Дюканството не е наука трудна, ще стана аз фиданка чудна - 101 тема

• 34 241
  • 892
  •   1
Отговори
# 525
Добро утро момичета,
гледам кафенце сте сервирали - благодаря
и само едно мъжле сте споделяли снощи. Добре сте го разкъсали от дърпане  Joy

Аз да споделя, че млякото на баба никак не е лошо на айран, но засякох кг първо и ще видим как ще ми се отрази  Thinking

Вери
  - благодаря и на теб за съвета. Абе, аз нещо започнах да мисля като вас, май имам отговор преди да попитам, и се чудя дали да не започна и аз да давам мнение. Ноооо още се чувствам новак /скромност/  Embarassed
Росченка - какво стана с теб чаровнице синеока, смени ли ритъма 1/1?

Желая ви лек и отслабващ ден   bouquet

# 526
Добро утро и от мен.
Твърдо съм в отбора на петиците, не обръщам внимание на мърдането на грамове вече.
Интересното е,че преди ги нямаше тези вариации, а чак сега, като се доближих до желаното тегло.
Амери fingerscrossed

Хубав ден на всички.

# 527
Здравейте милички!
По въпроса за триците, в началото не бях разбрала, че трябва да се започва с тях, но при по-внимателен прочит на книгата разбрах, че са необходими още от 2-ра фаза и се започва първо с 1 лъжица и  т. н.
Млякото няма какво да го коментираме, всички знаем, че не е това, което на нас ни трябва, но все пак от началото на режима и сега продължавам да съм само на "Верея" 0,1 и все пак свалих 25 кг.
Мишле,  newsm51
Аз окончателно днес сутринта се разделих с + от празниците, сега мога да си призная, че бяха +2 кг, но с 2 протеинови дни всичко изчезна и повече никаква 33-та фаза, обещавам си го.
Желая лек и отслабващ ден на всички!

# 528
Здравейте на всички!

Ори, същото наблюдавам и аз . Един ден -0,500гр на следващия + пак толкова . Голямо опъване се опъва този мой организъм. Но аз какво ли не съм изтърпяла, че на това ли няма да устоя.
Като стана дума за това , да се похваля - днес за първи път съм си приготвила дробчета. Значи досега в къщи не съм правила никакви дреболии - от нищо и по никакъв повод. Но винаги има първи път. Хич не ги обичам, но какво да се прави...
Като четях , че момичета месо прояждат покрай режима, си казвах, че не е възможно аз да проям нещо , което никога не съм обичала и яла , но нейсе и това се случи...

Мишле ,много се радвам за теб. Аз като мама и на момче и на момиче , мога да кажа, че със сигурност до голяма степен качването на кг зависи от бебо - просто с момиченце се качва в първите месеци и после по- малко, пък с момче обратно - поне при мен беше така. Успех!
 Hug Hug Hug
Спорен ден на всички1

# 529
  • София
Сега сме много повече, но досега не е имало бременна. На срещата в София Мишлето каза, че ще продължава да е дюканка и аз и казах да не се зарича, защото не се знае каква храна ще и понесе. И дадох себе си за пример - като бременна не можех да ям месо. Тя се позачуди, дори и не и се повярва, но сега се увери, че съм говорела напълно сериозно.
Вярно е че Дюкан препоръчва на бременни и кърмачки трета олекотена фаза, но лично моето мнение е , че бременните не трябва да спазват този режим, както и подрастващите. Организмът им има нужда от различни неща и не би трябвало да се лишава. Ако една бременна жена не иска да дебелее е достатъчно да внимава в количеството храна и няма да има проблеми. А не да "яде за двама", както препоръчваха преди време.
Ти зададе въпроса няколко пъти и не ти се отговори не защото нямахме желание, а защото никой не се е сблъсквал с подобна ситуация и нямаше какво да кажем. То не че сега имам пример от практиката, само си казах мнението.
Вещи, много си права, мила! Hug Вярно е, че тогава ти се учудих как си могла да не понасяш месо, но сега "следвам" твоя пример. Аз, която не мога без месо, сега не мога пък да го погледна Tired Старая се да не прекалявам с храната и мисля, че успявам, въпреки че нямам апетит за нищо. Може би някоя следваща  preggo Дюканка ще каже нещо повечко в тази насока, но е факт че режима е сравнително нов за нас и по-добре да не експериментираме Peace

Ривела, ВаниНик, Орелия, Росчи, Цветиииииии, Зеленко, Бачи, Кри, Миша, и всички весели дюканки -  Hug Hug Heart Eyes

# 530
Добро утро на всички!   bouquet

Пожелавам ви приятен ден и многоминуси.

Аз съм все така тъжна, че не свалям- канатара показва 63,9кг и по-надолу не иска да ходи. Всеки ден гледам да ходя поне по 1 час, иначе не спортувам понеже още не съм измислила какво да е и как да е. Искаме да караме колелета с мъжа ми, но аз немога. Според вас може ли голям човек да се научи да кара колело, аз си мислех че с това се започва още докато сме деца и сега ми се струва трудно... както и да е, днес май съм си кривотия, ми то толкова дни вече не мърда кантара че..  #Cussing out

# 531
Видях, че се завихри дискусия относно приема на триците и реших да прочета отново книгата от корица до колица и видях, че пише (за мое голямо учудване), че триците се приемат едва в етапа за запазване на теглото  newsm78 Това, че ги приемаме от самото начало едва ли ще ни навреди  newsm78 Как така не съм го видяла на първи прочет  newsm78

Имам въпросче: може ли да се пие бирена мая? На опаковката пише, че всяка капсула има 2 калории, пие се 3 пъти на ден по 2 капсули.

# 532
добро утро момичета.........ей изненадахте ме с въпроса  за триците.аз си мислих ,че от първия етап трябва да се приемат.мдаааааааааа ...сега трябва и аз подробно да прочета и както казвате ако се въвеждат от трета фаза-край с тях за сега. а дали е имало някаква негативна последица като се похапват в първи етап newsm78сигурно не.

за карането на колело-абе човек на всякаква възраст може да се научи. майка ми например на 45 години се научи да кара...само дето няколко пъти в началото hahaha прехвърча пред седалката и се трупяса на асфалта. ooooh!.обели си колената няколко пъти..ама накрая стана работата. Whistling Whistlingи слава богу ,щото жената се беше заинатила да постигне тази си цел.Така ,че има ли желание  Peaceстава!!!!

# 533
Според мен, ако не бяха триците да се бяха отказали повечето, голямо разнообразие вкарват в менюто все пак. На фона на месата и яйцата, малко печенко тестенко идва много добре  Simple Smile

# 534
  • Пловдив
Момичета, понякога не мога да ви разбера. Хем идвате и питате, хем не искате да чуете. Всъщност чувате това, което ви харесва, а това, което не ви харесва изобщо или минава покрай ушите ви, или тръгвате с рогата напред и почвате да спорите и се карате. Никой от нас не  казва нещо, за да ви затрудни или да ви накара да отслабнете по-бавно и несигурно. Напротив, отдавна сме на режима и гледаме да ви улесним, защо трябва да откривате наново това, когато вече е открито и с едно казване няма нужда да губите седмици и месеци, за да достигнете до същия извод. Повода ми е за пустите трици и откога се почват. Ами не е казано задължително от първата фаза, не е казано и че са задължителни преди четвъртата фаза, но ... се казва, че първата фаза се ядат на палачинка и при положение, че са много вкусни, полезни(няма да ви изреждам положителните им качества) и могат да ви донесат само полза защо да не ги ядете. Това е смисълът - да ни е приятно да отслабваме, а да не го приемаме като гладуване и да ни товари и тормози.
Пък и в края на краищата никой не сме вързали и да му тикаме насила в устата нещо - ако иска да яде, ако иска да не яде. Негова работа си е какво губи от това.

# 535
 bowuu bowuu bowuu
Татянка,тенкююю за кафето Peace
Хармони, Hugздрасти,най- после се обади,вече бяхме на път да те забравим Mr. Green,чета с килце си се снабдила,нищо ще го махнеш и да пишеш по-често Peace
Дижонка smile3501
Орелия,Нелинка,Вещи,Гуди,Перла,Катета две на брой,Фолиии,Мамс    love001
и още многоооооооо да се смятат Hug
Мишленце,много се радвам като ни посещаваш Hug

# 536
rivela, благодаря   bouquet

А относно триците и от кога да се ползват, Вещи го е написала много точно. Дюкан ги разрешава и в първа фаза под формата на палачинка, от това следва, че без проблем могат да се ползват до 3 с.л. на ден под каквато и да е форма  Wink Може и да не съм права, но това е моето мнение  Embarassed

# 537
Добро утро и от мен!
Ударният (7-дневен при мен) етап завърши с резултат -3 кг. Колкото - толкова! Отсега нататък ще се опитам да не се тегля всеки ден, за да не се демотивирам - наясно съм, че няма да има толкова бързи резултати.
За триците аз пък видях още на стр.76, където човекът обяснява практическото приложение на плана Портал, в "Няколко общи съвета", "Закуска" - та там си е рецептата на палачинката, цитирам: "За влюбените в зърнените храни, запечените, ящните и неподатливите на диети съм измислил една рецепта за нещо като палачинка, която може да се включи в протеиновия режим". Е, стига трагедии.
Аз утре ще пътувам до София за няколко дни и отсега пресмятам какво да си приготвя. Слава богу от днес влизам в ПЗ, та няма да е толкова трудно, но за из път ще си направя канелените курабийки - да има какво да хрускам докато около мен се дъвчат разни гадни кроасани, вафли  и др. А и Дюкански сандвич, за всеки случай.
Много съм горда със себе си, защото вчера ми беше връчена огрооомна бонбониера "Линдт",  и първата ми мисъл беше не "Какво пък толкова ще ми стане, ако...", а да я подаря на някой. След това, разбира се, егоизмът надделя и я скрих за момента, когато Дюки ми разреши нещо подобно.
Много се разбъбрих май.
Слънчев, весел, усмихнат и минусов ден на всички!
P.S. Наденцето 73, много се веселих с "диетата на Поци", благодаря за препратката!

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 10:48 от Sagittarius.

# 538
Здравейте, дюканки!
За триците и впрочем за много неща - Дюкан не е професионалист писател и доста хаотично е нахвърлял някои важни неща и аз лично ги открих след няколко прочита на книгата.Всъщност, чета я вече 9 месеца и все нещо откривам или съм забравила.
Благодаря за пожеланията за моята втора трета фаза LaughingНякакси се чувствам облекчена.Цвети,стига се мъчи и ти - ще изчезнеш Peace
Хубав ден, момичета, живейте си живота, не се притрисайте и слабейте!
Зеленко,благодаря за труда, но ако е по-добре да си остане старият вариант...аз съм още първокласник, но мнозинството е решаващо, а и няма нещо, което Гугъл да ми е отказал да ми покаже Wink
Добро утро и от мен!
Ударният (7-дневен при мен) етап завърши с резултат -3 кг. Колкото - толкова! Отсега нататък ще се опитам да не се тегля всеки ден, за да не се демотивирам - наясно съм, че няма да има толкова бързи резултати.
Резултатът ти всъщност е перфектен Peace

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 10:52 от Боби1973

# 539
Уууф, днес съм +700! След тия ПЗ винаги  качвам! Ама то голямо пасане на зелена салата му ударих, та чак прекалих smile3527! Ще ги метна тия грамове "извън борда" днес - утре. Ще мина на риба и филета, пък да ги видА как ще ми се лепят. Вчера си купих пилешки бутове, че уж по-евтино ( преди заплата е тъжно! )  Мноооого мазно ви казвам! Преди да ги пека дялках и хвърлях, след това пак белих и хвърлях! Ми то почти не остана за ядене! За това - филенце, че всичкото си е за мен и нищо за кучо. Облажи се, милият, покрай тия бутове. И на канеленките посяга, и на кексовете... Добре, че другото население вкъщи не е любопитно к'во ям, та моето си е мое Laughing! Лек ден на всички и кантарите да ви радват днес  Hug!

Общи условия

Активация на акаунт