Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 32

  • 38 912
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 1 028
Днес шматкайки се из "Метро" видях,че продават готов марципан за декорация  и покритие на торти,а другия вид беше направо разточена,навита на руло и във фолио,кора от марципана/чаршаф/ за покритие на тортата.Загледах се във готовата смес за Тирамису на др.Йоткер,по описанието става много хайлашко,а струва 4лв,та ще пробвам и ще покажа.

# 151
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Момичета, дайте снимчици или линк към торти на училищна тематика- търся  нещо по- интересно, да не е разтворена книга.
Благодаря ви предварително. Ще правя торта за училищното тържество на моя завършващ първокласник.

За мамите от Варна- ще купувам съхнеща маса за фигурите, някой иска ли да се включи. Сестра ми също ще вземе, но пак ни е много. Ако има желаещи- да пишат на лични, че тук може и да не го прочета.

Последна редакция: чт, 08 май 2008, 23:08 от Джемма

# 152
  • Мнения: 1 122

Можеш ползваш и смес за скалички (имам много вкусна рецепта от едно време), смес  за сладък салам, а мисля, че и тортата Мозайка става. Може би обаче под фондана трябва да сложиш фолио за свежо съхранение  newsm78, за да няма проблем при ваденето.

Давайте рецепри zа сладък салам и теzи скали4ки. Не съм правила до сега такива неЩа.

Виж тези:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=260129.0

Atalanta пианото ти е супер! Чакам тортата  Peace

# 153
  • Мнения: 592
Рая, с марШмелоус не съм работила, но мисля някога да се пробвам. А като 4ета тук как се ронил, май така Ще си иzядем бонбонките ( на барбкйу)  Но какви са теzи съкраЩениа като ММ и ММФ?
Мерси на Ван4ето и Лабрекс zа рецептите, zаписах си ги.


Искам да ви попитам как бихте реагирали, ако видите своя торта на чужд аватар?



 smile3511 bash box
В тоzи форум ли се слу4ва това?

# 154
  • Мнения: 1 491
Искам да ви попитам как бихте реагирали, ако видите своя торта на чужд аватар?

Освен да информираш администратора/модератора, не знам какво друго  newsm78

# 155
  • У дома
  • Мнения: 1 741
         

# 156
  • Мнения: 1 173
Рая, с марШмелоус не съм работила, но мисля някога да се пробвам. А като 4ета тук как се ронил, май така Ще си иzядем бонбонките ( на барбкйу)  Но какви са теzи съкраЩениа като ММ и ММФ
МаршМелоуз-ММ
МаршМалоуз Фондан-ММФ
 Според мен се рони , защото се меси с много пудра захар. Аз съм правила досега 3 пъти-нокога не ми е отивало 2 паунда(900гр) както е по рецептата. Даже последния път мисля че ми взе само около 700гр захар. Стана си еластично тестото и спрях да меся. Дори и леко да лепне, после като се разточва с нишесте , си е О'к.

Да попитам : крема от тортата с рула, дали става за под покритие? Шоколад , заквасена сметана, аз слагам и течна. Че мисля една за деня на майката , бърза и мързелива. Не че тази има кой да изяде(мъжа ми сам няма да се справи , пък аз уж нали гледам да ги позагубя тези 3кг , но без резултат засега Mr. Green) , но ще пораздам на комшиите

# 157
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Благодаря.  bouquet

# 158
  • Мнения: 1 271
Гушанка, ако е само на аватар, не бих се тревожила, но да се представя за собствено проидводство....тогава  #2gunfire
В интерес на истината, тук, където живея ,  копират мой модели торти и се представят за техни, ама ще видим докога?!   #Cussing out

# 159
  • София
  • Мнения: 2 130
Гушанка, ако е само на аватар, не бих се тревожила, но да се представя за собствено проидводство....тогава......

и тогава бих се свързала на лични с въпросното лице и да го помоля да се изясним по нормалному...В случай, че не се получи, бих информирала модератор, а ако и това не е резултатно...спирам да бъда толкова дискретна, в случай, че става въпрос за същия форум...

Atalanta, пианото изглежда обещаващо, цветята също...Може ли малко по-подробно за тези зърнени гризанки...тук има като бисквитки, направени от нещо като оризови или зърнени пуканки...такива ли са или не?

За фонданите, досега не съм слагала в хладилник. И желатиновия на Гушанка и обикновен за покритие и ММФ - всички са се държали добре на стайна Т, но много старателно увити. ММФ го точех и доомесвах  като си намазнявам ръцете с маргарин, той определено беше като гумен и за моделиране е доста стегнат и тежък, но не се е ронил...жалко, че не помня колко захар пое, но май си беше по-малко от рецептата. В него ползвам глицерин.

# 160
  • Мнения: 1 116
Clairette , аз нали съм икономична... намазах с vegetable shortening само, за да покрия, но май избива под черното, та маслото е по-добър вариант. Тук щортнинг използват масово, а е невероянто вредно за здравето. Но моето пиано е само за украса.

Леле, що ракийка отиде за боядисването, ама като нямам друг алкохол... Добре, че поне не мирише Flutter

хич не е полезен, ама техните торти тук са бъкани с такъв, и сладки и какво ли не правят с него.

Atalanta страхотно ти е пианото, както и другите ти торти, ти умора нямаш май Simple Smile

Тъкмо щах да питам как постигна наситения черен црят на покритието, ама ти май си го боядисвала после?!

# 161
  • Мнения: 7 091
Така....след като побеснях достатъчно...хвърлях чинии и ножове из кухнята и крещях така че сигурно съседите през 3 улици са ме чули, реших, че все пак моята несполука може да помогне на някого да се поучи от моите грешки и да не прави такива, а пък може и да разрешим казуса, къде всъщност сгреших с дружни усилия.
Само да подчертая, че от 20 години пека сладкиши и блатове, за толкова време НИКОГА не ми се е случвало подобно нещо с рецепта.
Попадна ми едно ДВД с инструкции как се пече торта, та там имаше рецепта за "лимонова торта", която много ми допадна. Човекът пред камера я приготви, така че съм сигурна, че се получава ( освен ако нещо с рецептата генерално не е сбъркано).

Рецептата е следната
250 гр масло на стайна температура
2 ч.ч. захар
4 големи яйца
3 ч.ч. брашно
1 ч.л сода за хляб
2 ч.л бакпулвер
1/2 ч.л сол
2 ч.ч. бътърмилк , може да се замести с пълномаслено мляко
2 лимона ( сок + кората)

Следвах инструкциите АБСОЛЮТНО точно!
Смесих маслото със захарта, бих докато се получи крем. После добавих яйцата 1 по едно, докато се размесят добре.
Отстрани смесих брашното, содата за хляб, бакпулвера и солта, разбърках с вилица. Към сместа с яйцата добавих 1/3 от брашното ( до тук добре) и в момента, в който налях 1/2 от млякото ( пробвах и с бътърмилк, и с пълномаслено мляко) цялата смес направо се "съсири", все едно гледате вкиснало прясно мляко!
АКо не бях видяла с очите си човека на видеото да го прави, щях да я тръшна тази рецепта и повече да не я пипна. Ама аз нали съм инат, 3 пъти я правих, 12 яйца изхвърлих, за другите продукти да не говоря и резултатът беше един и същ!
Направо не мога да повярвам!!!
Ако някой има идея, защо така се получава, моля сподете! Аз писах на въпросния човек даже е-майл, чакам да ми пише обратно, но както казах, ужасно съм озадачена, защото никога не съм виждала подобно нещо.
Междувременно си направих мои си блатове, с рецепти дето ползвам от години, но много ме е яд и за продуктите, а и за времето.  Sad

# 162
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Tandoori мен лично ме притеснява това чудо
1 ч.л сода за хляб
2 ч.л бакпулвер
Содата е част от бакпулвера и като цяло според мен набухвателите са много за тази смес.

И още нещо млякото с каква температура ти беше? Да не би да е било топло и да е разтопило маслото ....
Ама то и да си налучкваме няма гаранции че ще познаем. Иначе лимонова торта звучи апетитно и ако имах повече време в момента бих се пробвала.

# 163
  • Мнения: 7 091
И още нещо млякото с каква температура ти беше? Да не би да е било топло и да е разтопило маслото ....
Ама то и да си налучкваме няма гаранции че ще познаем. Иначе лимонова торта звучи апетитно и ако имах повече време в момента бих се пробвала.

Той даже ми отговори човека Simple Smile Много ми били течностите казва, може би яйцата били големи, да съм увеличила брашното и да съм сложила едно яйце по-малко. Абе ще я пробвам пак....ама не сега, определено, щото тортата ми трябва за събота.
Температурата беше 180, както той беше писал. Маслото не беше разтопено със сигурност.
Аз между другото го опекох това и доста добре изглежда, обаче дето стоеше така зърнесто, не знам..утре за пробата ще го срежа да видя какво е станало.

# 164
  • Мнения: 319
Аталанта, мерси за рецептата за зърнената закуска. Ще опитам много скоро да видя дали ще успея с оформянето на нещо обемно Peace
Гушанка, аз много торти не съм правила, но пък използваха колаж с детето ми в чужд аватар, без да са ме питали. Верно, че колажа беше правен от момиче от форума и го имаше в темата за фотошопа, ама все пак Rolling Eyes Моя приятелка го видяла и веднага ми се обади, за да ме попита дали не чакам бебе през април 2008 (тя ми се обади януари), защото въпросната дама пишела там. Намерих профила й и се бях надъхала да й пиша на лични, ама се отказах. Все пак беше бременна, очакваща момиченце и в аватара си беше сложила няколко колажа на момиченца, които се сменяха. Реших да оставя жената да си бременее на спокойствие и не я притеснявах. Скоро се сетих и проверих профила й. Оказа се, че до последно е знаела, че ще е момиченце, а е родила момченце bowuu Аз много се отплеснах, ама и аз първоначално се почувствах засегната Rolling Eyes Виж ако наистина се опитват да си присвоят заслуги за твоята торта, тогава вече притеснявай въпросното лице на лични Peace

Общи условия

Активация на акаунт