Рогчетата на pina.....

  • 86 512
  • 316
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 7 433
    Ето ги и моите рогчета.
    Направих половин порция.Използвах суха мая(7 г на д-р Йоткер + малко топличка вода) и маргарин вместо свинската мас(защото не употребявам такава.... Confused).
    Станали са страхотни!!! Crazy Grinning Hug
    Благодаря на Пина за прекрасната рецепта!  bouquet  bouquet  bouquet

  

   Имам само един въпрос.....Понеже няма как да  опитам  рогчетата със свинска мас,искам да знам,дали вкуса на моите с маргарин се доближаваше поне малко до оригиналния.....Приличат ми на нещо,като солени курабийки,с хрупкави краища....Много ли се отдалечих от истинския вкус на оригиналните рогчета?Или и оригиналните са горе-долу такива? Simple Smile

# 166
  • София
  • Мнения: 2 649
селма, аз ги правя с масло и тестото е маслено и рохко, ох не знам дали точно ти го описвам и дали можа да ме разбереш.  newsm78 А аз не ги препичам толкова и не ми стават хрупкави крайчетата.

# 167
  • Мнения: 7 433
селма, аз ги правя с масло и тестото е маслено и рохко, ох не знам дали точно ти го описвам и дали можа да ме разбереш.  newsm78 А аз не ги препичам толкова и не ми стават хрупкави крайчетата.
   Ага.....Значи и твоите са такива..... Grinning
   Аз моите ги поперепекох,но ..... харесвам по-препеченкото. Wink
   На снимката на Пина ми изглеждат малко като хрукави франзели(поне така ги виждам ,де  Laughing ) и затова се зачудих,дали не съм се отдалечила прекалено от оригинала....
   Но  и да съм.....пак си ги харесахме страшно много със семейството! Heart EyesНепременно ще повторя тази рецепта отново! Hug Hug Hug

# 168
  • Бургас
  • Мнения: 133
Станаха чудесни
Благодаря на pina за рецептата.
Снимки ще пусна утре,че много се изморих,а утре съм на работа

# 169
  • Мнения: 11 743
Ех, момичета!  Hug Така се радвам! Много хубави рогчета показвате  Peace

Селма, според мен сложи по- добре масло, щом не искаш мас. Маслото е по- мазно от маргарина.
Иначе, стават хрупкави по краищата, но меки в средата. Зависи и до колко са изпечени  Peace

Водата - ами аз водата много напосоки я дадох, тъй като по рецептата тя варива. Винаги варира или брашното или водата, защото поема различно всеки път. Трябва на око да се нагласи. Съжалявам за тази неточност, но който меси често знае, че няма как всичко до грам в тестата  Thinking

# 170
  • Мнения: 7 433


Селма, според мен сложи по- добре масло, щом не искаш мас. Маслото е по- мазно от маргарина.
Иначе, стават хрупкави по краищата, но меки в средата. Зависи и до колко са изпечени  Peace

   Да,и моите са такива.....
   ДРуг път ще пробвам и с масло,макар че ,както вече казах,много сме доволни и от маргаринения резултат. Grinning

# 171
  • Мнения: 11 743
Селма, не по повод на теб, а по принцип ми се иска да кажа, понеже и в други теми се коментира - В свинската мас няма нищо лошо! Ако се купи качествена, тя няма допълнителни миризми, вкусове. В нея няма нищо гадно и лошо, но притежава качества, които влияят изключително на тестото!  Peace Би могла да се замени, но никога ефекта няма да е същия! Всеки, който е пробвал го знае!  Peace

# 172
  • Мнения: 7 433
  Пина,абсолютно съм съгласна! Peace Simple Smile
  Всъщност,винаги смятам,че поне първия път рецептата трябва да се спази до най-малкия детайл,защото иначе не можеш да разбереш до край същноста й!
  Но....аз не ям месо.И,затова,свинската мас не влиза в употреба при мен.
  А някога съм я ползвала.Даже имам и рецепти за разни дребни сладки с нея.

# 173
  • Мнения: 11 743
Селма, разбирам, че много хора имат уважителна причина да я избягват!  Peace  Може би покрай такива случаи, други решават, че е гадна и затова започват и те да не я слагат  Thinking  Не знам, но исках да си кажа, понеже наистина прави тестото страхотно. Та, да препоръчам аз, пък всеки преценява за себе си!  Peace

# 174
  • Мнения: 720
Само да се събуди детенце и отивам и аз да меся.  Party

# 175
  • Мнения: 7 433
Може би покрай такива случаи, други решават, че е гадна и затова започват и те да не я слагат  Thinking  Не знам, но исках да си кажа, понеже наистина прави тестото страхотно.
    В никакъв случай не е гадна!И наистина,ако няма причини да не се използва,хубаво е да не се заменя с друг продукт! Peace Simple Smile

# 176
  • Мнения: 2 803
Ще ги направя и аз, но с масло вместо мас.  chef

# 177
  • Мнения: 1 459
страхотни са , но ги правя с масло защото не мога да намеря мас

# 178
  • Мнения: 22 867
И все пак с мас, според мен, са най-хубави. И аз не виждам нищо лошо в маста - поне е естествен продукт, предпочитам я пред маргарините, дори и пред маслата - имам предвид тези, дето не може да ги различиш от маргарините. А в тестата (е, не във всичките) маста си е съвсем на място - и за вкус, и за консистенция, пък и за трайност след като постоят. Пък и нали не я ядем всеки ден. Разбира се, ако човек си има уважителни причини да не я употребява..............това е друго. Единственото лошо е, че когато имах домашна мас, всичко беше наред, но сега последния път купих една, която приличаше на восък. Май ще взема да накарам майка да ми стопи вкъщи някой буркан с мас за сладкиши. Омръзнаха ми сурогати и заместители. Ако ще и мас да е, ама да е истинска. Grinning

# 179
  • Мнения: 720
Направих ги рогчетата, всички много ги харесаха. Обаче тестото беше ужасно трудно за работа, постоянно се ронеше, а спазих точно рецептата. Предполагам просто е такова, заради многото мазнина. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт