беше връзката ни. Реших, че е някаква странна шега - толкова не ми се вярваше, че някой може да е нахален до такава степен. После умело ми го казваше по един или друг начин - всеееееееееееки път, ама наистина всеки, като избираше моменти, в които мъжа ми е не е в стаята. Когато споделях с мъжа ми - той отговаряше, че явно се е шегувал, че от възрастта вече незнае какво говори, че сигурно ме е чувствал близка и за това ми ги казвал тези неща! Crazy За всичко друго мъжа ми не му се връзва, ама точно за това тъпо кръщаване - усещам, че иска да го направи. Така са му промили мозъка в това отношение, че вече незнам! Crazy
И аз като теб съм скорпион и при едно гостуване, когато пак ми го каза - този път в присъствието на мъжа ми - едва се сдържах. После излязохме навън и му казах - или говориш с баща си, че това не е негова работа да не се бърка или следващия път аз ще му го кажа. Каза ми, че са говорили  Mr. Green- от тогова дума не ми е споменавал, видимо си промени отношението, ама аз съм по-доволна така - нека да е по дистанциран! Mr. Green

# 226
  • Няма такава държава!
Моята свекърва е чудна смесица от доброжелателност и командерщина - не се знае кога кое ще надделее. Иначе не е лоша жената, де - горе-долу се разбираме, пък и с годините се научих да не и придирям. Покрай телешката кожа и губера се сетих, че още по времето, когато синовете и са били 8-10 годишни е почнала да им събира чеиз - чинии, чаши, тави, прибори и т.н., но винаги по равно и еднакво за двамата. Взехме ги нещата преди сватбата, не че ни трябваха, но не исках да я обидим - все пак беше се постарала жената.
Искам две забавни случки да разкажа. Имаме две щерки - голямата е с права кестенява коса, но малката е много къдрава. Ние двамат с мъжа ми също сме къдрави, но той ходи късо постриган и по не му личи, но моите къдрици се виждат. Един ден свекървата се радва на малката с думите:
- Ох, на баба, каква е къдрава! Баща и беше същия като малък, на него се е метнала!
На което аз отговарям:
- Мда, така си е, щото майка и една къдрица няма. (Интересно в такъв случай голямата на кого се е метнала и дали изобщо е наше дете  Grinning)

Другия случай - свекървата си поканила гости с преспиване, но не съобразила, че хората са с един повече от леглата и пита може ли да дойде да спи у нас за 1 нощ. Ми може, що да не може. Идва, носи си чаршафи (щото тя в чежди чаршафи не спи), оправя си леглото в хола и си ляга. Цяла вечер оправяме децата, къщата и чак когато си легнахме ни остана време да си поговорим. Не сме викали, нито сме се карали - просто си разказвахме как е минал деня. На сутринта свеки вика:
- И да знаете, че не можах да спя от вас, дето говорихте цяла нощ! Няма да го правите вече.
  Shocked Е, как пък някой ще ми нарежда какво да правя в собствения си дом в свободното си време.  Naughty

# 227
Е, тя и моята си има такъв портрет, ама то това да въздиша колко хубава е била на младини Wink
Абе мисля си,че до портрета и липсва само снимката на Тито и Мусулини,и колекцията е готова

И Хитлер може!  Joy
Laughing Мойта обикновено въздиша не само по хубостта,но и по ненадминатия са интелект и разум(не ви трЕбе да се убеждавате в истинността на твърденията и! Laughing) Иначе бисери с лопата да ги ринеш,ама в момента не се сещам за някой,който досега не съм ви разказала newsm78 Май има един,но да не ме помислите за стисната кокошка Laughing,просто ме втрещи формулировката на "молбата"и:
"......да ми дадЙеш,ако имаш,тоест НЕ АКО ИМАШ,ЩОТ ВИДЯХ,ЧЕ ИМАШ,10 яйца...." Twisted Evil Sunglasses Laughing

# 228

Най-добрата  Wink

Днес се бях сетила пак за мойта свеки. Като се роди Ива и тя нали дойде да "помага". Аз не исках, ама кой ли ме пита мене... Та гушнала Ива и нарежда:"Аз това дете, имам чувството, че аз съм го родила!" И аз  Shocked  Викам на мъжо вечерта:"Абе като че ли не е тя, май аз бях...." 

# 229
  • София /Абсурдистан
Друга изцепка на бившето свеки - отивам до съда да си извадя подсъдимо (разбирай свидетелство за съдимост)  Mr. Green

# 230
  • Няма такава държава!
Нов бисер - съвместна продукция на свекъра и свекървата. Дъщеря ми се казва София и на 17.09 ги поканихме да ги почерпим торта. Те знаеха, че това само сме купили, тъй като цял ден сме били на работа. Идват (без подарък за детето, но това как да е), сядат, не поздравиха щерката. Сервираме тортата и свекърът казва : "То това не е рожден ден, защо сте купили торта? Друго трябва да се поднесе." Питам какво. "Ми агнешко, свинско, а не торта." Тук вече решавам, че е по-добре да отида в кухнята, за да не стават караници и да развалим празника на детето. Ядоха от тортата, но със следния коментар от свекъра: "Аз сладко не ям, нали съм диабетик. Трябваше солена торта да ми направите." Диабетик, не диабетик - поне 10 пъти съм го виждала да лапа сладко. После двамата се скараха пред децата и свекървата повиши тон. Отидох и помолих да не викат, а тя ми кресна: "Ти в нашите разговори няма да се месиш!" Аз:"И какво - аз имам право само да мълча ли?" "Това са си наши разговори - ти нямаш думата."
Ми като са си ваши - водете си ги насаме бе. Добре, че децата не им се впечатлиха особено, но на мен тортата ми загорча. Страхотно си изкарахме празника.

# 231
  • София/Варна
Цвете от Луната, не видях в историята ти смешното.
За оплаквания от свекър и свекърви си има една сюрия теми.

# 232
  • Няма такава държава!
Що бе? Смешно е, но трябва малко по-особено чувство за хумор. (А може и да не съм го предала добре) Следващият път мисля да спретна торта със свинско.

# 233
  • София
Моята свекърва си е добра по душа, само дето мноооооого приказва, къде важни неща, къде само колкото да не мълчи (няма такова състояние при нея, само насън не говори май Mr. Green). Вчера нарежда:
"... то аз си имах село, и мъжът ми си имаше село, но Н. (съпругът) ми си няма, Х (брат му) и той си няма..."
Има си хас мъжът ми да си няма село, но родният му брат да има Laughing

# 234
И аз да се включа:мойта свеки има ел.тенджера/от втората световна като че ли е/и там си пече филийки,щото я болял стомаха.И казва:аз си пека филийки в тостерчето :shock :И аз я питам :да не си си купила тостер ?А тя:аааа не ма,в това тостерче-и посочва тенджерата.Щях да припадна Mr. Green Mr. Green 
Като си отиваме на село първо си ходим в майка,да я видим набързо и да се порадва на децата и после отиваме в свекито,щото там спим.Та наскоро чух репликата Защо първо сме ходели у майка?-трябвало първо да се отиде в къщата на мъжа #Crazy newsm78 #2gunfire
 Какви са тия неписани закони незнам,не съм ги чувала newsm78
Иначе  нея се разбираме,може би защото не се виждаме често JoyДаже каза,че много добре съм гледала децата bowuu-поласкана съм.

# 235
Мойта нарече якето на детето "шлифер"... Умрях от смях...  Joy

# 236
В нашия край има традиция децата да се обръщат към родителите на баща си с мамо и тате #Cussing out,тъпотия.Ето защо мойте деца наричат всичките си баби и дядовци с бабо и дядо
Та отишли сме у свекитата,съкровището Mr. Greenнарежда на големия ми син:
-маме искаш ли филиика,маме искаш ли.... Twisted Evil
Докато аз се включа детето отговори:
-бАбО ти не си ми мама,ти не си ме довела от болницата Joy
-Е КАК бЕ мАмИ аз те родих,кой друг #Cussing out
Еостанах бездуми колко се беше увлякла #2gunfire

# 237
Снощи бях на гости в леля ми
Та тя ми каза какво е научила от майка си:"Снахите рано или късно заприличват на свекървите си"

doh дали има някаква истина в това

# 238
"Снахите рано или късно заприличват на свекървите си"

Има, да. Даже ги и задминават!  Mr. Green
Сериозно, както много деца се заричат, че като станат родители никога няма да..., а след време осъзнават, че постъпват със собствените си деца точно така, както самите те са мразели да постъпват с тях в детството им, така и снахите - повтарят модела, но рядко го осъзнават.

# 239
Снощи бях на гости в леля ми
Та тя ми каза какво е научила от майка си:"Снахите рано или късно заприличват на свекървите си"

Абсолютно вярно е!

Общи условия

Активация на акаунт