Инструкции за шиене и ползване на слинг тип MayaWrap

• 66 385
  • 331
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте момичета! Аз имам вече два слинга с халки от различни платове... не помня какви са , защото свекито ги прави  Embarassed но не мога да се оправя с поставянето на бебока. Ние сме на почти 2 месеца... като го сложа в слинга в легнало положение главата му идва малко встрани на гърдата... и седи някакси извит... представете си главата, вратлето и тялото... образуват дъга при гърдата... и съответно му е адски неудобно... не знам дали успявам да ви го опиша добре... но ако можете да дадете някой съвет  Praynig
На видеото за поставяне на новородено в сайта на mayawrap.com поставят бебето с крачетата към халките, а в rockinbabysling.com - обратното, главичката към халките. Според вас как е по-добре?

Последна редакция: чт, 15 май 2008, 00:26 от Shushonka

# 316
  • София, Младост 2
А крачетата на бебето вътре или вън ги оставяш? Може вече да е по-дългичък и като му изкараш краченцата отвън, да му е по-удобно.
Аз слагах краката откъм халките. В първите месеци изглежда сякаш главата му е по-ниско от краката Laughing, но реално не е така, а при порастването вече съвсем не е.

# 317
Да, и аз го слагам с краката към халките и изглежда точно така... главата под нивото на краката. И ми изглежда прекалено сгънат... а пък и реве, значи действително не му е удобно. А как да му изкарам крачетата? Струва ми се mission impossible  Embarassed
Явно трябва да намеря някой опитен да ми покаже как се прави  Wink

# 318
hedra, мисля, че успях да го наместя... вече 15ина минути спи така... искам да те питам има ли опасност да не съм поставила бебето добре и да му навредя по някакъв начин? Има ли опасност да се навреди на гръбначето? Изглежда извито не само по дължина, но и настрани  newsm78

# 319
Има ли мами, които носят децата си на гърба със слинг шал? И ако да, как ви е най удобно да слагате децата - процеса на увиване и вида имам предвид. Че ние сега започваме да се носим така и още ми е малко странно.

# 320
Аз за сега нося малката на хълбок, но определено ми е интересно кой вариант за носене на гръб със слинг шал е най-удачен  Thinking

# 321
лукова шума - жълто   

кафе или силен черен чай - кафяво

със зелените обелки на орехите - тъмно кафяво

турмерик(куркума) - златно жълто

шума от червен лук - зелено

Много се вдъхнових от тези идеи, пък и с този бял тензух мъжа ми казваше, че изглеждаме като избягали от болницата, така че страх не страх, днес се пробвах с куркумата. Наистина боядисва, при това стана прекрасно царевично жълто!!!  Simple Smile Много съм доволна и понататък смятам да ползвам и другите съвети за природно боядисване!
А как мислите, тензуха става ли за слинг с халки?

# 322
Звездице, за халки не бих го пробвала. Много сериозен опън има и съм убедена, че шевовете няма да издържат Peace А там си трябва здрав захват. Пък и като имаш шал този с халките се обезсмисля. Шалът е по-удобен Peace

# 323
  • София
Момичета, много съм се навила за слинг - шал, тъй като постоянно вися с бебо на ръце и само така виждам начин да свърша някаква работа. За съжаление покрай нас няма много магазини за платове и не мога да си направя такъв. А с това малко бебе и още едно не много порастнало дете ми е невъзможно да обикалям. Дали някоя от вас знае къде мога да намеря такъв тип плат в района на Слатина, Гео Милев, Плиска?
Или пък на някоя от вас ако е останало едно парче, което ще ми свърши работа да ми прати по пощата...?

# 324
Можеш да си направиш дори от по-тясна памучна тениска. Някъде по-нагоре имаше линк към един сайт на английски - там я има тази идея. Просто тениската се реже наполовина по ширина. Взима се долната част, промушва се като слинг-халки и бебо се слага в образувалия се джоб.  Peace

# 325
  • Варна
Да попитам аз някой носи ли новородено в слинг? Малката иска мама постоянно и ми се струва , че слингът ще е много добро решение.

# 326
Спокойно можеш да си носиш новороденото в слинг, в поза подходяща за новородено.  Peace

# 327
Само да допълня някои подходящи за новородено пози:

легнало положение в слинг-халки,
с лицето напред в слинг-шал,
с лице към мама, ако има добра опора за главата, като този:

Peace

# 328
  • Варна
 Hug Благодаря!

# 329
Преди около 2 години  в Германия видях мама, която си носеше бебчето в увит около нея шал и направо се опулих-изглеждаше много интересно, красиво и адски удобно за носене на бебе. И ето, че сега съвсем случайно, ровейки се из нета попадам на темата за слинг(чак сега разбрах, че на този"омотан шал" му се викало слинг, и че е нещо познато и в България Embarassed)Със сигурност ще си направя и аз такъв.Благодарности на всички мами за полезното инфо  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт