Ще ви пука ли, ако утре блокират членството ни в ЕС?

• 5 938
  • 158
  •   1
Отговори
# 75
Пука ми. И на доста хора около мен им пука. Фирми в провинцията печелят пари за технологично обновяване и откриване на работни места. Ако им спрат парите - няма работни места, няма износ, няма увеличение на заплати. И после защо целокупния български народ приижда в столицата - за да не умре от глад.

Направил си човек сметката - ще открива 20 работни места, кредит теглил за закупуване на помещения - ако му спрат парите ще фалира. А такива са много. Глупаво е да се губят такива възможности за развитие.

А по въпроса за васалските изисквания - ми да беше направил някой от вас една обиколка по българските родни кланици преди приемането в ЕС да види за какво става въпрос. Хората от ЕС са го правили - затова имат изисквания. И тези изисквания са пряко свързани с нашето здраве. И не става въпрос само за кланиците (за това в момента се сещам) - доста други чудесии има в родната ни страна.

# 76

Вероятно  абривиатурата  : EU/ Еuropean Union   .... прочетена на български ...    Wink Sunglasses

# 77
  • Ямбол
Фирми в провинцията печелят пари за технологично обновяване и откриване на работни места. Ако им спрат парите - няма работни места, няма износ, няма увеличение на заплати. И после защо целокупния български народ приижда в столицата - за да не умре от глад.
..........
А по въпроса за васалските изисквания - ми да беше направил някой от вас една обиколка по българските родни кланици преди приемането в ЕС да види за какво става въпрос. Хората от ЕС са го правили - затова имат изисквания. И тези изисквания са пряко свързани с нашето здраве. И не става въпрос само за кланиците (за това в момента се сещам) - доста други чудесии има в родната ни страна.
Не ми трябва да ходя по кланниците, достатъчно ми да видя сметката си за ток. Защо, с какво е полезно за здравето ми да внасям ток, след като мога да си го произведа и да е по-евтин.
А провинциалната фирма, в която работя в момента търпи доста загуби точно заради една европейска фирма(не българска), която фалира и ни е длъжник. Е, не са 20 работни места, но най-малко толкова ще са съкратените само от администрацията, защото работата ни намаля, заради намалените поръчки. Но пак няма да отида в столицата, защото там не ми харесва.

# 78
  • София
Не можете да отречете, че членството в ЕС има засега макар и косвени ползи. И това с кланиците е само една от тях. Вчера слушах по радиото, че според един нов доклад (или проучване) в БГ са най-високи тарифите на мобилните оператори. Може да няма конкретни препоръки, но това е макар и косвен намек, че нещата не могат да продължават така. Натискът заради злоупотреби стана доста по-сериозен, че дори и нашенци си го признават, макар и с половин уста. Хората, които учат в чужбина сега са с по-ниски такси, много хора също заминаха по-лесно да работят в ЕС.
 Не разбирам защо много хора очакват за една година като с магическа пръчка да се подобрят нещата. Тези очаквания ми приличат на тези при отслабването - килограми, които са трупани в продължение на години да се свалят за 3 месеца.

# 79

Вероятно  абривиатурата  : EU/ Еuropean Union   .... прочетена на български ...    Wink Sunglasses
Точно така:)

# 80
Ще ми пука, разбира се! Confused

# 81
  • София, България
Няма да ми пука. И без това европарите по-добре да ги спират. От тях само политиците си пълнят гушите, а полза за нас няма.
Бях против членството, както и 90% от българите, затова услужливо никой не ни пита, което си е за съд, но кой да ги съди?
Иначе имаше референдум за геноцида срещу арменците хахаха

# 82
Никой в ЕС не е примрял за нас
Кой твърди обратното?
Интересна им е държавата, приватизиращата й се собственост, територията, местоположението на територията, работната ръка, пазара и възможността всичко това да зависи от когото трябва.

... Излишно е да говоря, че предимствата за бедните страни ( като нашата) са много повече, от нищожните вноски които се правят...
Ти кога разбра, че страната ти е бедна?
Преди да я напазаруват или след това?

Разбирам драмата ти на клета дъщеря на тоз беден народ и държава.

Но - човещина, можеш ли го задържа нездравото ми любопитство:
Чела география на България отпреди най-новия ни „цивилизационен избор”?
Или поне телефонния указател на „Държавни и обществени предприятия”,  кооперации и стопанства от тогава, че да знаеш колко точно „бедност” сме натресли на горките чуждестранни, пазаруващи у нас корпорации, и други самарянски организации.

Ако пък имаш и спомени оттогава, най ще ме впечатлиш.
Ако пък си и чела Договора за присъединяването на България – просто удрям коляно и замлъквам навеки.

# 83
  • Ямбол

Точно така:)
Аха, на щатите вече ще им казвам УСА.

# 84
E, Лиляна, защо се заяждаш сега  Laughing
В смисъл, какъв е кефа - ако искаш и США казвай, на кой му пука.
Рекло момичето ЕУ и сега празни аргументи...

Аз да си призная никога не съм гледала на членството ни, като начин за някаква конкретна облага в портмонето ми.
Поне не веднага. Разчитах на навлизане на правила, контрол, по-голяма стабилност, въпросните еврофондове, които да посъживят икономиката, да дръпне  напред стандарта, да започне и някакво производство, не само строежи на молове,  реални  хора да могат да се възползват от парите,  за да развиват бизнес и тн.  Това е. Наивитет.
Вместо това някакви цървулки крадат пари на поразия, държавата се е сляла с мафията и аз трябва да съм ядосана на ЕС?
Е , няма как да стане - аз помня как се затваряха предприсъединителни глави ( работила съм по една от тях), доклади пълни с общи приказки и обещания с цел " Да влезем, па после ще му мислим"  и нищо неподозиращи предприсъединителни съветници, които мигат на поразия и не могат даже да се сетят как ги мотат Ганьовците от министерствата.
Е, драмата дойде по-скоро, отколкото я очаквах.

# 85
... Излишно е да говоря, че предимствата за бедните страни ( като нашата) са много повече, от нищожните вноски които се правят...
Ти кога разбра, че страната ти е бедна?
Преди да я напазаруват или след това?
Разбирам драмата ти на клета дъщеря на тоз беден народ и държава.

Но - човещина, можеш ли го задържа нездравото ми любопитство:
Чела география на България отпреди най-новия ни „цивилизационен избор”?
Или поне телефонния указател на „Държавни и обществени предприятия”,  кооперации и стопанства от тогава, че да знаеш колко точно „бедност” сме натресли на горките чуждестранни, пазаруващи у нас корпорации, и други самарянски организации.

Ако пък имаш и спомени оттогава, най ще ме впечатлиш.
Ако пък си и чела Договора за присъединяването на България – просто удрям коляно и замлъквам навеки.

Не ми е понятна "тънката" ирония в поста ти. Абсолютно съм съгласна с Анелия, имам спомени "оттогава" и то доста показателни и съм чела проекта на Договора (това брои ли се). Кажи Холо какво точно те потресе в договора, защото аз за съжаление носталгия към миналото не изпитвам, а за бъдещето вяра на управляващите също нямам. И затова предпочитам ЕС да им диша във врата. При тях нещата са доста по-регламентирани меко казано. Не мисля че това ме ощетява по някакъв начин.

Единствено за АЕЦ бях против, но дори и да го бяха оставили нямаше никаква гаранция че сектора ще остане държавен (по съвсем други причини) и респективно цената на тока ниска.
Кажи теб конкретно с какво ЕС те ощетява, защото аз познавам хора които пък реално са получили доста и започвам да се чудя дали проблемът е в моя телевизор.

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 00:05 от Ели (Hrisa)

# 86
E, Лиляна, защо се заяждаш сега  Laughing
В смисъл, какъв е кефа - ако искаш и США казвай, на кой му пука.
Рекло момичето ЕУ и сега празни аргументи...

Аз да си призная никога не съм гледала на членството ни, като начин за някаква конкретна облага в портмонето ми.
Поне не веднага. Разчитах на навлизане на правила, контрол, по-голяма стабилност, въпросните еврофондове, които да посъживят икономиката, да дръпне  напред стандарта, да започне и някакво производство, не само строежи на молове,  реални  хора да могат да се възползват от парите,  за да развиват бизнес и тн.  Това е. Наивитет.
Вместо това някакви цървулки крадат пари на поразия, държавата се е сляла с мафията и аз трябва да съм ядосана на ЕС?
Е , няма как да стане - аз помня как се затваряха предприсъединителни глави ( работила съм по една от тях), доклади пълни с общи приказки и обещания с цел " Да влезем, па после ще му мислим"  и нищо неподозиращи предприсъединителни съветници, които мигат на поразия и не могат даже да се сетят как ги мотат Ганьовците от министерствата.
Е, драмата дойде по-скоро, отколкото я очаквах.
Абсолютно съм съгласна с твоето мнение !!! Peace
Да ще ми пука разбира се , както каза някой по горе да не живея в гората ...
Учудвам се даже как на толкова хора им е все едно  Shocked ooooh!.

# 87
  • София
И аз това се чудя. Сигурно са очаквали рогът на изобилието да се излее и да раздават пари на калпак. Колко легенди се носят за Гърция и Испания.

# 88
Чак рог на изобилието няма да се излее, но има реални програми с реални възможности за финансиране в различни области. И ще е много жалко ако ги спрат.

# 89
  • София, България
Чак рог на изобилието няма да се излее, но има реални програми с реални възможности за финансиране в различни области. И ще е много жалко ако ги спрат.

да особено полезни програми - по 10 лв на декар хаха
за другите незнам някой простосмъртен да се е класирал

Общи условия

Активация на акаунт