АВГУСТИНЧЕТО много обича мама след него да тича!

• 12 729
  • 323
  •   1
Отговори
  • у дома

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.

Първото ни зъбче - Ивайло на Netty

!Сетивата на бебето!
!Сънят на бебето!
!Примерна схема за захранване на ХИП!
!Таблица на алергизиращите храни!
!Запичащи и разхлабващи храни!
!Рецепти за домашни пюрета и каши!
!Кой тип е вашето бебе!
!За нормите!

Проблеми
!Хълцането!
!Утешители - биберони и палец!
!Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред!
ВАЖНО

Ваксините
Имунизационен календар на Република България
Основни въпроси свързани с кърменето

howtoeat.info (by didika); medicalbg (by didika); exooo (by didika); dieti.gbg.bg (by didika); bulgarianbaby (by didika); moetodete (by didika); varnabebe (by didika) - това е за варненските мами; kidsbg (by didika); kokona (by didika); vaxini (by Kabiv); тема (by Dani777k) - за лесно пазаруване
НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:

Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

детски песнички, стихчета и др. за DOWNLOAD - ЦЪК-ни

Благодаря на  Kaili за името на темата ни!

# 1
  • София
Блу,  Hug Heart Eyes
Какво правим със среща - ще има ли, кога?

# 2
  • у дома
почерпете са здравето на татито на Ния:

той си пожела чийзкейк, а не торта  Mr. Green ако сте фенове на AC/DC ще оцените идеята  Joy за мен е важно, че рожденника позна кой е този чичко, дори ми каза как се казва и много се изкефи Mr. Green  Mr. Green  hahaha

# 3
  • София
 ooooh! Блу, верно, че таткото беше днес! Да ви е жив и здрав, все така добър, грижовен и много да се обичате!  Hug Heart Eyes Hug   bouquet Хубав празник ви желая! Тортата е номер 1!  Peace Laughing

# 4
Добро утро с кафетцето    Веднъж и аз да се разпиша от първите...  Laughing Ние вече сме много по-добре, а навън е невероятно      и   Ще драсваме с Дани и цялата посуда - топки, кофички, лопатки, коли и боклуци.    

И не на последно място ЧРД на татито на Ния!    

# 5
Блу, честит рожден ден на мъжа ти!
Тортата е невероятна, личното ми мнение е, че чийзкейк е 1000 пъти по-вкусно от торта! Да не говорим за тази, която ти си направила, личи си, колко много любов и мисъл си вложила!

# 6
  • Sofia
Блу, аз още ти се чудя, защо не превърнеш хобито в бизнес. За август месец ще имаш около 100 поръчки Hug

# 7
  • гр.Добрич
Честита ни нова темичка. Вече си мислех че ще останем на 14-та страница. Grinning

Блу, Каили   bouquet

Елфче, какво съкращение? Ние нали сме защитени от закона?

Блу, ЧРД на таткото!!!

# 8
Блу, ЧРД на  мъжа ти Hug Тортата е страхотна :peace:9Приемаш ли поръчки и за други  рок-любимци... Wink

# 9
  • Някъде там...
записче.

Аз така съм се зарибила  с тоя Дюкан , че не ми остава време да се разпиша тука  Sunglasses И наистина за сега има ефект  Hug

Блу да ти е жив и здрав рожденика!

какво стана с Валката, срещнахте ли се  newsm78, айде че искаме снимки  Flutter

# 10
Здравейте  Hug
Блу, Кайли, благодаря   bouquet
Блу пак си направила разкошотия  Peace А чичкото и аз го познах  Laughing Много си добра    chefHug Да е жив и здрав мъжа ти, много да си ви глези   bouquet
Валката май, пристигаше днес  newsm78 И аз май ще се надявам на снимки, че татито много работи тези дни  Sad , а предполагам не искате вечерна среща с Лори  Mr. Green Днес пак ще сме сами, аз имам да довършвам някои работи, а мишленцето направо е обърнало къщата нагоре с краката  ooooh! Поне се занимава сама, та мога аз да  действам  Laughing
Евала на мамите ни на диета  Peace
Елфче,  много неприятно това с работата.
Честита прическа на Тонката - и аз си го харесвам и с дълга и с къса коса  Heart Eyes

# 11
  • софия
БЛУ.ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ РОЖДЕННИКА И ВИНАГИ ДА СЕ ОБИЧАТЕ,КАКТО СЕГА!

# 12
  • София
Блу, да ви е жив и здрав! Много любов и щастие ви желая!
Тортата е страхотна!

Благодаря на всички за подкрепата  Hug

# 13
Блу, да ти е жив и здрав  рожденика!  newsm51 Приемаш ли поръчка за подобна торта за 16.02? newsm12 И аз имам един луд рокаджия в къщи   smile3521
Виктор е влюбен в твоята щерка- по 2 пъти изгледа клипчетата и непрекъснато повтаряше какво казва Ния  Hug
 Каили, днес сутринта Георги попита дали на снимката на Тони не е на брат му- заблуди се детето от дългата коса Laughing
Стискам палци бременните мами да износят леко бременностите Peace

Аз напоследък съм яхнала метлата.  afwitch Множко ми идва след стреса на работа покрай мен да крещят с пълно гърло и двамата варвари- с и без повод.   fight И да се бият.   fight Резултата- и аз крещя.  smile3514 Вчера дори яко се разкрещях на баща ми, който разтревожен пристигна от техния апартамент да види защо така се дере Виктор. Направо го изгоних човека  smile3513
Ужас...

# 14
  • В ЛЮтеницата
Много сте изписали пак и все интересни неща разказвате и показвате - явно много пораснаха децата и има време и за мамите  Laughing (между другото - видяхте ли в клипа на Блу, че докато Ния чисти с парцала - майка й си чете книга - завиждайте мами на момчета  bowuu hahaha)
И аз стискам палци на Елитата всичко да е наред  Hug! И за Juliana и Мадона стискам палци!
МамаМарго, сега сте на повикване от всички роднини, ама като отидете чак в Канада - ще си отживеете, та няма да ви жаля  Peace! Да му мислят тези, които остават  Twisted Evil! (брат ми е в щатите и тук аз съм на разположение, а мъжът ми е едно дете - та и той.... и те разбирам какво ти е  Blush)
Бързо оздравяване на всички болни  Hug!
Бубче - Ината много е пораснала! На теб честито повишение - дано да е и обезпечено с финикийски знаци!
Дриймс, браво за упоритостта - страхотни резултати! А Токи пък колко е пораснал - показвай го по-често, де  Naughty!
П.С. Дани, все да ти честитя за колата   bouquet - ама то си трябва и яка почерпка за този звяр Wink!

Общи условия

Активация на акаунт