Машина за хляб - 10 част

• 77 627
  • 827
  •   1
Отговори
# 195
Аз съм абсолютен новак в работата с машина за хляб , още не съм и работела с нея де, досега четох инструкциите,
та машината е Мулинекс  OW 3000 искам да попитам някой работел с такава , и нямащ везна как да измеря 500 гр. брашно  Embarassed

Една ч.ч. 250 мл побира 130 гр брашно.

# 196
Ето и питката, която направих за Великден:

Преди печене:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5814389

Опеченка:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5814391

Парола: 12345

newsm10 smile3501
Много слънчева питка, носи настроение, браво!

# 197
  • София
Аз съм абсолютен новак в работата с машина за хляб , още не съм и работела с нея де, досега четох инструкциите,
та машината е Мулинекс  OW 3000 искам да попитам някой работел с такава , и нямащ везна как да измеря 500 гр. брашно  Embarassed

Към нашата машина са турили и една мерителна чаша. От едната и страна има мерителна скала обозначена с OZ.
Значи 4 OZ са приблизително 113 грама брашно. А 12 OZ пък е 340 грама.

# 198

Чаша 200мл = 130гр брашно
Справка тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=10258.msg221998#msg221998
Аз само така го измервам и нямам проблеми. Макар и смешно да звучи, на рецептите съм си написала 500гр брашно (или около 800мл) Mr. Green

# 199

Чаша 200мл = 130гр брашно
Справка тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=10258.msg221998#msg221998
Аз само така го измервам и нямам проблеми. Макар и смешно да звучи, на рецептите съм си написала 500гр брашно (или около 800мл) Mr. Green

Току-що ходих пак да премеря, пак същото излиза - не знам..................

# 200
Аз като съм месила това тесто слагам малко вода, защото разтварям маята в малко вода и щипка захар. Може да е само 50мл. Аз принципно винаги си регулирам тестото +/- брашно +/- вода, да го докарам на гъстота, пък каквото и да пише в рецептата.

Запалих се, рогчетата са ми любими открай време и другата седмица ще взема да ги метна и аз.

Така си и мислех Mr. Green Аз го пльоснах в машината, обаче ми се получиха едни трохи...И ливнах чешмянка и си стана. Измеси се прекрасно, но от нагряването се получи един мазньоч...не ти е работа ooooh! Абе станаха рогчетата, айрянчето много им лепи Mr. Green И понеже не ги направих по технология, нито съм снимала нито ще снимам (то няма вече и какво) Blush Ще се правят пак, когато не ме мързи да меся...

# 201
labrex, не знам защо се получава тая разлика Thinking Аз нямам везна, затова меря по този начин. Нека ако някой друг така измерва да сподели Peace

# 202
  • София
Уважаеми госпожи и господа,
предлагаме на вашето внимание хляб тюрлю гювеч. Произведен е от обикновено, типово, ръжено и пълнозърнесто брашно , извара, кимион, риган и т.н. На вкус още не го знаем със сигурност тъй като е много топъл, но внучката го одобри, пък и на мен ми заприлича на типичния типов хляб дето съм го ял някога на младини.
Изказваме специални благодарности на господин Мулинекс, който въпреки, че беше в официална отпуска премеси тестото три пъти, после го втаса за 55 минути и го изпече за 40 минути на средно препичане.
Да не ви притесняват белите петна това си е чисто типово брашно, с което оформихме тестото преди печене.

Та моля тук го виждате в профил, тук в анфас, а тук вече е разрязан.

А да ви е вкусно па ако имате съвети за подобряване на местното производство с удоволствие ще ви изслушаме.

дядо хаджия

# 203
предлагаме на вашето внимание хляб тюрлю гювеч. .........А да ви е вкусно па ако имате съвети за подобряване на местното производство с удоволствие ще ви изслушаме.

дядо хаджия

Тюрлю гювечът си е тюрлю гювеч! Изглежда превъзходно!  newsm10 И понеже съм любителка на тоя тип хлябове, но си меся без помощта на машинка, може ли малко по-конкретни мерки и теглилки за хлебчето. Много ще съм благодарна!

# 204
Ето и питката, която направих за Великден:

Преди печене:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5814389

Опеченка:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5814391

Парола: 12345

[size=14pt]страхотна е.   bouquet Да не говорим за художественото оформление. Може ли един въпрос на един лаик в тази област - как стават тези рисунки?

[/color][/size][/size]

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 19:36 от vadikal

# 205
предлагаме на вашето внимание хляб тюрлю гювеч. Произведен е от обикновено, типово, ръжено и пълнозърнесто брашно , извара, кимион, риган и т.н. На вкус още не го знаем със сигурност тъй като е много топъл, но внучката го одобри, пък и на мен ми заприлича на типичния типов хляб дето съм го ял някога на младини.
Изказваме специални благодарности на господин Мулинекс, който въпреки, че беше в официална отпуска премеси тестото три пъти, после го втаса за 55 минути и го изпече за 40 минути на средно препичане.

Страхотно изглежда. Сега трябва да кажеш и как е на вкус. Предполагам, че ще е много вкусен. Наистина чакаме рецептата. Аз имам такива брашна останали от всяко по около 100-200 грама и ще може да забъркам един такъв хляб.

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 19:35 от vadikal

# 206
  • София
Тюрлю гювечът си е тюрлю гювеч! Изглежда превъзходно!  newsm10 И понеже съм любителка на тоя тип хлябове, но си меся без помощта на машинка, може ли малко по-конкретни мерки и теглилки за хлебчето. Много ще съм благодарна!
Значи там е проблема, че не съм сигурен в точните пропорции, защото тестото ми седеше на мокра глина и няколко пъти добавях от четирите вида брашно. Но ... водата беше топла и около една кофичка от кисело мляко, изварата 170 грама (сложих я просто защото имах останала в хладилника), две супени лъжици захар, две супени лъжици олио, две чаени лъжички сол, две чаени лъжички кимион, две чаени лъжички сушен риган и понеже на внучката от сухото мляко беше останало на дъното на кутията (две супени лъжици) турих и тях. За брашното ориентировъчно около по една част от четирите вида (обикновено, ръжено, типово и пълнозърнесто) за меко тесто, мисля си че при мен отидоха някъде общо около 700 - 750 грама (ама предупреждавам, че не съм сигурен), ако не и повече - явно изварата също си оказва влияние и тестото ми "поиска" повече брашно. Маята е едно пликче от сухата френската.

По всяка вероятност изварата променя консистенцията на тестото, ама по този въпрос да се изкажат по опитните.

Хлябът седи по плътен от обикновения и поне на мен ми се струва, че има страхотен вкус. Не мога да ви кажа дали е кафяв от брашната или от кимиона.

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 19:59 от дядо хаджия

# 207
vadikal  мерси)) Ами след като оформиш питката, мажеш се със жълтък и отделно си отделяш малко тесто, което замесваш с малко повечеко брашънце и започваш да изрязваш фигурки, сладкарските са много подходящи, другото е наръце като панделки, фитили и т.н., като самите фигурки не се намазват с яйце, а се оставят набрашнени.

# 208
Значи там е проблема, че не съм сигурен в точните пропорции, ......................
Хлябът седи по плътен от обикновения и поне на мен ми се струва, че има страхотен вкус. Не мога да ви кажа дали е кафяв от брашната или от кимиона.

Благодаря! На всяка цена ще си забъркам нещо подобно идната седмица. Ако го докарам за ядене, ще се похваля! Grinning

ina.gg , много красива питка си направила!  bouquet

# 209
  • ГОре на черешата...
Дядо хаджи, много ти е хубав тюрлю-гювечът Peace!
Малко снимките не са на фокус, ама то щото сигур си поливал хлебчето, а Mr. Green?

За изварата, да, нали има и в нея течност някаква, затова може да ти "поиска" още малко брашно хлябът.
Така е ако се слага и яйце, мляко или мазнина.

Вчера правих италианският хляб на Пина, ама фото утре, че синковецът ме ръчка в ребрата да ставам Crossing Arms.
Само питанка - колко ви е диаметърът на тенджерките, дето го печете Rolling Eyes.
Аз нямах подходяща и го пекох в тортената форма, та заприлича повече на пърленка, ама си беше вкусен. Само ми беше безсолен, другият път ще ръсна още сол.

Утре, ако не ми мине котка път, ще направя рогчета пак по рецептта на Пина.

Общи условия

Активация на акаунт