БЕБЕТА ЮНИ 35 :D

• 14 535
  • 298
  •   1
Отговори
# 225
  • Вече в моята си приказка...
И на мен докторът ми изписа Магнерич, ама кой да го пие Whistling Сетя се чак, когато вече съм легнала, ама кой да ти става. И така си карам. Контракции, да чукна на дърво, нямам никакви такива едни, стряскащи /абе, такива, които стягат корема ми, въобще не съм получавала/. И аз се чудя за тази тапа - дали ще забележа ако ми падне, дали няма да я пропусна. Всеки път се притеснявам, когато ходя по малка нужда, да не взема да си изпикая водите  Blush...
Малта, направо се чудя как се получава това с големите разлики, в началото докторът ти не разбра ли, че има "нещо гнило" с големината на бебчо? newsm78 Като слушам момичетата какви спецове са станали по големини и размери на бебетата, немога да си представя, че някой добър специалист ще пропусне такава подробност и ще обърка терминът ти чак с месец... newsm78

# 226
  • София/Севлиево
Здравейте,
Минавам на бързо, колкото да поздравя Мани 1976 с раждането на маликя Симеон.Да е жив и здрав и да радва много родителите и брат си.
Утре ще пиша повече.Лека нощ и дано успеете да се наспите, че при мен нещо напоследък хич не се получава...

# 227
  • Вече в моята си приказка...
Лека нощ и дано успеете да се наспите, че при мен нещо напоследък хич не се получава...

Аз днес оплаквах ли се? newsm78 Simple Smile Е, ако съм пропуснала, ще се оплача, че немога и аз да спя - киселините не ми дават мира. Гледам телевизия до никое време. Талцид-а, който преди ми помагаше, сега няма действие върху досадните киселини...
Е, хайде, оплаках се, че бях забравила. До утре!

# 228
  • София
За киселините на мен ми помага глътка кока-кола. Вече незнам дали си въобразявам, ама по-скоро не. Аз с тази бременност пропих кола с лечебен ефект Simple Smile А по принцип киселините ми не са много силни де.

# 229
Орхид, мила, дано устискаш още малко, да влезеш в 9тия и беб4о да порастне! Peace

Иначе няма какво да се шашкаме - отсега нататък това ни чака - падане на тапи!  Mr. Green

И аз се надявам да разбера, когато се случи!

Айде, лека нощ от мен и спокоен сън на всички!   bouquet   Чакаме ли следващото бебе?  Crazy

Чак ми се разтупква сърцето при мисълта!

# 230
честит син на мама мани! поздравления за откриването на бебесезона на нашата темичка!Да расте много здрав и щастлив!!!

Джи Джи, принципно нищо не ти искат, но аз имам опит от преди и за да не пращам някой пак да тича да пазарува ще си взема: превръзки и подплънки, сутиен и гащи, козметика и помпа. Не ти трябват лекарства, подложки, памперси или други неща ,които изискват по другите болници. А и чехлички си вземи, там има ама по-добре собствени. Нощници ти дават по две за смяна и ако имаш нужда само казваш да ти ги подменят. Те си обличат бебето, но аз миналия път си занесох ръкавички, че много се драскаше малакта и сега съм си ги приготвила.
А за изписването, имат специално помешение където канят всички дошли да ви вземат, правят страхотно изпращане с торта и шампанско Peace
Ние миналия път бяхме със свекитата, моите родители и баба и дядо, след купона в болницата ни придружиха в къщи, уж официално да ни посрещнат, поседяха половин час и кой откъде е... Сега се надявам да се повтори сценария Praynig, все пак сме достатъчно близки за да си кажем какво ни се иска на нас, освен това аз съм си чепата и ако нещо не ми изнася, знаят че няма как да стане на тяхното Wink Все пак съм теле...все с рогата напред Twisted Evil

Съжалявам че не дойдох на срешичката но все се пазя повечко че все ми се иска да устискам до края на май Praynig. Много сте сладки на снимките!!!
 Hug на всички и лека вечер!!!

# 231
 newsm44, бравооо, че си имаме вече бебче и в нашата тема!!!! Честито на Мариана!!    bouquet

А пък като стана въпрос за тапи, вчера сутрин, докато бях в тоалетната, нещо изпльока вътре и първата ми мисъл беше наистина, че тая прословута тапа е паднала. "Нещото" нямаше цвят... Добре, че съм на лекар след 2 дни и ще му кажа. Сега се успокоих, като казахте, че можело така да се изкара още поне няколко седмици. И в тази връзка, орхид, утре, ако можеш обади се на доктора ти най-добре, за да ти каже кое как, а и ако се наложи да отидеш на преглед, за да си по-спокойна и ти!

маиа_а, радвам се, че са стабилизирали при теб положението. И аз се чудих къде се изгуби доста време. Дано на финала всичко е наред!  Hug
Малта, ти наистина беше казала, че може и да са ти объркали термина. Малко е шокиращо едва ли не в последния момент да ти кажат за промяната, но от друга страна пък какво по-хубаво от това, че почти вече си минала най-тежкият месец, без да знаеш Wink На мен честно, ми се иска да ми кажат, че след 2 седмици ще родя... Тежи ми и това си е  ooooh! Ама нека поне в 9 месец да вляза, че тогава!

Аз не успях да се включа като коментирахте за "сбирките" покрай изписването. Но, да кажа, че много се радвам, че тук няма такива традиции Wink Дори никой не знае кога излизаш от болницата. Единствено се съобщава на най-близките (обикновено със смс-и), когато бебето се роди, и вече който иска, идва в болницата да види майката и бебето. Но не и вкъщи!

И последно, за контракциите. Като ме почнаха още в 6тия месец, трябваше да пия магнезий, но след около 10 дни спрях да го пия, щото разлика нямаше при мен - продължаваха си и това е. А и аз мразя да се тъпча с разни медикаменти, особено като не помагат.  Peace

Трънчето може би е зарината от работа, Валентина и тя не е писала скоро май...

# 232
  • София
geneva_2008  аз колкото и да гледам, цените май навсякъде са горе-долу еднакви. То не си заслужава да обикаляш като гламав из София в тези задръствания за 1-2лв. Просто трябва да си харесаш марката - там вече е голямата разлика.
Мeg_H ние взехме същото легълце и на мен ми се вижда много практично, а и евтино. Ние го взехме от Пигис хаус, от тем взех и матрака 120х60, 119 лв., но ни направиха и 3% отстъпка, защото напазарувахме над 500 лв., а ми дадоха и карта за 5% отстъпка. Wink
Днес си купих спален комплект от Штъркел с обиколници, олекотена завивка и т.н. за 58лв., и още един за 32 без обиколници (само за сравнение бях харесала едни за 300, но реших че е налудничево
geneva_2008  аз колкото и да гледам, цените май навсякъде са горе-долу еднакви. То не си заслужава да обикаляш като гламав из София в тези задръствания за 1-2лв. Просто трябва да си харесаш марката - там вече е голямата разлика.
Та....за теб ако са 1-2 лв защо не ги взе от Пигис хаус-и там ги имаше също, а от обикаля чак до Щъркел който е доста далече от Пигиса и ги взе за 32лв и 58лв? Mr. Green Wink, та....не знам кой е обикалял като гламав Peace
Предлагам да не се обиждаме!
Аз нямам нищо против да обикалям магазините-дори ми оставя удоволствие Peace, но сега ми се подуват краката и затова постъпвам по хитрия начин-питам кое къде и колко и ходя с колата да си го взимам Mr. Green
.....и да не забравя да кажа че спалнята ти много ми харесва(и слона също Grinning)

geneva_2008 в пигис хаус нямаше такива каквито исках - с бродерии (всички бяха с щампа), затова не взех от там. Направи ми впечатление, че някои от нещата, който бях купила от пигис хаус бяха на същата цена в Штъркел- това имах предвид Laughing

А иначе и аз се шматкам, но нещо много се изморявам Laughing

# 233
Добро утро  Mr. Green
Аз днес на лекцията няма да мога да дойда, но като се прибирам пак покрай Плиска ще звънна, ако сте още там някъде ще се присъединя!

Мдааа... по темата за чаршафчетата - нито имам, нито съм разглеждала, нито скоро ще разглеждам... Ми ние си нямаме легло, какво да търся чаршафи за него Simple Smile  А и съм станала толкова капризна относно материята на чаршафите  ooooh!  Сега имам един почти нов калъф (от Норвегия) бял, от някакъв невероятен мек памук... но е единичен, малък, та смятам да го дам на лелята с машината и да ми ушие от него за детето цял комплект! долно, горно, калъфче за възглавница... подозирам че ще стигне и за повече от един брой  Simple Smile  На малкото картинки и десени не са му нужни в началото, по-скоро ще му се разсейва зрението с толкова шаренийки наоколо  Crazy  Обиколник нямам намерение никакво да ползвам в първите месеци. 
Може да ми се смеете, ама аз съм си така - не е въпроса в парите, които струват комплектите, обаче предпочитам да си ушия "домашни" чаршафи от изпитана материя и цвят който харесвам, отколкото да купувам - наистина не ми допада качеството на купешките  Peace 
Да ви кажа и защо не искам повивалник (знам, че ще ми се смеете, ама какво пък...)  Ами те са поредния петролен (пластмасов) продукт, който безумно остава да трови планетата... Ако намеря някой дървен, с хавлиено покритие (примерно) - ще си купя. Но масово са пластмасови, мушамени... Ми не искам. Може да ви се стори глупаво, но това е истинската причина. Знам, че са удобни, но знам, че преспокойно мога и без него  Peace

Хайде до скиф!

ПП: сънувах Dari75, понеже нещо поразреди влизанията... дано да е всичко ОК с нея!

# 234
Офиоли, аз поне няма да ти се смея. Доводите са ти съвсем разумни относно повивалника. Ама много малко са хората, които мислят като теб.  Аз също нямам и няма да купувам. С Маги също нямах, хич не ми липсваше. На мен кошара и комплекти с обиколници ми дадоха. Ако не беше станало така, още щях да се чудя какво да купя, защото нещо трудно си харесвам. Даже по едно време си казвах като не мога да намеря подходяща кошара, ще спи при нас или нещо ще пригодявам. И количка не мога да си харесам. Но се случи, че и това ми дадоха мои познати. Сега си имам 2 на терасата, но едната нещо хич не ми допада, нищо че й изпрах хастара.
Аз също така не съм купила шишета, биберон залъгалка, стерилизатор, помпа...и мисля да се размина с тези покупки. За изплакване на устата след хранене съм решила да действам с лъжичка.
Цял следобед и вечер се занимавам с дрешките. Докато ги разпределя да видя кое ще ми трябва в началото; после разделя на бодита, пижамки и външни дрехи + разни други дреболии; сложа и извадя в пералнята; простра...еми кръста ми отиде, нищо, че пералнята върши най- важната работа. Много се изморих. Бая дрехи са ми дали/събрала, направо си стана като склад. Само бодитата и пижамките до 3-6мес. са по около 30бр, дали ще могат да влезнат всички в употреба се чудя. Както и да е, де, това да е проблема. Simple Smile Изпрах ги, сега да видим кога ще намеря сили, кръст и крака да ги изгладя.

# 235
Леле.. как се стреснах снощи ,4е и вси4ки покрай мен #Shocked.Цял ден в4ера имах странни болки като срязване около средата на корема ама беше горе долу поносимо а и само като ходя.Да оба4е ве4ерта кам 23 ч. като взе да ме режи силно пак на сащото място ама 4ак не мога да си намеря място такава болка.Вси4ки около мен бяха на мнение да се ходи до родилния ама аз НЕ,пих два магнерича и едно но-шпа легнах повартях се малко и като сам заспала та чак тая сутри едвам станах да занеса малката на градина (това с мойто безсание си беше кеф)  Crazy.Та вероятно и покрай последните емоций тия дни за капак на вси4ко санувах 4е отивам да раждам  Whistling В крайна сметка не разбрах от какво беше вси4ко това,но тези дни мисля да преско4а до родилния за една консултацийка да не стане фал преди да вляза в деветия ,и днес определено ще полежа  Naughty Е оплаках ви се  blahblah Лек и спокоен ден на вси4ки   love001

# 236
И аз като Лина Вики снощи се превивах, а мъжа ми се кара... Казва: Аз ти казвах да не се катериш по Асенови крепости и стария Пловдив, ма ти - упорито теле....  ooooh! И аз си изкарах акъла, та днес ще лежа... На 15-ти съм на ЖК та ще видим с док какво ще каже, май още не сме се обърнали...
Аааа,  сетих се какво исках да напиша - на фирма Вис Виталис има едни памучни чершафчета, ама от много хубаво и приятно трико, аз бях взела на баткото и съм много доволна, не са мръднали. Сега като преглеждам това което ми е останало, мисля да взема още едно такова комплектче за леглото. Нямам спомен за цената  ooooh!беше преди близо 6 години...
Относно повивалниците - на мен ми бяха изключително удобни, кръста ми се съсипа от тежеста през бремеността, и не ми се налагаще много навеждане с него. Аз си слагах по една памучна пелена отгоре и на бебо не му беше некомфортно или студено от мушамата с която е направен повивалника.
П.П.  PeaceОфиоли, доводите са ти съвсем разумни относно повивалника и чаршафчетата. (да не ме разберете погрешно...)
Слънчев и спокоен ден ви желая.

# 237
  • И аз не знам къде...

ПП: сънувах Dari75, понеже нещо поразреди влизанията... дано да е всичко ОК с нея!

Здравейте и от мен   bouquet!

offioly, тук съм  Hug! Чета ви, но не пиша, защото нямам какво да ви кажа  Crazy! Иначе и аз се надявам всичко да ОК с мен и дребчо  Praynig!

Успешен ден, мамчета  Hug!

# 238
Честито бебече на Марианка!
Не съм влизала от два дни и вече си имаме бебче newsm44 !Май ще трябва да влизам по-честичко Laughing.

# 239
Чета ви, но не пиша, защото нямам какво да ви кажа  Crazy!
Бе то и аз нямам какво да кажа, ама нали ме виждаш... все тук вися, като си нямам друга компания  Crazy Чак завиждам на мамите, които на два-три дни по веднъж се разписват... значи имат по-приятни занимания от форума  Mr. Green не кат мен... кукувица няква... Tired

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт