Машина за хляб - 10 част

  • 77 799
  • 827
  •   1
Отговори
# 330
  • София
  • Мнения: 4 524
Някой знае ли каква е рецептата за бял хляб като този ръчния от фурните. Моите стават едни такива по-препечени с вного дебела кора и вътре хляба не е толкова пухкав, а е по-плътен. И самия хляб не е бял, ами жълтее.....

Много зависи от брашното. Мисля, че брашното Оле е с набухватели и за това може би пожълтява хляба.

Ползвам синята опаковка на Софимел, а сега взех един стек от оранжевата (пак пише бяло брашно на нея) - има като добавка аскорбинова киселина (витамин С), което зазрдавява глутеновия скелет на тестото.

# 331
  • Мнения: 48


Ползвам синята опаковка на Софимел, а сега взех един стек от оранжевата (пак пише бяло брашно на нея) - има като добавка аскорбинова киселина (витамин С), което зазрдавява глутеновия скелет на тестото.

Може ли да го снимаш това брашно, защото оранжева опаковка на Софимел не съм виждала.  bouquet

# 332
  • Мнения: 21 635
Като стана дума за брашна - някой ползвал ли е това с марка Аро от Метро? Видях, че има големи развасовки - от по 5 кг. и предполагам че е на по-изгодна цена? Също така намирата ли разлика в качеството на сухата и прясната мая?

# 333
  • София
  • Мнения: 4 524
Ето го - третото по ред. Пише Брашно"Бяло"

http://www.sofiamel.bg/consumer.htm

Не съм доволна от продуктите на Аро и не препоръчвам брашното им. Освен това няма почти никаква ралика в цената между разфасовките от 1 и 5 кг.

# 334
  • Мнения: 1 486
Към притежателите на мулинекс - ползвате ли програмата 5 за бърз хляб и получавате ли хубаво хлебче? Аз снощи за първи път реших да я ползвам и не съм доволна от резултата. 1 час и 20 мин. като че ли не са достатъчни за замесване, втасване и печене. Хлябът ми стана малко сбит, като че ли не е втасал добре и вкусът му е различен. Коя друга програма мога да ползвам когато искам хлябът да стане по-бързо, но все пак да е втасал добре newsm78
И при мен се получи един такъв никакъв,но какво да се очаква от 1ч и 20мин Crossing Arms
По- добре става с програмата тесто с втасване и после пускаш печене,спестяваш около час
ето този хляб е правен така
Като стана дума за брашна - някой ползвал ли е това с марка Аро от Метро? Видях, че има големи развасовки - от по 5 кг. и предполагам че е на по-изгодна цена? Също така намирата ли разлика в качеството на сухата и прясната мая?
Брашното не съм ползвала,но що се отнася до сравнението между суха и прясна мая-аз против всички правила при работа с хлебопечка за използване на суха,използвам винаги прясна.Всичко става много по-хубаво.Суха ползвам само в краен случай,ако нямам жива.

# 335
  • Мнения: 11 743
изобщо не харесвам АRO, но веднъж ми се наложи да купя, нямаше друго в магазина до нас, а ми беше спешно, та ползвах - нямах проблеми, доволна съм!  Peace

# 336
  • София
  • Мнения: 2 130
Дядо Хаджия, вчера пълнозърнестото италианско хлебче спадна когато вече беше втасало втори път, във формата. Аз нямам подходяща малка тава/тенджера и преди време си бях направила от фолио едни форми за една торта, точно около 19 см в диаметър, но те не са с твърдо дъно и като го пренасях към фурната, се огъна и тестото въздъхна и спадна, после малко се възстанови, но... Е, днес правя същото но с бяло и засега го докарах на първо втасване, само че разликата в обемите е огромна....Вчера за същото време и мая нямаше нищо общо след първото втасване, а днес дори е по-хладно удома (и навън).

Пина, да и аз за глутена си помислих, щото при пълнозърнестите хлябове препоръчват повече месене, за да се изградят по-силни нишки, а при тази технология на италианското хлебче няма почти никакво месене, само бъркане... А, и да споделя на 250 мл. вода и вчера (пълнозърнесто) и днес (бяло) все по-малко от 400 гр брашно ми отиде...Това според очакванията ли е?

Lebeduna, благодаря са съпричастността:))) Май повече опити с небяло брашно за такова хлебче няма да правя, че трудно си набавям пълнозърнестото и не ми се изхвърля:)))

# 337
  • София
  • Мнения: 8 503
Скоро бях писала точно за тази програма.Аз само нея ползвам,че бързо става хляба.Но има нещо,което правя.Минута,преди да започне печенето(на 48 мин започва)изключвам машинката и оставям тестото да повтаса още малко,след което включвам на 10 програма-печене.Чудесен ми става хляба.Правила съм го и без да изключвам машинката,пак става,но вярно е леееееко сбит.
Аз с риск вече да стана досаден, че меля едно и също ама готови програми на машината вече не ползвам. Пускам програмата за месене и втасване, ако след първото втасване ми трябва второ месене и пак втасване, прекъсвам я и я пускам наново и т.н. После програмата за печене на времето, което ми трябва и това е.

При мен на бързата програма втасването май е някъде около 22-25 минути. Това означава или по леко тесто, или повече мая или някакъв риск. Мойто лично виждане е, че един хляб трябва да втасва поне 30-40 минути.

# 338
  • Мнения: 11 743
Димитрина, аз за италианския изобщо не знам колко брашно отива, защото бъркам на око, да стане както съм показала на снимките. Все пак като съм отваряла нов пакет брашно, съм забелязвала, че отива по-малко от половината, така че е ок, според мен!  Peace

# 339
Още едно мнение за най-бързата програма от 1час и нещо - назад във форума беше отбелязано, че тя е за соден хляб.  Иначе, как бяха - основна - 3 часа - Basik, Quik - 2ч и 20 - бърза и много бърза - 1ч и 20 - Rapid/ която е за сода/. Така ли се именуват. Извинявам се за грешки.

# 340
  • Мнения: 6 029
Аз пак да кажа, че час и 20мин. е за соден хляб. За хляб с мая - около 2 часа е чуденса програма  Peace

# 341
  • София
  • Мнения: 2 130
Ами ето какво стана, мисля, че този път попревтаса, понеже се въодушевих от това колко се надува:)))


Обаче каква форма е само питката.....Шапкар може да ми завиди:)))

# 342
  • Мнения: 107
Благодаря на всички. Ще се възползвам от съветите ви за бързия хляб. Flowers Rose

dimitrina73 хлябът ти е станал превъзходен  smile3501

# 343
  • Мнения: 437
Към притежателите на мулинекс - ползвате ли програмата 5 за бърз хляб и получавате ли хубаво хлебче? Аз снощи за първи път реших да я ползвам и не съм доволна от резултата. 1 час и 20 мин. като че ли не са достатъчни за замесване, втасване и печене. Хлябът ми стана малко сбит, като че ли не е втасал добре и вкусът му е различен. Коя друга програма мога да ползвам когато искам хлябът да стане по-бързо, но все пак да е втасал добре newsm78
При мен се получава страхотен хляб. Машината ми е същата. Само че вместо суха мая слагам кубче жива. Добре, че ми хрумна да пробвам. Обаче няма опция, ако искам да сложа добавка. Става само основен бял хляб.  Peace

# 344
  • Мнения: 107
inka5, благодаря, ще пробвам с жива мая да видим какво ще се получи. Аз досега не съм ползвала жива мая, защото все се страхувам че няма да улуча точно количеството. Никога не съм сигурна по колко да слагам. По ми е лесно със сухата мая. А ти цяло кубче ли слагаш и от колко грама и на какво количество брашно?

Общи условия

Активация на акаунт