Инструкции за шиене и ползване на слинг тип MayaWrap

• 66 535
  • 331
  •   1
Отговори
# 210
ровейки за съвсем друго нещо, открих това - за майките, които не се справят с английския език
Как да си направим слинг?
Различни позиции за носене на бебе в слинг

този слинг е малко по-различен, ето тук може да го видите http://www.askdrsears.com/html/5/T051121.asp

# 211
  • София
Намерих в софия къде се продават, не съм ходила, но на който не му се шие ето:
http://babysling-lana.hit.bg/4medic.html

а тук има на руски добри инструкции :
http://www.sling.com.ua/sew/sling.php

# 212
Някой купувал ли е скоро халки от заветното магазинче От игла до конец на кръстовището на Пиротска с Ботев,срещу колоните, за да знам дали да тичам до там?

# 213
 "Цедилка" всъщност далеч не е толкова анатомично и смислено приспособление;

Представлява правоъгълно парче плътен плат с двуметрови връзки на всеки ъгъл.

Една баба ми обясни как са носели в него навремето

цедилката се слага на земята, отгоре се постила одеяло и бебето се слага да легне, след което се хваща като в люлка и се премята на гърба, като детето лежи притиснато от двете страни в плата, напречно на гърба на носещия.

# 214
  • София
Побут Wink

# 215
хайде, като я побутнахте да се включа и аз. наскоро си уших слинг с халки. пробвах го в такъв слинг и като много малък, но заради коликите не искаше в легнало положение и тогава си взех слинг-шал. много по-доволна съм от шала по няколко причини. преди всичко изобщо не го усещам като тежест, а и нямаме проблеми с кърменето - кърмя го в движение. със слинга с халките нещата не стоят така, обаче. страшно много ми тежи на рамото, на което го нося, а и кърменето никак не ми се отдава - вея си циците по центъра като не знам какво.... може би не го използвам по най-правилния начин; знам ли  newsm78 .

# 216
  • София
Запис!

# 217
  • София
Хедра, благодаря за инструкциите   bouquet- супер са разбираеми и на анг. и на бг. Mr. Green! Единствено се чудя от къде да си намеря достатъчно здрави халки - ще потърся в магазините по 1 лв...

Като си ушия ще споделя как е Peace!

# 218
само аз ли имам проблеми с халките вече 2 пъти ги чупя? от кинкалерия съм ги купувала халките ама се чудя вече дали да не отскоча до железария някоя. newsm78 а иначе ползвам и слинг с халки и слинг - шал и от двата съм доволна, всеки си има своите предимства.

# 219
  • София
само аз ли имам проблеми с халките вече 2 пъти ги чупя? от кинкалерия съм ги купувала халките ама се чудя вече дали да не отскоча до железария някоя. newsm78 а иначе ползвам и слинг с халки и слинг - шал и от двата съм доволна, всеки си има своите предимства.

Ох, мен от това ме е страх - да не изтърся бебо ако се счупят халките... Тези, които ти се чупят пластмасови ли бяха?

А слинга-шал сама ли си го уши? Ако да, можеш ли да ми дадеш размерите и кратко упътване - единичен плат ли се ползва или двоен?

Мерси предварително Hug!

# 220
и двата пъти като се счупи халката нина почти не помръдна, имаш време спокойно да си хванеш бебчето и да му поемеш тежестта. халките ми бяха метални, но се оказаха някак крехки.а слингът - шал няма какво толкова да му шиеш - имаш 2 варианта:
1. да си купиш 5 м. плат да го срежеш на 2 по дължина и да го поръбиш, ширина 70 см. е добра и ще ти се получат 2 слинга.
2. да си купиш 2.5 метра плат да го срежеш на 2 по дължина и да зашиеш двете парчета едно за друго - така ти се получава един слинг с дължина 5 м. с шев по средата в този случай трябва да направиш здрав шев. аз избрах да направя такъв като на дънките страничния шев и ударих един тегел допълнително, така че се получиха общо 3 тегела. май малко се престарах Simple Smile
това е общо взето. мерките са ориентировъчни. колкото е по-едър човек, толкова по- дълъг е слингът, колкото е по-тънък платът, толкова по-широк е слингът. има майки тук които са си го направили от тензух и са доволни. и аз смятам да пробвам, но това, което намирам по магазините е по-скоро гъста марля, а не тензух, та не съм си купила още. иначе няма нужда от никакво рязане и кроене, само поръбваш от двата къси края.
моите слингове са от хасе но нещо леко по еластично би ми било още по-удобно.

# 221
  • София
Супер мерси много!!! И аз си мислех, че не е кой знае какво, но все пак да си питам...

А от тензух не е ли прекалено тънък? Аз все от мерки за сигурност гледам...

Все пак реших да си поръчам този с халките - като за пръв слинг. Знам че е доста по-изгодно да си ушие човек, но пък ще си ушия шал Peace!

# 222
този с халките наистина ми с евижда по-добър вариант за начало - по лесно се слага и вади бебето и няма толкова увиване. що се отнася до тензуха, този който се произвежда в момента е много некачествен и няма нищо общо с тензуха от преди - свекърва мио ми е давала за пелени и е много по хубав стария.

# 223
  • София

И моята се счупи след първото изпиране. Хълките и аз купих от кинкалерия и проблемът според мен беше, че са заварявани, а не бяха направени фабрично цели. Ако намериш по- здрави- свиркай.

# 224
Мацки зарязахме тотално количката от преди няколко месеца, но ходим на доста дълги разходки из горите така че Ивата не издържа през цялото време да върви и си иска да я нося. Имам си слинг, обаче тя е вече около 17кг,  много се замислям тези дни дали пак да не го вкарам в употреба че ръцете и кръста ми не държат вече. Тук ви чета за счупени халки  newsm78 и за това се позамислям дали да рискувам.
Я кажете колко кг са ви кърмачетата дето си ги мъкнете в слинговете?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт