Акушерската пареза - 2 част

• 37 617
  • 444
  •   1
Отговори
# 390
  • Виена
Привет и от нас Simple Smile

Ръчичката на Кати е много добре (или поне на мен ми изглежда така след перспективата да не я движи въобще). Прави почти всички движения като с другата, само когато я вдига над главата е малко по-свита в лакета от лявата. Това, което споделих с тях, но в никакъв случай не бих искала някой да го приема като професионален съвет, е че масажът го правя един път на ден, но почти през цялото време, когато е будна си играем, в което я карам да включва дейно ръчичката. Естествено това започнах да го правя. когато започна поне мъничко да я движи.

В момента докторите казаха да работим за плешката, че била изкачала. Извинявам се предварително за глупавия въпрос, но може ли някой да ми каже доколко страшно е, че ти изкача плешката... Правилно ли разбирам, че това е по-скоро козметичен дефект? На фона на общия проблем... Имате ли някакви идеи за упражнения за плешката, които са били ползотворни при вашите дечица? Ние се прибираме края на месеца и ще се видим с Ина, но ми се иска да не губим време.

Целувам ви и ви желая от сърце повече добри новини  Hug

# 391
                  Де да беше само козметичен дефект! Изскачането на лопатката говори най-малко,че детето включва други мускулни групи и "нагажда" ръката си да извърши движението ползвайки компесаторни механизми.В момента не мога да включа точно кои упражнения правихме,но ще питам дъщерята.Плуването помага най-много за избягване на този проблем,защото развива мускулите на гърба.
                  Радвам се,че напредвате и стискам палци да преодолеете и този проблем! Hug Hug Hug за малкото човече!

# 392
в момента ние сме на масаж и рехабилитаторката опъва ръчичката над главата с едната ръка, а с другата притиска под мишницата лопатката. Малката се скъсва да плаче през цялото време и това ме навежда на мисълта,че я боли. Въпреки ,че ме успокояват,че не чувства болка. И също я карам да ляга по коремче като й затискам  ръчичката под коремчето и тя сама трябва да си я измъкне. Понякога го прави , а понякога не иска. Само това правим ние за тази лопатка, която ни е голям проблем.

# 393
Аз искам да попитам за колко време се прави ЕМГ и боли ли? Има ли дечица със засукани китки и ако има какви упражнения правите, позиционирате ли ръчичката по време на сън. Приятен ден от нас. Grinning Grinning Grinning

# 394
Аз искам да попитам за колко време се прави ЕМГ и боли ли? Има ли дечица със засукани китки и ако има какви упражнения правите, позиционирате ли ръчичката по време на сън. Приятен ден от нас. Grinning Grinning Grinning
               ЕМГ се прави за 15-тина минути.Дали боли? Ами в началото когато правихме с иглите не я болеше защото нямаше инервация,иначе боли набождането,а принцпно е неприятно.За това втория път го правихме с датчици тогава не боли.За съжаление то обаче на някои места не може да се направи.
               Решихме,че не ни е необходимо вече защото ЕМГ-то дори да е идеално състоянието на ръката е видимо.Така,че спряхме да мъчим детето.

# 395
Дидия благодаря за бързият отговор.

# 396
Здравейте Дидиа  да ви попитам вие само в Силистра ли ходите и посещаватели други санаториуми?

# 397
здравеите,
когато ние правихме ЕМГ го правихме когато беше бебе на 1м-2м и моята щерка заспиваше.Рехабилитаторката казваше че е нормално да плаче,но не защото я боли,а защото и е неприятно.Но пък тя заспиваше и всички и се чудеха

# 398
Zdraveite na vsi4ki mami i de4ica! 6te vi varna kam edna stara tema - za TELKa. Nie minahme barzo i lesno za moe u4udvane. Dadoha ni 60%, koeto za na6ia slu4ai mi se vizda dobre. Sega ostava da podam dokumenti v socialnite za da vidim kakvi pari 6te ni otpusnat. Drugo koeto iskam da vi pitam e 4e ramoto na Marti e po-nisko ot drugoto. Va6ite de4ica imat li tozi problem i s te4enie na vremeto dali moze da se poopravi?                                           

# 399
плама,при нас рамото също е по-ниско май така ще си остане поне при нас

# 400
здравейте мами аз искам да попитам вашите дечица диспансиризирани ли са? Нашата рех. ни каза че ако детето се диспансиризира отличния няма да има проблеми за талони за физиотерапия, а също държавата ще дава двойни детски добавки.

# 401
danielapetrova ,за двойните детски и още около 150лв не знам точно колко,трябва да се мине през телк.За диспансер-важи за педиатър но не и за физиотерапия,освен ако няма промяна някаква...

# 402
Здравейте мами, отдавна не съм писала и от сега се извинявам за дългия пост, но имам да ви кажа няколко неща.
За хомеопатията - трима хомеопати казаха че има лечение на парези. Това е без да сме ходили на преглед при тях,чрез разговори. Една мама по-рано каза, че ходи при д-р Калева - с нея се виждаме всеки месец и нея питах. Тя в момента кара курс за хомеопатик и каза, че в нашия случай може да приложи нещо след навършване на годинка и то ако остане нещо за доизчистване,тъй като ние вървим/да чукна на дърво/ много добре. И точно поради тази причина не съм тръгнала на прегледи, че не искам и да я влача бебка насам натам.
Упражнения за плешката-бебето е по корем,хващат се двете ръчички и се придвижват една към друга зад гърба все едно да пляскат дланите но от зад. Упражнението може да се прави и ако бебето е седнало.Нашата рех каза, че мускулът отговорен за цялата история се казва serratus anterior и потърсих повече инфо в нета за упражнения, но нещо не открих.
Надявам се че съм биа полезна и не много досадна Simple Smile

# 403
                     И какво точно е лечението според хомеопатите? Или само казаха,че има?

# 404
само казаха че има, най-вероятно правят комбинация от билки, както при всичко останало, което лекуват

Общи условия

Активация на акаунт