Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 32

• 38 919
  • 297
  •   1
Отговори
# 135
  • У дома
Аз най-после имам комп - момичета, нямате спиране. Красота!
Пепи - направо нямам думи.

Рая - аз съм най-големия противник на тези миксове и вкъщи не се ядат, но за амер. партита ги ползвам, че е по лесно. Не сиропирам.
За фондана - изчетох маса книги на баш майстори и рецептата е все тая. Или фондан с белтък. С това работят. Най-странното е, че някъде пише хладилник, накъде пише стайна темп. И аз не знам защо. Досега хора, които да ядат фондан не съм виждала, всички го белят от тортата, вкл и моите деца, та за вкус не се грижа.
Обаче, китарата беше с ММФ, разточена с лимонена есенция на 2-3 мм и гостите го вкусиха.

# 136
Пепи, събра ми очите на джуфка!!!!   chef Тортата е уникална, а нашият любимец Йори всеки момент ще каже нещо  Grinning
И всички други торти, които видях са чудесни   bouquet

Да попитам и аз нещо... ще правя торта със слънчогледи, и се чудя дали с комплекта на Wilton мога да стъкмя нещо такова или по друг начин?  Thinking  Идеята е да е осеяна с малки слънчогледчета, дали не мога да ги наподобя с формата за маргаритките?

# 137
Здарвейте,
страхотни торти , както винаги  newsm10
Пепи, както винаги, иzпипано до перфекност. И аz се вгледах  във фигурките, раzкоШни са . по_добри от оригиналите  Wink Явно много те бива в моделирането
Рая, харесва ми тортата ти, и ти майсторка на покритите торти. А по принцип имам слбост към тортите с обув4иzи zа бебнzа. Някак си много сладко иzглеждат. Аz оба4е не смея да им се пробвам. От каква маса си ги правила?
Доня Коприва, твоите торти са много апетитни, иде ти веднага да си хапнеШ от тях.
Асти, съЩо раzкоШна торта. НямаШ ли снимка на раzреz?
Май пропуснах някого, но моля zа иzвинение.
Благодаря zа хубавите думи.   bouquet
Бъни , мерси zа пожеланията, но рождения ден на дъЩеря ми  предстои ( 2. 06), zатова все оЩе така да се каже репитирам.

И едно малко лири4еско отклонение
Аz може да не съм най_акивните в правенето на торти,  но пък много мисля, предававям си и дори сънувам.
Днес гладам в един магаzин форми4ки zа пясък  _рибка, коли4ка, морска zвеzда и др, но по_големки. Ведага си помислих , 4е могат да станат zа малки торти4ки. Колко му е, облепвам го отвътре с фондан или марципан и и ги пълня, после ги обраЧам и ги ги рисувам.
Май няма да го огрее синът ми да си играе  в пясъ4ника с форми4ки zа пясък  Joy Joy Joy
А с какво Ще мога да ги попълня? НатроШени бисквити и масло или какво???  newsm78

# 138
  • София
поздравления за всички за невероятните тортички   bouquet

niko_leta , можеш или да си изрязваш от марципан съответните формички и да ги налепиш по тортата или ако държиш да са обемни и по този начин, който си решила, ги напълни със смес за сладък салам.

# 139
  • София
Здарвейте,
страхотни торти , както винаги  newsm10
Пепи, както винаги, иzпипано до перфекност. И аz се вгледах  във фигурките, раzкоШни са . по_добри от оригиналите  Wink Явно много те бива в моделирането
Рая, харесва ми тортата ти, и ти майсторка на покритите торти. А по принцип имам слбост към тортите с обув4иzи zа бебнzа. Някак си много сладко иzглеждат. Аz оба4е не смея да им се пробвам. От каква маса си ги правила?
Доня Коприва, твоите торти са много апетитни, иде ти веднага да си хапнеШ от тях.
Асти, съЩо раzкоШна торта. НямаШ ли снимка на раzреz?
Май пропуснах някого, но моля zа иzвинение.
Благодаря zа хубавите думи.   bouquet
Бъни , мерси zа пожеланията, но рождения ден на дъЩеря ми  предстои ( 2. 06), zатова все оЩе така да се каже репитирам.

И едно малко лири4еско отклонение
Аz може да не съм най_акивните в правенето на торти,  но пък много мисля, предававям си и дори сънувам.
Днес гладам в един магаzин форми4ки zа пясък  _рибка, коли4ка, морска zвеzда и др, но по_големки. Ведага си помислих , 4е могат да станат zа малки торти4ки. Колко му е, облепвам го отвътре с фондан или марципан и и ги пълня, после ги обраЧам и ги ги рисувам.
Май няма да го огрее синът ми да си играе  в пясъ4ника с форми4ки zа пясък  Joy Joy Joy
А с какво Ще мога да ги попълня? НатроШени бисквити и масло или какво???  newsm78
Можеш ползваш и смес за скалички (имам много вкусна рецепта от едно време), смес  за сладък салам, а мисля, че и тортата Мозайка става. Може би обаче под фондана трябва да сложиш фолио за свежо съхранение  newsm78, за да няма проблем при ваденето.

# 140
.................Аз ще покажа моята "Татяна " утре.

Изгледаха ми се очите за "Татяна"-та на yulinda , но не я виждам. Дано не я пропускам в това царство на тортите.
Момичета, колко голяма става тази торта, на колко парчета приблизително може да се нареже?  Въпросът ми е към тези, които са я правили. 

# 141

Можеш ползваш и смес за скалички (имам много вкусна рецепта от едно време), смес  за сладък салам, а мисля, че и тортата Мозайка става. Може би обаче под фондана трябва да сложиш фолио за свежо съхранение  newsm78, за да няма проблем при ваденето.

Давайте рецепри zа сладък салам и теzи скали4ки. Не съм правила до сега такива неЩа.

# 142
niko_leta покритието е смесица от маршмелоуз(имах останал), и това с желатина по рецептата дадена от Гушанка. Но понеже последното след като го сложих в хладилника , почна да се рони , го смесих с маршмелоуза, който пък си беше много еластичен . Но ми направи впечатление че от това тесто с желатина , тортата не се овлажни след като я изкарах от хладилника(явно само ММФ кондензира newsm78)
 Благодаря ви на всички , не скромнича , но съм още много далеч от вас. Но това ми е 4тия път с който работя с захарно покритие. Тренинг се иска , предполагам. Иначе за инстументите , аз някои още не съм ги отворила ooooh!
Аталантаи аз не го ям фондана, пфу, пудра захар. Но пък изглежда ефектно и красиво.
 Аз ще се подготвям за празнична торта, че след 10дни малкия става на годинка.

# 143

Давайте рецепри zа сладък салам и теzи скали4ки. Не съм правила до сега такива неЩа.

niko_leta, не знам за скалички, то ето рецептата на benmary 2 за   Торта - мозайка, много е вкусна. На другата страница е снимала и бисквитките, които използва.

# 144
  • У дома
До тук съм на този етап, тортата ме чака, но пък намерих страхотен шоколадов мус в кейк сетрал.

# 145
  • У дома
Не съм доволна от пианото - колко гледах снощи, пак съм сложила първия черен клавиш на грешното място.

СЪВЕТ - снощи четох, че някои жени слагат по 1 с л глицерин в ММФ, за да е по пластичен. ПРИ МЕН - аз май по лесно работя с него, ако е леко охладен - не ми лепнеше.

Пианото е от райс криспис. Ето как -

1 с л масло се стопява в съд. Изсипват се 100 гр ММ и се бърка до стопяването им, да не ги сготвите, обаче. Изсипвате 2 ч ч сириъл и бъркате. Като поизстине го оформяте както искате.

# 146
Atalanta пианото ти е върха  Peace изобщо не се притеснявай за клавиша. Това с което си намазала криспис-а маслен крем ли е или айсинг или нещп друго. Харесва ми как е покрило и загладило, при мен винаги остават бабуни, дай рецепта плийс  Hug

# 147
  • У дома
Clairette , аз нали съм икономична... намазах с vegetable shortening само, за да покрия, но май избива под черното, та маслото е по-добър вариант. Тук щортнинг използват масово, а е невероянто вредно за здравето. Но моето пиано е само за украса.

Леле, що ракийка отиде за боядисването, ама като нямам друг алкохол... Добре, че поне не мирише Flutter

# 148
  • Пловдив
Момичета, браво! Толкова много красоти!

estrella, много хубаво Барби! 4470
Estell, тортата-сърце е много нежна! Flutter
_Пепи_, Пуховския отбор е супер! Фаворит ми е Пух. Ама ти пак направи тортен маратон, браво! smile3501
van444eto, много секси тортичка! Grinning
raya_usa, чудна тортичка, много сладки обувчици!  Справяш се страхотно с тортите! Честити проходили крачета! smile3539
Atalanta, пианото е страхотно! С нетърпение чакам да видя цялата торта! Grinning
dimitrina73, niko_leta, DjastaPrasta, evak, asti, доня КОПРИВА, мног хубави и апетитни тортички!

niko_leta покритието е смесица от маршмелоуз(имах останал), и това с желатина по рецептата дадена от Гушанка. Но понеже последното след като го сложих в хладилника , почна да се рони , го смесих с маршмелоуза, който пък си беше много еластичен . Но ми направи впечатление че от това тесто с желатина , тортата не се овлажни след като я изкарах от хладилника(явно само ММФ кондензира newsm78)
И моят опит това показва. Аз затова не го долюбвам много маршмелоуза. Confused

Искам да ви попитам как бихте реагирали, ако видите своя торта на чужд аватар?

# 149

Моята рецепта в общи линии се нарича: "ДА ПРОЧИСТИМ ШКАФОВЕТЕ ОТ ОСТАТЪЦИ" Т.е. С две деца и мъж маниак за сладко, нали се сещаш че е пълно с отворени пакети бисквити, бишкоти и каквото се сетиш. Всичко това се надробява, добавям разни ядки каквито имам, масло или кондензирано мляко, може и квасена сметана. Въпроса е нещо да овлажни и слепи съставките. Малко есенция или ромче или коняче или Бейлис, Ако ти се занимава може и КРОКАНТ да си направиш.Понякога слагам парченца от сладко /вишни, смокини много добре става със сладко от портокалови корички. Общо взето смятам че всичко е импровизация. Лесно е да прецениш кои съставки ще си паснат. Отгоре, можеш да си ги оваляш в каквото се сетиш. Смлени ядки, кокосови пръчици, Шок. пръчици, стърган шоколад /бял, кафяв/ дори трохи от бисквити стават. Можеш и да глазираш с нещо ако предпочиташ.... Успех!!!
Gushanka - Давай да разнищим крадеца. Що за нахалство?

Последна редакция: чт, 08 май 2008, 23:40 от van444eto

Общи условия

Активация на акаунт