БЕБЕТА ЮНИ 35 :D

• 14 535
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте пак от мен  Hug

Преди малко се връщам от преглед. Всичко с бебка е наред  Mr. Green Вече тежим 2350 грама  Joy Много се радвам, че пак си я видях. Следващият път съм на преглед на 27 май. Започват по-честичко да ни наглеждат вече  Peace

А иначе какво шоу стана в ЖК. Аз всеки път си нося видео касета, за да ми записват прегледа. Този път обаче какво стана не знам и само като вкараха касетата и ехографът спря да работи  hahaha Та викаха техници, чудесии... най-накрая всичко приключи успешно, но пък изпуснах печата за болничния и утре трябва да ходя пак  Laughing

Хей, момичета, надявам се да не сте се уплашили много с това земетресение  Praynig Дано да не се повтаря  Praynig

Честит рожден ден на ves_77    bouquet Много здраве и щастие и красиво бебче на финала   bouquet

Приятен ден на всички   bouquet

# 181
а в търново за последните два месеца за втори път има земетресение
и почвам да се притеснявам вече  Confused
Сега да се изкажа като един "специалист" (веднъж и за геология да стане дума в тази тема...  Joy )

Когато земетресиенията се проявяват по-често, както на територията на БГ, рискът от силно земетресение е много малък; енергията, която се натрупва в земята се освобождава на малки порции, но постоянно, а не както в Азия (примерно) - с години няма нищо, и после се освобождава огромно количество енергия наведнъж.
На нашата територия всеки ден се регистрират десетки малки трусове, но те не се усещат освен от по-чуствителните хора. Така че - споко!  Peace

Естествено, винаги има риск, но това е ... "божа работа"  (а и остава въпросът в какви сгради живеем, и как те понасят дори слабите трусове, но това вече няма общо с природата, а с инженерите  Mr. Green )

"Civilization exists by geologycal consent, subject of change without notice" Will Durant (чичкото е писател геолог от миналия век)

# 182
а в търново за последните два месеца за втори път има земетресение
и почвам да се притеснявам вече  Confused
Сега да се изкажа като един "специалист" (веднъж и за геология да стане дума в тази тема...  Joy )

Когато земетресиенията се проявяват по-често, както на територията на БГ, рискът от силно земетресение е много малък; енергията, която се натрупва в земята се освобождава на малки порции, но постоянно, а не както в Азия (примерно) - с години няма нищо, и после се освобождава огромно количество енергия наведнъж.
На нашата територия всеки ден се регистрират десетки малки трусове, но те не се усещат освен от по-чуствителните хора. Така че - споко!  Peace

Естествено, винаги има риск, но това е ... "божа работа"  (а и остава въпросът в какви сгради живеем, и как те понасят дори слабите трусове, но това вече няма общо с природата, а с инженерите  Mr. Green )

"Civilization exists by geologycal consent, subject of change without notice" Will Durant (чичкото е писател геолог от миналия век)
  еее ОФИОЛИ поне ме поуспокои Simple Smile  Hug

# 183
Еййй,йупииииииииииииииии!Честит син на мама mani1976 и съпругът й!
Първото бебче в отбора се появи   newsm81  bigdance2 newsm51и честно казано доста ме стресна тази новина.Днес цял ден се разхождахме с малката и по едно време така взе да ме боли ниско долу че имах чувството че бебето ще излезне CrazyМай трябва да се поспра малко.И да започна да стягам чантата че за бебо купихме доста неща но нито нощница имам подходяща,както ми казаха дъълга,с копчета отпред,нито другите неща.Ще взема да купувам едно по едно.Аиначе къде ще отидем като ни изпишат,божа работа.Половината ни багаж  е в новата къща,половината в апартамента CrazyАко устискам до термина ще успеем да се преместим ама ако избързам,не ми се мисли ooooh!
Айде отивам да готвя  chef

# 184
  • Бургас
[quote author=Gali80 link=topic=291492.msg7458814#msg7458814 date=ега влизах в сайта на НОИ и видях, че осигуровките за април за преведени. Това означава ли, че до 15 дни, ако всичко е ок е болничния Praynig, ще ми бъде изплатен newsm78. Някой знае ли?
[/quote]
Днес ми казаха,че и моя болничен е вече в НОИ и ако няма проблем в петък паричките трябва да са ми преведени newsm78

# 185
  • София
Мeg_H ние взехме същото легълце и на мен ми се вижда много практично, а и евтино. Ние го взехме от Пигис хаус, от тем взех и матрака 120х60, 119 лв., но ни направиха и 3% отстъпка, защото напазарувахме над 500 лв., а ми дадоха и карта за 5% отстъпка. Wink

Днес си купих спален комплект от Штъркел с обиколници, олекотена завивка и т.н. за 58лв., и още един за 32 без обиколници (само за сравнение бях харесала едни за 300, но реших че е налудничево - макар че таткото така ми угажда, а хормоните ми така бушуват, че замалко да ги купя Embarassed). Прятелят ми днес купил от Варна, някакъв комплект с обиколници за 30 лв. Ще го видя и него какъв е. Като ги изпера ще видим, поне ако се съсипят няма да ме е яд.

Много ще се радвам да се видим утре

# 186
  • София
geneva_2008  аз колкото и да гледам, цените май навсякъде са горе-долу еднакви. То не си заслужава да обикаляш като гламав из София в тези задръствания за 1-2лв. Просто трябва да си харесаш марката - там вече е голямата разлика.

# 187

Днес ми казаха,че и моя болничен е вече в НОИ и ако няма проблем в петък паричките трябва да са ми преведени newsm78
[/quote]

Ей Съни супер, дано да е така Praynig. Аз за по-сигурно ще проверя другата седмица.

За спалните комплекти, аз си харесах един на варненска фирма - 16 лв и включва чаршаф, възглавничка + калъфка и олекотена завивка. На нас и без това не ни трябва обиколник, нали се спряхме на сгъваема кошарка Peace

# 188
Здравейте , честито на първата юнска майка. Да и е жив и здрав сина. На мен май, май трябва да ми сменяте термина, защото са го объркали. За сега термина ми е 29 май. Бебето е добре вече е 3 кг. Това е засега, започвам да стягам багажи и документи, че наистина нищо не съм направила още..... а няма време ooooh! ooooh! ooooh! Shocked

Да попитам, веднага ли преваждат парите от болничния???? Аз мислих че ги бавят с месеци Close

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 19:08 от Малта

# 189
много благодаря за отговорите за сгъваемите легла, съжалявам, че ви досадих  Embarassed , но ми беше много полезно  Hug

rallii - ще се радвам после да споделиш за закаляването Simple Smile таня съм я калявала с въдушни бани на терасата и се получи много добре, обаче сега ще е лято, а не ноември, и това няма как да стане
ще трябва нещо с вода да си харесам, а там май не съм много запозната
пак ще се поровя да прочета и да си припомня какво беше, но ще се радвам да споделиш и ти каквото са казали   bouquet

юлиана, за стъклените шишета някой беше казвал, че чико-вските уж не се чупели лесно, но .. знае ли човек

иначе имам някакъв спомен да писах, но може и да не съм - с таня за стерилизатор използвах уред за варене на пара
и после влезе в употреба и за варене на разни зарзавати за пюретата

гали80 - вагиналният преглед аз знам, че е задължителен - да видят дали имаш някакво разкритие, по принцип казват, че е хубаво да имаш 1см Wink
за кардиолог и еднокринолог не съм сигурна - с таня ходих и на двете, но защото имах проблеми с кръвното, а съм лекувала и щитовидна жлеза преди години и си беше препоръчително да отида
предполагам, че ако няма някакви показания не е задължително да се ходи
алергии - основно заради упойките, но пък на мен в МД (сф) не са ми правили... подписах се на една бланка, че нямам алергии и до там.. сложиха ми епидурална без проблем
иначе и преди (а предполагам и сега) в края на 8я ми дадоха да слагам полижинакс една седмица "профилактично" да нямало "нещо"
за приемането в болница - не знам Sad на мен са ми правили какви ли не чудесии, но защото лежах в патология
ако влизаш само за раждането по-скоро нищо не правят (ако е нормално раждане)

ves_77  - честит рожден ден на патерици, много здраве, щастие и късмет и леко раждане   bouquet

офиоли - а дано да си права!!! много добре звучи  Hug

момичета, питане - тези, които имате контракции - пиете ли нещо и какво?

# 190
Аз също се каня да използвам уреда си за варене на пара, но шишетата ми се събират само легнали( е под лек наклон, но не прави както бибило добре)  Не знам така дали ще е успешна стерилизацията, а и не знам дали достига подходяща температура това нещо, за да е стерилно всичко...
И да споделя опита на една от наще мами  hahaha hahaha hahaha не изварявайте кутийки за силиконови зърна без надзор, че стават меки и си променят формата  Joy Аз се канех да направя същото тези дни, но сега ще внимавам с *устройството* Embarassed

# 191
маргарете, аз стерилизирах легнали шишета, ок е Simple Smile
със сигурност достига достатъчно висока Т

# 192
А кутийките за залъгалките-биберони, нали могат да се изваряват ? newsm78
Тони , аз пия гинепрал за контракции. Други майчета взимат магнерот. Wink

# 193
Малта, ти значи си майско мамче  Wink.

Тони, Маргарете този уред за пара откъде се купува и колко струва долу горе  Embarassed. Аз предполагам, че е в магазините за техника  Rolling Eyes, ама все пак да попитам, щото не искам да ползвам стерилизатор.

Полижинакс и на мен ми изписаха Peace.

# 194
Тони, аз от 4-ти месец пия магнезий, наболваше ме корема ниско долу и док ми изписа Магнезий Диаспорал и установих, че като го спра пак започва да ме боли  ooooh!...
После бях при познат лекар в МД и тя като ме прегледа каза, че бебето е много ниско и от това ми е усещането за тежест и настиск ниско долу, затова добави към диаспорала и Магнерот + но шпа.
Аз напоследък обаче наблягам на Магнерота, зашото от диаспорал-а вече ми се гади с неговия вкус вече толкова месеци  Sick...
А в последните дни, понеже въпреки това си ме наболваше пак корема, пия Магнерота в по-голяма доза - до 3х2 на ден с 3х1 но шпа.
И също много важно е да се лежи повечко, ама това всички го знаете Embarassed

Катенцето и Кори обаче май пиеха и още нещо, Гинаприл, ако не се лъжа, но те могат да кажат повече за него.

Hug

А, Катенцето ти е казала, аз съм му оплескала името...   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт