Октомврийската пролетна

• 16 298
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
  • Виена
evelinar,направо ме разчувства  Rolling Eyes Hug!Докато четях,какво си написала и аз се сетих за всички приятни мигове,които съм изживяла с вас, докато бях бременна  Heart Eyes.Въобще не съм си и помисляла,че някога,ще спра да пиша в темичката  Blush.Всички ви чувствах много близки...Но естествено винаги има интриги,за съжаление...Мисля,че спрях да пиша,когато Фрики и Кръци се сдърпаха за нещо  Rolling Eyes.И много жалко,че Цеци го няма в списъка  Sad,но дори и тя да го е изтрила,аз я разбирам!Не искам да се повтарям,но за мен тя е супер готин човек,макар и само виртуално да я познавам.В мислите ми си я представям много добър и вечно усмихнат човек,които посреща трудностите с високо вдигната глава.Отстояваща своето мнение и винаги услужлива  Heart Eyes.А дори и темичката да е посветена на нея,мисля,че го заслужава  Flutter.
фрики,смачканото цвете е Илианка  Peace.

# 121
Ейййй момичета и аз се разчувствах! Евелинка, успя да ме просълзиш! И за мен октомврийчета 2006 ще си остане единствената редовно посещавана тема. Регистрирах се в юлчета 2008, но имам само 1 пост, за да ме запишат в списъка. От тогава не съм писала, а и нещо не ми е интересно да чета дори... А като си спомня как попивах всяко мнение от нашите темички докато бяхме бременни....
И на мен ми се иска да няма сърдити и да не се караме. Но, много хора сме, с различни характери, та е разбираемо...
Иначе, непремено ще известя когато се случи голямото събитие! Ако на вас не кажа на кой друг?!? Толкова ми помогнахте с несгодите и неприятните дълги очаквания през тази ми бременност...
Евелинка, много се надявам скоро да пишеш пак в темичката и да разкажеш нещичко за Маги и Блажко! А ако покажеш и малко снимки ще съм много щастлива!  Party
Еййй, ние тази година ще изпуснем морето... А как ми се ходииииии.... Таси, наслаждавай се на екскурзията и да си починеш хубаво!
Леле Тедииии, Влади мноооого е порастнал! Та той си е едно голямо момченце вече!!! Не се тревожи за неяденето. То сега в тези жеги е нормално да нямат голям апетит...
Коте, а вие сте направо манекени бре! Браво на Мишето! Дано бързо му мине хремата и да си възстанови режима!
Илианка, защо така се прекръсти? Тъжно ми става да те гледам с този ник...  Cry
Фрики, честита ти нова работа. Много добре ми звучи!  Hug
Слипи, да ти е жив и здрав палавника! Наистина си личи, че е пълен с енергия!  Laughing
Ами това е от нас. Утре следобед ще си гледам Али и ще гледам и аз да кача малко снимчици. Simple Smile
Елиииии, хайде запиши се и ти! Покажи се, че ти ще си ми щъркелчето, живот и здраве! Да не питат после тук коя беше Ели_гу и за какво бебе ни се хвали!  Mr. Green
Целувки и лека ви нощ!  Hug Heart Eyes Hug

# 122
Ох, децата заспаха...
Знаете ли, като си изливах душата днес в темата си мислих, че за всяка една от вас знам толкова неща за нея и за детето. Това показва колко близки ви чувствам.
Моля ви да заровите томахавките и темичката ни да си остане приятно място, където да споделяме радостите и тревогите си!
Фрики, включи моля те Кръци и Цеци пак в списъка (Цеци се роди на 9 октомври, а терминът на Кръци беше 16 октомври). За съжаление не знам мерките, но може Кръци да се включи и да си ги каже.
Илианка, защо така бе, мило? Проблеми ли имаш? Какво се е случило? (Вярно, че кръщенето е било голямо приключение, ама не вярвам това така да те е натъжило  newsm78 ?)
Са, от хормоните трябва да е, при мен още не са си дошли на мястото и от време на време съм една ревлива...

Иначе за нас - Блажко по нищо не се отличава от което и да е октомврийче. Беснее и дивее по цял ден. Като не става неговото се тръшка и се опитва да удря, ако не успее да удари мен се опитва да удари Маги. Съответно като ме удари и аз удрям, та редовно си се ступваме. С тръшкането някак мога да се примиря, но с това не! Вече казва "тата" и "няня" ( в превод - "няма"), което е гигантски успех за него, бях се притеснила, че никога няма да каже нещо различно от "мама" и "баба". А, знае как правят и всички животни и умира за кучета  Crazy. Иначе много обича Маги, постоянно иска да я гушка и гали, по 100 пъти на ден проверява креватчето й или количката, сакън Кумчо Вълчо да не я е откраднал. Кумчо Вълчо върши голяма работа - като не слуша и само като почукам някъде и Блажката е готов да козирува, иначе с двете деца няма оправия  Tired. Другата страст освен багерите в момента са му колите, по цял ден ми ги сочи и си играе с тях, отскоро и баща му му дава да "кара" истинска кола и Блажко е много щастлив.
Маги расте и дебелее. Днес падна доста лошо, но нищо й няма. Опитваше се да седне и се търкулна  Embarassed, а аз патката му с патка не я гледах. На последната консултация беше 6.500 и 60 см, все още я караме само на кърма, понякога спи нощем, понякога се буди, бебешки работи... Сега на 30 ще я водя на консултация да й сложат последния Пентаксим, закъснях с около 2 седмици с втория прием на ваксината, защото беше болничка.
Блажката пък се научи да идва посред нощ в нашето легло и ме гушка до сутринта.
Иначе се каня есента да кандидатствам за магистратура и съм решила да запиша икономическа магистратура. Но трябва сериозно четене за изпитите, а аз или съм скапана, или ме помързява, та четенето върви много бавно...
Другото, което много ми тежи през последните месеци е, че с Митко редовно се караме. То си тръгна така още от ремонта и преместването. Напоследък поне започнахме да водим диалог и да се опитваме да разрешаваме проблемите си. Аз да си призная още много го обичам, предполагам, че и той мен също. И двамата сме криви, колкото той се държи все едно деца няма, толкова и аз му играя по нервите понякога. Предполагам, че караниците ни (изцяло за дреболии) се дължат на голямото напрежение у дома с двете бебета и в неговата работа.
Та това е, ето - пак си излях душата. Сега отивам да поспя малко, че не знам кое дете кога ще ме събуди.

Са, нямам снимки, фотоапаратът е в етърва ми.  Tired Може да помоля да го взема за малко, че и нейното раждане наближава.
Теди, Блажката също понякога отказва да яде каквото и да е и налита много на сладко. Отдавам го на жегите и на това, че разбра какво е шоколад и сандвич. Да са ни живи и здрави и да растат само!

# 123
Евелинка, нормално е да има и нерадостни моменти. Още пове4е напрежението с две деца е голямо, а и не само децата. Ние например като си спомня понякога какво кофти периоди сме имали и преди да се роди детето...не е истина. Но после изгрява слънцето и на нашата улица. С търпение, уважение и оби4 няма как да няма положителни резултати Peace Между другото и аз съм с дилема за у4енето, ще видим какво ще измисля...
Са, девети месец ве4е Crazy, кога мина времето. Абе направо ви се възхищавам на вас с Евелина. Аз като си спомням бременноста и ме хваща страх ако се повтори същата как ще си гледам Андрес...
Теди, всеки има своя си опит с разли4ните хора. Радвам се, 4е опита ти с Кръц е положителен Peace Но моя не е такъв и съжалявам за това, защото в на4алото найстина ми беше симпати4на. После оба4е се разо4аровах. Изказвания от сорта "кво гледате тъпо" когато реши, 4е не сме и интересни и пове4е няма да пише тук или нападките по ли4ни сьобщения(а и сьс сигурност знам, 4е на ли4ни е имала такова държание не само с мен), или това 4е нари4аше селяни някои хора допринесоха за това. А пък и сега с това изтриване на Цеци от списька...ами детско дьржание за мен...Но това си е моя извод  и няма зна4ение:peace:
Липсват ми особено Зел4ето, Валката, и Аир, а и други хора. Знаете ли нещо за тях?
Днес си изкарах акъла. Докато са се врьщали от у4илището двете ми ськровища са имали лека катастрофа. Слава богу, 4е е била на малка скорост. Детето се е уплашило, но бързо му е минало. На татето също нищо му няма като изклиу4им големия яд, защото на вси4кото отгоре виновникът изсфиркал и не могъл да му вземе номера.
Сма4кано цвете, ами защото видях Русе и знам, 4е си бяха близки, теб три поста отгоре те гледах като Иляна, а и покрай заформената дискусия се появиха хора, които ина4е отдавна не пишат тук за радости или проблеми около децата.

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 01:03 от friki

# 124
  • София
Евелинка - децата са едно от най-сериозните изпитания за един брак. Затова и първите 7 години са най-критични.........Съвсем нормално е да се появи напрежение - с две породени деца е една голяма върхушка в дома.... Laughing При нас синът уж дето е по-голям, ама на моменти е такова диваненце, че всички ни изкарва от равновесие  Rolling Eyes #Crazy Rolling Eyes

Важното е да си прощавате и да си говорите после, да не се трупа гняв и всичко ще премине..........А мъжете се правят, че нямат деца все повече и повече, колкото ние настояваме да е обратното, то си е защитна реакция......Нали всички знаем карикатурите с мъжа зад вестника, а жената права и нарежда........... Simple Smile. Та ако можеш да не го насилваш много, а нежно да предлагаш......трудничко е, но работи повече.. Wink

А за говоренето - и Калина доста бавно напредва, но компенсира с катерене, сериозна доза инат и желание да се налага.... Simple Smile

Аз не съм с вас от началото и не мога да взема отношение по "дискусията", но си мисля, че хората наистина сме различни, но тук ни обединяват децата и общуването ни е по-целенасочено, което го прави по-лесно. Ако се въздържаме от прекалено лични нападки и неглижираме повече различията между нас, ще сме си по-полезни една на друга в това, през което всяка преминава. Дано намерим верният тон и темичката да продължи......... Peace

фрики - чудесно е, че всичко е минало без последици!!! Praynig На мъжа ти сигурно не му е било лесно..

Малко снимки от нас!

До скоро!

Уж намалих снимките...........Не ме бива много май.....

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 08:19 от mila71

# 125
Кои каза,  че ме няма Wink на всяка манджа- мерудия Twisted Evil   старая се да не изоставам но някои път не се получава  Hug Пламена тръгна на ясла и аз съм на работа вече редовно  Crazy Плама все още свиква с яслата, най вече баща и свиква, че тя е на ясла, жално му било като плаче и т.н.  Crazy казах му той да напусне работа и да си я гледа вкъщи  Mr. Green  За говоренето говори и на бебешки и на нормален език, второто е по рядко  Tired ама ми надува главата определено, все ми обяснява нещо, ама пусто като не разбирам  Crazy и с жестове , като почни да ги пери тез ръце, ще хвръкне Mr. Green

Евелинка- няма да се да се даваш  Hug герои с две породени деца  Heart Eyes просто напрежението ви идва в повече,  заставам зад мнението на Мила, че трябва да се говори  Peace

Илиянче- честито ти християнче  Hug

тичам че имам работа  Hug

п.с. ще взема да си кача скайпа и на работа ако ще и да ме уволнят  Crossing Arms

п.п.с. Ще ви дърпам ушите на всички, не се яжте, колкото  жени, толкова и мнения. Ще се напием задружно  Heart Eyes Drunk Whistling

# 126
Здравейте и от мен... Hug
Пиша от работата така че няма да е много дълъг поста ми.. Mr. Green
Фрики мила много съжалявам че така се е уплашил малчо но важното е че няма последствия.. Hug
Евелинка браво на малката принцеса за постиженията в размерите GrinningНие май на 8 месеца бяхме толкова..... Mr. Green ooooh!
За семейните караници от време на време е нормално според мен.И ние от както се роди малкия се караме доста по-често,но начина на живот ни принуждава да избухваме често.Важното е наистина да си споделяте да има диалог и да се обсъжда всичко макар и да се стигне до кавга. Mr. Green
Зеле айде бе направо се затри... Mr. GreenИ малкия е така надува ми главата с приказките си ама пусто не разбирам какво все иска да ми каже.. hahaha Joy За яслата и аз не знам наш татко как ще свикне ама за мене си признавам че голям рев ще му дръпна. Whistling
Теди Влади е вече истински мъж да не му се впрягаш за линията много си е добре детето.Ела да ни видите нас на половината ви сме.. Mr. Green
Илиянка честито ти християнче и от мен..  bouquet
Ние оставихме тази седмица малкия в Смолян с бабата/майка ми/.Не мога да ви опиша как ми е скучно и пусто ама и доста си обиколихме.Ходим по ресторанти и кина което не го бяхме правили от месеци наред.Чувстваме се като младоженци и се радваме на свободно време. Mr. GreenПроблема обаче е че пак не мога да се наспя.. Mr. GreenМай зле ми се отразява младоженския живот.. hahaha
Иначе да ви се похваля че ни приеха във второ класиране и септември е на пангара...Милия.. Sick
С работата нещата горе долу биват.Аз свиквам все повече и повече и даже смятаме юли месец да ходим малко на Балчик да си починем.И да пообиколим. Mr. GreenЕ няма как то си ми е в кръвта.. Crazy
А сега да кажа за Интригата...Ами наистина както е казала Мила хората сме различни с различни мнения но нападките не са приятни на никой и би било редно поне тук да се въздържаме. Peace
Понякога избухваме и пишем глупости ама не е хубаво да се прекалява.Не искам да заемам страна имам си свое мнение. Blush
Иначе ме боли когато темичката замира и никой не пише.
Все може да се намери време.Ето как една интрига примерно я съживи с изказвания и постове..Давайте тогава и други интриги да ништим ама примерно мъжки.. Mr. Green Whistling
Уф хайде че прекалих... Mr. Green
Приятен ден на всички.  bouquet

# 127
evelinar това, което описваш е съвсем нормално мен понякога само напрежението в работата може да ме направи друг човек, злобничък така да се каже Twisted Evil  mila71 е написала останалото. Може би един-два дни някъде сами ще ви се отразят ползотворно.
На смачкано цвете са му нужни малко спокойствие вода ,въздух изпълнен с крясъци на чайки ,биричка и мноооого късмет Praynig и ще разцъфти отново .До тогава борба и свит стомах.
friki мнението ти ни се изясни на всички сигурна съм в това .

Сма4кано цвете, ами защото видях Русе и знам, 4е си бяха близки, теб три поста отгоре те гледах като Иляна, а и покрай заформената дискусия се появиха хора, които ина4е отдавна не пишат тук за радости или проблеми около децата.

Предполагам ,че това че започнахме пак да се"отчитаме" само те радва.Нали и това беше целта.Верчиту запали фитила и духна  Laughing да вземе да се яви и да каже какво стана с Йо !!!

О, забравих да почерпя днес татко става на 51 дано 52-та му год, бъде по-спокойна и изпълнена само с приятни изненади!

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 10:45 от смачкано цвете

# 128
Веднага се отчитам. Няма такъв филм като моето дете. В неделя беше с разстройство, в понеделник нямаше, във вторник ходи три пъти. Днес очаквам да се случи чудо. Ентерол и хидратин алфа/или бета/ дадох веднага. Ходихме на лекар и тя каза, че е напълно възможно да е от зъбите... Нали знаете, че е още с четири зъба и тепърва ще минавам през ада, наречен никнене на зъби.
За интригата: Явно трябва да се явявам по-често и да мятам по някоя бомба, че да се сетите да пишете  Mr. Green
Хера сериозно ми се губи. Мдам...
Цветенце честит ти рожденик! Да е здрав и да те радва!

И за протокола - вчера имахме годишнина от сватбата.
Айдити!

# 129
Нямам време да чета, та ще мина направо към това което имам да ви разказвам.
Моя син от началото на Април месец ми се разболява за четвърти път ooooh!.Този път много се ошашках, защото на толкова често антибиотик ми се струва много Naughty.Заведох го при педито и обясних, че не ми се иска да пие пак антибиотик и тя ни изписа Тантумверде за гърло.По цяла нощ се ровех в нета да търся инфо за червено гърло, ангини и намерих един компрес с извара.Почнах да му правя компреси, реших да потърся хомеопат и си запазих час.Да но на следващия ден малкия се влоши и взе да повръща ooooh!.Отидох при друг детски лекър  завеждащ детското отделение и тя ни каза, че ще е най-добре да останем в болница.Не ми се искаше, но вече бях много уплашена да продължавам лечение сама вкъщи.След куп изследвания на кръв, урина, гърлен и анален секрет, посещение при ушен се разбра, че малкия е с отит.Сега пък съм ядосана, защото го лекуват, но никой не ми дава обяснение каква е причината за това често боледуване, а сега като чета и за тия отити в интернет хептем се шашкам.Решила съм другата седмица да идем с мъж ми при специалист УНГ в гр.Плевен, че тук май нищо не разбират.Съмнявам се, дали не е трета сливица, но само гадая.Според докторите без да са го гледали за трета сливица той просто така си боледувал.Ама аз не го приемам и няма да го приема.Цяла зима беше добре, а сега когато стана 30 градуса той се пръсна да боледува.Няма контакт с болни деца, аз не съм болна, не ходи на ясла.Трябва да има някакво обяснение, трябваааа..... Cry

# 130
Верче, гледай от добрата страна, поне ще си спестиш пари за зъболекар Mr. Green. Като гледам Благун колко сладко започна да яде и се ужасявам как ще е с кариесите след някоя друга година  ooooh! .
Мише, напълно те разбирам. Блажката беше така като се роди Маги - 2 месеца не може да оздравее - ту хрема, ту гърло, ту кашлица, даже и Бисептол се наложи да пие. И ние си го гледахме само в къщи. А знаете, че дотогава ми е бил все здрав и почти не е боледувал. В крайна сметка мисля, че това беше някакъв период на създаване на имунитет или нещо подобно. Някъде из нета бях чела, че до годинка и половина бебетата имат силен имунитет и после почват доста да боледуват за известно време. Звучи тъпо като обяснение, но една приятелка от априлки 2005 ми каза, че и нейният син е бил така. После пак боледуват много като тръгнат на детска градина.  Tired Дано Яни бързо да израсте този период.  Praynig
Иначе аз нищо не предприех, само съм решила есента задължително да заведа Блажко в Сандански - може би към края на септември за една седмица. Климатът е много хубав и от много хора с деца знам, че е добре преди зимата да се иде там за няколко дни.

Благодаря ви за милите думи и отношението към моя проблем. Аз мисля, че вече нещата тръгнаха в положителна посока. Най-много се карахме преди и след раждането. Сега от около 10 дни нещата са значително по-добре. И на мен ми се иска да заминем някъде само двамата, но не виждам как ще стане. Имам да уча за изпити, а той е затрупан с работа. Пък и Маги още суче, как да я оставя. Мисля есента да я отбия (за да оперирам Блажката и да съм абсолютно на разположение) и после може би около Нова година може да класираме децата в бабин дом и ние да хукнем нанякъде.
Прави сте, че е кофти период, най-много ми тежи, че почти няма с кого да споделя - приятелките ми са на съвсем друг акъл, родителите не искам да натоварвам... А просто много ми се е насъбрало.
Другия месец имаме годишнина от сватбата и мислим да кръстим Магдалена. Вчера си говорихме, че сме големи късметлии с двете ни деца.

За интригите - давайте още, само че и аз като Мира искам мъжки интриги!  Mr. Green

# 131
Мишка, а използва ли още биберон? Една от причините за постоянен отит е тази. Андрес откакто е започнал градина изкарахме кошмарна зима с настинки. Мисля, че повече стоя у дома...
Ето по този ми загаря душата напоследък на мен...

# 132
Здравейте!!!! Hug Hug

Илиянка, да е жив и здрав баща ти и да те тормози по-малко! Mr. Green Честито ти християнче, Бог ще бди винаги над него!!!

Верче, интриганткоооооо..... Mr. Green

Евелинка, ужасно ми липсваш, искам да те видя и да ти дам някои неща за Маги! Не знам как се оправяш с 2 деца и мъж. Аз каквато съм, ще откача. Да ти кажа имахме и ние с Найден лош период(бях нетърпима), но водихме доста сериозен и спокоен разговор и всеки си взе поуката..Семейното щастие е много важно и трябва всекидневно да се стремим да сме по-спокойни и внимателни. Но пусти характери Mr. Green

Фрики, добре, че сте се отървали само с уплахата! Praynig

Мише, много неприятно това с Яни. Мисля, че си права за това да отидете в Плевен и да друго мнение! Стискам палци  всичко да е ок!!

Са, как бързо минават 9 месеца на чужд гръб! Grinning Ако някога се навия на второ и аз ще искам пак момиче...

Иначе аз съм добре. Ния е в Пловдив при баба си и дядо си от 2 седмици и ужасно ми липсва, но гледам да не мисля...Много е буйна, катери се, вика, тича, изобщо не седи! НЕ говори много, всичко разбира, голям инат! Дунда е естествено, въпреки непрекъснатото вилнеене.  Heart Eyes
Аз имам ужасно много работа, изморявам се доста, чета ви редовно, но ме мързи да пиша Blush То не бяха спектакли, участия, тормоз..Но истината е, че обичам да правя това и да си седя в къщи непрекъснато не ме удовлетворява  Blush
Ако някой има интерес, може да ни гледа(балет" Арабеск") на 24.06 в Русе и на 25.06 във Варна!!!
Лека вечер и целувки,за съжаление сега само от мен!! Hug

# 133
Ангелина не чети само- отчитай се!
 Михаела Ив. дано се окаже просто период и да не е нищо сериозно.
friki ,мда не е никак лош  Laughing

П.П. отчела си се  Laughing утре отивам зе билети Вяра днес ги е запазила .Цялата русенска банда ще е на линия.

# 134
Мише-това е много боледуване за през топло време.Не е нормално за мен.
Ангелинка-не си писала и не бях виждала аватара ти и  сега като го видях ми стана мъчно за Нияяяяя.Сложи нова снимка или дай да я видим Praynig Praynig На балета искам да дойда,но ще дойда само ако свеки го вземе от вечерта,защото в 12 часа вечерта тръгвам за Сф. и ако си е в къщи малкия ще остана при него. hug  Малко се замотах ама дано си ме разбрала.
След като писах,че не се отчитам и,че  малкия не е боледувал отдавна на следващия ден ми вдигна 39,5. ooooh!Направо чак незнаех какво да правя и да давам.Днес педито установи-вирус с висока Т и афти в устата.Въпреки,че не се давало АБ ми изписа Оспамокс и започнах да го давам за всеки случай,че искам да оздравее напълно преди да тръгна.За капак се осра от АБ TiredИначе днес цял ден почи нямаше Т и само вечерта вдигна малко,но бързо я смъкна с Панадола.
за интригата-Вяра е виновнааааааа smile3534.
Верчеееее-стига с тия зъби вече, моля ти се.
Айде полагам началото на показване на снимките:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233770&view=1&photo=1

Общи условия

Активация на акаунт