Майчета 2005 - Тема 111

• 25 243
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
Честит Рожден ден на Теа, Силия и Калоян! Да са здравички и много послушни!!!.

Честит рожден ден и на всички пропуснати от мен вече големи сладури!

# 76
 bdbaloniЧестит Рожден Ден Теа,Силия и Клоян!
Сиска и аз съм на същия хал.Още преди месец споделих,че ще местят Нас в друга група,обаче малка,защото той беше до сега с големите.Ходех говорих и с госпожите и с директорката ама нищо не може да се направи.Опитвам да подготвя Нас,разпитвам го много ли си обича госпожите,ама виждаш ли може пък и да има по-добри госпожи от неговите,ей такива неща,той обаче е категоричен,че не иска в друга група и не може да има по-хубави от неговите госпожи.
Наско се събужда сам сутрин в 7.00ч.После го вземам при нас и удряме още една половинчасова дрямка.Зъбите си ги мие само вечер засега,но сутрин рядко имаме проблеми с обличане и тоалет.
Да викажа,новия ни лаф.Като го попитам "Нас,какво правиш?"-"ами правя си си тука едни вълшебни работи".Та в тази връзка като се наспа следобяд му казах,че ще го вода ня на "едно вълшебно място".Заведох го на лунапарк.Изреди всички въртележки,влакчета,виенското колело и ни заваля дъжд.Появисе прекрасна дъга,а Нас просто беше супер въодушевен и ми вика"ама то наистина било вълшебно място".Ето и дъгата    http://images25.snimka.bg/005837827.jpg.

# 77
Честито на Теа, Силия и адашчето! Да са здрави и послушни!

Сутрин е различно - вариант 1 да си стане сам към 7,50 тогава е идеално. Миналата седмица ставаше сам в 7,15 - идва ми в повечко да станем заедно, да се комбинираме с мъжо за баня, дете.... Вариант 3 да го будя - много мразя, защото и така прави уговорки сутрин да не ходи, а като го събудя сикел кисел... Иначе срама ни е общ - също мием зъби само вечер, сутрин само замазваме очите и така.

Пък днес сутринта беше ужасТ - 28 ревящи деца..... т.е. всичките  Laughing. Следобед като го е взимала майка са четяли приказки. Не е изпадал от леглото  Peace, разказа ми доста от деня си, което се случва за първи път - какво е ял, с какво е играл. Дано утре мине по-леко оставянето.

# 78
Със закъснение честит рожден ден на Тия ,Калоян и Силия!много усмивки! newsm59  party023 newsm38 Tada
Ники понякога става сама, но напоследък едвам я будя,или сме на музикален канал или на детски.Като не е на градина става в 7:30 Shocked,направо много ме нервира.Иначе се будим в 8.
Мартеа дано с колата всичко е ок newsm01  car003
Гита,много е красива дъгата!
Ники сама иска да си мие зъбките-сутрин и вечер.

# 79
Честити рождени дни на Тиа, Силия и Калоян! Здраве, много усмивки и весели игри!

Нашето приготвяне суртин е по-скоро безболезнено. Ставаме в 7.40, като му говоря със закачлив глас - както е разказала Мартеа. Първо минаваме през банята - очи, зъбки, после на гърнето, облича се сам. До 8.10 сме готови. Това в, когато  го будя и карам аз. Татко му си го взима в леглото към седем-седем и нещо, гали го, целува го, докато го събуди, иначе през останалото време от деня това с целувките и ласките е почти невъзможно  Laughing Процедурата по-нататък е същата.
Но и ние след дългото отсъствие от градина, от 7-ми май насам ходим с плач. Много ми е гадно. Като застане сутрин с влажни очички на прозореца да маха, сякаш се моли безгласно да не го оставяме...знаете как е... Снощи е заспал у свекърва ми и сутринта тя го е завела на градина, ние с баща му да поспим. Било е цяла драма - рев, рев, не я пускал да си ходи.. и така.

Днес Наско взел едно знаме от тези, дето баща му вял на Формулата, размахва го и вика "аз съм фен на Формула едноооо"  Laughing Голям смешко беше. Мъж ми купил един много хубав сак Ферари, ключодържателче-количка, облажихме се страхотни турски локуми. Искал да купи едно екипче за Наско, неговите приятели му казали да купи на връщане, обаче били свършили. Много го е яд, ама му викам "карай, догодина като идеш, тогава ще му купиш"  Simple Smile Надява се милия пак да иде  Laughing

# 80
  • София
Честит рожден ден на всички наборчета Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.Да са здрави,весели,щастливи и послушни Heart Eyes

Не съм писала отдавна,но доста време не бяхме в София.

Днешния РД на Калоян мина доста добре.С изключение на това,че със ставането сутринта знаеше,че днес е специален ден за него,и не спря да се глези и да иска това-онова Laughing.Но нормално Grinning
Тортите и тази година поръчахме от Гаврош и съм много доволна.За партито в детската градина взехме Мак Куин Светкавицата/любимия герой Mr. Green/.В събота ще празнуваме с познати дечица и приятелчета с торта Мечо Пух Wink.
А тази вечер,след градинката,си спретнахме малко семейно парти пак с тортичка.Украсих в къщи с балони и гирлянди,спретнах това-онова любимно за хапване на малчо и имаше много радост и целувки Laughing

Сега още е превъзбуден и не иска да си ляга Mr. Green

Целувки на всички палавници Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 81
И от мен Честит Рожден Ден на всички вече пораснали мъници  Hug
Да са здравички, весели, лъчезарни, да се радват на страхотно детство и да правят мама и тати най-гордите родители на света  newsm76

По въпроса за хигиената, обличането и др. при нас положението е следното: зъбки мием всяка сутрин, вечер много много не и се иска да ги мие и аз май нещо не настоявам достатъчно. Иначе ако сутрин се запъне с миенето на зъби и обяснявам че ако не ги измие ще станат чернички и ще започнат да миришат... и тя взема че се навива. За обличането - мой'та дъщеря си пада хаймана и без друго, та сама ме кара да я обличам за да ходим навън (а да, да спомена че не ходим все още нито на ясла нито на градина .... до септември надявам се). Проблема е като се върнем от разходка вечер иска да стои гола  #Crazy И в момента в който понеча да я облека и тя: "Не, не , аз ще се завия" и се завива до гушата със завивката от леглото си  Crazy
Я да питам аз нещо друго: откак стана на 2 годинки е без памперс, и дневен и нощен. През деня нямаме аварии с напикаване, но вечер... Преди лягане я изпишвам и тя заспива. После ставам към 2:30 - 3 часа през нощта пак да я изпишам .....  И така вече 1 година, вервайте ми скапах се вече, да нямам нормален сън... Пътите когато съм толкова изморена че не стана да я изпишам на сутринта е напикана, не успява да стиска. Говорили сме си че трябва като и се допиша да дойде и да ми каже и т.н., дори вечер преди лягане ми обещава че няма да напиша леглото, но уви - ако не стана през нощта се напикава. Иначе сутрин като е сухо леглото е толкова щастлива и ми се фука "Мами мами няма мокро легло ... Дори като тръгнахме за Париж половината куфар от БГ беше зает от чаршафчетата за легло (аз ползвам такива еднократни, водят се "чаршафчета за леглоболни", 10 броя около 5 лв., единствения начин да опазя матраците на леглата). Та дайте съвет моля ви ..... има ли и други напикаващи се вечер, как се борите с това..... Нямам сили вече ... а за пампер и дума не става - не иска да ги докосне дори ooooh!

# 82
Честит рожден ден на Явор, Сава и Калоян! Много здраве, весели игри и щури забавления!

Пламенка, и моят Наско се напикава нощем. Пробвах се и аз като теб да ставам нощем и да го изпишквам в креватчето в едно бурканче. Ама то се разсипах от ставане, бе! Че и по два пъти на нощ. Вечер реве, чак истерясва, но не дава да му сложа памперс. Освен това, като съм нощна, баща му не си навива часовника да става, съответно леглото е напикано. Реших проблема, като започнах да му слагам памперс около половин час след като заспи. Така си я караме, не знам до кога. Иначе и аз ползвам памперс-чаршафчетата, понеже на следобедния сън е без памперс, но все пак се случва да имаме и инциденти.
А, и още, благодаря ти за програмката!  Hug Все забравям да ти кажа.

# 83
Честит рожден ден на Явор,Сава и Калоян. newsm59 nbirthday newsm67
За напишкването през ноща,Ники се е напишквала само един път.Ние сме с протектор на матрака.

# 84
  • София
Честито на всички рожденници празнувщи днес   bouquet

Ето снимки от нашият РД http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=5129&AlbumId=116433

# 85
ЧРД на фаталните мъжаги!
Да са здрави, палави и щастливи!

Сладурчета, тя Теа имаше рожден ден вчера, Тиа е водолей Wink Laughing

При нас имаше големи емоции вчера. В клубчето всичко мина добре, Теа получи тротинетка. Децата просто се омагьосаха от тортата, всеки искаше определена част от анатомията на понито, но учителката устоя и не му тегли ножа. Аз обаче не се омагьосах от вкуса й, въпреки че всички много я хвалеха. Сигурно съм се разглезила от тортите на свеки, които са просто ненадминати.
После се качихме на колата, прибрахме се и аз с целия си акъл реших да се правя на майстор - да паркирам от нашата улица с ширина 2,5 м на заден в тупика, който води към къщата ни, който е с ширина 1,5 м. Така си издрах колата на външното ел. табло, че чак я вдлъбнах. Остави това, но изобщо не може да се изкара с маневра - запуших улицата. Дойде кръчмарят от ъгъла да ми дава акъл и тотално ме заби - вече ни напред, ни назад. Добре че дойде свекър ми и двамата с кръчмаря ... вдигнаха колата и я отместиха 15 см да мога да изманеврирарм. Свекър ми се хвана за главата какво съм искала да направя, при положение, че я карам от вчера, а мъжът ми каза, че мога да съм най-добрата реклама на боя за коса - как 10 години не бил разбрал, че съм блондинка hahaha Joy Сега цяло село ще ме разнася, но ми дреме. Само ме е яд за колата, вече не ми е същото бижу.  Мисля сега да й сложа някоя трайбъл лепенка там, да не се вижда тая грозотия - аз направо си я вдлъбнах.

После, понеже с тези простотии около одраната кола, се насметох с готвенето, метнах някакви бутчета във фурната, надве-натри направих празнична вечеря и подарихме подаръците. Теа просто... не знам как д го опиша, но е във възторг от палатката/къща/куклен театър/магазин/поща. Цяла вечер ние седяхме на масата, а тя - в палатката, като беше поканила на гости куп кукли hahaha Посел си поръча Еленино хоро и около час и половина друсахме хора и ръченици. Едвам заспа, едвам стана. И така - големи емоции.

# 86
  • София
бегефото иска парола за снимките на Любачето

Мерка, много се смях с твоя майсторлък  Laughing

# 87
  • София
 Joy Joy Joy Мартеа, много съм се смяла. Здраве да е, да ти е яка колата, още ще има сигурно, не се връзвай. И аз така при паркиране надрах колата, гуми пукам редовно (не знам как го правя) пък и привличам идиоти да издират колата  Crazy Важното е да не се шашкаш много, временно е  Hug
А за подаръка- много е хубаво чуството, когато гледаш, че детенце наистина се радва и го харесва  Simple Smile Та, нали затова се правят подаръците- да зарадваш празнуващият  Simple Smile

Хаха, пак ще си го прочета след малко Simple Smile Много хубаво пишеш Simple Smile

ПП. В тази връзка да разкажа (не толкова хубаво, но успокоително) за моята приятелка през далечната 2000г. Викам я аз с мен на пробна прическа за сватбата, а нашата млад шофьор на няколко дена. И точно така, решила да паркира м/у две коли и като заклещила колата..ни напред, ни назад. Работниците от отсрещният строеж здраво се забавлявали с нея. Накрая един решил да отиде и да покаже майсторски шофьорлък, но нъцки...та извикал бригадата, вдигнали колата и я изнесли  Mr. Green
Да не мислиш, че само ти ги правиш тези номера  Crazy

ГУШ, паролата си е нашата.

# 88
  • Mediterraneo
Честит празник на фаталните ни момчета! Да са здрави и усмихнати.
Нашият празник мина много скромно. Вечеряхме тримата, после духнахме свещички. Тортата не беше нищо специално, но създаде емоция на детето. Да не ни минава котка път, и парти ще направим тази седмица  Praynig
Мартеа, големии емоции все около теб. Но е голяма краста това шофирането  Peace И аз като млад шофьор все ме сърбят ръете да въртя волана. Ама и не слизам от колаа, де. Миналата седмица ми беше първото по- дълго шофиране, до Варна. Днес пак поемаме натам, да покажа на Сиската хубав зоопарк, че шуменският вече съвсем замря( маймуна, кози и кокошки  Rolling Eyes)...
Паменка, при нас този период премина много бързо- махнах нощния памперс, ставахме около седмица посред нощ да пишкаме, после разредих и тя започна да си стиска до сутринта. Е, случва се да станем, разбира се, но гърнето й е до леглото и тя се обслужва сама  Grinning

# 89
Диана, разгледах снимките, Любо е страшен чаровник, тази усмивка, трапчинки, сини очи... ще разбива женски сърца Laughing Павчето е толкова пораснал и толкова прилича на батко си, страшно е сладък, май ми се струва, че е зеленоок, е тогава вече много ще си пазя девойката Laughing
А ти направо си се стопила, изглеждаш страхотна, свежа, млада, пу-пу на всички!

Димана, афтите и според мен са от честите АБ. Теа миналата пролет все така си беше, даже я водихме на зъболекар да фиксира една от огромните. Иначе я мазахме с едно, дето в момента му забравих името - и за млечницата като малка с това я мазахме. Като се сетя, ще пиша пак как се казваше.

Сетих се - Дактарин се казва. Маже се 3 пъти дневно по около грахово зърно до лешник.
Уж като се отвори, годността му е месец, но педиатърката ми каза, че мога да си го ползвам, докато изразходвам тубичката. Предписва ми го и при зачервено гърло - и наистина има ефект. Струва около 10-12 лв.

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 11:49 от мерка

Общи условия

Активация на акаунт