М & БИ - 68

• 31 619
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
ей,хора-ако взема някакво хапче против нужда от сън,може би ще ми стигне времето да смогна да чета,но сега оправям народа... Tired-умирам от яд ,че не мога точно сега да прочета вашите постинги-на Катето(за сираците) Heart Eyes,Рали и другите... Sadутре сутрин ще чета  bouquet
Амалче-и другите момичета-някой каза ли неущо за среща,или ми се причу Wink newsm78
Лека вечер  bouquet  bouquet  bouquet

# 106

Лека  нощ

Жасмин - с много красив приказка ни приспа снощи   bouquet
Кате марко-да...наистина-различно е ,ама не защото е в дъбочина различно-дето казваш -..все с вода се поливаш...ама тук-и може би по Европа всичко от арабската култура и някак направено Комерсиално...за пари-да се печели от Екзотиката -украсява се ролята на Хамам,то намирисва като в Харем,продават се кожи и препарирани Отровни змии и скорпиони,разни лубрифиати и еротични масла-ти знаеш,пътувала си много....Ама и самите араби си го праят така-Не ведъж съм чувала приказката...-Това у дома струва половин еуро,а тук-5.Далеч от извора всичко се поизкълчва и поукрасява за търговска цел

Много ви моле да споделите повече мнение по въпроса за обряването на момченцата -кога и как ...дори защо?!

Лека нощ на всички арабелки .....  bouquet

# 107
Дала, специално за тебе постинга:

Аз видях бебе Райън на 50-тина дена - сега в Мароко. Както казах, на 40-тия ден му бяха обръснали главичката гола - да расте косата, а и се вярва, че тази бебешорската коса е мръсна - 9 месеца в утробата, тегли се на кантар, купува се злато и се дава за благотворителност. Сега, семейството на бебе Райън живее много трудно и не са давали злато според мен, а друго, каквото могат.
На 50-тия ден бебока вече имаше операция. Прави се местна упойка и казват, че не боли. Слагат едно нещо като пръстенче на мястото на опирацията и то пада след време. Дават антибиотик и зараства сигурно за 7-10 дни. Аз като го видях беше съвсем здравичък човека.

Защо се прави ли?
1. Пророка Мохамед /САС/ се е родил така - както са момчетата след обрязване;
2. Счита се, че когато няма такава операция, се събират микроби;
3. Здравословно е: съпругите на мъжете, които имат тази операция са с по-малък риск от рак на шийката на матката;
4.  Мъжете вярват, че са по-активни именно заради тази операция. то е физиологично обяснимо също, но не тук на обща;
5. Виждала съм новородени бебета с увреждания - след 2-ри месец имат операция, а в Нагорно Карабах и Азрбейджан съм виждала и до 5-годишни - още нямат.       

# 108
Оченце на Ра-липсва ми Пловдив...и още как-не го сменям за всичките известни неща в Париж....Като атмосферата в Стария  Пловдив -няма!Така е...където ти е хвълен пъпа-натам си те дърпа....ама всико е Мактуб-човек е длъжен да се движи и развива и най-вече да се пригажда  към различни ситуации и места....Но пък това носи и своето очарование-никога не ми е хрумвало преди,че на българския химн мога да плача,че стихотворение-като Да се завърнеш в бащината къща ,когато вечерта.....и т.н може да ме разчувства.....Ама  явно и ЕГН си казва думата-Дърво без корени няма! Но Света е като едно голямо Село вече-с Нета и цялата техника около Нас.Четирилистна детелина се намира мнооооого рядко.Човекът,който те и подарил явно е с добро сърце.   bouquet
Понеже си  голям естет и откриваш хубавото бързо-познаваме се...ще ти подаря една ръчичка на Фатима-тя също носи къмет.Носи се и от араби,и от гърци
Специало за теб

Тъкмо пуснах ...и те прочетох Кате-мерси за постинга.Всяка информация по темата силно ме вълнува сега

# 109
Ето една красива ислямска история за жените

Ръката на Фатима

Мюсюлманите от Северна Африка, Турция и други страни от близкия и среден Изток носят медалиони, украсени с разпространен символ – „Ръката на Фатима”. Този амулет служи за предпазване от дли очи.
Ето и историята: Фатима е дъщеря на Пророка Мохамед /САС/. Тя се омъжва за Али – племенник на Пророка.Казват, че тя можела да върши чудеса – когато се молела, в пустинята завалявал дъжд. Описват я като вярваща и „свещена жена”.
Един ден Фатима приготвяла халва. Стресната от внезапното отравяне на вратата, тя висяла съпруга си Али да се връща, придружен от новата си жена – едва робиня. В мъката си, тя изпуснала дървената лъжица, с която бъркала халвата и продължила да бърка горещата смес с ръка. Силната мъка не й позволявала да усети изгарящата болка. Видят съпруга й – дошъл тичешком до нея и попитал „Фатима, какво правиш?” Едва тогава почувствала силната болка от врящата смес. От този ден, ръката на Фатима се използва в ислямския свят като символ на търпение, вярност и посветеност.
Историята продължава – Али и новата му съпруга се оттеглят в покоите си. Къщата е дървена и от една малка дупка от стаята на втория егаж, Фатима наблюдава двойката. Когато Али докосва тялото на втората съпруга, една от сълзите на Фатима пада на рамото му. Това го кара да спре.
Ето защо, колието на Фатима, разпространено в ислямските страни е направено от мъниста, под формата на сълзи.
Можете да купите ръката на Фатима, известна още като хамза от всеки пазар в Египет, Тунис, Алжир или Мароко. Много араби, християни или мюсюлмани вярват, че единствено Бог ги пази от лоши очи, а ръката на Фатима е идол.
Някои източници споменават, че пъттъ пръста на ръката на Фанима символизират 5-те стълба в Исляма. Други казват, че това е символ, известен още преди исляма. Напоследък пацифисти от Близкия Изток избират хамза за символ на приликите между исляма и юдаизма. 

Но все пак, добре дошли в Мароко! Научете се как да предпазите дома си от зли очи

Няколко дни в тази страна ще ви докажат важността от предпазването от зли очи. Единият от начините е да закачите ръката на Фатима на входната врата и това може да стане като си купите приспособлението, с което пристигащите чукат на вратата от външната страна.
„Ръката на Фатима” е символ на средиземноморието. Ето линк към филм на дъщерята на известен музикант – Робърт Палмър, за търсенето й на една много стара група музиканти от Мароко.

http://www.thehandoffatima.com/

С това започвам темата си за декорацията на мароканските входни врати.

# 110
Хайдеее, аз пак се разготвих по нощите Joy Чудовището ми днес помага на вилата на приятел в някакво село и преди час цъфна на вратата, щастлив , че ми накупил козе сирене и мляко  Sick  Ама аз не яммм! И сега са велики препирни и сръдни да пробвам поне! Как да пробвам, достатъчно като малка ме хранеха насила, всяко ядене  с кавги, повръщане, тръшкане, сълзи Confused

Да му угодя викам, ще направя крем ягода на д-р кой беше там, обаче пак не мога да хапна, мирише и не мога да преглътна, връща ми се обратно . Цялата вина хвърли на милата ми баба, че ме научила да се превземам Close

Сега ще подквася останалото, само че знам какво ще стане, не съм квасила досега, а да му призная не става newsm78   Ще действам смело, все едно цял живот с това съм се занимавала, а ако не стане нищо, ще кажа, че млякото е било развалено  Thinking

И заплаши, че щом не искам да ги ям аз , щял да извика братовчеда-гнус да ги изяде ooooh!  Но дори това не ми подейства да обикна козе мляко и сирене.

Ох, ох, а кажете сега, не са ли чудовища тези мъже Joy

# 111
ей,хора-ако взема някакво хапче против нужда от сън,може би ще ми стигне времето да смогна да чета,но сега оправям народа...
дуа да взема да ти пратя Даяна-4е заспа в 8 и ско4и в 10 ,явно тази ве4ер ще откараме до сутринта #Cussing out
кате и да не стане не се ядосвай-той братов4еда ще го оползотвори Mr. Green
хаяти много рано си предала фронта Crossing Arms

# 112
Дала, и аз специално за теб по никое време...  Hug
Попитах мароканчо за обрязването, каза ми, че там се прави когато бебето направи 40 дни до 2-3 месеца - в този период. И милия - опита се да ми обясни ЗАЩО се прави, но така и не можахме да се разберем.  Joy Свързва се с пророка Мохамед....
Аз на скоро гледах една серия на Женени с деца, където по погрешка обрязаха Ал Бънди....  hahaha наред със смешното обаче, останах в края на серията с впечатлението, че обрязаните мъже не усещат така силно удоволствието от секса (поне не както необрязаните). Зачудих се, ама виж това вече не посмях да попитам, понеже то 1. той пък от къде ще знае... и 2. срам ме беше да заговоря. Макар, че с него сме си говорили какво ли не.... за тези неща си ми е неудобно...  Naughty   Embarassed

Мерси много за ръчичката, оценявам наистина много жеста. А и с последвалото разяснение на Катето... Пък за детелинката - така си е, братчето ми има невероятна душа... такъв фин човек се среща безумно рядко.... особено пък мъж...  Hug
А на българския химн аз винаги заплаквам - на Нова година... на тържества... добре, че не го чувам често...  Mr. Green
Между другото, Кате маруоки, да ти кажа - моя марокчо ми каза.... че е говорил със семейството си.... и през 2010 година сме щели да се оженим...  rotfImao  Тая година приключва заема, догодина двама братя се женят, та и ние 2010 с още един брат тогава... Бизнеса остава за него,  а брата дето са си дружки сега почва негов си собствен... hahaha Нагласил е човека нещата.. Бях му казала за египетското хабиби, той много лошо го прие... после разбра, че там нещата не са както трябва да са, и реши човека да не губи време (макар че близо 2 години пак са си време...  Joy ) Странна работа... Хубаво - година е вече това познанство, ама само по интернет. То е запланувано посещение на Мароко догодина, ама.... колкото и да се видим... не знам аз как ги решават тия хора тия работи... Пък и аз все му казвам, че ми е приятел, много близък... но... хабиби... малко силно казано... Не знам.... ще видим. Сега нали ти казвам, кафтанче ще ми прател, ще си поръчам аз и черен сапун и ръка на Фатима  Wink Peace  Party
Пък и тая работа с тия усещания при мен... някак си него не го усещам... то пък щото "оня" кат го "усещах" - та го усетих накрая!!...  Sick hahaha ooooh!

Другарче, забравих да ти кажа - казва се "Кошарите" - битовата кръчма до Люляците. Сега и Люляците е в такъв стил, аз ти казах - хората такива места обичат...
Аз пък познавах преди известно време едно момче от Г.Оряховица. Баща му бил пастор там на евангелистка църква...

Oх, уж за Далка, а пак се отнесох... хайде пак Лайла саида   bouquet

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 01:43 от Eye of Ra

# 113
   Здравейте момичета,много сте писали днес и до сега Ви четох.Кате марок,много интересни неща научавам от теб и ти се чудя как все успяваш да изнамериш нещо ново.Покрай теб научих много неща за места на които никога не съм била .Благодаря ти . Hug
Кате ,ама и ти си лисица-все нещо му готвиш по нощите-знаеш любовта на мъжа от къде минава.Давай смело с млякото,квасенето не е сложно ,дано при вас да е и топличко,че у нас съм пуснала печката и ще успееш.
Дала,моите младежи и тримата са обрязвани към 40 дневни.Само Яси беше на 2 мес.,че човека който извършва тази процедура не беше в страната та се наложи да го изчакаме.С местна упойка за мой ужас в домашна обстановка.След това слагах антибиотична паста няколко дни и зехтин за да не се слепи кожичката отново.Всичко мина за около седмица.Първия път когато мъжа ми доведе човека и приятели в къщи-въпреки ,че знаех предварително изпаднах в истерия ,такъв панаир направих ,чак исках полиция да викам.После добре си поплаках.Следващите пъти бях попретръпнала,но като всяка майка-притеснението ми беше огромно.За големия преди това бях обиколила всички възможни доктори от Пирогов до вс. пластични хирурзи ,уролози и каквото се сетиш.Навсякъде казваха с пълна упойка и това беше което ме отказваше .Сега не съжалявам особенно след като един доктор така осакати детето на наш познат,че не е за разказване....Моята приятелка която роди в америка каза ,че нейния син е обрязан още след раждането и като се прибрали от род. дом от раната нямало и помен.По-принцип  казват ,че колкото е по-малко детето толкова по-бързо минава.
   Ние днес решихме да се поразходим на хубавото време до Рилския манастир ,ама там такъв дъжд се изсипа,че ни се провали разходката.Ни снимки като хората успях да направя,ни децата да поиграят след това по поляните.Пообиколихме,понамокрихме се ,хапнахме и се прибрахме.

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 02:12 от magda_mm3

# 114
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B1%D1%80%D1%8F%D0%B7%D0%B … D0%B0%D0%BD%D0%B5 Дала тук ти намерих малко информация и ако те интересува още нещо -питай.Пробвах да си редактирам горния пост ,ама нещо не успях и затова така го пускам.

# 115
Добро утро, принцеси!

Успешна и щастлива седмица, на работа и вкъщи голям хаир и весели лудории!

Благодаря на всички, които оцениха моите посания вчера. Ето, явно ми липсва говоренето от Мароко, а пък тази страна така ми взе сърцето!

Ей сега се сещам,че Надя Ясем не към я виждала наскоро. Дано е добре, милата.

Рали, мароканчето ти е казало нещо, което е напълно в реда на нещата за него. Тамошните мъже са научени да чакат и да планират нещата, понеже в сключването на брака, се уточняват и двете семейства, планира се, има договор: кога какво могат да си позволят по отношение на сключване на брак си се знае.
При нас горе-долу така минаха нещата - мъжът ми и "каза" кота ще се оженим, при се че ние и двамата бяхме в страна, различна от нашите родни и не ни се искаше да се разделяме. Моят мъж също е нямал приятелка преди или не се беше "обещал". Така или иначе, да не обобщавам, хей, хората са различни, но мога да кажа, че решава си той, че ще си ти, и започна леко, бавно и настоятелно като китайска капка - и дай Боже всекиму такава уважителна китайска капка. Моят мъж например веднъж каза така: По време на Рамадан се молех, молех на Аллах да ми даде жена, че вече съм на години, и имам нужда от своя жена и семейство, а не от ..., не искам така, и ето, в петък /аз даже съм забравила, че в петък е било/, имахме семинар за новите служители, ти дойде да ни обясняваш за децата, аз най-много питах, даже документите ми не бяха наред - той имаше проблеми къде да е настанен, но пък самата аз бях в арабския квартал и намерихме бързо - не при мене де  hahaha Embarassed. Бях страсиран от новата обстановка, ти се занимаваше повече с мене, и аз си реших още тогава... И дори и тогава да не е било така, начина, по който го представя....  newsm78    
В момента, в който и аз не си мислех, че ще се омъжа за този човек, страдах много по един чудесен и интересен мъж /нищо лошо не мога да кажа за човека, но не се получаваха нещата там - в смисъл дори не са били твърде лични отношенията ти - просто не беше писано/ - бяха приключили още преди да се намерим на проекта. Не съм казвала директно на мъжа си, но пък те от една стана са научени да изслушват и ценят жената, от друга - да си следват поставеното, особено като става въпрос за жена. Не ме учудва - пък и аз поне в общуването си с мароканските мъже друго не знам/.
Рали, има и още много интересни сувенири и занаяти и "олицетворения" на мароканската култура, които можеш да си поръчаш, но ще разкажа за тях.       

Днес ще продължавам с банката, че в събота пак се многоумяха служителите и банкова гаранция - нямаше, хората, с които работим си чакат парите и азднес пак ще се разправям. Понякога, работата и нашите банки и Министерство на Социалната Политика ме оперира от всички добродетели, присъщи на добрите и вярващи хора - търпение и кротост.

Хем ми се ходи на тоалет, хем пиша, ех!

Магде, пожелавам Яси много чудесийки да направи!

АмалHug                            

# 116
Добро утро, слагам кафенцето  Hug и изчезвам че днес много задачки .
Iman  wavey здравей , как си ?  Hug
До после хубавици   bouquet

# 117
Весииии, видях те  bouquet  Как сте, как е Тарик?  Училището върви ли или си седи на едно място? А гръцкия?

Деси, Магде, не ми се хвана подквасата Embarassed  Сутринта развивам одеалото и гледам водно си е, а не кисело Crossing Arms  Каква е технологията? Като го сварих , го сложих да изстине и още топличо, но не вряло, сложих подквасата и завих с одеалце. Къде сбърках?

Деси, ти и кашкавал чак правиш, а аз съм гола вода Cry

До колко будувахте с Даяна? Ти пък радвай се , че имаш будно детенце, а не някакво флегматично Simple Smile

Сабинка, сутринта видях 2 близначета ги водеха на детска, смао че бяха сестрички

Магде, каква лисица, виж , че нищо не става от мен #Cussing out

Вчера по тв гледах една афганистанка какъв прекрасен син юрган шиеше, а аз едно мляко не мога да направя!

# 118
Добро утро, момичета - кокичета!!!

Съвсем случайно открих темата! Мислех ,че е останала само тази за Кувейт.
Ще ви прочета по-подробно като намеря време  Grinning
Да ви се похваля  Blush  Grinning - в събота във ВТУ имахме Ден на арабската култура и беше страхотно!! Благодарение на някои ваши рецепти, арабските ястия бяха голям хит и кака ви  bowuu за ден стана медийна звезда   chef  Laughing Имаше и представление на невероятната танцьорка по ориенталски танци и преподавателка в НБУ - Милена Давидова и нейна ученичка ( моя приятелка ). Атмосферата беше невероятна!
Само едно нещо ми направи лошо впечатление.. - от всички поканени араби - посланници, бизнесмени и др., които живеят в Търново, не дойде нито един... Confused ..

Лек ден ви пожелавам! надявам се да успявам да се включвам по-честичко   bouquet

# 119
Кате, Сабина  Hug
Добре сме, но сега съм в нещо като сесия  newsm78 - някои изпити ги вземам предварително, други оставям за редовната  Rolling Eyes А гръцкия, Кате, май само "евхаристо " научих  Laughing Днес имам , та ще си допълня знанията  Mr. Green
Малкият точно по празниците беше с ларингит и искаха и в болница да ни взимат, но Слава Богу се разминахме дори и без антибиотици - само с хомеопатичните се оправихме  Grinning
Много прегръдки на всички ( срах ме е да изброявам да не изтърва някой)  Hug Hug Hug Hug!!!

Общи условия

Активация на акаунт