Машина за хляб - 10 част

• 77 847
  • 827
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Момичета, да попитам по-опитните от вас има ли други кубчета мая, освен разфасовките по 40 гр.?
На турската пише 42 грама.

# 361
Момичета, да попитам по-опитните от вас има ли други кубчета мая, освен разфасовките по 40 гр.?
На турската пише 42 грама.
Много благодаря, че ми обърна внимание. Не бях забелязала тази разлика и ще го имам предвид при избора си.

# 362
Към притежателите на мулинекс - ползвате ли програмата 5 за бърз хляб и получавате ли хубаво хлебче? Аз снощи за първи път реших да я ползвам и не съм доволна от резултата. 1 час и 20 мин. като че ли не са достатъчни за замесване, втасване и печене. Хлябът ми стана малко сбит, като че ли не е втасал добре и вкусът му е различен. Коя друга програма мога да ползвам когато искам хлябът да стане по-бързо, но все пак да е втасал добре newsm78

здравей, моята МУлинекс е 3000 и при мен има също програма за бърз хляб - мисля че е 5-та, а освен това на всяка програма от 1-ва до 4-та мисля, има експресна позиция. Тя се нагласява с бутона за избора за препичане на коричката - слаба, средна, силно препечена и следващата стъпка е за експресно правене. Ползвала съм ги и съм доволна. Хлябът става много хубав. Има си го и сигнала за прибавяне на стафиди и др. такива.  Правила съм 1-2 пъти хляб на 5-та програма и наистина е доста сбит.

# 363
  • София
здравей, моята МУлинекс е 3000 и при мен има също програма за бърз хляб - мисля че е 5-та, а освен това на всяка програма от 1-ва до 4-та мисля, има експресна позиция. Тя се нагласява с бутона за избора за препичане на коричката - слаба, средна, силно препечена и следващата стъпка е за експресно правене. Ползвала съм ги и съм доволна. Хлябът става много хубав. Има си го и сигнала за прибавяне на стафиди и др. такива.  Правила съм 1-2 пъти хляб на 5-та програма и наистина е доста сбит.
Хм... аз що си мисля, че нямам такава експресна позиция на Мулинекса. И като какво точно прави тя ?

# 364
Хм... аз що си мисля, че нямам такава експресна позиция на Мулинекса. И като какво точно прави тя ?

ами тя прави същото като при по-дългата програма. Само съкращава времето за приготвяне.  В момента книжката не е пред мен и не мога да цитирам наизуст, но някъде намалява средно с около 1 час и нещо съответната програма. На моята машина има едни иконки на дисплея най-отдолу. Тя е най-крайната в дясно.

# 365
  • Beyond the Frontiers
А има ли машина, с която да стават малки хлебчетата като в била например.

# 366

Не, но можеш да си ги оформиш сама и да ги изпечеш във фурна.

За кои хлебчета говориш? Нали за мъничките питчици?

# 367
  • Beyond the Frontiers

Не, но можеш да си ги оформиш сама и да ги изпечеш във фурна.

За кои хлебчета говориш? Нали за мъничките питчици?
;

да, то и аз мисля, че няма. Но нашият татко като е казал, че такива иска Shocked Пък аз го агитирам за хлебопекарна  Wink

# 368
  • София
да, то и аз мисля, че няма. Но нашият татко като е казал, че такива иска Shocked Пък аз го агитирам за хлебопекарна  Wink
Един от моделите на Мулинекс върви с приставка за печене на четири багети, но за питки и аз не съм видял. Но дори и да има такава машина, това означава че тестото трябва да се извади, оформи и върне в машината за изпичане (при тая багетите е така). Май още не са пуснали машина, която да оформя хлябове или козунаци например.

# 369
  • София
Вчера случайно видях пълнозърнесто брашно на Панино и си купих. За пръв път купувам от него. Ето го и резултата, много съм доволна от брашното, станах чудни хлебчета, ароматни и вкусни. Hug

Момичета, взех си и оризово брашно, някоя от вас опитвала ли е рецепта за хляб с добавка на такова брашно?  Thinking Аз го взех най- вече за експеримент на сладки и десерти, но мисля да пробвам и едно хлебче да направя за проба. Rolling Eyes

# 370
Трябва ми инструкция (упътване ) за работа с хлебопекарна Moulinex OW 2000 . Ако има някой моля да ми пише.

Благодаря!!!

# 371
Трябва ми инструкция (упътване ) за работа с хлебопекарна Moulinex OW 2000 . Ако има някой моля да ми пише.

Благодаря!!!

моята е Мулинекс  OW 3000 ако мога да помогна с нещо , но незнам каква е разликата м/у двете

# 372

Благодаря!!!
АЗ ИМАМ ТАКАВА. OW 2000  cook
КАКВО ПО ТОЧНО ТЕ ИНТЕРЕСУВА?
ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ ВЕДНАГА.

Последна редакция: пт, 16 май 2008, 11:40 от АИЯ

# 373

Благодаря!!!
И аз съм с такава. Питай! Ще помагаме  bowuu

# 374
  • София
Вчера случайно видях пълнозърнесто брашно на Панино и си купих. За пръв път купувам от него. Ето го и резултата, много съм доволна от брашното, станах чудни хлебчета, ароматни и вкусни. Hug

Момичета, взех си и оризово брашно, някоя от вас опитвала ли е рецепта за хляб с добавка на такова брашно?  Thinking Аз го взех най- вече за експеримент на сладки и десерти, но мисля да пробвам и едно хлебче да направя за проба. Rolling Eyes

Супер са ти питките:) А за оризовото брашно - то няма глутен, следователно се съмнявам да може да се ползва самостоятелно или преобладаващо за хляб, но няколко супени лъжици към нормална рецепта - защо не:)

Общи условия

Активация на акаунт