БЕБЕТА ЮНИ 34 :D

• 12 897
  • 303
  •   1
Отговори
# 180
Аз като една бивша късогледа, го минах тоя преглед с предното раждане.

Това ми стана интересно...?
ами февруари миналата година си правих лазерна корекция на зрението, та затова бивша.

# 181
  • Вече в моята си приказка...
nickless®, поздравления! Немога да си представя да "прогледна" отново без очилата... Само да питам, висок ли ти беше диоптъра? И късогледство ли си имала или астигматизъм? И ако не е тайна, разбира се, каква сума заплати?

Аз незнам дали бих се навила. Няма ли риск? Е, ще преглътна ако най-неприятното, което може да ми се случи при подобна интервенция, е да си остана с диоптрите, с които съм си свикнала...

# 182
  • по света
MiRa_55 ,според мен е Чикото е по-добро.Аз съм субективна защото си я харесвам тази марка,но все пак е качество.

# 183
nickless®, поздравления! Немога да си представя да "прогледна" отново без очилата... Само да питам, висок ли ти беше диоптъра? И късогледство ли си имала или астигматизъм? И ако не е тайна, разбира се, каква сума заплати?

Аз незнам дали бих се навила. Няма ли риск? Е, ще преглътна ако най-неприятното, което може да ми се случи при подобна интервенция, е да си остана с диоптрите, с които съм си свикнала...

ами и аз не вярвах в началото, че от 3-ти клас съм тръгнала с 0.75. Иначе ми премахнаха -3.25 без астигматизъм. Но на мой приятел махнаха -7 със астигматизъм. Е има малка разлика от това, което аз виждам и той, но си ходи без проблем без очила. На брат ми пак около -3.50 махнаха. Абе нямам познати недоволни. Първичен преглед 100 лв и после по 600 евро на око. Ама сега са вдигнали цените. Май 150 първоначален и после не знам по колко на око, ама излизало около 3000 лв. На мен ми обявиха твърда сума, пък сега зависело от първоначалния преглед. Изтарикатиха се, ама са добри наистина.
Подписваш декларация, че си наясно че при 10% от оперираните може да се наложи втора интервенция /за тяхна сметка/, но след одобрението на първичния преглед нямало вариант да не ти махнат диоптъра.

# 184
  • София
Здравейте мамчета,

Колко много сте изписали за един ден. Вчера бях на лекар и моят бебчо вече е 3 кг. Как ще ги раждаме тези бебчета.

Като ви слушам какво трябва да носите за болницата, направо се шашкам. Аз днес бях на отворените врати в Шейново - не бях очарована, но чисто ми се видя. Пък няма и там да живея - за няколко дни ще издържа.

За утре за срещата и аз не знам дали ще мога (и на мен ми е много далече), за събота няма да мога Cry Дано организирате и други срещички - аз съм за през седмицата.

На мен кошарките ми се струват еднакви, решили сме да е дървена и само това е изискването.

Количка отдавна избрахме на Chicco trio for me - компактна е, има си всичко и е на добра цена. Бях си харесала една на Peg perego, мисля че Katenzeto я беше показвала, но тя много скъпа става като вземеш и столче за кола, адаптори - към 1700 става и аз не че съм скрънзава, ама много ми се вижда.
И на мен бебешките неща много скъпи ми се виждат - и аз си харесах едни чаршафчета, одеалца и обиколник от Premaman, но и те много скъпи. Може да се повтарям, но някой може ли да каже къде мога да намеря качествени чаршафчета и т.н на добри цени.

Хайде чао от мен, че направо цял ферман изписах

# 185
Здравейте и от мен!
Аз мога да се пробвам утре за Плиска в 2,30 ако излезя по-рано от офиса... Кой ще ходи със сигурност, да пусне един тел. номер на лични, да звънна ако успея да си тръгна по-рано... Mr. Green
Но в Събота имам трима рожденници и ми е невъзможно  Sad

# 186
Здравейте!
И аз бях на доктор днес -на запис-нищо друго не са ми правили.Казаха, че е чудесен записа и така на 16-ти пак.
Има ли някой който ще ражда в Окръжна болница-София?

Аз съм там въпреки,че не ми е много близо.Иначи незнам колсо тежи бебето, нито как е застанало-последния път беше главичн разпложено, н от 2седмици не съм гледана на видеозон.

Засега е това.Лека вечер на всички Simple Smile

# 187
Geneva, не съм пускала снимки на ремонта, защото не е нищо особено. Няма артистични детайли - вашето си е произведение на изкуството. Нашето е по-скоро освежаване, но понеже сами си го правихме /без шпакловката/ и на мен ми харесва. Сваляхме 4 пласта тапети, боядисвахме, слагахме ламинат и ПВЦ дограма; и леглото го разглобихме и вместо ПДЧ плоскости, направихме рамката от дебели дървени дъски и ги облякохме с фолио. Та да си похваля мъжа, на когото му е за пръв път да прави такъв ремонт, и много добре се справи   bouquet.

За подложките за легло - те се използват, за да не се цапат чаршафите; nickless, Ino4ka   bouquet. Май са непромокаеми. Като си купя  Praynig, ще ги разгледам и ще ви кажа по-подробно какви са.

За очния преглед
, доколкото знам гледат за вероятност от отлепяне на ретината при напъните и за увеличаване на диоптъра. Една моя позната ми разправя за майка си, която при нейното раждане качва диоптъра от два на шест. Но всичко е строго индивидуално и затова се налага преглед при офтаматолог.

За количките - и аз определено съм за Чикото. Доста са маневрени. Но ако ще си купуваш после и лятна количка, не знам дали си струва инвестицията. Всеки си преценява.

Аз ще си лягам вече. Спокойна нощ ви пожелавам!

Hug

# 188
  • И аз не знам къде...
За подложките за легло - те се използват, за да не се цапат чаршафите; nickless, Ino4ka   bouquet. Май са непромокаеми. Като си купя  Praynig, ще ги разгледам и ще ви кажа по-подробно какви са.

Непромокаеми са  Peace! Аз си купих, но нито лекарката ми, нито в магазина казаха че има размери. Аз не знам моите какви са. Водят се за родилки и толкова  newsm78!
Моята доки ме пита искам ли клизма. Мога и да откажа. И така процедирали, но си било гадничко като тръгне раждането и .......  Sick.  Избрах си да ми направят клизма.
Нямам албумин  newsm44! Всичко е отрицателно и е в норма  newsm44! Подуването е от дребното човече  newsm32!

# 189
За очния преглед[/b], доколкото знам гледат за вероятност от отлепяне на ретината при напъните и за увеличаване на диоптъра. Една моя позната ми разправя за майка си, която при нейното раждане качва диоптъра от два на шест. Но всичко е строго индивидуално и затова се налага преглед при офтаматолог.

#Crazy сериозно? със сигурност от напъните е станало? Иначе намерих в нета разни литератури че секцио се препоръчва при отлепена ретина (т.е. когато това вече е факт), но не пише нещо за такива рискове при късогледство.

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 20:31 от Трънче

# 190
По въпроса с къпането се включвам.Съвсем нормално е да се къпе детето всеки ден,вие на колко дни се къпете??!!
Под къпане имам предвид шампоан, сапун, душ гел и т.н.

И не мисля, че може да се сравнява бебето с възрастния.
В летните дни, когато сме пукали от жега, съм обливала Маги по 3-4 пъти на ден.

На училището на Еврофутбол ни говореха за някакъв тънък филм/слой мазнинка, която предпазва бебата от бактерии, и която се отделя от много фини жлези... та хем трябвало да се почиства редовно, хем пък не трябвало да се прекалява с миенето и сапуните, да не се "изстърже" този слой  newsm78
Точно така! И май само в България ги мият бебетата веднага след раждането. Този слой е много важен в първите часове.

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 01:18 от Вери

# 191
акушерката ми препоръча да си обтривам леко гърдите с влажна кърпа, а зърната леко да издърпвам около 5-6 пъти на ден (защото са ми вдлъбнати). На вас казвали ли са ви подобно нещо?
Не са ми казвали, а и аз съм против тази процедура.
Мира, мен не ме гледат всеки път на видеозон, казвала съм го много пъти тук. Даже и 2-я път щеше да ми се размине, ако не трябваше да се види шева на матката. Тогава, преди 2 седмици, казаха, че бебето е около 2700гр. Иначе, не знам от кой месец, гинеколожката, която ми следи бременността, ми мери корема и по- точно матката, от малко над срамната кост до горе, където ми свършва издутото / ама как го обясних /. Та днес сантиметърът показа 36см и каза, че съм екстра. Всичко е наред: кръвно, урина, тонове. Вече съм +14кг, от миналия път съм качила само 0.5кг. Взе ми секрет за микробиология и това ми е последното изследване, няма повече. Бебето е с главата надолу, ниско е. Каза, че общо взето вече си чакаме. Ако нещо ме обезпокои, да отивам в болницата.
Аз, да чукам на дърво, нямам оплаквания. Освен някоя и друга контракцийка и киселини от време на време. Краката не ми се подуват. С Маги го имха този проблем към края на бременността. Мога да кажа, че се чувствам добре. Е, верно по- лесно се изморявам и повече ми се спи, но то това да е.

До скоро

# 192
Добро утро   bouquet
включвам се набързо да ви почерпя виртуално, че днес съм рожденничка   party023
Gali80    newsm59 - да си жива и здрава и скоро да се радваш на най прекрасното бебе на света   bouquet Hug

# 193
Eхеееее...чак две рожденнички!  bigdance2 nbirthday  ura и на двете- galika81 и Gali80!

# 194
  • И аз не знам къде...
 nbirthday и на двечките Гали   bouquet! Здраве, любов и пълни къщи с дечица  newsm63!
Весел празник. момичета  Tada  ura и много подаръци!

Общи условия

Активация на акаунт