Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 32

  • 38 878
  • 297
  •   1
Отговори
# 270
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
3ори, Atalanta, van444eto, _Пепи_, доня КОПРИВА, raya_usa тортите ви са разкошни - браво на майсторките.
 
 

# 271
  • Мнения: 492
Зори, тортата ти е невероятна, а сладките съваршенни до последния детайл   bouquet  bouquet  bouquet дай повече информация за тях   love001 

# 272
  • у дома
  • Мнения: 1 581
Тино-нино  alert help
Имам спешна нужда от акъл  Sad . Купих си готов фондан на уилтън уж за да си спестя главоболията  Crossing Arms, оцветих и почвам да разточвам-уж всичко точно, но не става за чаршаф...стои дебело и късо и не може да се разточи  newsm45 ...прибавях пудра захар...слагах в микровълновата...нищо и половина.

мисля, че ако поръсиш с царевично нишесте и отгоре разточваш ще стане  Peace  3ори  omm  smile3501 van444eto  Mr. Green Joy  smile3501 

# 273
  • Мнения: 2 185
Mi ne ne става и това пробвах, просто се стяга залепва и не се разточва. Ще ходя за маршмелоуз, колко време трябва да ги държа в микровълновата  Thinking

# 274
  • у дома
  • Мнения: 1 581
Mi ne ne става и това пробвах, просто се стяга залепва и не се разточва. Ще ходя за маршмелоуз, колко време трябва да ги държа в микровълновата  Thinking

няколко секунди, просто ги наблюдавай и като се раздуят ги вади
  Peace

# 275
  • Мнения: 2 185
Ок мерси   bouquet
Дано стане, че ми е много важно и   smile3511
Ооопс, а ако тортата под ММ е много студена ще стане ли някой гаф. Правя тортата мозайка и стои в камерата намазана с масло. Страх ме е да не се разтече ако я извадя на стайна темп., че е тук е голяма жега

# 276
  • Мнения: 1 173
Клеър аз нещо не схванах какъв точно е проблема? Що така не се точи-къса ли се какво?
Иначе аз нали ти казах че веднъж само съм купувала готов, но си беше стар (жълтееше,те и в магазина ми казаха че не е пресен), аз го държах 1м в хладилника , и като тръгнах да покривам-се скъса много лесно. Иначе се точеше си спомням.
http://www.globalsugarart.com-това е он-лайн , не е магазин
Зорисъжалявам че те обърках с Пепи за слончето. Тортичката е страхотна.Кажи сега за слона-гледа го някъде как се прави или..?

Клеър по на 20 сек, докато се разтопят. Слагаш 20 сек, разбъркваш, после пак, пак разбъркваш. Не слагай 2 паунда захар на 1 паунд ММ. И си купи на Крафт бонбоните , а не по евтините(50 цента е разликата)Ако имаш въпроси дай тел да се чуем ако искаш

# 277
  • Мнения: 7 144
Благодаря на всички за отзивите   bouquet!

Джемма, пликчетата ги взех от пазара, от една сергия дето продават разни пликове за кошчета, за фризер и всякакви найлонови торбички. Търсиш специално целофанени пликчета за подаръчета. Би трябвало да ги има навсякъде, където продават целофани и найлони. Ако не откриеш при вас ми драсни Лс и ще ти изпратя от тук  Wink.

svetlane , сладките са Великденските лимонови бисквитки на Танитта. Покрити са с моделираща маса, а контура е от белтъчена глазура.

raya_usa , няма проблем  Grinning! Слончето аз си го измислих, дано е станало сполучливо и да прилича на слонче. Мисля, че  имам някъде из архивите как се моделира слончето Дъмбо на Дисни, но ще го търся утре и ще постна картинката, че съм с гнойна ангина  #Crazy, а правя торти и сладки и вече едва гледам.

# 278
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз на теб ти препоръчвам да НЕ влизаш в ГлобълШъгарАрт, че ....ех какви неща има , Уилтън пасти да ядат Mr. Green

Ъ, какво е това, къде е ? Давай линк бързо... Joy

Аха, видях линка. Ама не ме учудваш с нищо. Знам още един мнооого богат на асортимент сайт, даже направих поръчка. А  РМЕ има и в английския сайт, от който вчера получих пратка- и там съм си напълнила кошницата пак. hahaha
Ако ме изгонят може ли някоя от вас да ме приюти? Praynig(идвам си с инвентара- човек убивам за него Laughing)

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 21:58 от Джемма

# 279
  • Мнения: 7 144
И понеже не мога да оставя днешната работа за утре се напънах и го намерих. raya_usa , специално за теб :

 




................ И добре че се напънах да се разровя, защото сега като гледам тези снимки и видях дупето на Дъмбо, се сетих, че моето слонче съм го оставила без опашка !!!!

# 280
  • Мнения: 1 117
Atalanta тортата е невероятна smile3501 Шапка ти свалям Simple Smile

Зори , много сладка торта LaughingПрииска ми се , аз да съм бебето , за което е тортата Wink

Джемма, за пликчетата , които Зори е използвала за сладките , аз си ги купувам от едно магазинче, в което продават гоблени , конци , прежди и панама.Ако не можеш да намериш ,пиши ми на лични не е проблем да ти купя и изпратя.Има различни размери.Съжалявам ,че отклоних темата, ще прощавате  Simple Smile

# 281
  • Мнения: 319
raya_usa, кажи моля те ако знаеш, дали от сайта който си дала (www.globalsugarart.com) правят доставки до Канада. Тук цените са доста по-надути и искам да си направя сметката дали няма да ми е по- на далавера да си поръчам разни нещица през американски сайт.

# 282
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
p4eli4ka, доставят и до Канада - We ship internationally (including Canada) via the postal service.

bopsi, изобщо не се сетих за магазини за гоблени. Peace

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 22:36 от Джемма

# 283
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Зори   bouquet  chef  bouquet

знаете ли, че има течен фондан?  Като го пробвам по-нататък и ми хареса, ще го напиша. Аз започвам торта за учителката по пиано, но ще пробвам кучешки дрян, че са много красиви цветчета.

Ето муса- La Mousse au Chocolat

2 ч ч студена течна сметана - при нас не е подсладена
4 големи жълтъка
3 с л захар
1 ч л ванилия
7 oz - 210 гр горчив шоколад - 50-60 процента какао

1. Загрявате 3/4 ч ч сметана на котлона
2. Разбивате жълтъците, захарта и щипка сол и добавяте сметаната на тънка струйка.
3. Прехвърляте сместа в подходящ съд, слагате на бавен огън и бъркате до сгъстяване. Като свалите от огъня, внимателно добавяте ванилията.
4. Стопявате шоколада в МW на кратки интервали или на водна баня и смесвате с яйчената смес.
5. Разбийте останалата сметана добре и добавете на малки порции в останалата смес.

Невероятна вкуснотия!!!  При мен - аз по закон божи винаги пресичам яйцата, не ме бива и това е. За беля пресякох и шоколада като сложих ванилията в него ooooh! ooooh! Но ги смесих и бам в камерата да се охладят. Оказа се, че съм спасила положението, защото след това разбих добре и обема се увеличи и чак тогава добавих остатъка на сметаната.
Та така - не се плашете от грешки!!! Някои не са фатални Simple Smile

# 284
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Ванче, много идейна торта- браво!
Зори, думите са излишни. То за такива красоти какво ли да каже човек   Thinking  smile3501 smile3501 smile3501

Общи условия

Активация на акаунт