Октомврийската пролетна

• 16 273
  • 287
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Мира - явно реагира детето, но това не означава, че има сериозен проблем. Знам, че  е трудно, че всякакви страхове се надигат, и мисли...., но ги отхвърляй.......Наблюдавай го и пиши пак!  Hug

# 61
Мире, не се тревожи, до утре ще я смъкне. Ние нямахме реакция след последния пентаксим, но педито ни предупреди, че след тази ваксина може да вдигне детето температура. Тя е най-болезнена и най-тежко се приема (по принцип). Не се тревожи, всичко ще се оправи!  Hug Hug Hug

# 62
  • Варна
Мира, не се притеснявай, за 2 дни ще мине. И Ема направи реакция след последния Пентаксим - вдигна температура и много я болеше крачето, много плака. Доста ме изплаши, защото предните пъти нямаше никаква реакция. Sad Дано утре вече му няма нищо на Калоян. Hug

Аз мислех да не пиша, че напоследък само се оплаквам, ама да си излея мъката... Sad
Нашия проблем с пишкането се повтори. Cry Прибрахме се малко по спешност във Варна, пуснахме пак стерилна урина и тоя път излезе Ешерихия коли. #2gunfire От днес сме на антибиотик, после и още лекарства ще пие, че били много упорити тези бактерии, а и често като следствие се получава хроничен цистит. Освен това ходихме и на уролог и се установи, че има рефлукс на единия бъбрек. Може да е предизвикан от бактериите, а може и да е вродено. Не било толкова страшно и в началните стадии се лекува с антибиотици. Confused
Много ми е гадно. Всяко пишкане е съпроводено с рев и писъци, направо сърцето ми се къса. Дано като почнахме антибиотика вече, да й мине по-бързо.

Извинявам се, че ви натоварих пак с проблемите си. Hug

# 63
На моя на последния прием му беше станало тройно крачето.Една седмица не можах да спадна отока #Crazy.Не бях подготвена, защото при предишните приеми нямахме никакви, никакви проблеми Thinking.
Мире, спокойно, ще я спаднете Peace!Аз на моя бързо му я спадам с оцетени чорапки и разтривки.

# 64
  • София
Мире, спокойно!  Hug Давай му Нурофен и Панадол, както ти е казала педито и следи температурата. Реакцията от ваксината, мисля, че до 2-3дни трябва да отшуми. Тука във форума имаше тема за вдигане на температура след третия прием на Пентаксим. Не се притеснявай, щом и други деца реагират така на третия прием, значи си е от ваксината. Стискам палци Калоянчо да се оправи и пиши как сте  Hug
_миринда_ , милата Емка.  Sad Дано преборите тая Ешерихия коли. Дано да мине по-бързо от антибиотика и да не се мъчи повече Емка.  Hug

# 65
  • София
_миринда_ - много е мъчително да ги гледаме малките болнички или как страдат.......но ще се оправи, ще оздравее и  ще забравите..... Hug Не е лесно да си мама!!!

С антибиотиците ще я преборите гадната бактерия!!!
И пиши...Точно когато човек има проблеми най-много има нужда! Всичко ще е наред! Hug

Мира - как сте?  Hug

# 66
  • София
Мире, много късно прочетох. Дано днес да е по- добре Калоянчо. Как е?
Миринда, много е мъчително и за двете Ви. Прегръщам Ви и дано се оправят нещата по- скоро. Пиши как сте? И аз не писах доста време, за да не съм досадна( по едно време сама си говорех). Но пък нали затова сме заедно тук, за да се подкрепяме и ако можем да си помагаме  Hug.
Отивам да кроя за тържеството в училището. Нашият ще е войник и сега се чудя как ще измъдря униформата.

# 67
Миринда, много съжалявам за лошите резултати от урокултурата! Хубавата новина е, че АБ започва да действа изключително бързо и много скоро ще спре да я боли. Аз не се сетих да те попитам има ли странен мирис урината й? Оттук насетне й правете всеки месец изследвания, защото бацилите могат да ззапочнат да работят отново и е добре да се хване в начален стадий. Повярвай ми зная как се чувстваш-с Алекс бях направо в нервна криза заради болката й, но...това е положението-с дицата невинаги е песен  Confused
Мире, как сте?
  bouquet

# 68
Мире,как е Калоянчо днес?Ние сме с ваксини по ЗК и затова не мога да дам мнение за пентаксима,но след ваксина е нормално да ти вдига до два дни температyра.Дано всичко вече е отшyмяло и детенце е по добре,а ти по спокойна! Praynig
Миринда,много ми стана мъчно за Емка и се надявам антибиотиците по бързо да дадат резyлтати и тя да се оправи!И нашата кака миналата година имаше за около два-три дни парене при пишкането и също така плачеше неyтешимо,но при нея мина с мазане на бебешко кремче.Чyвствах се по същия начин,но всичко ще отмине и детенце няма да си спомня дори.Прегръщам ви и двечките! Hug
Днес нашата кака има открит yрок в детската градина и с малката ще ходим довечера на тържеството.Ако yспея да yловя нещо с фотообектива от малката, после ще пyсна снимки.

# 69
Момичета много ви благодаря за подкрепата... Hug Hug Hug
Днес малкия е добре наистина. GrinningИмаше следобеда около 37.2-37-5 но да кажем че не е толкова страшно.Отложихме прегледа за всеки случай за утре понеже сутринта беше пак фурия. ooooh!Явно наистина е от скапаната ваксина. #Cussing outАма мъж ми каза че като му е била и направо е пукнало в кожата като на тъпо....Не знам каква е била тая игла ама малкия му се взе акъла.А аз щях да получа шок... SickУтре пак ще пиша как сме.. Wink
Миринда миличка дано се оправи малката Ема от антибиотика че тея бактерии наистина са упорити.Интересното е че не можеш да прецениш от какво се е получило.Аз също имах като студентка хроничеен пиелонефрит но да чукна на дърво скоро не съм се оплаквала.Но минават за съжаление само с антибиотик.Но съм сигурна че при нея ще отшуми по-бързо ако се вземат необходимите и точни мерки на време.Стискам палци по-бързо да се размине всичко.Знам какво е да пари така при пишкане.. ConfusedЦелувки.. Hug
Момичета пишете как са мъниците.
Скоро ни предстои и на нас софиянки класация за яслите... Mr. GreenДа видим пак какви страсти ще ги веем.. Sick
Айде до утре.  bouquet

# 70
Миринда, мила, стискай зъби, и това ще мине. Да нацелуваш малката Ема! Вие двете сте ми слабост и ми става много мъчно, като разбера, че нещо ви мъчи. Sad Все едно на Али се случва, така се чувствам...  Cry Но пък както са писали и другите, сигурна съм, че от антибиотика бързо ще получи подобрение.  Hug
Мире, радвам се, че Калоянчо е по-добре. Утре няма да има и помен от температурата, ще видиш!  Peace
Лови, успех с шев и кройката и после да видим снимките на баткото. Simple Smile
Ася, очакваме снимки от открития урок. Сигурно е било вълнуващо и за трите ви. Simple Smile
Ние сме добре. Майка ми още е в болнични и аз ходя по цял ден на работа. Не се оплаквам, даже напротив - чувствам се много добре на старото си работно място. Simple Smile
Иначе Али е голяма панта. Говори доста, пее (за съжаление малко фалшиво за сега...  Crazy).Гледат се със свекито през деня и горе-долу съм доволна. Wink
Малката бебка доста рита и май ще е по-едричка от Али. То и аз ще съм доста по-едричка до раждането, ама какво да се прави...
Още не сме се спряли на име... Много се чудим. Някои от предложенията са Бела, Дара, Миа, Мая, Ева.... ПОмагайте и вие с идеи...
Прегръдки от нас!  Heart Eyes

# 71
  • София
Мира - много се радвам, че Калоян е по-добре. Всичко ще се оправи!  Hug

Sa - И аз вторият път доста повече качих от първия път. Незнам дали от годините вече или от хормоните, понеже е момиче, но нямаше нищо общо със сина ми. С него отзад не си личеше, че съм бременна, даже си спомням, че първите 4 месеца смъквах надолу и ми се караха даже. А с Калина без да ям качвах, направо сякаш от въздуха....... Sad

За имената - от тези, които си споделила - Дара и Миа много ми харесват. А и племенницата ми от страна на мъжа ми се казва Миа. Много нежно име. Но по принцип си мисля, че името е нещо много лично и сякаш си идва с детето. Родителите просто трябва да го усетят и решат, мислейки и усещайки детето.

Иначе ние сме добре, Калина много се промени, капризна е, само не-не-не за почти всяко нещо, с мен се лигави доста повече отколкото с бабите.....
Онзи ден й биха последната ваксина ДТК, през деня беше вяла и спа повече. Иначе минахме психологическите 9 кила, направо си мислех, че това няма да ми се случи........Вече сме 9.300 и почти 80 см.

Племенницата ми е сравнително добре, доколкото е възможно след преживяното. Лошото е, че е много затворена за разговор за майка й, все едно не е имала такава. Давам й време и не я насилвам за нищо. Събота и неделя идва при нас, а иначе е при нашите. Мисля, нещата да не ги насилваме и да стават постепенно, понеже и баща ми много трудно ще се раздели с нея - той хем иска да е при тях, хем вижда, че няма силите да продължи да отглежда и възпитава момиче, което видимо навлиза в пубертета. Изобщо много е сложна и деликатна ситуацията. На моменти ми идва нанагорно това напрежение, но ще се справя........

assia75 - ще чакаме впечатления и снимки!!!  Simple Smile

До скоро на всички!

# 72
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ЕМА!!!

Пожелавам й здраве! Тя другите неща си ги има - ум, красота, майка, която я обгражда с внимание и любов! Миринда, да я нацелуваш малката сладурка!!!

Мила, благодаря за мнението ти за имената. Всичко казано ще ми помогне, като дойде времето да вземем решението. Simple Smile За Али до последно се чудихме.  Rolling Eyes
Браво на Калина. Висока и стройна. За килограмите не се тревожи, добре сте си!
Иначе смятам, че ще вземеш най-правилното решение за племенницата ти. Тя изглежда сега се е затворила в себе си и не иска да говори за загубата. Но рано или късно ще има нужда да поговори и ти, сигурна съм, че ще бъдеш насреща, за да я утешиш и да й покажеш, че може да разчита на теб.

Целувки от мен! Успешен и приятен ден за всички - малки и големи!  Hug Heart Eyes Hug

# 73
Здравейте, момичета!
Вчера нашата кака имаше концерта по изпращането на големите дечица от градината-беше невероятно! Напълни ми се майчината душа-децата бяха невероятни - с хубави костюми, програма, подготовка, изобщо всичко! Аз се притеснявах, че Алекс само два дни беше репетирала с децата, а имаше и почти солово изпълнение, но тя се справи великолепно-артистично и с настроение!
Аз тази вечер оставих таткото да се занимава с Марти на площадката и ходих на тренировка-сега едва се движа из къщи и след малко лягам да гледам филмче-нали сме ергени (и двете деца не са вкъщи)!
Са , няма как да не изразя пристрастията си към името Мая  Laughing Но, на което и от изброените да се спреш, всичките са хубави!
Целувки на всички дечица и лека нощ от мен!

# 74
  • Варна
Здравейте Hug
Момичета, благодаря ви много за подкрепата и милите думи. Hug Не съм се и съмнявала, че ще ги получа. Heart Eyes
Са, благодаря за пожеланията. Честно казано не знаех, че Ема има имен ден. Embarassed Веднъж търсих кога евентуално се празнува и попаднах на няколко дати, едното беше август, а другите не помня, но днес и други хора ме поздравиха, така че ще го запомня и за догодина ще съм подготвена. Mr. Green А ето и малко скромна почерпка:

Честито и на двете адашки! Да са здрави, щастливи и много палави!  bouquet

Ема е вече по-добре. Не плаче като пишка и си пие лекарствата без да протестира. Shocked От 2 дни имаме и успех с пишкането навън. Simple Smile До сега упорито отказваше да пишка, другаде, освен на гърнето и като излизахме на разходка се стискаше докато се приберем. Това хич не е полезно, а и доста ограничаваше разходките.

Мира, радвам се, че Калоян е по-добре. Hug

Са, всичките имена са страхотни, много ми харесват. Heart Eyes Мислено си ги отбелязвам за евентуалното ми второ дете, което не знам защо съм решила, че пак ще е момиче. Crazy hahaha

Ма4о, браво на Алекс, че се е справила така добре и ви е харесало тържеството. Hug

Лека и спокойна нощ на всички и целувки! Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт