Дюканството не е наука трудна, ще стана аз фиданка чудна - 101 тема

• 34 673
  • 892
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
А, и Муниека, напиши си дневното меню, ако обичаш. Обхващат ме съмнения , че не ядеш достатъчно. Понякога в първите дни не може да се отиде до WC-то, защото организма леко се стресира от новото меню и усвоява всичко което му даваш. Иначе за разхлабване - обичайното. Аз понякога пия Редуктил / май бъркам името, но изхвърлих опаковката, нещо с майчин лист вътре  /, но досега ми се е налагало само 3 пъти , обикновено едно топло кафе на гладно ми върши чудесна работа. Успех  Peace
Ами първите 5 дни бях основно на пилешко бяло месо, на скара или супа, като в супата слагам яйце и я застройвам с кис.мляко 0,1% Верея, черен пипер и малко вегета. Извара с кис.мляко, яйца, 1/2 лук и малко копър, с нея закусваме като си правя 5-6 рула от шунка и вътре с изварата. На обед супата, до вечерта съм яла поне още 2-3 неща, я шунка пуешка или риба студено пушена, вечеря с месо пак. И към 22.00 кис.мляко с 2-3 лъжици трици. Тва бяха първите 5 дни. Сега добавих и зеленчуци на скара и салата, само с оцет и сол. Пия поне 1.5л вода на ден, също и кола лайт. Днес ми е 7ми ден или втори от втора фаза,но не смея да се кача, щото ако пак нищо ще се разочаровам. Мъжа ми вече е -3кг., като яде сирене!
Ще направя месец и ако няма ефект ще го мисля, сега продължавам...
Исках да питам може ли някакво сирене от Бг пазара да се вземе подходящо за режима и от къде??? предварително благодаря!

# 541
  • Sofia
сории публикува се два пъти

# 542
Привет, момичета  Hug

Искам много силно да гушна Мишлето   Hug Дано всичко е така както го чувстваш  Heart Eyes

Виждам днес нов диспут има за триците, но на мен не ми се коментира.

Боби, успешна втора трета фаза  Hug

Гушки на дружината  Hug

# 543
  • Варна
Здравейте,
Та за триците - Вещи и Sagittarius много хубаво са се изказали, подкрепям  Peace И тъй като и аз често си препрочитам книжката ето ви на стр. 169 какво пише :

"Менюта за една седмица ударен режим

Закуска
За цялата седмица
Кафе или чай с изкуствен подсладител
+ по избор: 100 - 200 гр. нискомаслено кисело мляко или 200 г. извара
+ по избор: 1 парче пуешко, пилешко или олекотена шунка или или едно сварено яйце или един крем, или една палачинка от овесени трици " Край на цитата

След менютата за обяд и вечеря за 2-ри етап пише
".... закуските сутрин , в 10-11 ч и в 16 ч. са същите като през ударната седмица "

Който иска да си прави изводи сам  Peace

Мишле, то в твоето положение се пълнее не, че не спазваш режима  Hug
Между другото и аз докато бях бременна с дребната не можех дори да помириша месо и производните му / салами, шунки, луканки и т.н / , камо ли да ги ям. И ми трябваха близо 6 месеца след като родих  да го проям отново. И ми беше трудно да почна точно този режим, но се свиква щом имаш мотивация. А ,и повръщах почти през цялото време и почти нищо не ядях, но за близо 8 месеца си качих 30 кг.  
Това към Вещи - не е задължително да ядеш за двама за да дебелееш при бременност, някои като мен дебелеят само за това, че им се разбъркват хормоните.  Peace

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 11:15 от prysila

# 544
Момичета, какъв подсладител има лайт колата в БГ?

аз вчера за първи път пих кола и на кутийката пишеше - нов подскадител - сукралоза + ацелсулфат, 0 % въглехидрати

с какво е подсладена колата в БГ?

приятна събота

# 545
Момичета, какъв подсладител има лайт колата в БГ?

аз вчера за първи път пих кола и на кутийката пишеше - нов подскадител - сукралоза + ацелсулфат, 0 % въглехидрати

с какво е подсладена колата в БГ?

приятна събота

На Кола Лайт пише: подсладители - натриев цикламат, ацесулфан К и аспартам

# 546
  • Варна

На обед супата, до вечерта съм яла поне още 2-3 неща, я шунка пуешка или риба студено пушена, вечеря с месо пак. И към 22.00 кис.мляко с 2-3 лъжици трици.

Исках да питам може ли някакво сирене от Бг пазара да се вземе подходящо за режима и от къде??? предварително благодаря!

На първо четене , мисля че шунката ти е много, независимо дали е олекотена, пушената риба е солена и можеш да задържаш вода, овесените трици е препоръчително до обяд, защото съдържат малко количество въглехидрати. Гледай да вечеряш поне 2 ч. преди да си легнеш, най-добре не по -късно от 19- 20 ч.  Peace

Не подправяй с Вегета - може да съдържа някакви мазнини , обикновено в готовите " сборни" подправки има , както и в готовите бульончета и супи.  Peace

За сиренето, не е препоръчително в 1-ва и 2-ра фаза, мисля че има момичета които ядат някакво на Хелиос, но аз лично не ям, затова не мога да бъда полезна.

# 547
Ами първите 5 дни бях основно на пилешко бяло месо, на скара или супа, като в супата слагам яйце и я застройвам с кис.мляко 0,1% Верея, черен пипер и малко вегета. Извара с кис.мляко, яйца, 1/2 лук и малко копър, с нея закусваме като си правя 5-6 рула от шунка и вътре с изварата. На обед супата, до вечерта съм яла поне още 2-3 неща, я шунка пуешка или риба студено пушена, вечеря с месо пак. И към 22.00 кис.мляко с 2-3 лъжици трици. Тва бяха първите 5 дни. Сега добавих и зеленчуци на скара и салата, само с оцет и сол. Пия поне 1.5л вода на ден, също и кола лайт. Днес ми е 7ми ден или втори от втора фаза,но не смея да се кача, щото ако пак нищо ще се разочаровам. Мъжа ми вече е -3кг., като яде сирене!
Ще направя месец и ако няма ефект ще го мисля, сега продължавам...
[/quote]

Аз не съм много "ветеран", но смея да кажа, че доста съм изчела по въпроса за режима и искам да кажа на munieca няколко неща. Всеки организъм наистина е различен, но може би до някъде вината, че не сваляш може да се хвърли и в/у менюто ти. Първо ядеш триците вечер, а не сутрин, а те са високовъглехидратна храна и поне в моите очи като си легнеш и те се лепят на д-то Simple Smile. Второ ядеш пушена риба и вегета, които са доста солени и ако прекаляваш може би задържаш вода от тях. Другото, от което болшинството хора задържат вода е колата лайт, ако не е в умерени количества. Аз лично за почти 2 месеца съм изпила общо не повече от 600-700 мл. кола. До тук не съм намерила някъде писано да има подходящо, за режима ни, сирене. Има едно Cottage cheese на Exquisa (http://www.krassyo.info/wp-content/uploads/2008/02/post.exquisa_ … tage_cheese_1.jpg), което е подходящо, но като вкус на мен ми е далеч от сиренето, с което бях свикнала. Опитай се да "префасонираш" малко менюто си и се надявам, че ще потръгнат нещата   bouquet  bouquet  bouquet

ПП: prysila била по-бърза от мен. Аз докато се помотваааамммммм Blush

# 548
  • Варна
Аз лично пия около 2 л. Кола Лайт дневно и то почти всеки ден и на мен не ми влияе отрицателно или задържащо. Това си е според човека. Но пък ми убива интереса към сладкото.  Peace
Hrisula, две мнения - една посока в изводите  Peace

# 549
Днес навършвам 2 месеца с режима.
Резултатът е минус 10,5 кг Wink

Много яко!!!

# 550
  • Варна
Днес навършвам 2 месеца с режима.
Резултатът е минус 10,5 кг Wink

Много яко!!!

Яко, я ! Честито   smile3525 и браво  smile3501

# 551
Мноооого благодаря, Присила!

# 552
Buku, честито! Много добри резултати! Важното е да продължаваш все така!  bouquet

prysila, аз си хапвам дюкански десертчета и така не ми се яде друго сладко. Май тези дни казах, че съм правила Какаовото изкушение, но с нескафе вместо какао и беше направо СТРАХОТНОООО!!! Препоръчвам го на всички най-горещо! Ако на някой не му хареса, да ми го даде  Joy Joy Joy А за колата не е общовалидно, просто съм чела, че при някои момичета има такъв ефект на "водозадържане". Аз от личен опит как да кажа, като максималното ми количество за 1 ден беше 250 мл.?! hahaha

# 553
Подкрепям поста на Вещи  Peace, всеки избира сам за себе си, а наистина информацията, която са събрали момичетата е изключително полезна и добре поднесена. От първия ден си купих книжката и честно казано черпя информация повече от тук, отколкото от нея.

Аз също мисля, че от пушени филета, шунки и солени риби се задържат кг., така че който може да ги избягва е по-добре. Поне при мен, когато съм яла такива е имало такъв резултат.

Колата я препоръчва Дюкан, но лично на мен ми надува корема и я избягвам. Единствено когато съм на заведение, което рядко ми се случва напоследък си позволявам. От началото на режима съм си купила 2 бутилки по 2 л. и съм изпила половината на едната. Натуралната водица си е най-добре, поне така мисля аз.

Buku , честито ! Страхотен резултат !

# 554
Мишленце Hug
Вики, да са ти честити 2-та Дюкански месеца!   bouquet  Отличен резултат! Peace яко е и още как... Simple Smile
Хрисула  Hug
munieca, абе имало някакви сирена лайт свежи ли...де да знам, ама май не са мн подходящи все пак. Хапвай извара! Peace
Приси Hug Мамс  Hug Дижонка  Hug Боби  Hug Ривелка Hug
Зарибената, споко, ще изчезнат тия грамчета...не се шашкай! Peace От вода са Simple Smile
Sagittarius, браво на теб, че си устояла Simple Smile Успех във втора и може би е по-добре, че си решила да не се мериш всеки ден- през ден през 2 е по-добре:) освен, ако нямаш съмнения, че задържаш или качваш от нещо...
Аз няма да казвам, че имам минусче, ще си го пазя в тайна  Joy

Общи условия

Активация на акаунт