Ще ви пука ли, ако утре блокират членството ни в ЕС?

• 5 908
  • 158
  •   1
Отговори
# 45
# 46
Вкарването на България в ЕС беше чисто криминално и с откровена измама от страна на т. нар. "преговарящи" в смисъл: Трябва да се съгласим на това и онова, да се затварят някакви си  "глави" при васалски* условия, пък после винаги можело да ги отворим, да ги предоговорим, че да не са толкова васалски...
За самоунижението на народа да не си поиска дори референдум - да не говорим.

Разсипията и толкова евтината продажба на държавата ни става, естествено, чрез задължението и да си плащаме за самопредоставянето си в услуга на чужд суверен, понеже в "членския клуб" има и членски внос.
Когато сюзеренът обаче реши, че членският внос не му стига, той винаги може да се направи на  сърдит и лошав и да започне да си взема по повече чрез това, да не дава и това, което е договорил да дава срещу васалството.

Ето защо не само, че е полезно (дори сега, когато страната изглежда напълно оглозгана и поделена) да се излезе от ЕС. Ами и някой все пак да осъди тези, които ни вкараха там.

* Васал (от келтски gwas — слуга, през латински - vassallus и руски - вассал), през Средновековието е феодален владетел, получил земя от друг феодал - своя сюзерен в замяна на задължението да му помага. Васалът полага васална клетва, че се задължава да се подчинява на сюзерена, да следва неговите указания по въпросите на външната и вътрешната политика, да му оказва военна подкрепа при нужда и да плаща предварително договорени данъци.
Васалната държава не е независима и суверенна.

Моля авторката да отговори - чела ли е договора за присъединяването и поне едно-две  условия в него?

Последна редакция: нд, 11 май 2008, 00:44 от Холограма

# 47
  • France
Браво, Холограма  Peace
Не ми пука.

# 48
И аз подкрепям Холграма Peace

Ето на  Crazy http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1196476

Последна редакция: нд, 11 май 2008, 02:14 от ДонКихотка

# 49
Холограма, разбирам, че не ти пука. Нищо лошо, това е темата.
Останалото са умения за подчертаване, удебеляване и наклон на текст. А учителки не ме изпитват от 15ина години.

# 50
. Браво Холограма съгласен съм с теб.
 А и мисля ,че трябва да се пускат референдуми по важни въпроси.
 Интересно ми е ако бяха пуснали референдум за или против влизането ни в ЕС и НАТО какви ли щяха да са резултатите

# 51

Интересно ми е ако бяха пуснали референдум за или против влизането ни в ЕС и НАТО какви ли щяха да са резултатите

Негативни, разбира се.

# 52
То е ясно.Въпреки ,че щеше да има силна кампания по ТВ в подкрепа на влизането ни в ЕС.Ама сами сме си виновни.

# 53
Купени, манипулирани, фалшифицирани. Като изборите. Mr. Green

# 54
# 55
  • София
Изобщо не ми пука дали ще замрамят членството ни. Naughty
Загубите на България от това членство са много повече, отколкото ако си бяхме останали извън ЕС.
А по въпроса за референдума - подкрепям Доня Туфиня!

Купени, манипулирани, фалшифицирани. Като изборите. Mr. Green

# 56
  Да,ще ми пука,нима е възможно да стане това???Ако наистина се случи,просто нищо няма да ме задържа вече тук....Ще побързам с емигрирането...

# 57
Холограма, разбирам, че не ти пука...

10¢ cafè&lounge, разбирам, че не си чела договора.

Ако искаш отговори с "да" и "не", пусни анкета и не се прави, че разговаряш.

# 58
  • Бу-у-урга-а-ас
Ще ми пука естествено. Все пак живея в град с предимно руско влияние, така че съм мерси. И някой друг по-горе изказа подобно мнение, че това правителство имаше цел да дискредитира доверието към България за сметка на затопляне на отношенията с "Братска Русия".

# 59
Никой в ЕС не е примрял за нас. И твърденията

Разсипията и толкова евтината продажба на държавата ни става, естествено, чрез задължението и да си плащаме за самопредоставянето си в услуга на чужд суверен, понеже в "членския клуб" има и членски внос.

са дребен популизъм! Излишно е да говоря, че предимствата за бедните страни ( като нашата) са много повече, от нищожните вноски които се правят. Виж, тук в UK се бунтуват и с право, че тяхната вноска се измерва в милиарди, а насрещна престация няма. Само как ни мразят за това...
Това ще е огромен срам за страната ни, лично за мен и огромен провал за всички нас. Hug

Общи условия

Активация на акаунт