Инсулт- сблъскване с тази болест. Моля споделете

• 243 940
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
  • Burgas, Bulgaria
Подписаха момчетата тази вечер ако се наложи операция , казали са докторите  ,че ако не стане с терапията , ще сложат дрен и това ще е единственият начин да помогнат . Снощи е вдигнал 200 кръвно и са го сложили под медикаментозна кома .

# 616
Дойде началника на рехабилитационното от болницата в къщи  ,имаме си направление от ЛЛ , прегледа ММ  и засега каза,че нямало да го взема там.Не ми обясни защо .Казах му,че така може да ни изгори направлението ,той отговори че по-нататъка можело друго да ни издадат ,и си тръгна .Никакво обяснение не ни даде .Може ли така,като имаме направление да ни откажат приема за рехабилитация?Аз знам ,че до 1 месец трябва да се осъществи

# 617
  • Пловдив
Предполагам, че може. Ние първо намерихме отделение за рехабилитация и после взехме направление. Вие обаче не губете време, ако ви е препоръчана рехабилитация, търсете човек да идва вкъщи. Лекарят не ви ли препоръча нещо?

# 618
Здравейте!Баба ми получи инсулт и от 2 дни е в кома.Днес лекарката нищо не можа да каже,но утре каза че ще види изследванията.Някой минал ли е през това?След колко дни е излязъл от кома болния и как е протичало възстановяването.Дано излезе от кома.Много си я обичам и не искам да я загубя.На 69 години е

# 619
Обикновено казват,че до една седмица не излезе ли от комата,няма да излезе.Излезе ли от комата с много рехабилитации се възстановяват.Само,че по здравна каса има право два пъти в годината по седем дена,които не са достатъчни за нищо,ако искаш допълнително си плащаш.

# 620
Мъжът на майка ми за съжаление не успя да се пребори. Докторите казваха, че в неговото състояние с толкова масивен инсулт му дават  10 дни живот. Толкова и бяха наистина. Отиде си на 60 години. Но това е нашия случай.

# 621
Здравейте, имам един бърз въпрос. Майка ми преди месец получи исхемичен инсулт с обездвижване на лявата половина - крак, ръка и уста. Какво възстановяващо лекарство сте ползвали за мозъка? На нас ни препоръчаха СОМАЗИН два пъти дневно. Има ли някой ползвал нещо подобно?

# 622
  • Пловдив
Баща ми излезе от... не знам дали е кома, не знам дали има разлика между кома и безсъзнание, но беше станало в присъствие на хора и го бяха откарали веднага в болница. От самата болница казали тогава на майка ми, че не могат да се ангажират с прогноза за оцеляване, но нещата се развиха добре. Май около 2-3 дни беше това, не помня точно. После нямаше парези или други неща за преодоляване. Що-годе добре беше още няколко години след това, не беше на легло.
Майка ми почина тези дни, предполагам, че също от инсулт (както и нейната майка навремето), макар че като причина вписаха основното и заболяване в последните години, което беше друго, пак животозастрашаващо, но хронично и по-бавно съсипващо организма. Намерих я в безсъзнание на земята, но е стояла така с часове, може десетина и повече, не знаем. Не можаха нищо да направят лекарите.
Свекървата на приятелка почина може би десетина дни след получен инсулт, но не помня за кома, май първо беше в кома, а после в съзнание и правеха разни рехабилитации.

Мисля обаче, че тук и да ти напишем нашия опит, няма как адекватно да се сравни, защото зависи не само от времето до лекарската помощ и от състоянието на човека преди това, но и от мястото, което е засегнато от инсулта.

Да уточня, че отговорът е към Sweetflower, беше отделна тема, но са ги обединили.

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 13:33 от Магдена

# 623
Да. И ММ ползва Сумазин от 10 дни някъде

# 624
  • Burgas, Bulgaria
Моя свекър е в съзнание вече (4 дни не беше) , но в реанимация . Казват ,че мозъчния кръвоизлив е огромен ,но той е рисков прекалено ,за да го вкарат за операция , с четири медикамента трудно свалят кръвното . Хеморагичен е инсулта .
Вчера ни обясниха ,че трябва да има човек ,който  да се грижи за него 24/7 , тъй като дясната половина щяла да остане неподвижна , при въпрос дали ще проговори  казаха ,че малко вероятно , но пък с ясно съзнание бил и се мъчел със звуци да им отговаря . Хубавото е ,че може да преглъща - дали му кис.мляко .
У дома е нещо  като лудница.  Моя мъж е на мнение ,че познавайки баща си ,той няма да иска да дойде в къщи и ние да го гледаме и дори от притеснение ще се влоши ...

# 625
Рехабилитацията оправя и говора и обездвижването,но трябва да е няколко месеца.В Любимец и в Банкя освен раздвижване има и логопед.Изпитано от баща ми.Беше с обездвижени десни крак,ръка,изкривена уста и не можеше да говори,само мучеше.Напълно е възстановен след една година.

# 626
Здравейте, първо съжелявам, че всички ние минаваме пряко или косвено през тази болест... Баща му получи исхимичен инсулт преди около 9 месеца. Единственото, което му се прояви като проблем, беше, че забрявя, обърква се, говори неверни неща... До сега... Сега вече е агресивен, обижда, псува, постоянно ни обвинява за разни и безобразни неща, крещи... Дори искаше да се самоубие... Моля за помощ, как да постъпим, какво да направим, моля за съвети? Колко време ще продължи това и изобщо ще свърши ли?

# 627
  • Бургас
На нас ни препоръчаха СОМАЗИН два пъти дневно. Има ли някой ползвал нещо подобно?
Kaзва се Сомазина и е много добро лекарство. За да има осезаем ефект трябва няколко месеца да се пие. При майка ми бяха около 3 мисля. Може и повече. Скъпо е, но е едно от малкото, които наистина работят.

# 628
След 1 месец и половина в ОИЛ мама ше я местят в неврология. Вече чуваме гкасчето, пие сама от шише доста дожри признаци ни дава раздвижват я, има помръдване вцдесния крайник. Усмихва ни се. За логопет казват че ецрани още

# 629
Освен в Любимец ,от кои друхи рехабилитационни центрове сте доволни за раздвижване ,плюс условията там и храната ?В момента избирам за ММ най-добрата рехабилитационна база Nerd

Общи условия

Активация на акаунт