За Тонко
За Симончето и Юли -
и бързо да им минава. Второ - Момичета, вашите деца тръшкат ли се? И ако да, как овладявате положението? Моят Стани се тръшка почти за всичко - не иска пантофи и чорапи вкъщи, не иска да излиза на разходка, не иска да се прибира от разходка и т.н. и т.н. Опитвам се да му отвличам вниманието, да го плаша с вълци и мечки, но нищо не действа, нито път има страх от нещо! Сега като ходя на работа - положението става още по-лошо. Сякаш си отмъщава затова, че го оставям на баба му. Дайте съвет!
Тръшкането при Маги започна горе-долу едновременно с мойто връщане на работа и то е предимно вечер, когато искам да си ляга, а тя упорито отказва и истерясва. Вече се бях оплакала, че не знам какво да правя - не помага игнориране - това само засилва децибелите на рева и интензивността на тръшкането, не дава да я гушкам, бута ме сърдито, когато я питам защо плаче и какво иска въобще не ми реагира адекватно, а продължава да пищи. Така че, съжалявам, но аз съвет не мога да дам. Само стискам палци да е кратък период на адаптация към дневното ми отсъствие и скоро да отмине.

Вие какво правите, като детето ви бутне друго дете например, или пък му издърпа играчка от ръцете, повишавате ли глас?
В тези ситуации нито шляпам, нито викам, отивам и обяснявам, че хората не се бутат, удрят и т.н, че за чуждите играчки, които са й интересни и иска да види, трябва да помоли да й ги дадат да ги види и после да ги върне, че си има нейни и че сигурно и на нея няма да е приятно някой да й вземе така играчката и т.н, ит.н. Въобще стават дълги беседи. Слава богу, не ми се случва често да ги провеждаме, тъй като Маги не е агресивна на детската площадка, даже с голяма охота дава собствените си играчки. Като се замисля по-често ми се е случвало да направя забележка на чуждо дете и то поради простата причина, че родителите му не са го направили, а си стоят и гледат какви ги върши отрочето им , че даже се и забавляват. Съжалявам, но няма да оставя някой да си прави кефа на гърба на моето дете.

Ренка, за твойто дете ти си знаеш кое е най-добро, само трябва с Пепи да си съгласувате виждането по въпросите за възпитание и всичко ще ти е наред. Хич не ги слушай другите майки на площадката като ти кудкудякат

Хайде сега и аз да питам нещо - вашите деца бият ли ви? И преди да си помисли някой , че Маги ни спуква от бой
, внасям пояснение - от няколко дни идва и вместо да ме гушне за крака както прави по принцип, ме плясва 2-3 пъти и вика "Мамо, пет-петак" и бяга. Същото прави и с баща си. Като я питам откъде го е научила това и тя вика"От мама", което, уверявам ви, не е истина. Имам предположения, че е от баба й и дядо й.Обяснявам, че хората не се бият, ама има ли кой да ме чуе.
. Горкото дете, как така не можаха да го закрепят до сега, бе?
Може и да е криzа на растежа, понеже има въл4и глад. Преz ноЩта се будеШе, не раzбрах zаЩо, като отидох при нея ми каzа 4е ку4ето иzбягало и 4е пти4ката летяла някъде
Старост нерадост

направо не ми се говори за него...
Ако трябва Стани минава чак на другия край на улицата, да не би да пропусне някоя! Общо взето съм безсилна в случая. Само се опитвам да му обясня, че не трябва да цапа с всичка сила с крак, защото обикновено аз съм потърпевшата!