МНОГОДЕТНИ МАМИ 36

• 17 427
  • 374
  •   1
Отговори
# 285
mi6imadi, и аз гледах участието ти в "Часът на мама", ти и дечицата ти сте страхотни!!!   bouquet
Цоци, успях да говоря единствено със зам.областния, той каза, че ще "помогне с каквото може", но засега не дава никаква информация... Непременно ще ти се обадя, ако науча нещо...  Hug
Мили приятелки, много ви благодаря за пожеланията за съпруга ми!  Hug Аз лично му пожелах никога да не губи човешкото си чувство, той е много отдаден на професията си и определено много добре се държи към всички пациенти. В същата връзка, когато го попитах как точно мина практическия му изпит, той отговори: "Ами дадоха ми да работя един стомах...", а аз го прикъснах: "Не стомах, кажи мъж ли беше, жена ли беше, млад/възрастен, само не ми казвай "един стомах"..." А може би бях прекалено остра към него.... Дано да не съм...
Има ли новини за Наслуки?

# 286
лилибон толкова ме развълнува снимката на теб и съпруга ти. не се сещам за подходящи думи да кажа нещо повече. може би само че имате невероятен късмет дето сте заедно.

нелето в хирургията трябва безпристрастност. затова и близки хора едва ли се оперират от човек, който е обвързан емоционално с тях. риска от грешка нараства, когато се вложат чувства в тази професия. мисля че отговора на мъжа ти е правилен.

# 287
Anaisе, права си, но само отчасти. Пациентите са личности, преди всичко. Аз лично съм праживяла кошмара на "Майчин дом" в София, където се почуствах "поредната" на конвейера, без право на мнение, без право на задаване на въпроси, без лично отношение в следродилния период. Там, на масата, лежи нечия майка, нечий брат, нечие дете и т.н., и аз мисля, че никой лекар не бива да игнорира това. Тук не говорим за чувства, а за отношение към личността. Всичко останало зависи от професионализма на лекаря и на екипа.   

# 288
neleto,напълно съм съгласна с теб ,че пациентите са личности,те са хора като нас - имат семейстава.Работила съм по хирургии,особено в онкологични диспансери.

# 289
точно по този повод винаги съм мислела че в болницата трябва да работят още хора , нещо като психолози. те трябва да си комуникират с пациентите, да им обяснят кое как, да ги успокоят и изобщо все неща от този род. лекарите просто нямат време за това. и аз съм била в майчин дом. мисля че отношението е много добро. хората си гледат работата. специално внимание не съм очаквала от никой. незнам честно казано за какво мнение става дума да има пациента  newsm78 има лекуващи лекари и шеф на отделението чията дума е последна. никой няма време за всички пациенти да вниква в личните им проблеми. лекарите си гледат заболяването. в много болници по света има такава практика с психолози. там лекар изобщо трудно виждаш. тук сме се разглезили, ако щете ми вярвайте.

# 290
Taya, надявам се, че детенце ти е по-добре! Praynig
Anaise, съгласна съм с теб. Мисля, че от лекаря и особено хирург, се очаква професионализъм и толкова. Не е лесно да ровиш в нечий стомах, ако мислиш за човека... Confused
Lilibon, абитуриента ти е страхотен! И сестра му-също. Hug
Момичета, пък аз по цял ден  съм си вкъщи, хора не съм виждала от не знам кога, само деца и ми е едно скапанооо...Мъжът все е на работа, с тия нощни смени вече ми писна  Twisted Evil. Нямам търпение да направим погачата и да се наприказвам с приятелки. Laughing
 Хубава вечер от нас!

# 291
Здравейте мили мами!!!
Нещо не съм успяла да съобщя новината на Цоци, както бях обещала....уж пращах смс-и, ама явно нещо съм объркала....
Ето ни вече с бебе Биляна вкъщи!
Роди се точно на термин-22-ри май, вечерта в 22,10ч много бързо и както си бях пожелала - без упойка. После чак ме боднаха в гърба за шиенето!
Ето три снимки на бебка:
http://picasaweb.google.bg/Snowlandscape/ZWExFC

После ще пиша повече!

Последна редакция: нд, 25 май 2008, 22:00 от Наслуки

# 292
  • Варна
Наслуки, ЧЕСТИТО!   bouquet Да е здрава и все така прекрасна малката сладурана! Желая й щастливо детство на мъничката Биляна!

# 293
  • София
Наслуки, честито!  bouquet Тези дни все хубави новини за хубави бебчета!  Heart Eyes
Пожелавам ти много щастливи месеци на майчинство с бебката!  Hug

Грета, добре дошла!  Hug

# 294
Ураааааааааа!!!
Наслуки,честито!!!!Да ти е живо и здраво бебшорчето!
Леле,каква хубава новина!

# 295
Наслуки, Биляна е прекрасна! Да ви е жива и здрава! Hug

# 296
Честита принцеса!
Прекрасно бебе и много красиво име, Наслуки. Hug Нека много те радва и слушка!

# 297
Наслуки,честита ти дъщеричка !Колкото повече,толкова по-щастливи да сте!

# 298
  • Не съм от тук и съм за малко
Наслуки, честита дъщеричка! Да расте здрава, умна и красива, и много да ви радва!  newsm51
Прекрасно бебе Биляна!

# 299
Наслуки, честита дъщеричка!
Да ви е жива и здрава прекрасната Биляна!
Много щастие на цялото ви голямо семейство!

Лилибонче, завидях ти за абитуриента! Hug Да ви е жив и здрав, да е упорит в преследването на мечтите и да има вашия късмет при избора на партньор в живота!

грета, добре дошла!   bouquet

Аз, девойки, съм на диета откъм форум, че нещо нищо не успявам да свърша напоследък. Мятам по едно оченце набързо, за да не ви губя дирите, но се опитвам повече да си наглеждам мъжа и децата, че взеха да се оплакват от липсата ми. Но този уикенд беше прекрасен: времето - като по поръчка, чистихме двора, косихме тревата, садихме, скубахме, пекохме се, разхождахме се, гости посрещахме и изпращахме, много работа не свършихме, изморихме се, но приключихме много доволни от себе си и един от друг. Да ви кажа право, все повече се отвращавам от живота в града и все повече ми се иска да избягам, а как ще го съчетавам с все по-голямата нужда на децата от социален живот, акълът ми не го побира.

Общи условия

Активация на акаунт