Акушерската пареза - 2 част

• 37 641
  • 444
  •   1
Отговори
# 270
Дидия,честит бабин ден!

# 271
Дидия,честит бабин ден!  bouquet

# 272
                  Благодаря ви,момичета!Да сте живи и здрави и вие и дечицата ви и да дочакате тази радост да станете баби,че и прабаби.Много щастливи дни ,години с прекрасните ви деца!  bouquet

# 273
  • Виена
Didia, честит празник и от мен   bouquet

# 274
И аз благодаря на   toni_n2  за информацията. Ще е хубаво и други хора, който са минали през този тежък път да споделят как и до колко години са се лекували, кои болници и санатопиуми са подходящи за деца(и по-големи)  с АП. Преди време как са били лекувани и кое лечение според тях е дало най-добри резултати. Ще бъде хубаво  toni_n2  и други като нея да разкажат такива подробности.

# 275
  • Перник
plama77 разбрах че си от Перник и ние сме също.Къде водиш детето на рехабилитация?На колко сте?Ние сме на 2 год.и 4 месеца.

# 276
  • Виена
Аз искам само да ви кажа, че първият курс с нивалин мина и бебето започна да вдига ръчичката от облекчено положение. Бройте още един глас с две ръце за Ина Томова. Аз съм очарована, независимо че в началото ми се струваше прекалено hard масажа. Очаквам и вашите добри резултати Simple Smile

# 277
мили майки ле4ението е еднакво нищо ново до тук не сам про4ела от вас отдавна 4ета това което споделяте скоро ви писах за мен може би на  вас да кажа 4е 4овек незнае каква изненада му потготвя бог просто трябва да вярва в доброто патя е труден но се вьрви масажи и движениа това е от 12 те ми операции само удалжаването с апарата на елизаров мисля 4е е била нужна при мен преди 25г е това пр панева холеви4 е мойта лекарка в исул незнам ништо сега за нея ина4е момин проход и горна баня по мое време за рехабилитация но пак ви казвам 4е аз сам с много тежка акушерска рька и сега по4ти вси4ко си вьрша всьщност си помагам много с нея просто в моите момински години аз я сасипах като я сложих  в джоба скрих я като не се движи.....това е имам приятелка сащо като мен с ак рька но в много лека форма при нея просто не ли4и ако не знаеш  леки ограни4ени движения и тя като мен е лекувана но без операции най трудно ми беше когато майка ми ми врьзваше здравата рька е тогава мразех вси4ки и вси4ко бадете упорити и постоянни много здраве от мен на вашите де4ица подкрепяйте те ги винаги и не показвайте сьстрадание кьм тях защото то поражда страдание те ще се оправят все пак вси4ко напредва все има  ще има лек така казваше мойта майка

# 278
                         toni_n2 ,като чета ,миличка, и ми е много трудно да разбера какво точно "напредва" освен хонорарите на рехабилитатори и лекари. Laughing Сегашната здравна система си е направо гола вода. Sick

# 279
аз то4но това исках да ви кажа 4е вие сте най добрите лекари и рехабилитатори и според мен  най добрия санаториум е в кьщи

# 280
Привет на всички мами, четох по-горе във форума че говорите за ТЕЛК и за изплащане на някакво обезщетение от страна на държавата. Може ли някоя от вас да даде повече подробности - на каква възраст водите детето, на какво основание и в какъв размер е обезщетението, какви документи и от кого се набавят, трябва ли преди ТЕЛК да сме минавали през касата за процедури и пр. Нашата бебка вече навърши 4 месеца, ръката върви добре, имаме проблем с лопатката - като отлепена е и няма вътрешна ротация. До сега сме само на частни масажи /идват в къщи/ и както се сещате плащаме като попове. Не че ще разчитаме евентуално на тези пари, ама съм съгласна с едно от изказванията тук, че като трябва да взимат от нас, държавата не се церемони, та защо да не пробвам освен ако самата процедура е много тежка и болезнена за детето. Благодаря ви предварително.

# 281
dancer_bobka ,за телка-отивате  при личният лекар,който трябваше отдавна да ви е насочил към телка,ако той не знае нищо,отивате направо в телка в града в който живеете .Там има приемна,те ще ви кажат какво да правите,по принцип попълвате една молба и чакате да получите писмо от тях с назначена дата.В писмото ще пише какви изследвания да носите.Успех!!!

# 282
vivi,мерси,днес ще ходим при личния и ще питам

# 283
# 284
Абе не мога да ги разбера тия лекари - нашата лична не беше чувала за ТЕЛК при пареза /или поне така каза/. Питах чрез трети човек и един много известен на всички тук невролог, при който повечето от нас сме минали, но не искам да му казвам името. Той каза, че "ми да, що да не отидат". Все едно после ще бръкнем в техните джобове за обезщетение. Питам се защо никой не ни казва какви са ни правата? Всъщност отговор от вас не искам, просто недоумявам! Може ли някой от София да ми каже в кое лечебно заведение са минавали на ТЕЛК? Освен това разбрах, че при децата се водило РЕЛК, ама никой не ми доуточнява къде да отида newsm78

Общи условия

Активация на акаунт