Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 32

• 38 880
  • 297
  •   1
Отговори
# 180
Niko Leta - първо да ти се извинява, за рожденния ден на дъщеричката ти, ще честитим пак когато дойде деня Hug. От толкова торти и съм ей така  #Crazy - станала е грешка, още веднъж ти се извинявам Hug.
А за формичките - приватизирах едни играчки за пясък на малкия - рибки и разни др. животинки. Изкривило ми се е вече въображението и навсякъде виждам формички за торти и инструменти впрегнати в каузата на Тортоправенето hahaha.
Asti - честит рожден ден на татито. Да ти е жив и здрав. Тортичките са прекрасни. Днес се точа на подобна торта като твоята първа с ягодките Peace
Копривке - чудни цветни торти Peace
Рая - как само си изпипала обувчиците. Браво. Честито на малкото човече, което почва да опознава света Hug
Labrex - аз правих 2 пъти Татяна. Първия път ми излезе 3 блата, втория му хванах цаката и излезнаха 4. Става стандартна кръгла торта от тортена форма. Парчетата в зависимост от това колко са ти хората - към 12 - 16 май  newsm78 Ние бяхме 6 човека - ядохме по 2 парчета Peace
Atalanta ooooh! леле какво пияно. Страшна си. Ама и с какви готварски нещица разполагаш - благородно ти завидях Hug
Gushanka - това за аватара и така е да е и възхищение да е, бая гадничко ми звучи, пък това за чуждото дете на собствен аватар още по гадно.
Поне питайте бе хора, ама хаааааааа. Това в нашия форум ли newsm78. Аз много щях да се ядосам. Добре че ще се изяснили.

# 181
  • София
Имам питанка - подсладеното кондензирано мляко много ли е сладко на вкус? Вчера минахме през Билла в Перник, и там на един щанд имаше надпис: Подсладено кондензиран мляко, и кутийките бяха на Dutch lady - обаче не изглеждаха като тези в нет-а... На тях пишеше "... for your tea, coffee and all favourite recipes..." или нещо от сорта. Сега у дома видях несъответствието, а на вкус не ми се вижда кой знае колко сладко. Дали са ме минали с надписа в магазина или не?
Прилагам снимка: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=238923&photo=24

Това е неподсладеното...Просто табелката е стояла там за продукт, който вероятно е бил изчерпан...

И сега да питам за това, за което се канех, но побързах да отговоря за млякото, да не стане някой провал с рецептата, докато пиша другите работи:)))) - може ли момичета от usa да ми опишете как точно изглежда това buttermilk.
Така, както Танита пише - мляко + лимонов сок, аз правех на малкия извара, когато го захранвах и си представях, че му давам нещо, което се доближава до cottage cheese (захранвах по една американска книга и доста странни неща му се наложи да яде милият:))). Баба ми правеше извара в 2 случая, да използва сурватката от сиренето или ако се е вкиснало млякото...Та аз вкисвах млякото, когато заври, с лимонов сок. Не знам какво става, ако се добави лимон към сварено/пастьоризирано, но студено мляко (едва ли говорите за сурово мляко, съмнявам се на развитите пазари да съществува такъв продукт)...

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 15:02 от dimitrina73

# 182
Рецептата е следната
250 гр масло на стайна температура
2 ч.ч. захар
4 големи яйца
3 ч.ч. брашно
1 ч.л сода за хляб
2 ч.л бакпулвер
1/2 ч.л сол
2 ч.ч. бътърмилк , може да се замести с пълномаслено мляко
2 лимона ( сок + кората)

Да пиша и аз-имам такава подобна рецепта, но начина на смесване е по различен-първо се разбива маслото половината от  захарта-до пухкавост, отделно се разбиват яйцата с другата половина захар и постепенно се добавя изцедения сок(лимон или портокал), след това се добавя млякото, пак на тънка сруйка, при непрекъснато бъркане.След това започват да се добавят сухите съставки(смесени), като се редуват с маслото.Или първо се добавя една трета от сухите съставки, след това започвате да слагате лъжица масл, лъжица сухи смеси и така докато свършат.Обаче при мен набухвател е само един-бакпулвер-едно пакетче слагам.Също така в моята рецепта няма сол.
Според мен сока от лимона е много-това са 2 лимона и ако са по големи се получава някъде към 150 гр сок.
Друго не мога да кажа по тази рецепта.

# 183
Момичета искам да направя само един блат, като основа на торта с крем парфе.
Коя рецепта да използвам като най подходяща от дадените за блатове.
Само да си кажа, че в момента съм без миксер дори Mr. Green т. е ще бия на ръка #Cussing out УЖАС

# 184
  • Пловдив
Само да си кажа, че в момента съм без миксер дори Mr. Green т. е ще бия на ръка #Cussing out УЖАС

Отиди и си купи бишкоти и ползвай тях за основа. Ще си спестиш нерви и труд Wink

# 185
........Labrex - аз правих 2 пъти Татяна. Първия път ми излезе 3 блата, втория му хванах цаката и излезнаха 4. Става стандартна кръгла торта от тортена форма. Парчетата в зависимост от това колко са ти хората - към 12 - 16 май  newsm78 Ние бяхме 6 човека - ядохме по 2 парчета Peace......

Бъни, благодаря ти!  bouquet Исках да я направя за едно тържество, а не знам защо реших, че е много малка. То и тържеството се отложи, така че може и проба да направя.

# 186

Отиди и си купи бишкоти и ползвай тях за основа. Ще си спестиш нерви и труд Wink

Май така ще стане - отивам на пазар Hug Ако се получи нещо от тортата ще покажа.

# 187
Страхотна е идеята за бишкотите! В последната торта направих средния блат от бишкоти, получи се перфектно! Само дето първо ги наредих, после се опитах да сиропирам, не се получи като хората, и чак тогава се сетих, че те се сиропират, като се потапят набързо в сиропа Simple Smile

Въпрос - имам нужда от бавносъхнеща маса. Има ли кандидати да си поделим една кутия?
Цената е 34.42 лв/кофа от 4,5кг, демек 7,65 лв. на килограм.
Вече си поръчах 1 кило бързосъхнеща на Джема напук на идеята, че след 28 май няма да имам поводи за торти много дълго...  Wink

А, вече видях, че Джемма има представа за тортата си за първокласници. Но ако случайно попаднете на още нещо хубаво, моля, показвайте, че и аз се въодушевих от идеята!

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 16:24 от Сребърен облак

# 188
  • Балчик
Вече имам идея за това каква торта ще направя.
Не мога да не се похваля, че днес се сдобих с някои неща на Уилтън и утре чакам още една пратка. Crazy Подскачам от радост.

# 189
Бъни -бисквити с разтопено масло-става много подходящ блат за тази торта.
За съжаление нямам разрез защото им се услади на гостите и я изядаха-за първи път да не ми стигне тортата.
Много им хареса комбинацията от заквасена сметана+крема сирене + желиран компот ягоди+ягоди и шоколад.

# 190
Не мога да не се похваля, че днес се сдобих с някои неща на Уилтън и утре чакам още една пратка. Crazy Подскачам от радост.

Покажи ги, моля, когато имаш време да снимаш. Доставя ми огромно удоволствие да гледам, дори и да са чужди подобен род придобивки  Hug.

# 191
  • варненка от София

Покажи ги, моля, когато имаш време да снимаш. Доставя ми огромно удоволствие да гледам, дори и да са чужди подобен род придобивки  Hug.

Тъкмо и аз щях да пиша същото, много съм любопитна. Джемма, радвам се за теб, все едно за съм получила пратка.

# 192
Блуай, относно рецептата за тестото от ММ, кога е подходящо да се боядисва?
Джемма честито и аз имам доста придобивки и днес или утре ще си ги пробвам  Crazy

# 193
  • Балчик
Момичета, снимах ги и вече ги показах ето тук, както и придобивките на сестра ми от същата пратка:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=284120.60

Clairette, чакаме и твоите да видим. Аз също обичам много да гледам такива джуджавки. Peace

# 194
Gushanka - това за аватара и така е да е и възхищение да е, бая гадничко ми звучи, пък това за чуждото дете на собствен аватар още по гадно.
Поне питайте бе хора, ама хаааааааа. Това в нашия форум ли newsm78. Аз много щях да се ядосам. Добре че ще се изяснили.

Аз не съм Гушанка, но тъй като чуждия аватар беше с моето дете, само исках да напиша, че това се случва в този форум, в отчетните. Може би е станало ясно от предния ми постинг, ама исках да уточня все пак. Предполагам, че и тортата на Гушанка пак тук се е появила.
Гушанка, то с твоите торти и аз бих си сложила на аватара, само дето преди това ще те питам Wink

може ли момичета от usa да ми опишете как точно изглежда това buttermilk.
Аз не съм от USA, ама то в общи линии каквото има там, го има и тук. На мен buttermilk ми прилича точно на айрян, с тази разлика, че не е киселеещо, а по-скоро ми е блудкаво Crazy Румънците много го харесват за пиене, даже ако не се лъжа ми бяха казвали, че имат точно същия продукт и в Румъния. Тук се продава в кутии като прясното мляко, по 1л.

Някой питаше за черна боя. Аз не съм в Бг и не знам къде се продава, само мога да кажа, че аз използвам черна боя на Wilton и съм супер доволна. В пластмасова кутийка е, гъстичка, като паста. Същата е като прасковената боя на Джемма, която я има на снимка в темата, която е дала в по-горе. Ето и снимката (Джемма, взех я от твоето мнение Whistling):

Не знам дали за същите бои сте писали, че струват по 15лв Shocked Тук са по 3$ канадски и пак много ми се видя като я купувах. Но вече не съжалявам, тъй като видях, че е доста силна. Преди време тук някой сподели, че ползва такава червена боя и никак не е доволен. Аз освен черна друга такава не съм си купувала, но при следващото ходене до магазина ще се снабдя с повечко цветове.

Общи условия

Активация на акаунт